Söndag

Hade igår tänkt att skriva ett riktigt vettigt inlägg om vad kommer jag som vanligt inte ihåg...Men det blev som sagt inte av, lilla familjen åkte och storhandlade på Maxi och att göra det allihopa tillsammans tar på krafterna. Dyrt blev det också. Har tänkt fortsätta med det dyra och beställa kläder till Elisia, måste bara visa en underbar bild på henne som verkligen visar vem om är mamma till henne :-)Känner att det blir absolut inget att vett skrivet här så nu lägger jag ner för dagen, beställer kläder istället - det är jag ju iallafall bra på!

Ordbajs.

Shoppat

En del av förra helgens inköpÖverdragsbyxor från Lindex passar riktigt bra ihop med jackan från Villervalla, men det gör nog iofs alla svarta byxor...Elisias cykeloutfit :-)

Ordbajs.

Veckans outfits

Blev inte av att jag la in det igår så det blir nu istället...

Måndagens outfit:

Tröja och kjol från Meandi, strumpbyxor från HM.

Tisdagens och onsdagens outfit:

Tröja från Lindex, kjol samma som dagen innan, rosa strumpbyxor som jag inte har en aning om var de är köpta...

Fredagens outfit:

Velourklänning från Villervalla och strumpbyxor från Kappahl.

Helgens outfit:

Strumpor från Ida kusin och resten från Villervalla.

Ordbajs.

Svar

Madde: Ber så hemskt mycket om ursäkt för särskrivningen *skäms* men tack för att du berättade!! Annars så skulle jag ju få skämmas resten av livet...

Thomas: Idag har jag faktiskt varit ute å cyklat! Jag och Robban tog oss äntligen iväg och sa upp våra träningskort. Hurtig som jag är tog jag cykeln dit medan Robban tog bilen...Sen försöker jag även simma en gång i veckan och i veckan har jag varit ute och gått hela två gånger!! Fortsätter jag så här så kommer jag att se ut som en vandrande pinne i sommar ;-). Vet att jag slängt ur mej en del kommentarer, men det har varit för att motivera dej!! Eventuella tjockiskommentarer från dej ser jag inte fram emot, måste sätta lite fart...Jag har även bytt ut all chips mot popcorn, så framåt går det!

Ordbajs.

Paket på posten!

Är alltid kul att få. Som utbildad lärare vet jag hur viktigt det är att läsa för barn, och hur viktigt det är att ha tillgång till böcker. Så tillgång till böcker finns det här! Igår utökades även biblioteket med ytterligare en bok:


Kråkes toa, var det som kom. Den handlar om när Kråkes lillasyster Lovisa skippar blöjan till förmån för pottan. Kan varmt rekommendera Kråkeböcker till barn, pedagogiska och lärorika och de gör barnen delaktiga i läsningen men olika frågor. De rekommenderas från 1½ år. Går man med i Kråkes Bokklubb får man även böckerna lite billigare tillsammans med en sak. Igår fick jag med en handduk till, fast den var trasig...

Även filmer är utvecklande för språket och eftersom att jag är Astrid Lindgren freak så finns det en del sådana filmer här och igår blev det några fler:


Ni ser ju själva vad som kom...I Saltkråkanboxen är det fyra filmer, men i skrivande stund kommer jag inte ihåg vilka. Disneyklassikern Dumbo fick även följa med posten hem till det Erikssonska-Welinska hemmet. Samlar även på Astrid Lindgren böckerna från Barnens Klassiker, men tyvärr är Elisia fortfarande lite för liten för dem, men när hon är redo så finns de och då ska det läsas!

Ordbajs.

Vårda språket!

Klockan är straxt efter 8 Elisia har precis vaknat och Robban sover fortfarande. Själv har jag varit vaken sen 6 och varit hur pigg som helst!! Varför??? På vardagarna är jag hur trött som helst men nu, en lördag, när Elisia dessutom sover till 8 och hela natten själv. Då ska jag självklart vakna skittidigt och vara hur pigg som helst!! Men det finns att pyssla med så jag kommer inte vara sysslolös precis...

