Måndagssvammel

Då har jag jobbat öppning och Robban har vabbat, behöver jag säga vilket jag helst föredrar? Ledtråd: jag skulle trivas helt underbart bra med att vara hemmafru. Dessvärre är jag inte rikt gift så det funkar inte. E har ju som sagt ont i munnen för alla dessa blåsor, höstblåsor, heter de tydligen, dreglar som bara den gör hon också så snart åker nog stänkskydden fram. Det onda gör att hon igår hade svårt att somna och somnade då tillsammans med mej och Robban för att sen vakna mitt i natten och vara skitförbannad! Hon skulle sova i sin säng...Sen vaknade hon vid halv 7 (då var jag redan på jobbet) å då la hon sej hos Robban. En del har det bra!

En fördel med att Robban var hemma var att jag behövde inte skynda mej hem från jobbet för att hämta E på förskolan (jag har alltid sagt dagis men nu har E själv börjat säga förskola så det får väl jag också göra) så jag passade på att veckohandla, jag som älskar att spendera pengar på mat...NOT - det finns mycket roligare saker att lägga pengar på. Fick t.o.m hjälp av mina jobbarkompisar att trolla ihop en matsedel, fast jag inte vet vart den tog vägen...Men mat har vi nu iallafall så svälta behöver vi inte.

Sen det bästa av allt, jag och E bakade två kladdkakor! Jag har APT på jobbet imorgon och fick i uppdrag att ta med en kaka. Men jag gjorde två, av den anledningen att jag känner mej själv och jag vet att jag bara måste smaka!! Å jag kan ju inte komma med en kaka som redan är smakad. Nu kommer jag att ta med den också annars blir jag en riktig tjockis (hittills intalar jag mej att jag är en fejktjockis) och det känns mer okej att ta med en smakad kaka när jag även har en osmakad. Sen ökar ju oddsen för att jag får med mej en bit hem :-)

Sitter just nu och väntar på att E ska somna, tidigt jag vet, men så blir det ibland när hon inte sover middag och att få henne sova middag när hon inte är på förskolan är typ omöjligt. Jag skulle duscha förut, före henne, men då kom hon och bara skrek och skrek, ett skrik som jag tolkade som ett tecken på trötthet. Det var med andra och bara att stoppa in henne i duschen och sen ner i sängen för sagläsning, nu ligger hon och lyssnar på Lotta och hon har inte alls ropat på mej lika mycket som vanligt. Gissar på att jag tolkade hennes skrik rätt. De gånger vi försöker lägga henne utan att hon är tillräckligt trött ropar hon på mej hela tiden.

Nej nu har jag svamlat så det räcker.

Ordbajs.


Shoppat igår, idag


Linne till mej och t-shirt till E från Lindex, fick ta stl 98 på t-shirten då 92 var slut, lite lång men den funkar :-) Regnstället är från Polarn o pyret. E fick själv välja färg, röd eller grön. Vad hon valde ser ni själva om ni inte är färgblinda. Storlek 86/92 på regnstället och det är stort! Fick spänna in hängslena till minimum.


Tunika, klänning, långt linne eller vad man nu vill kalla dem. Båda är iallafall till mej och är inköpta på HM. HM gjorde mej glad idag!! Detta mina damer och herrar är även min morsdagpresent, jag måste bara få betalt först ;-)

Läste i en annan blogg att mamman hade fått städning och nybakta muffins av sin son i morsdagpresent. Hoppas E ger mej det om 10 år (eller innan) då kommer jag att bli en glad mor :-)
Ordbajs.


Söndag med blåsor

Roligare saker än blåsor i munnen på E har jag garanterat varit med om! Förmiddagen gick riktigt bra, förutom att hon knappt har ätit, endast lite välling (som hon inte vanliga fall inte äter) och pyttelite pannkaka. Till att börja med provade hon regnstället vi köpte igår, efter att ha tittat ut insåg jag att det inte behövdes idag. Stort var det också så hon borde kuna ha det ett år (det förra har hon haft i drygt ett år, man kan inte på något sätt anklaga henne för att växa fort). Efter provningen gav vi oss iväg på en promenad, tänkte att hon skulle få sova lite i vagnen - det tänkte inte hon. Istället blev det ett stopp i Sveaparken för att åka lite rutschbana och gunga lite.

Efter att ha kissat på ett träd gick vi upp på stan, gubbdagis och HM fick varsitt besök av oss. Stadsbesöket avslutades med att jag som den snälla mamman jag är köpte oss varsin mjukglass, E åt 4 miniskedar av sin (jag tänkte att glass är bättre än inget alls) så jag fick äta två, slänga glass kan jag bara inte göra! Det blev ingen promenad hem utan E bestämde att vi skulle åka buss, det gick hur bra som helst för mej.

Hemma däckade hon i soffan och sov en stund i en ställning som såg allt annat än skön ut men hon klagade inte för att sen vakna och skrika och skrika och skrika och mitt i allt skrik fick hon fram att hon var kissnödig - det tycker är jag duktigt! Sen somnade hon om i sin säng och där sover hon fortfarande, själv sitter jag på balkongen och njuter av vädret i min morsdagpresent. Köpte mej två presenter på HM :-)


Smart som jag är har jag kommit fram till att vi måste införskaffa en fågelskrämma att ha på balkongen (nu är det garanterat många av er som tänker: Men Stina du kan ju sitta där!!!) och jag det skulle jag kunna göra om det inte var för att jag inte är hemmafru!! Hade jag varit hemmafru så hade det inte varit några problem, men nu är jag inte det och jag är trött på att ha fågelskit på balkongräcket hela tiden!! USCH!

BLÄ!!!!

Nej nu ska jag trolla in lite bilder på det som shoppades igår och idag sen ska jag sätta mej på balkonggolvet och sola så mina ben blir randiga. Det är tur jag ska ha en lång klänning i höst när jag ska vara tärna.

Ordbajs.


Blåsor...

Då har jag nu konstaterat att E har blåsor i munnen, tyvärr. Lyckades få en skymt av några ritkigt stora förut när hon jäspade så för henne blir det inget dagis imorgon. Måste få Robban att vara hemma bara, själv öppnar jag och av nån anledning känns det så bökigt att vara hemma då.

Ordbajs.


Lördag i maj

Då börjar även denna dag ta slut, det känns helt okej då den började 1½ timme tidigare än vad jag hade tänkt. Igår sov E riktigt länge på dagis så hon var vaken till 22.30, det gjorde mej inget för då brukar hon sova till 9 på morgonen men idag vaknade hon 7.30. Lägg då till att Robban ringde vid 2 inatt för han kom inte in då han supit bort nyklarna, sa han. I själva verket låg de i hans jeans, det kollade jag själv innan jag åkte till mina päron. Gick då in till honom och sa:

"Kiss my ass att du har supit bort dina nyklar", det gick två sekunder sen hör jag från sängen:

"Kom hit så jag kan kyssa röven på dej!", det var första livstecknet från honom den förmiddagen. Däremot fick han inte kyssa röven på mej men jag fick en stor kram och så bad han om ursäkt att han ringt och väckt mej, tydligen hade han kommit på sen att nycklarna var i jeansen men då hade jag redan öppnat åt honom.

Innan det var dags att åka till päronen så hann jag och E med en snabb cykeltur upp på stan för att inhandla en ny fonduation till mej så att jag kunde ta på mej ansiktet.

Hemma hos päronen var det morsdaglunch för min 25-åriga mor, själv är jag 23, när det gäller mat är jag fortfarande barn så jag och de andra barnen åt pannkaka medans de knasiga vuxna och nån läskig soppa. Den pannkakan är typ det enda E har ätit idag. Trött har hon varit också - den enda sovluren hon fick på dagen var 20 minuter i bilen. Försökte få henne att somna när jag kom hem från päronen också så att hon inte skulle bli övertrött men det gick inte. Hon var även på gång att somna i bilen på väg hem men eftersom att jag prompt skulle göra ett stopp på Marieberg så blev det inte så. På Marieberg köptes: regnställ till E, solhatt och t-shirt till E och hör och häpna - ett linne till mej!!!!

Att hon inte har ätit mer än pannkakan beror på att hon har ont i munnen. Varför vet jag inte, det finns två alternativ.

Alternativ 1: Blåsor i munnen. Två barn på dagis har haft det och tydligen ska det smitta som bara den!

Alternativ 2: Tänder! Tror nästan mer på det då hon har dreglat ovanligt mycket idag (men det kanske man gör av blåsor också?) det var nästan så att jag började gräva i kartongen med bebiskläder för att hitta "stänkskydden" (Robbans namn på dregelhaklappar) + att hon blev skitförbannad och bara skrek när jag borstade hennes tänder, både imorse och nu ikväll. Fast blåsor gör väl också ont när det rörs om i munnen... Hoppas iallafall på att det är tänderna som spökar.

Känns lite jobbigt att hon inte har ätit mer - hon kommer garanterat att vakna inatt och vara hungrig *suckar högt* men men det är smällar vi föräldrar få ta. Någongång blir de små stora också, då ska de å andra sidan och skjuts hem från krogen m.m. å det är ju iofs inte så mycket roligare.

E var riktigt trött ikväll, för 20 minuter sen la jag ner henne i sängen efter att ha traglat på henne blöja och pyjamas under höga protester "inte sova" skrek hon. Utgick från att hon var så trött att jag inte ens läste saga, tänkte att vill hon höra så säger hon till, men inte ett ljud har jag hört från henne. Hon somnade med andra ord snabbt och utan vare sej läst saga eller lysnna till saga på CD. Då är hon trött.

Sluddrig inlägg - jag vet! Det beror inte på alkohol det är bara så här jag är.

Ordbajs.


Vågig filt

Då var den virkade presenten överlämnad till Sickan - en liten filt blev det. Vet att jag mätte den innan jag överlämnade den men eftersom att det var jag som mätte så skrev jag ju självklart inte upp måtten eftersom att jag litar på mitt goda minne som tyvärr alltför ofta sviker mej. Så även denna gång.


Garnet är självmönstrande och om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte om jag tycker om det eller inte. Jag gillar att det blir mönster men ibland blir det regelbundet och ibland inte. Ibland gillar jag det och ibland inte. Får hoppas att den lilla blir nöjd bara :-)

Mönstret till filten har jag hittat här. Fräck som jag är skriver jag även in mönstret här. En blogg kan startas och stängas hur som helst och om nån frågar kan jag aldrig förklara mönster skriftligt. Så här kommer det:

Börja med att lägga upp lösa luftmaskor på första varvet, gör den lite längre än du vill ha filten eftersom den drar ihop sig då du virkar vågorna. Filten skall börja och sluta med en topp för att inte växa, tänk som ett V. Hela mönstret bygger på vanliga stolpar, fyra stolpar, ta ihop tre, fyra stolpar, öka med tre.

Om du vill slippa räkna maskor så lägger du bara upp tillräckligt många för att det ska kännas lagom och en liten bit till då mönstret drar ihop maskorna något. Blir det maskor över när du sedan börjar virka så gör det inget, dem nästar du lätt in sedan när du fäster trådarna. Vill du däremot ha exakt antal maskor så ska maskantalet vara delbart med 12 (eventuellt med + 1m för vändningen beroende på du gör med kanten).


Virka tre stolpar i samma luftmaska = topp

Virka fyra stolpar i varsin luftmaska

Ta ihop tre maskor = dal

Dal:
omtag, genom maskan, omtag, dra igenom maskan, omtag genom två maskor
omtag, genom maskan, omtag, dra igenom maskan, omtag genom två maskor
omtag, genom maskan, omtag, dra igenom maskan, omtag dra igenom alla fem maskor

Virka fyra stolpar i varsin luftmaska

Tre stolpar i samma luftmaska = topp

Virka fyra stolpar i varsin luftmaska

Ta ihop tre maskor = dal

Virka fyra stolpar i varsin luftmaska.


Så fortsätter det hela vägen. Börja och avsluta med en topp, blir det maskor över från första varvet (luftmaskevarvet) så fäster man den snutten samtidigt som avslutningstråden men använder man ett antal delbart med 12 ska det inte behövas.


Dagens outfit

Hittade lite bilder i kameran som inte hittat hit än.

Tisdagens outfit:

T-shirt från Lindex, klänning och strumpbyxor från HM.

Torsdagens outfit:

Tunika och strumpbyxor från Lindex.

Inget från Villervalla. Why?? Tro nu inte att hon inte har haft Villervalla på sej - jag sviker aldrig mitt favoritmärke. Men de dagar hon haft Villervalla har tiden inte räckt till på morgonen och på dagis har hon antingen badat i vattenpölar eller kissat på sej...

Ordbajs.


Inledning på helgen

Då var det äntligen fredag och det är helg! Välbehövligt. Den första tiden jag jobbade så var det inga som helst problem men nu börjar jag känna att det är dags för semester! Och framförallt helg!! Men nu är det bara fem veckor kvar att jobba så det är bara att bita ihop. Började för övrigt helgen med att betala räkningar och roligare saker har jag gjort...Inte kul att betala CSN och en dator samma månad, men men, då är det gjort och det borde inte vara fullt så mycket räkningar nästa månad. Det å andra sidan försöker jag intala mej varje månad och hittills har det aldrig stämt.

För att pigga upp mej lite efter det att jag uptäckt att kontot är tomt åt jag en hel skål glass med hemmagjord chokladsås, hann tyvärr inte få någon bild då jag åt upp det allt för snabbt. Därefter slog jag ihjäl en geting som fick finna sej i att bli begraven i toaletten.

Dagens outfit hade jag tänkt att bjuda er på både i onsdags(?) och idag, men tiden på morgonen har varit för knapp och när jag hämtat henne har hon antingen badat i vattenpölar eller kissat på sej. Igår fick jag däremot en bild så den kommer inom en snar framtid. Nu är det tydligen dags för att gå till lekparken...

Roligare än så här blir det inte för stunden. Ordbajs.


Guccikrigen - Jenny Gucci

Tänker inte återge något om vad boken handlar om - baksidetexten kan ni googla fram själva.


Vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken. Å ena sidan tycker jag att den är bra då den innehåller första klassens skvaller. Å andra sidan tycker jag att det är fegt att skriva en bok som så mycket handlar om en död persons dåliga sidor. Personen ifråga har ju ingen som helst möjlighet till att försvara sej. Efter att ha läst boken är jag inte så sugen på att handla från Gucci längre (som om jag gjorde det innan...) även om Gucci inte längre ägs av familjen.

Underhållande var den iallafall då jag utan några som helst problem läste den sent på kvällen utan att somna.

Läsvärd! Om man gillar skvaller...

Ordbajs.


Roliga saker

Två roliga saker har hänt idag. Först skrev jag kontrakt på ett nytt vikariat på samma ställe jag jobbar nu. Så jobb fram till 28/2 nästa år är säkrat. Efter det fick jag ett roligt telefonsamtal men det håller jag hemligt änsålänge :-)

Och nej vi behöver inte öva på rondeller och höger och vänster. Köra i rondeller kan jag och höger och vänster har för mej aldrig varit något problem sen jag lärde mej det i ettan.

Ordbajs.


Stina tänker till!

Ibland blir jag så otroligt stolt över mej själv! Förra året, i augusti, om jag inte minns fel, så krockade jag. Krocken inträffade när jag skulle köra ut från McDonalds på söder, jag skulle då svänga vänster och det var mycket trafik.

Mycket trafik var det även idag så då istället för att svänga vänster och återigen riskera att krocka så svängde jag höger. Jag inser att krockrisken fortfarande flög runt i luften och härjade men den höll sej på betydligt bättre avstånd denna gång så jag kom hem med en hel bil. Glad är jag för det.