Det första jag ska göra är små lådor till barnen på jobbet (kommer göra till Elisia också men jag måste införskaffa material först, kanske åka till Marieberg?). Det jag ska göra är iallafall en låda där barnen får träna på färger, en låda där de får träna former, en låda där de får träna större och mindre. Sen ska jag göra en låda med siffror och en med bokstäver. Nu är det inte själva lådan jag ska göra utan innehållet i dem. En hållbar låda känns lite för komplicerat, lättare att köpa.

Nu ska jag försöka koppla innehållet i denna text till rubriken. Den som måste börja vårda språket är jag. Så fort jag slår i något eller tappar något (vilket är rätt ofta) så säger jag: Aj fan! eller: Fan!! Det har gett det uppskattade resultatet att Elisia går och säger: San!! Detta gäller även när jag är på jobbet, ord som: Aj fan! bara slinker ur mej om jag går in i något, vilket jag gjorde igår och utan att tänka mej för sa jag det där varpå ett barn börjar säga: Dan! dan, dan! Fast hon måste ha hört fan hemma annars så säger men det inte så snabbt.

Ett annat ord som blivit populärt hos LillaPrutt är: Åh shit! Det om något säger hon så fort hon tappar något eller likande. Igår tappade jag något (kommer inte ihåg vad det var och det känner heller inte relevant) å jag sa: Åh, sen kom jag på mej själv och sa inget mer, men Elisia hoppade på direkt och sa: Åh shit! och därefter: San!!! Nu finns det ju såklart mycket värre ord hon kan lära sej och som hon garanterat kommer att lära sej men det känns dumt att hon lär sej det här hemma. Måste även här ge plus till Robban, han den där som älskar att säga: kuken, dickhead m.m. han har verkligen börjat vårda språket sen LillaPrutt började prata, till skillnad från mej, å andra sidan är mitt språk inte lika grovt.

Rätt par vann Let's Dance i år!!

Ordbajs.


Pissdator

Min dator har fick nåt jävla kladd på sej på Robbans fest så tangentbordet är helt förstördt! Skulle gissa på att det är ett tecken på att jag inte ska gå på fest, är det inte kameran som blir sönderslagen är det datorn...Vad blir det nästa gång?

Hade tänkt att skriva mer men jag irriterar mej för mycket på tangentbordet som knappt funkar och låter som om det är från 80-talet så mer än så här blir det inte.

Madde: Jag börjar tro det! Jag lever iallafall på hoppet!!

Ordbajs.

Pysslade ramar

Börjar med det klassiska problemet (iallafall hos mej) och det är mitt minne. Jag kan periodvis komma på hur mycket vettiga saker jag vill skriva. Det kan vara om allt möjligt och jag går och planerar roliga formuleringar i mitt huvud men så fort jag närmar mej datorn är det som att huvudet har blivit ihåligt och jag satt en hårfön på max vid ena örat...

Till en vettig sak som jag kommer ihåg! En sak är ju alltid mer än inget...Elisia har börjat somna själv!! Riktigt skönt måste jag säga. Det hela började började förra veckan då jag en kväll fick ligga bredvid henne 1½ timme innan hon somnade, vilket bli ohållbart. Så kvällen efter läste vi som vanligt, och jag satte därefter på en saga hon brukar lyssna på. Sen la jag mej inte bredvid henne utan satt en stund på sängkanten och sa sen: Mamma måste kissa, och så gick jag ut. Fick väl gå å säga ett par gånger att: Mamma måste kissa ordentligt, jag kommer snart! Men det gjorde jag ju inte å till slut så somnade hon. Och så har vi fortsatt, har väl i snitt fått sagt till en 3-4 gånger på kväll och några gånger även fått gå in och krama henne och sen lagt ner henne igen. Men jag har hittills inte behövt lägga mej bredvid henne någongång.

Pysslande lite ramar i söndags...