Hmm, tänker nu kanske någon där ute. Om hon nu skulle svänga vänster men svängde höger så åkte hon ju åt fel håll?? eller?? Nu är det ju så finurligt att om man svänger höger så kommer det efter 20 m en rondell (det gör det även om man svänger vänster) så det är bara att köra ett varv i rondellen så kom jag åt rätt håll igen :-)

På dagen idag så var det studiedag på jobbet och tro det eller ej men vi fick en friskvårdstimme! Hurtig som jag är gick jag och några till ett varv runt sjön - riktigt fort!

Stina, jag älskar mej!!

Ordbajs.


Blomman tar sej

För ett tag sedan slaktade jag en blomma, blomman var Robbans så jag hade bett om lov. Jag sa till honom att jag skull exprimentera med blomman och när han fick syn på vad jag hde gjort sa han: Den kommer att dö! Den är för gammal för sånt där!

Döm själva

Som ni ser börjar det växa ut små kvistar från stammen så dör tror jag inte att den gör. Här ser ni två grenar som börjar ploppa ut, det kommer även en tredje kvist men den är fortfarande så liten så liten så den syns knappt.

De gamla grenarna börjar också ta sej. Det börjar komma ut små rötter och de växer mer och mer de med. Det enda problemet jag har med dem är att jag har tre stycken men har bara plats för två så om nån vill ha en säg till! Annars tvingar jag denna blomma på någon. Sickan blir det nog isåfall för han är den som står näst på tur att fylla år, förutom mej då men det känns så där att ge en blomma i present till sej själv. Ska jag ge något till mej själv ska det vara något mycket lyxigare. Skulle kunna ta med den till jobbet också, det tåls att tänkas på.

Madde: En sån dator hade jag förut och han hade den med. Jag tror han har nån förkärlek till saker jag har betalt...

Ordbajs.


Det roliga

Ska försöka mej på det roliga jag skulle ha skrivit om förut nu då. Det roliga var att jag hade sovmorogn idag, men bara för det så vaknade jag 7.21 av att jag var täppt i näsan och självklart kunde jag inte somna. Det kunde jag inte bara för att E bestämde sej för att sova till 8.45. Men istället för att bjuda Robban på en extra sovmorgon (det gör jag så ofta ändå) så åkte jag och simmade.

Blev lite av en rekordsimning idag, 30 länger = 1500m, jag brukar simma 20 längder ivanliga fall. Som vanligt så var jag helt död efter bara en längd och efter andra längden var jag redo på kremering, men sen tog det sej! Efter 3-4 längder för tröttheten borta och jag bara simmade och simmade. Trött blev jag då bara när jag bestämde mej för att ta i så det slutade jag med illa kvickt. 55 minuter tog simturen och jag är nöjd. Känner mej t.o.m. lite mör i armarna.

Sen när jag kom hem så var det dags att fixa lunch till mej och E och Robban fixade sej frukost. Efter det tog jag på mej ansiktet (sminkade mej) och vi åkte iväg för att köpa en jacka till Robban då bror hans har slarvat bort hans (tydligen den andra jackan han slarvar bort). Väl i jackaffären gjorde jag en Maria Montazami och hittade en jacka till mej själv istället, dock för ett BETYDLIGT billigare pris än vad hon gör! En grå sak som kommer funka bra till jobbet och för promenader blev det.

Sen hittade vi en jacka till Robban också, en nästan likadan som den han hade innan, bara ett annat märke. Försökte även ta en bild på jackorna men de gjorde sej inget bra på bild utan en kropp i.

Har även pysslat färdigt presenten till den kommande brorsdottern som beräknas komma på min födelsedag i sommar. Bild kommer när presenten är överlämnad, blir inge kul om han får se den här först (fast jag vet inte om han läser). Får överlämna den på lördag för då är det morsdag-middag hos päronen.

Ordbajs.


Dagens outfit


Inte det bästa ljuset tyvärr :-( men tröja och strumpor kommer från Villervalla och jeans och bälte från HM, jeansen är hur stora som helst i midjan.

Ordbajs


Strumpbyxa och såg!!!

AHHHSAAHJöaoewifhvpseunygsreiu förbannad är jag!!! Jag köte en rosa dator i hopp om att jag skulle kunna använda den när jag vill, okej att han den där jag bor med använder den när jag inte gör det men då vill jag ha den när jag ber om den och inte en halvtimme senare! Satt och väntade hur länge som helst på att få datorn och jag ville ha den just då för att E lekte bra själv just då, men nej. Jag väntade och väntade och väntade och lagom när jag hade dragit igång stenåldersdatorn så kommer han: här har du datorn!! som om jag skulle kyssa golvet han gått på för att jag nu äntligen fick den!! Så nu väntar jag bara på att E kommer att ropa: Mamma, mamma, mamma!!! Och han den där jag bor med kommer att sitta kvar i soffan och göra ingenting!!

Nu är detta ingen stor grej men det är irriterande!! Och det som är ännu mer irriterande är att så fort jag antyder för han den där jag bor med att jag tycker det är irriterande så heter det att jag har damp. Vissa dagar är han en strumpbyxa och såg i ett!!!

Så nu till det roliga som jag hade tänkt att börja med, fan vad synd att det ska bli så här ibland! Nej det blir inget roligt jag är fortfarande sur! Det roliga får ni höra en annan dag. Motivationen försvann.

Ordbajs.


Sol i stadsparken

Idag har jag och Elisia haft roligt! Vi har besökt stadsparken och där träffade vi Ida och Anton. En del fastnade på bild och jag hoppas det är okej för Sofia och Erik att jag lägger upp dem. Att vi träffade Ida och Anton (och deras föräldrar såklart) beror på att Elisia hela morgonen tjatade om Anton, det var Anton hit och Anton dit. Så som den snälla mamma jag är ringde jag å fråga vad de skulle göra idag och de skulle in till stan och snälla som de är valde de att avsluta stadsbesöket i stadsparken med oss. Fick det tyvärr inte på bild med Erik var en ritkig klant - vem tar på sej jeans i denna värme?


Lite fika, som tyvärr blev stört av en snorunge som sparkade in en boll i Elisia. Snorungen fick sej en utskällning av sin mamma så det behövde inte jag göra.


Den roligaste rutchbanan om Elisia får välja, Ida sitter bakom.Sen träffade jag en gammal klasskompis som också fått barn så några ord blev bytta där också och Elisia fick en pannkaka. Pannkakan gjorde susen för när vi cyklade därifrån så sa hon: Jag gillar dom! 

Väl hemma så var det fortfarande varmt.

Det var med andra ord dags för att sola på balkongen, lyckades även få lite färg på axlarna i statsparken, tyvärr inte på benen...Satt mer än gärna på balkongen för inne i lägenheten satt Robban och bror hans och tittade på hockey och roades sej med att fisa som bara den. Det verkar även som om de fortsätter med det efter maten så om inlägget avbryts lite plötsligt så beror det på att jag har dött av fisgasförgiftning...

Fisbajs.

* * *

Uppdatering: Stavfelen åtgärdade


Sveriges fulaste hem

Igår var jag inte på humör, en anledning till det är att jag nu har insett hur otroligt tråkig vår lägenhet är!! Vi har nämligen inte inrett den ett skit! Mer än att ställa in möbler såklart. Varken i sovrummet, vardagsrummet eller i köket har vi satt upp en enda tavla! Endast hallen är lite inredd med några prydnader på väggen. Problemet där är fula hallmöbler och tråkiga tapeter. Tråkiga tapeter har vi i hela lägenheten.

I köket är jag nöjd med möblerna men det är allt. Vill som sagt ha upp lite på väggarna också, och ny färg på väggen!! Just nu är de gula! Gult är nog den fulaste färg man kan ha på en vägg, ju fler väggar man har den på desto värre.

I sovrummet är väl möblerna helt okej men lite tråkiga då de är vita allihop. Även här en skitful tapet, nån äckelranding tapet och en brun fondvägg - de matchar inte ens! Ny färg på väggarna och upp med lite tavlor så skulle man inte tänka på att möblerna är lite tråkiga.

Vad gäller vardagsrummet vet jag inte ens var jag ska börja...Lyssnade på Adam & Gry en morgon och Simon och Thomas var där. De fick frågan: Var är det ni alltid stöter på hos folk som är med i Sveriges fulaste hem? Svar: Skinnsoffor i någon pungfärg (det har vi, fast de vi har är i läder (big skillnad)), småprydnader från resor (det har vi inte) och sen ett vitrinskåp med glas och spritflaskor som prydnader (har vi). Inget av det tycker jag är fint och vi skulle lätt platsa i Sveriges fulaste hem med det rummet.

Elisias rum är jag nöjd med, en hylla som ska skruvas upp bara. Hyllan ligger under sängen och väntar på att Robbans ka komma med borrmaskinen.

Nu är ju jag, som tur är, så smart att jag inser att min plånbok är på tok för tunn för att fixa att det jag vill. Typ köpa nya möbler till vardagsrummet och måla om överallt. Jag skulle gärna kakla om badrummet också med det tänker jag inte bjuda Öbo på. Men imorgon bär det av till IKEA för att inhandla en hel drös med ramar. Fyllning till ramarna har jag fixat för länge sen, ramarna gick det tyvärr inte ritkigt lika fort med...

Det var tankar från gårdagen det, ska ta dagens aktiviter också med det får bli ett nytt inlägg.

Ordbajs.


Spartips!

Har ingen inspiration för tillfället, bjuder er på ett fungerande spartips istället...

Mitt allra bästa tips är att skaffa ICA, eller COOP-kort med VISA på. Handlar man mest mat på ICA skaffar man ett coop-kort med visa, handlar man mest på COOP skaffar man ett ica-kort med visa. Sen har man självklart ett bonuskort på ICA resp. COOP som man drar varje gång man handlar.

Hur tjänar jag på det då? jo jag får dubbla bonusar. I det Erikssonska-Welinska hemmet handlas det mest mat på ICA. Vi har då ett vanligt ICA-kort som vi drar varje gång vi handlar. Vi har varsitt som är sammankopplade. Sen betalar vi med COOP-kortet som vi har VISA på, vi får då bonus där med.

COOP-kort med VISA fungerar som så att man måste ha en kredit (av någon dum anledning), vi valde att ha den lägsta kreditnivån. Sen sätter vi in mat och bensinpengar på kortet. Så all mat och bensin betalar vi med COOP-kortet och därmed får också bonus på det. Sen händer det även att kortet används till diverse nöjen, Robban brukar använda det på krogen och jag använder det till kläder. Eftersom att vi lever i ett samhälle där vi kan använda dator och internet så är att det bara att sätta in mer pengar på det kontot, om det har använts till något annat än vad är som syftet med det.

En annan fördel, tycker jag, är att nu kan både jag och Robban handla mat. Tidigare flyttade Robban över matpengar till mitt konto och då hamnade matinköpen på min lott vilket jag tycker är skittråkigt. Robban tycker säkert också att det är tråkigt därav att han skickade mej att göra det. Nu har han ingen ursäkt till att skicka mej - han har t.o.m ett eget kort :-)

Hittills iår har vi fått 5 eller 6 bonuscheckar från COOP. Alltid trevligt.

Ordbajs.


Myrinspektion.

dsc00427 (MMS)

Myrinspektion.


En tripp på stan

Vabbar idag med. Tycker det är svårt att veta när barnen blir friska. Natten mellan måndag och tisdag hostades det hela tiden och igår så hostades det en hel del. Hur ska man då veta om det ska hostas dagen efter eller inte? Jag tog det säkra för det osäkra och var hemma en dag till. Det hade inte behövs för idag har det inte hostats något alls. Så imorgon blir det jobb och dagis.

En helt underbar natt fick vi också. Klockan 18 däckade E i soffan och blev skitförbannad när jag försökte väcka henne så det var bara att bära in henne i sängen och få på blöja och pyjamas. Halv 9 vaknade hon och fick hostmedicin sen sov hon som en stock till 7 imorse. Som förälder njuter jag!

Förmiddagen började med att Robban ringde och ville ha PUK-koden till det mobila bredbandet vi har (det används just nu på hans jobb och det var nån mupp som hade tryck fel kod för många gånger, tydligen är det dumt att fråga efter koden...). PUK-koden hade gått upp i rök så det var bara för mej och E att ta oss upp på stan och besöka 3-butiken för att få en ny. Hurtiga som vi är så cyklade vi. Nackdelen var dock att vagnen blev kvar hemma. Inte kul då E med jämna mellanrum får för sej att hon inte kan gå.

På väg upp på stan stannade vi till vid lekparken i Statsparken så att det lilla livet skulle få springa av sej lite. Det var populärt så det ska vi göra om. Nästa gång med matsäck.

Väl uppe på stan så fixade vi koden sen gick vi runt lite för att tillslut hamna på Njuta där vi fikade. De höll tyvärr på att byta nån kortterminal eller nåt så de tog bara kontanter - som jag inte hade. Tur att jag har en Robban som trollade dit sej med pengar så jag inte behövde ta en omväg förbi en automat, det kändes nämligen jobbigt.

HM fick också ett besök av oss, och jag hittade en hel del men gick därifrån tomhänt. Orsak till är en tom plånbok. Hade enbart med mej ett bonuscheck och jag hade tänkt att köpa ett par short för den. Shorts hittade jag men inte i rätt storlek. Eller 38 var egentligen precis lagom, men jag ville ha dem lite stora så då var de helt plötsligt försmå. 42 var som tur var på tok för stort - hade de passat så hade det blivit hårdträning för mej. Så det blidde inget :-( Jag får helt enkelt göra ett nytt försök när lönen kommit.

Ann-Sofie: Muffinsen för riktigt goda! Rekommenderas!

Ordbajs.


Fika :)

dsc00426 (MMS)

Fika :)


VAB

Hemma och vårdar hostigt barn idag. Ett barn som har roat sej med att hosta större delen av natten och vara vaken mellan halv 5 och 6...inte kul! Det slutade med att jag fick krypa ner i hennes pyttesäng så hon kunde somna om. Resultat: ont i kroppen.

När hon vaknade vid 9 så skulle hon ta tempen, vilket hon fixade galant helt självDet börjar bli dags att klä på den lilla nakenfisen som springer runt här i full fart. Ingen feber och pigg som bara den men hon hostar, så det blir inget dagis idag. Nu vill hon föjla med utoch köpa hostmedicin...

Ordbajs.


Bildbevis

...på att Robban är man nog för att kunna använda en rosa dator.:-)

Ordbajs.

Dagens outfit

Det har inte blivit några dagens outfit på ett tag. Två anledningar till det: lathet och att det ofta har blivit samma kläder som använts om igen, känns inte så underhållande att visa samma kläder om och om igen. Men för nån vecka sen fick damen detta att pryda sej med:T-shirt och kjol från Villervalla och strumpbyxor från HM.

Ordbajs.


Fetto och kastrullpicknick

Jag har en drös med bloggar jag brukar läsa av olika anledningar, bla denna. För ett tag sen skrev hon ett inlägg om att hon kände sej fet. Hon berättade där sin längd och vikt. Längden och vikten var nästan densamma som min och vips så kände jag mej ruskigt fet. Det brukar jag inte göra, men nu så många det bli andra bullar - eller inga bullar alls ;-) å andra sidan så måste jag träna upp mej lite - har ingen lust att vara brudtärna i en axelbandslös klänning om jag har sladderarmar, vilket jag har nu. Armhävningar!!

Är jag fet?