På den längst till vänster har jag satt dubbelhäftande tejp som jag sedan satte små små silverkulor på, pillrigt och det blev små silverkulor överallt!! Men det är den jag blev mest nöjd med så det lär nog bli fler. På den i mitten har jag satt på paljetter, först en rund vit och sen en aprikosfärgad paljettblomma på. Den svarta ramen har bara fått lite klixtermärken på sej. Sen gjorde jag en till men den fick "bara" lite pappershjärtan på sej och fick som ni ser inte plats på bilden.

Till en helt annan sak måste jag för en gångs skull berömma han den där jag bor med. Förra veckan var ajg skitsur på honom när jag kom hem från jobbet och ingen mat var förberedd och han åkte och jobbade igen så jag blev själv med att fixa allt men en trött Elisia. Att jag blev arg var inget jag lät honom slippa veta och både igår och idag har maten varit förberedd när jag kommit hem! Så två plus till honom.

Nu är det dags att se på tv.

Ordbajs.

To-do-list

Helgens to-do-list

  • Städa, vilket innebär att plocka iordning, dammsuga, moppa, damma och städa badrummet.
  • Byta lakan.
  • Tvätta och vika och lägga in tvätt. Han den där jag bor med börjar få en stor hög i soffan, kanske dags för mej att ta tag i den och ta lite betalt? (jag anser att han kan lägga in sina kläder själv, det gör inte han).
  • Åka och simma, eller cykla iväg och simma om jag ska vara helt korrekt.
  • Komponera ihop en matsedel till nästa vecka.
Lite gjort iallafall, ska ta tag i resten nu...

Ordbajs.

Uttråkad till icke uttråkad

Förut idag var jag helt sjukt uttråkad. Vi satt allihopa i soffan och slappade och gjorde absolut ingenting. Det kan man ju tycka är en riktig lyx och ivanliga fall hade jag njutit, men just idag, av alla dagar så var jag bara så uttråkad. Eisia har förövrigt anammat en ny stil att sitta med:


För att bryta det trista mönstret tog jag fram flaskfärgerna så att Elisia kunde måla. Det tyckte hon var kul, men eftersom att jag själv inte tycker att flaskfärg är nyhetensbehag längre så kändes det sådär...Men huvudsaken just då var att hon hade kul.


Då kom Robban med den underbara idéen att vi åker till IKEA. Hur ofta frågar någon med snopp det??? Eftersom att jag är just den jag är så svarade jag ju ja. Så dit åkte vi och därifrån kom vi ju knappast tomhänta...

En ny tvättkorg, den gamla luktade tydligen skit (så då kanske det inte ens var tvätten som luktade? Se tidigare inlägg som handlar om tvätt). Jag tyckte vi skulle ha en vit då jag tycker det är praktisk att se tvätten - då vet man ju vad som behöver tvättas! Men det var Robban som hade kortet så då tyckte jag att han kunde få bestämma. Sen blev det ett nytt duschdraperi, det är gamla är riktigt äkligt, det har dock inte kommit på plats än. Elisia fick även en pall att stå på. Tidigare har hon stått på skåpet å det är knappast det säkraste stället...Sen blev det lite småkrafs som "tassar" och snappsglas.

Fick lite ny energi av IKEA-turen så när vi kom hem pysslade jag lite ramar, dvs, jag gjorde dem lite roligare. Att ta en bild på dem var dock något jag inte tänkte på och nu har jag redan laddat in bilder i dator och orkar inte börja om. Så dem får ni se en annan dag.

På IKEA tittade vi även lite smått på en ny säng till Elisia - tre kvällar i rad har hon somnat själv!! Jag njuter :-)

Sofia: Nej han låser inte in sej, men han stänger dörren å då kommer Elisia inte åt pottan. Han har inte riktigt förstått att han kan ställa pottan utanför...

Ordbajs.

Shoppat under veckan


Nya gummistövlar till Elisia. Hon fick som sagt välja färg själv...


En ny t-shirt till mej!! från HM.

Ett tips till er som ska potträna barn och som har en sambo. Sätt upp skitförbud på längre än tre minuter om de inte har ställt ut pottan. Jag vet inte hur många gånger Elisia har kissat/skitit på sej för att hon inte har kommit åt pottan när han den där jag bor med har bosatt sej på muggen.