 

Svar: Nej det är jag inte, lite slapp dock :-(

Har även lite problem med att ta en bild där fejset ser ok ut och för att ni inte ska tro att jag ser helt missbildad ut bjuder jag på denna bildInga större fel :-)

Idag har Elisia haft en lite speciell matstund, detta var vad hon bjöds påTorskfiskpinnar (riktigt goda men tyvärr inte lika krämiga som de vanliga) och potatismos, sen fanns det även sås. Men den lilla damen la sej på golvet och sa väldigt tydligt att hon inte skulle ha någon mat så jag hällde inte på någon sås. Jag åt min mat - E skulle fortfarande inte ha någon sås, jag frågade många gånger men nej. Tills jag började ösa ur det som var kvar i kastrullen till komposthinken. Då helt plötsligt ger hon ifrån sej ett skrik! Och vrålar: NEJ SLÄNG INTE MIN MAT!! 
 - Ska du äta det här? frågade jag och pekade på kastrullen.
 - Ja, fick jag till svar.

Detta blev resultatetE sitter på golvet och äter ur kastrullen, jag slängde i ett par fiskpinnar också. På frågan om det var gott, fick jag svaret: Jättegott! och ett stort leende :-). En kastrullpicknick på golvet var tydligen det damen skulle ha. Inte bra med två rysligt envisa föräldrar, det ger ännu mer envisare barn.

Ordbajs.
 


Glädje :-)

Nu har jag denna helg skrivit alltför många tråkiga saker så detta inlägg kommer (till största del) bli fyllt av glädje :-)

Elisia, min lilla älskling, har tjatat i flera dagar om att få använda paraply. Så när vi förut idag skulle gå till bilen och det hade regnat en timme tidigare så fick hon ha paraply! Hon blev helt överlycklig och gick snabbt ner de fem trapporna vi måste passera åt något håll så fort vi ska in eller ut. Att hon tycker så mycket om paraplyer är helt och hållet Madickens fel. Madicken som "flyger" ner från förrådstaket och får hjärnskakning. Detta leker Elisia så fort hon kan. Hon ställer sej i sängen och håller ett "paraply" i handen, i den andra handen håller jag henne. Ibland landar hon och klarar sej bra, men ibland så ramlar hon får tyvärr hjärnskakning...

En annan rolig sak som hände igår var att det var återträff med den gamla föräldragruppen! Och hör och häpna - alla barn har växt!! Trots att jag inte sett dem på snart 1½ år. Konstigt. Jag trodde bara det var Elisia som hade blivit så stor, blev riktigt förvånad när jag möttes av en Alice i dörren som var bra mycket större än sist. Trevligt var det. Det var 7 barn i gruppen, 3 av dem har blivit storasyskon detta år, och ett barns föräldrar hade separerat. Just det är väl inte riktigt lika trevligt, men heller två glada föräldrar på varstitt håll än två tillsammans som inte är glada.

När jag sitter och skriver mina underbart roande inlägg här så gör jag det på en rosa mini dator. Jag valde en rosa i hopp om att den verkligen skulle få vara min (självklart lånar jag mer än gärna ut saker och ting jag har). Att jag vill ha en dator som är min beror på att jag inte vill att det ska laddas ner en massa saker i den för då blir den bara seg!!! Men jag har nu många gånger sen jag köpt den fått se den i Robbans knä, eller på hans mage, det beror lite på hur han sitter. Så tydligen kan han använda en rosa dator :-) Bildbevis kommer. Beviset finns i kameran men just nu är jag för lat för att trolla över bilden till datorn.

Vill även tillägga att jag pratar om vad som händer här mellan fyra ögon också, men det är inte alltid det andra ögonparet är på plats då jag behöver dem.

Jag längtar tills hockey-VM är över - jag har blivit hockey änka!! Ikväll tittas det visserligen på hockey här hemma med resultatet att det luktar SKIT!!!! Det pruttas hej vilt, nu är inte jag petig med sånt men nån gräns får det väl finnas???

Ordbajs.


Lyckan är total :)

dsc00423 (MMS)

Lyckan är total :)


Jag älskar honom!

Har fått en förklaring till varför Robban varit riktigt sur de senaste dagarna och det beror på det jag skriver här. Har en känlsa av att detta kan bli lite rörigt...Men jag kan inte cencurera mej! Och jag kan heller inte se någon anledning till det. Beter man sej illa får man väl stå för det? Just vid ostincidenten försökte jag prata med honom och jag frågade rakt ut om han ville att jag skulle åka iväg och handla men fick inget svar. Hade han bara sagt ja eller nej hade det ju inte blivit som det blev. Inlägget jag skrev hade inte behövt skrivas och han hade inte varit sur (fortfarande).

Sen finns det säkert dom som tycker det är onödigt och jävligt dumt att jag skriver det här. Men så funkar jag. Jag kan inte sitta och hålla saker inom mej - då skulle jag vara känslomässigt död vid det här laget (av många olika orsaker). Jag har ett behov av att få "prata" av mej. I mitt fall fungerar det dock inte att prata för så fort jag blir minsta lilla upprörd så blir jag ledsen och tårarna sprutar. Inlägget om osten skrevs med tårar i ögonen och det gör även detta inlägg.

Sen är det som med allt annat - det är väldigt lätt att bara komma ihåg det negativa och inget av det positiva. Att ge beröm för det vi gör bra är något som vi människor glömmer bort med tiden. Vi är duktiga på att berömma små barn men sen när de blir äldre så glömmer vi det. Vet inte om någon av er som läser har tänkt på det men ofta när jag har skrivit något negativt om Robban så försöker jag även skriva något positivt också, frågan är bara om ni läsare kommer ihåg det? Eller kommer ni bara ihåg det negativa?

Vad gällde osten skrev jag även att källaren äntligen hade blivit städad! Sen hade jag tänkt att skriva igår men jag ser att jag glömde det (inte med flit utan förmodligen för att Elisia ville upp ur badet). Det jag hade tänkt skriva då var att Robban även kört iväg gamla balkongmöbler till hans pappa som vi tidigare haft på balkongen - dvs. ännu mer "skit" från källaren är borta vilket är bra.

Och jag vet att även jag många gånger skriver en del negativt om Robban, inte för att vara elak utan för att jag inte ska gå under! Är jag ledsen över något måste jag få skriva av mej, jag skulle vara en vrak annars! Sen är även jag precis som många andra dålig på att ge beröm till andra vuxna. Robban gör många bra saker som jag inte alltid skriver - det är inte ens jämt jag säger det till honom! Det är något jag måste träna på. Så indirekt kan man säga att skriva jag inget negativt om Robban har han varit som en prins :-) och det viktigaste av allt: JAG ÄLSKAR HONOM!

Och nej jag kunde inte fixa en snyggare blid på Robban för jag tycker han är snygg på den bilden! Det är även jag som är fotograf till den :-)

En annan sak som jag tycker är konstig är att INGEN sagt något till mej efter ostinlägget men tydligen frågat Robban vad han håller på med. Hallå, vad håller inte jag på med då?? Lägger ut svensson-familjens liv på nätet! Utan lov!! Det är ju inte så att Robban sitter och godkänner inläggen innan de publiceras.


Testing testing!!!

ja som över skriften säger så är det testing för bakgrunden!. får se om det ska ändras lite till !!!!!

Usch, sablar...

...och fy!!

Jag har upptäckt en massa celluiter (hur det nu stavas) på min underbara rumpa!! Nu blir det hårdträning för den! Tips ¨på bra rump övningar som är bra mot celluiter??

Ordbajs.


Klämdag med innehåll

Idag har det varit ett mycket innehållsrik dag, framförallt för den lilla prutten som just nu befinner sej i badet, där roar hon sej med att fylla i badvatten i skurhinken...Jag fick dessvärre inte bada med henne så då passa jag på att blogga lite. Måste då passa på att tacka teknikens utveckling då det inte hade gått utan en bärbar dator. Hur gjorde folk förr i tiden? När inte datorn fanns?? Då var man tydligen tvungen att skriva för hand, jobbig tanke *usch*

Dagen började med frukost och sen jobb. Till jobbet fick idag lilla prutten följa med då vi skulle åka till en bondgård! Sen var det bara två barn på jobbet idag så jag tänkte att det kunde vara bra med lite utfyllnad. Det ena barnet skulle ha slutat kl 17 och jag misstänkte att det inte skulle bli så roligt med bara mej, tänkte att Elisia kunde ha en liten roande funktion där (nu blev det barnet istället hämtat 12.30 och det andra straxt efter 14, så det blev en tidig stängning idag).

På bondgården fanns det lite djur, kor, tjurar (samma sak för barnen), höns och tuppar (igen, samma sak för barnen) och det fanns två hundar, som prutten tyckte var hur roliga som helst, de andra barnen också. Elisia och ett annat barn var duktiga på att ropa: Kom, kom, om hundarna försvann.

Där var vi hela förmiddagen och på väg tillbaka till förskolan så somnade två barn i bilen och det var rätt skönt för då hann vi förbereda maten i lugn och ro medan de sov. Det vakna barnet underhöll sej själv väldigt bra. Känner att intresseflaggan vajar i topp så jag avslutar där.

På eftermiddagen blev det ett besök till lekparken och jag kan väl inte påstå att jag finner det särskilt underhållande även om det är kul att se att Elisia har kul. Jag tyckte t.o.m att jag var så smart när jag
la hennes ytterkläder i tvättmaskinen direkt när vi kom hem så hon inte skulle ha några torra ytterkläder att ha på sej och därmed skulle vi inte kunna på till lekparken.

Pruttungen var i detta fall smartare än mej och föreslog att hon kunde ju ha västen!! Hon blev helt överlycklig över sin idé, jag blev inte riktigt lika entusiastisk. Men det blev cykling på trehjulingen dit (hon klarar fortfarande inte av att trampa) och där gungades det och åktes i rutchbanan. Sen fick hon för sej att hon skulle klia sej i ögonen - det gick inte så bra då händerna var fulla av sand. Efter det gick vi hem. 


Matchande outfit, not - KATASTROF!!!! Eller inte ;-) 

Idag gjorde han den där jag bor med sin lasagne - så osten kom till någon nytta iallafall. Och nej jag har inga planer på att dumpa honom, visst har han sina jävliga sidor och kan vara helt sjukt tjurskallig (trots att han förnekar att han är sur så har han verkat skittjurig sen jag kom hem, typ PMS) så har han fortfarande jättebra sidor. Idag var han t ex iväg med en massa skit vi hade låg i källaren och körde äntligen iväg köksbordet som stått i sovrummet sen i mitten av december då han i rena förskräckelsen åkte och köpte ett nytt. Han hade precis upptäckt att Rose-Marie och Kjell (mupparna som handlade typ allt på Ullared) hade ett likadant som det som då stod i köket. Att det köksbordet var skitful visste jag dock redan (jag var inte med och köpte det).


Han den där jag bor med...

Ibland blir jag så jävla trött på han den där jag bor med! Så trött att jag önskar att han inte bodde här!! Just nu är en sådan gång.

Det hela började med att han skulle göra lasagne, mitt förslag, problemet var att det fanns ingen ost hemma. Jag frågar då om han vill att jag ska åka å köpa? (icas rivna ost är inge bra därav ordet åka). Jag får bara nåt mummel tillbaka, och därför så skiter jag i det hela. Kan man inte svara ja eller nej får man helt enkelt vara utan. Dessutom har det hänt alltför många gånger att jag åkt och köp det som saknas (trots att det är något som jag inte ens vill ha) och sen när jag kommer hem så ska han inte ha! Därav att jag verkligen frågade om han ville att jag skulle handla det eller inte, jag frågade flera gånger och inte en enda gång fick jag ett vettigt svar.

Till slut säger/skriker han: Det måste du väl fatta själv!! öhh, vad är det jag ska fatta?? Att jag skaåka och handla, eller att han gör det själv (efter att han gjort köttfärssåsen), eller att den personen som han skickat 100 sms till köper ost? eller att han gör vanlig pasta till köttfärssåsen istället? Exakt vad är det jag ska fatta?

Att säga detta till honom är helt omöjligt då han hela tiden avbryter mej och om jag då höjer rösten minsta lilla så heter det att JAG skriker. Att han inte låter mej prata färdigt existerar inte ens.

Till slut så orkade jag inte vara hemma så jag och Elisia cyklade till Coop. Cykel för att det är bättre för både hälsa och miljö men främst för att det tar längre tid! Jag orkar fan inte vara hemma när det är mitt fel att det inte råkar finnas lite ost hemma. Att det är jag som inte har fattat att jag ska handla det. Att jag frågade han den där jag bor med flera gånger gick honom tydligen förbi.

Väl hemma så kom det riktigt jobbiga - Elisia ville inte gå in! Skrek nonstop. Försökte fråga flera gånger varför hon inte ville gå in men fick inget svar. Ändrade då frågan (vet att den kan blivit lite väl ledande): Är det för att mamma och pappa bråkade? Hon nickar till svar. Jag fortsatte: Är det för att pappa fortfarande än hemma? Hon nickar igen...Det svider i hjärtat!

När vi äntligen kom in så skrek hon och var skitförbannad! Jag frågar då om vi kan få lite hjälp, till svar fick jag: Tystnad! Hade det inte varit för att tvn var på så hade jag trott att han hade åkt. Sen när jag går in och frågar varför han inte kom och hjälpte till får jag bara till svar att "hon skriker så högt att jag hör inte tvn!!" som om det var mitt fel. Upplös honom då om att hon inte ville följa med in för att han var kvar hemma och för att han hade skrikit förut. Fick då till svar att det var jag som hade skrikit.

Summan av det hela är att allt är mitt fel, han är perkekt och jag är ett jävla missfoster. Behöver jag ens säga att han inte har använt osten än?

HUR FAN SKA JAG FÅ HONOM ATT TALA KLARSPRÅK??? ATT SVARA JA ELLER NEJ PÅ EN SIMPEL FRÅGA!!! HADE HAN GJORT DET HADE DET INTE BLIVIT SÅHÄR!!! men det kommer han aldrig att fatta.

Källaren har däremot blivit städad! Nu väntar jag bara på att han den där jag bor meds mamma ska komma hit och kolla om det är något hon vill ha. En del grejer från hans mormor kommer vi aldrig att använda så just nu står det bara och tar plats.

Ordbajs.

Uppdatering: Nu kokar han pasta, med andra ord så kommer osten inte att bli använd. Sista gången jag åker och handlar åt honom!

Blir det gjort eller inte?

Dessa måsten som finns, usch! Jag börjar med de som är lite roligare - fixa presenten till borsdottern som borde komma om 1½ månad. Just nu har jag ingen lust att fixa nåt annat.

Senare någon gång idag ska det tydligen tas tag i källaren. Där är det en massa skit både högt och lågt. Och nu har han den där jag bor med själv föreslagit att vi ska göra det idag. Därmed inte sagt att det blir gjort idag. Hittills har han inte gått upp än. Det ska bli intresant att se när han gör det. Ännu mer intresant ska det bli om han kommer ihåg att han föreslog att vi skulle ta tag i källaren idag.

Så mycket mer inspiration till att skriva mer har jag inte. Ont i magen har jag också.

Ordbajs.


En pigger & en trötter

En liten pruttunge här som inte vill sova!! Jag är van vid att få gå in till henne 3245 gånger varje kväll. Robban är inte det. Resultat: Robban låter henne komma upp å se på tv och jag får ge nattningen ett nytt försök. Jag är däremot skittrött...

Ordbajs.


Stressad

Saker att göra:

På jobbet

En lekobservation + renskrivning, detta görs på jobbet
Mäta ett barn + skriva in det fint i pärmen, detta görs på jobbet
Fixa fem barns pärmar - detta kommer ta tid!, detta görs hemma och om jag känner mej själv rätt så blir det söndag kväll.'

Hemma

Alla vanliga måsten, typ tvätta, vika och lägga in tvätten, städa, laga mat (fast det gör Robban bättre än mej), diska - förstår inte hur jag överlevde innan diskmaskinen!!
Göra färdigt presenten till brorsdottern, gärna hinna köpa en grej jag tänkt köpa också.