Ordbajs.

Veckans outfit

Att ladda in bilder under veckan är ju inte min starka sida så nu kommer alla bilder på en gång.

Måndagens outfit:


Tröja och strumpor från HM och velourbyxor från Meandi.

Tisdagens outfit:


Tröja från Pop, kjol från Meandi och strumpbyxor från HM.

Torsdagens outfit:


Lite mer i lager på lager än vad som var tänkt. Från början var det strumpor från HM, velourbyxor från Lindex och rosa tröja från HM. Sen fick hon syn på kjolen och skulle ha den, kjolen från Meandi. Den lila tröjan är från Lindex och den brukar hon bara ha när vi går ut men denna gång ville hon inte ta av sej den när vi kom in.

Fredagens outfit:


Tröja från Villervalla, velourbyxor fårn Vouffen och strumpor från HM.

Lördagens outfit (hittills):


Tröja och strumpor från HM och byxorna är densamma som dagen innan. Halsbandet och armbandet har hon pärlat själv :-)

Ordbajs.

Dagens to-do-list

  • Städa, vilket innebär att plocka iordning, dammsuga, moppa, damma och städa badrummet.
  • Byta lakan.
  • Tvätta och vika och lägga in tvätt. Han den där jag bor med börjar få en stor hög i soffan, kanske dags för mej att ta tag i den och ta lite betalt? (jag anser att han kan lägga in sina kläder själv, det gör inte han).
  • Åka och simma, eller cykla iväg och simma om jag ska vara helt korrekt.
  • Komponera ihop en matsedel till nästa vecka.
Sen ska jag försöka att ta det lite lugnt, men det beror på hur lång tid allt tar...

Ordbajs.

Tvättning...

Ja, som sagt han den där jag bor med är på många sätt helt underbar, men inte den smartaste tyvärr. Igår skulle han vara snäll och hjälpa till här hemma. Han väljer att tvätta. Hallå!! Hur ansträngande är det? Riktigt irriterande att han alltid väljer det enklaste att hjälpa till med när han får för sej att göra något. Dessutom blir det ändå bara ett merjobb för mej, men det fattar han inte. Vill han hjälpa till kan han väl städa?? Det är han bra på. Nästan bättre än mej.

Anledning till att han valt att tvätta var att det luktar från tvättkorgen, en helt okej motivering ändå, under förutsättning att han väljer att tvätta det som luktar. Det som luktar är städ- och disktrasor. Dessa ligger fortfarande kvar i tvättkorgen - lukten finns fortfarande kvar...Inte så smart.

Anledning till att det blir ett merjobb för mej är att han har en viss förmåga att tvätta en massa småmaskiner (inget miljötänk i honom inte). En maskin för honom kan vara fyra rosa plagg, enligt mej är det långt ifrån en full maskin, han tvättar då visserligen på kvicktvätt, problemet då är att skulle det finnas en fläck så försvinner inte den. Det har jag sagt till honom men det har inte gått in. Ett annat resultat att enbart tvätta rosa är att det nu ligger tre röda plagg i tvättkorgen. Hur kunde han inte fatta att dessa går alldeles utmärkt att tvätta tillsammans?

Sen har han även tvättat grått, men inte alla grå plagg utan några fick av någon anledning ligga kvar i tvättkorgen. Tidigare har han tvättat vitt och grått tillsammans, men det har han fattat (efter många tillsägelser) att det inte är så smart då man sakta men säkert färgar de vita plaggen lite i taget. Brukar även köra med den gyllene regeln att tvätta aldrig vitt utan BH, det gjorde han, så nu får det bli hängtuttar här. Ett tillägg här är att jag har fler BH:ar men igen är så bra som den vita!!

Ytterligare en tvättregel han inte har lärt sej är att om ett plagg är flerfärgat ska man kolla på plagets insida för att se vilken kulör det ska tvättas med. Vi har en del plagg med tryck och om insidan är vit ska plagget tvättas med ljust (dock inte vitt om man använder blekmedel för då blir det färgade förstört). Detta har jag upplyst honom om men det har inte gått in.

Den sista anledningen är att han överdoserar så med både tvätt- och sköljmedel. Kläder blir inte renare bara för att man har mer tvättmedel och definitivt inte av sköljmedelet. Tvärtom, har man i för mycket tvätt- och sköljmedel klarar inte maskinen av att skölja ur plaggen ordentligt, vilket resulterar i att det sitter kvar i kläderna, det i sin tur kan resultera i överkänslighet mot tvätt- och sköljmedel, framförallt hos barn. Det blir även tvättmedelsrester kvar i tvättmaskinen, och iallafall jag ser ingen vits med att ha kvar tvättmedel där efter det att tvätten är klar??

Nu idag mina damer och herrar kommer jag att få köra en massa små maskiner annars blir inte allt tvättat, hade han den där jag bor med låtit bli tvätten hade det blivit betydligt färre maskinen. Nu kan detta låta elakt mot honom och jag hade inte skrivit det om det inte vore för att jag sagt åt honom att LÅTA BLI tvätten, just eftersom att det bara blir ett merjobb. Dyrare blir det också. Börjar seriöst på att låta honom betala hela elräkningen, att han låter en dator stå på dygnet runt börjar tillhöra vanligheterna. Men att klaga på att jag tänder en fönsterlampa verkar vara helt i sin ordning...(återigen, detta har han och jag pratat om så det kommer inte som en överraskning för honom).

Långt inlägg om tvätt...Det är ju nästan så att jag börjar fundera på om det händer nåt vettigt i mitt liv?? Jag skyller på att PMS-veckan är på ingång och jag känner mej just nu jävligt lättirriterad och att jag har en helt sjukt kort stubin!!

Ordbajs.

Thomas börjar nytt liv

Thomas har börjat nytt liv. Riktigt duktigt av honom måste jag säga. Ska jag vara helt ärlig skulle jag också behöva göra det. Nackdelen med att jobba i mysbyxor och gå runt i mysbyxor större delen av den lediga tiden är att, iallafall jag, inte märkter att jeansen börjar bli lite mindre...Men men, jag simmar en gång i veckan det får räcka. Ska även försöka ta tag i godisbiten, jag får helt enkelt förvandla mej till kanin och gnaga på morötter när jag tittar på Let's Dance.

Tanken har slagit mej att jag kanske skulle bli mer motiverad om jag hade en våg? Fast jag tror inte på vågar jag tror på spegelbilden. Kamerabilden tror jag dock inte på - kameran lägger på hur mycket som helst, iallafall våran nya.

Ordbajs.

Att göra allt sen...

...är så jävla irriterande!! Han den där jag bor med ska alltid göra allt sen. Det är ett jävla jag ska bara, jag ska bara. Ibland känns det som om jag bor med nån jävla Alfons Åberg som fortfarande är 4 år, eller vad han nu är. Och det som är mest irriterande och som jag blir riktigt jävla ledsen över är att det av någon anledning är mitt fel. Som om det är mitt fel att man inte kan göra allt sen? En del saker behöver göras innan det blir sen. När det är sen kan det faktiskt vara för sent.

Han den där jag bor med är underbar på många sätt och vis men framförhållning och att tänka på någon mer än sej själv är något han inte klarar av. Han är väldigt duktig på att klaga om soporna skulle råka lukta lite, med betoning på lite. Att gå ut med soporna innan de luktar, eller t.o.m efter att de har börjat lukta är mer än vad han klarar av.

Här vill jag påpeka att lukten från soporna är mitt fel. Mitt fel för att jag vill att vi komposterar. Av någon anledning ska det tydligen lukta mer? Att soporna är densamma fast sorterad i olika behållade förstår inte han. Att vi komposterar gör ju inte att vi får mer sopor, enbart mer sorterade sopor. Om någon orkar vara pedagogisk med honom så förklara gärna, själv har jag gett upp.