För ett otränat öga kanske det inte ser ut att vara så mycket men för mitt trönade öga vet jag att det är sjukt mycket! Pärmarna kommer att ta en halv evighet och resten av evigheten kommer gå åt till de tråkiga måstena här hemma och därimellan kommer jag klämma in det jag faktiskt vill göra. Umgås med mina nära och kära och gärna tantpyssla lite.

Börjar med tvätten. Vika - blä!!

Ordbajs.


Elisias rum

Då var sängen ihopskruvad och på plats. Det hela höll dock på att gå åt skogen då jag glömt att köpa en ribbotten. Så det var bara att sänga sej in i bilen och stampa gasen i botten och köpa en.

Väl hemma valde Robban att göra det han ansåg sej bäst på, nämligen att skruva ihop sängen, så jag fick baka ut pizzan. Själv är jag bäst både på att skruva ihop möbler och baka ut pizza.


Sängen skruvas ihop av Robban och Elisia.

Allt på plats i Elisias rum, köpte mer än bara sängen.

Det som köptes var:

Sängstomme, Gulliver
Ribbbotten
Madrass + bäddmadrass (bäddmadrassen är helt underbar om det skulle hända olyckor i sängen, exempelvis en spya, då behöver man bara tvätta den)
Hjärtmatta
Matta med prickar
Isbjörnsgosedjur (ligger någonstans i sängen), egentligen ville hon ha en elefant men det hade dom inte...

Ordbajs.


Pyjamaser och IKEA

Igår var det UFC-kväll hos Dennis vilket innebär att Robban sover hela dagen. Det tycker jag är skittråkigt! Så då gjorde jag nåt som jag tycker är roligare - spendera pengar :-) Tyvärr hade jag inte tillgång till Robbans pengar så jag fick betala själv...Ett IKEA besök och ett besök på KappAhl blev det.


En hög med pyjamaser blev det till Elisia, hon håller nämligen på att växa ur en hög här hemma :-) och sommarpyjamaser har hon inte så många.

Det som inhandlades på IKEA kommer att visas i ett senare inlägg när sakerna kommit på plats, hur lång tid det tar vet jag inte eftersom att det behövs mer muskler än vad jag har för att bära in det. Musklerna har som sagt inte gått upp ur sängen än...Men håll utkik!

Sofia: Mamma har sagt att det är Toms tröja, men det innebär ju inte att det är hans så det är möjligt att det är Olles.

Siri: 60.- men ta det när du känner för det ingen brådska! Superduktig är du också som har styrt upp klämdagen med rolig aktivitet på jobbet!

Ordbajs!


Knasfibblan

Elisia är en riktig knasfibbla...

När jag var liten stickade farmor en hel del kläder till dockorna vi hade, bla de stickade Elisia nu har dragit på sej. De sitter i vanliga fall på gosedjuret...


Ägaren till tröjan hon här försöker få på sej är kåldockan Tom. Efter lite skrik och gnäll inser hon som tur är det omöjliga i att få på sej den.

Inser även att jag är en kass fotograf, jag vet att det ser ut som motsatsen men jag lovar och svär - Elisia är INTE drogad på den översta bilden.

Ordbajs.


Dagens outfit

Dagens outfit för några dagar sedan

Klänning från Villervalla, tröja och strumpbyxor från HM.

Ordbajs.

Många saker gjorda

Halv 9 började min dag idag och den är fortfarande inte färdig, men jag hoppas på att det inte blir en överdrivet sen kväll - det finns dock risk för det då jag börjat läsa en bra bok. Jag har då en tendens till att läsa halva natten. Att dagen idag började halv 9 berodde på att jag ställt klockan på det. Att jag gjort just det berodde på att idag skulle jag och systrarna upp på stan och prova klänningar. Eller Sofias var redan beställd och ska komma om nån månad, men jag och Madde beställde våra idag. Bild finns i hennes blogg. Färgerna vi ska ha är inte som på bilden men det har Madde skrivit så fint för den som orkar läsa.

Passade på att fixa lite annat på stan när jag ändå var där (jag har ju så långt...). Jag köpte mer garn till min kommande brorsdotters present och så köpte jag hårspännen till Elisia. Måste ha haft en helt underbar tur när jag köpte dem för det fanns hårspännen utan Hello Kitty, jag har en allergi mot henne så hon måste undvikas!!

Sen gick vi till Kreperiet och åt - jag tog en La Speciale. Den består av en stor pannkaka med chokladsås, nutella och glass. En riktig Stina pannkaka med andra ord.

Vid ett var jag hemma och passade då på att sitta stilla fem minuter i soffan och bara njuta av tystnaden. Robban och Elisia hade åkt till Ylva för att gratta henne på födelsedagen. Ylva är Robbans mamma för den som inte visste.
 
Under tiden de var borta hann jag städa hela lägenheten, att jag hann städa och att jag faktiskt gjorde det är två olika saker. Nästan hela lägenheten är städad, resten får jag ta tag i imorgon. Elisias rum är iallafall storstädat! Den lilla damen har lekt bort mitt körkort och jag rev ut alla möbler i hennes rum och vände upp och ner på alla lådor i jakt på den lilla plastbiten. Dessvärre är den lilla plastbiten fortfarande försvunnen. De andra rummen har fått nöja sej med att "bara" bli dammsugna, moppade och lite allmän röjning. I köket torkade jag även av kaklet och så vek jag ihop tvätten som låg i soffan. Jag är nöjd! Imorgon är det tyvärr dags för badrummet och att torka av skåpluckorna i köket - de ser förjävliga ut på ren svenska.

Något som verkligen förvånar mej är att jag hinner med så mycket mer i städväg än vad Robban gör när han är själv hemma. Kan inte ritkigt förstå det där. Då hann jag ändå sitta en hel del vid datorn och fylla upp ett bad också. Badade gjorde jag dock när de kommit hem.

Nu sitter jag här och Elisia tittar på Lotta och äter lördagsgodiset hon fick av sin farmor

Choklad överallt, tur att hon är nakenfis ;-)

Ordbajs.


Dagens outfit

Onsdag:

Villervalla :-) Storlek 92 på tightsen är dock i största lagen, att vika upp är inga problem men de är verkligen på gränsen till förstora i midjan. Jag trodde att de skulle ramla av men de satt uppe som tur var, det brukar kunna bli lite sura miner annars...

Ordbajs.


Vettigt trots allt

Trött, trött, trött och kissnödig. Vill ni läsa något vettigt så släck ner denna sida nu, jag har inget vettigt att säga men jag känner ändå ett behov av att trycka på tangenterna därför skriver jag.

Jag skulle kunna göra något åt min trött och min kissnödighet men då Elisia inte har somnat än (hon jobbar på det)  och hon har dörren på glönt tills hon somnat och planlösningen är så att hon då ser toalettdörren. Snäll mamma som jag är kniper jag då ihop och sväljer min trötthet så hon får somna ordentligt innan jag kan dra igen hennes dörr och sen besöka toaletten. Kvällens plan var annars att hon redan skulle sova nu då hon inte ville sova på dagis men självklart slocknade hon när jag duschade och fick därmed en power-nap på 10 minuter som gör att det tar lite längre tid än beräknat att somna. Fick muta henne med en ny sommarpyjamas för att hon överhuvudtaget skulle gå med på att lägga sej i sängen.


Pyjamasen är från Villervalla, såklart :-) strumporna från HM men dem har hon redan tagit av sej...