Och nu tycker han själv att han är snäll för han visade mej att Grey's Anatomy har börjat - att jag missat början och hela förra avsnittet för att jag fått tagit reda på delar av hans skit verkar inte bekomma honom alls.

Ibland undrar jag hur fan han tänker?? Han har berättat för mej att han är uppfostrad till att hjälpas åt. Det är möjligt att han är men då lever han inte som han är lärd.

Igår jobbade jag till halv 6 och han den där jag bor med slutade 4 och åkte sen å jobbade igen för att jobba in fredagen. Jag kom hem hungrig och trött till ett litet barn som var hungrig och trött. Han den där jag bor med var också trött, för trött för att komma ihåg att vi behöver äta! Hur fan kan man glöma bort att ens eget barn behöver mat? Det hela slutade med att jag fick trolla fram burkmat till Elisia så att hon inte skulle vara hungrig. Sen fick jag laga mat med ett trött barn. När maten var klar var klockan så mycket att Elisia redan borde ha varit badad - då fick vi gå in i duschen. Efter det fick hon en knäckemacka och somnade snällt. Sen efter det kvart i 9 på kvällen fanns det tid till mej att äta. Då tycker inte jag att man hjälps åt. Ett stort plus ska han dock ha för att han bad om ursäkt efter att jag sagt till honom exakt vad jag tyckte och tänkte. Men han kanske hade tänkt att laga mat sen...

Nu är det garanterat en person som tycker att jag är orättvis och dum som skriver detta om han den där jag bor med och då får han/hon tycka det - det skiter jag fullständigt i. Detta är mitt blogg och här skriver jag precis vad jag vill (dock inte om saker jag har tystnadsplikt om), passar det inte så låt bli å läs.

Detta mina damer och herrar är inget ordbajs!

Så nu har jag avreagerat mej! Hade tänkt att berätta om hur roligt jag haft på jobbet idag men det känns sådär just nu. Det roliga har iallafall bestått i att möblera om större delen av avdelningen, delat in i olika hörnor osv. Och så fick jag ut delar av mina aggressioner (som jag tydligen har enligt han den där jag bor med, jag kallar det att jag vet vad jag vill och gör allt för att få det så). Det är nämligen så att det har funnits en trälåda med pussel som inte gått att få upp. Lådan finns kvar men den går numera att öppna! Alla försökte men ingen lyckades. Efter lite städning hittade en kollega en såg och gav som förslag att vi kan såga upp fanskapet. Ja tänkte jag, men så fick jag syn på ett bord, eller bordet har jag ju sett tidigare men jag hade innan inte insett dess potential. Jag insåg att jag kan ta trälådan och banka fanskapet i bordet ett par gånger. Eftersom att jag är en person som inte bara tänker att så kan man göra utan även gör det så bankade jag fanskapet i bordet ett par gånger - sen var det bara att öppna lådan. Den öppnade sej hur snällt som helst, kanske är det så man ska göra med Robban också? ;-)

Ordbajs.

Blankis

Nu har vädret som jag inte ville ha kommit! Värdet när det töar lite på dagen och sen fryser på på natten, anledningen är att vägarna blir helt isiga. Idag när jag åkte till jobbet fick jag sladd när jag körde i 30 då det var blankis. Jag hade mycket hellre haft en lite längre vinter istället för detta halvtöande. Pissväder är det nu!

Så tänk på det ni muppar som jublade när det började töa - nu får vi isvägar istället för snövägar, jag kör hellre bil på det sistnämnda. Eller helst kör jag inte alls...

Ordbajs.


Veckans matsedel

Helt slut är jag idag - för många barn på för lite personal. Vikariepoolen är skit!! Inte en enda gång när jag har behövt vikarie så finns det några...

Bjuder er iallafall på veckans matsedel så behöver ni själva inte fundera ut något.

Måndag: Korvstroganoff & ris

Tisdag: Köttbullar, potatis & sås

Onsdag: Ärtsoppa & pannkaka

Torsdag: Fiskgratäng

Fredag: Kycklinggryta

Lördag: Hamburgare & klyftpotatis

Söndag: Lasagne

Ordbajs.


Dagens outfit

Börjar med fredagens:


T-shirt, kjol och tights från Villervalla och strumpor från HM. Villervalla har fått in fler kläder så just nu är det bara en tidsfråga innan det beställs därifrån, pengar måste komma in först.

Under helgen har det bytts kläder många gånger - hon brås på far sin ;-) men det här var vad som fastnade på bild.


Tröja från Meandi, kjol från Villervalla och strumpbyxor från Lindex.

Ordbajs.


Söndagens ordbajs

Denna dag mina damer och herrar har varit fruktansvärt seg!! Eller seg och seg, jag har varit så trött! Elisia har varit hur snäll som helst, suttit å tittat på Saltkråkan, Lotta, Astrids Jul och Pippi så jag har verkligen kunnat legat i soffa och bara slappat men det har jag inte blivit piggare av.

Fast jag var duktig och samlade ihop tillräckligt med energi till att ta tag i all tvätt som behövde vikas och läggas in.

Nu är det bara Robbans hög kvar å den tycker jag att han kan lägga in själv, det brukar inte han tycka så det har hänt att högen har blivit väldigt stor. När den blir för stor så har jag lagt in den och tagit betalt för det. Det finns fördelar med att kunna hans bankkod ;-)

Men efter lunch tog jag mej energi till att packa ihop mej och Elisia för att åka och handla, efter att ha fixat ihop en matsedel, Elisia uppförde sej exemplariskt. Nya gummistövlar fick hon också. Hon fick välja mellan randiga, rosa och gröna. Vad hon valde får ni veta en annan dag för det kommer att komma bild. Energi till att ta en bild på dem har jag inte fått än.

Sen på eftermiddagen har det bakats pizza, som Elisia först skulle äta, sen vägrade hon. Kvällen avslutades med tidigt bad och tidig nattning av Elisia, som somnade fort. Hon var med andra ord trött. Det kan bero på att hon vaknade så tidigt imorse, även min trötthet beror nog på det. Kan tillägga att jag också höll på att somna.

Madde: Jag trodde du skulle komma hit med den!

Om någon vill skänka mej pengar är det mer än gärna välkommet! Jag behöver en ny dator, tangentbordet börjar säga upp sej :-( Sen vill jag ha skidor och en ny soffa också.


När det gäller en del saker är hon väldigt lik sin pappa...

Vi började med nappfria dagar idag. För varje dag hon klarar utan napp får hon en lite peng att spara till en leksak, Robbans påhitt. På natten har hon dock napp och hon blev väldigt glad när hon fick den, vid nattningen då körde vi ändå bara nappfritt på eftermiddagen.

Ordbajs.

Min lördag

Kvällen planering:

Skriva en snabb blogg (som jag redan har börjat med i.o.m att jag sitter här), sen ska jag bara ta det lugnt och titta på Melodifestivalen i lugn och ro för Elisia har redan somnat :-) men det finns dock en stor risk för att jag kommer att få torka spyor mitt i då magsjukan är här och hälsar på hos Elisia.

LillaPrutt har idag till och från klagat på magont och på eftermiddagen kom det med besked. Vardagsrumsgolvet, hallgolvet, badrumsgolvet och badkaret - alla fick de varsin släng av spya. Sen har det som tur är inte kommit något mer, men det har klagats på magont :-(

Tog mej iallafall i kragen på förmiddagen och åkte och simmade. Var t.o.m så hurtig (och miljömedveten) att jag cyklade till Gustavsvik, vore det inte för att det var snö och is på cykelvägarna var det ritkigt fint cykelväder. Simningen då; efter tre längre trodde jag att jag skulle dö av trötthet. Det värkte då i både armar och ben, men under fjärde längden släppte det - precis som vanligt. Under femte längden fick jag håll och under sjätte längden släppte det - precis som vanligt. Efter 15 längder kändes det som att jag kunde simma hur länge som helst. Efter 17 längder hade jag ett stort behov av en paus och tog en. Resultatet av att ta en paus blir att börja om från början. Efter tre längder var jag trött, och efter fem hade jag håll, men då var jag klar! Hade som mål att simma 22 längder och det gjorde jag :-) men det känns i kroppen, har varit helt slut hela dagen.