Jag har även gått i sängköpstankar till henne. Tankarna har del svävat åt en högsäng, men det har vi kommit fram till att hon är för liten för. Det har också svävats lite åt en växasäng som är mindre än den hon har nu. Nu har hon en stor madrass på golvet, på golvet utifall hon skulle ramla, stor utifall hon vill ha sällskap på natten. Men nu har hon lärt sej att somna själv på kvällen och hon sover även hela natten. Under de två sista veckorna är det två gånger som hon vaknat och någon av oss lagt sej hos henne (förutom mördarnatten förra veckan). Båda gångerna som hon har velat ha sällskap så har hon somnat om direkt och sen inte vaknat igen. En annan gång när hon vaknade så stoppade jag bara om henne och sa sen att jag var tvungen att kissa och sen la jag mej i min säng och hon sov hela natten. Så jag tror att växasäng skulle funka eftersom att hon sover så bra, det kan ju visserligen svänga men jag tycker man ska tänka positivt! Men denna syn imorse fick mej att tänka igen

Den lilla damen rör sej uppenbarligen när hon sover, om hon läggs i en växasäng kanske hon störs av att hon inte kan röra sej på samma sätt? Eller så gör hon inte det...Den som lever får se.

På jobbet var det föräldramöte igår. Det gick hur bra som helst! Igår på dagen fick jag och Siri reda på att vi får vara kvar även i höst och på kvällen fick föräldrarna reda på det. Många föräldrar undrade hur i helvete inte vi blev fast anställda (det har under terminen anställds två nya fast personal). Men det finns LAS regler och skit man "måste" hålla sej till (vill man kringgå regler så går det). Helt underbara föräldrar och helt underbara barn så det känns hur kul som helst att vi får vara kvar i höst. Jag hoppas på att det bli ännu längre, vore så kul att få följa barnen under en lång period. Så den övriga personalen på förskolan kan väl skaffa lite fler barn så de bli föräldralediga (och gärna sjukskrivna) och de boende i Mosås/Mosjö kan väl skaffa lite fler barn så det blir ett större behov att förskollärare.

Tar tillbaka meningen ibörjan, det känns som att det trots allt blev ett rätt vettigt inlägg.

Verkar som om Elisia sover nu så då ska jag göra något åt kissnödigheten, det känns dock lite väl tidigt att gå å lägga sej...

Ordbajs.


Desperate Housewife

Det var garnaterat Eddie som överföll Susans dotter (vad hon nu heter) för några säsonger sen!!

Ordbajs.

Svammel

En heldag på jobbet idag. Jobb från 8 till 16.15 sen handla fika och därefter föräldramöte. Som gick bra! Vi har helt underbara barn på jobbet med lika underbara föräldrar :-)

Nu är jag iallafall äntligen hemma! Sitter och tittar på Desperate Housewife och bara gottar mej, godiset saknas dock :-( en massage vore skönt också. Har suttit och jobbar för mycket med presenten till min blivande borsdotter och hur kul jag än tycker det är att tantpyssla så får jag ont i ryggen. Garnet är iallafall slut så det blir lite vila från den då, får väl ta tag i tröjan till mej själv sålänge...

Känner att detta mest blir svammel så jag lägger ner nu.

Ordbajs.


Villervalla paket

Kläderna från Villervalla jag beställde förra veckan.
Det blev två klänningar, en t-shirt, ett par tights, ett par strumpor och ett par vantar och så en bonusmössa. Jag köpte en för nån månad sen men den blev för liten. Köpte då stl 2-3 år, det står visserligen att de är små i storlekarna men eftersom att Elisia också är liten i storleken så tänkte jag att det blir nog bra, men den blev lite liten. Nu köpte jag en 4-6 år (3-4 år var slut) och lite stor är den men den funkar!

Ordbajs.


Måndag, kort dag med hemma jobb

Då har jag öppnat idag, och därmed slutat tidigt!! Det tycker jag om, imorgon slutar jag 16:15 och det är inte lika kul...Att sluta tidigt innebär att jag hämtar Elisia tidigt och jag hade då tänkt att vara hurtig och gå till lekparken med henne, men hon ville se på Saltkråkan - det säger inte jag nej till. Så trots det fina vädret har vi varit inne hela eftermiddagen och tittat på Saltkråkan, bortsett från en snabbis till Ica för att köpa ägg och hämta ut paket - från Villervalla!! Jag är i himlen! Så mycket fint :-)

Eftermiddagen inne har iallafall tillbringats framför datorn för min del, jag har renskrivit lekobservationer till barnens portfolios och även renskrivit ett försättsblad. Duktigia mej. Bara en lekobservation kvar att göra och sen ska det fixas en massa "utvecklingsbilder" med text, delas ut lite papper m.m. sen är jag redo för utvecklingssamtal. Nervöst måste jag säga. Dåligt att vi inte får träna på det på universitetet.

Att jag har tid till att sitta här just nu är för att Elisia prompt skulle duscha före mej, och hon skulle duschas av Robban. Det är inte likt henne. Men jag njuter! Alltid skönt med lite egen tid, ska lägga in en bild på alla de underbara kläderna och läsa de 765 bloggarna jag brukar läsa.

Ordbajs.


Veckans matsedel

Veckans matsedel v.18

Måndag: Potatis, torsk och äggsås

Tisdag: Ärtsoppa och pannkaka

Onsdag: Potatismos och fiskpinnar lr. kyckling och ris

Torsdag: Lagsagne

Fredag: Pizza

Lördag: Hamburgare

Söndag: Högrev - Robban lagar mat :-)

Ordbajs.


Slitig söndag

Full fart idag, vet inte riktigt om jag gillar det eller inte, visst är det skönt att få saker och ting gjorda men jag blir ju trött! Lite ska man ju få vila upp sej under helgen.

Jag har varit och simmat idag! Skönt och jobbigt, jag tror att simturen är största anledningen till att jag känner mej lite sliten. 22 längder blev det iallafall, 1100m.

Efter det bar det iväg till syster Sofia, där har det renoverats kök och Robban behövdes för att dra lite sladdar så spis m.m. fungerar.

Sen efter det så åkte vi till Maxi och handlade, blev en tusenlapp fattigare men både kylen och frysen är full så jag får väl vara nöjd. Ska försöka få ihop en liten matsedel med det som inhandlades bara. På tisdag blir det iallafall pannkaka, ägg måste inhandlads innan dess för det kom jag nu på i skrivande stund att det glömdes bort. Nackdelen med att handla utan inköpslista. Jag såg även till att kvällens middag blir lättlagad. Stinas kyckling och ris, kan inte bli så mycket mer bekvämare :-)

Nu ska jag ta och röja en hel del här hemma så jag kan dammsuga när jag kommer hem från jobbet imorgon, idag kommer jag inte orka göra det och jag kommer inte orka göra allt imorgon. Så därför denna uppdelning. All undanplockning idag och dammsugning och moppning imorgon. Fönstrena skulle även behöva putsasmed det är så förbannat tråkigt så jag väntar tills han den där jag bor med upptäcker att det är skitiga och tar tag i det själv. Eventuellt skulle jag kunna pusta utsidan och sen säga att "resten får du fixa" men jag är rätt så säker på att får kommer få svaret "har du börjat kan du fortsätta" eller liknande...

Angelica: Ja jag är ritkigt nöjd med den, känner mej nästan lite pinuppig när jag använder den - ritkigt tjejig :-)

Ordbajs.


Solglasögonpremiär.

dsc00417 (MMS)

Solglasögonpremiär.


20100501

Lite bilder på den underbara nya skönheten, måste säga att jag är rätt stolt över den :-) har även planer på att sticka en liten väska till den, men hur jag ska få den tjock och vadderad har jag inte klurat ut än så det blir säkert så att jag köper en väska.Och ibland har en helt underbar sambo. När jag kom hem idag hade han varit och köpt en cd-grej, det finns tyvärr ingen cd-läsare på datorn. Tro det eller ej men han köpte en rosa, helt frivilligt! Bara en man kan göra det. En fjolla är för feg för att köpa rosa.

När jag var borta idag så var jag och Elisia på kalas :-) systerson Anton fyllde 4 år igår och mamma fyller år 11 maj, 25 år blir hon, hur många gånger hon fyllt 25 har jag dock glömt bort. Kul var det. Ännu roligare är det att se hur social Elisia blir, det enda jag behöver göra är att klä av och på och följa med henne på toa. Resten av tiden är hon med någon annan och har kul.

Ordbajs.


RSS 2.0