Tvättat i tvättstugan har jag gjort också, jävla synd att snön är borta, tyckte det var skitbra att köra tvätten i pulkan. Nu blev det till att bära istället vilket aldrig är kul, än mindre när man är trött efter en simtur...

Madde: Jag sa ju att den som var först med rätt svar vann, och nu var det inte du! Du är för övrigt skyldig mej en hamburgare efter nån tävling jag vann hos dej!

Dags för Melodifestivalen! Jag kan redan nu säga att fel låt vinner, för så är det alltid!

Ser att botox-snubben är tebax...

Ordbajs.


Ordbajs

Tittade på Let's Dance igår - jag fattar fortfarande inte hur Willy kan gå vidare. SLUTA RÖSTA PÅ HONOM!!!! Molly skulle ju ha vunnit!

Fia: Jag har ingen aning om vad väggarna är gjora av, men i köket var det tydligen isoleringsproblemet. Robban var hemma när snickargubbarna kom.

Tävlingen vanns av Ylva - den vänstra sidan utan fyllning var till mej!

Om exakt 18 minuter ska jag åka å simma...Känner mej inte ett dugg pepp på det men kläderna börjar bli trånga så det är ett måste *suck*

Ordbajs.


Tävling

Idag åt vi enligt matsedeln denna vecka. Ugnsbakad falukorv och potatismos. Gissa vilken del av falukorven jag åt!Den första som gissar rätt får en klapp på kinden nästa gång vi träffas!!

Ordbajs.


Dagens outfit

Börjar med tisdagens:

         
T-shirt och strumpbyxor på Pop (dessa strumpbyxor har tvättats en gång och klarade de galant till skillnad från de förra). Kjol från Villervalla. Napp från Namnnappen, nappar som dessa rekommenderas varmt att ha med till förskolan!! Numera talar jag med en förskollärares erfarenhet!!!

Onsdagen:

         
Alla kläder från Villervalla och nappen från namnnappen.

Hade tänkt att ta en bild idag med när jag hämtade henne men innan jag hann göra det så blev hon bajsnödig. Numera får jag inte vara med på toa (fullt förståligt - själv vill jag inte ha någon som sitter å tittar på mej när jag skiter), dessvärre vill hon även torka sej själv, så även denna gång. Resultatet blev bajs i trosorna och på tröjan - och ingen bild. KATASTROF!!! eller inte...

Ordbajs.


Mögeluppdatering

Öbo-snubben ringde idag och jag trodde att jag skulle få en chock när han säger att han och några snickargubbar ska komma hit redan imorgon! Robban pratade med honom för en vecka sedan när jag upptäckt det nya möglet samt att det börjar lukta. Då berättade han för Robban att de ville borra/ta upp lite hål i taket för att se på isoleringen, de skulle komma v 11. Så tänk er min chock när jag fick reda på att de skulle komma redan imorgon - det är ju fortfarande v 10. Jag trodde inte att statliga bolag kunde göra något på utsatt tid - än mindre före den utsatta tiden!

Nu till der roliga "skämtet" öbo-snubben drog för mej. Det kan vara isoleringen som det blivit något tokigt med och som därmed orsakat möglet - inte fel på taket. Det har jag lite svårt att tro på i.o.m att jag känner i kökstaket att det blir blöt när snön på taket smälter. Sen till det ännu mer roligare, om det är isoleringen som det är fel på (han sa många gånger att han hoppades på det) så var det bara att spruta in något mögeldödande medel som bestod av klor. Efter det var det bara att tapetsera om så var det klart! Det har jag lite svårt att tro på...eller mycket svårt...

Tydligen så har de haft isoleringsproblemet på norr någonstans, men även takproblem på nån byggnad i Tybble, vilket gör att jag ännu mer tror på takproblem även här.

När Robban pratade med öbosnubben sist så sa Robban till honom att vi upptäckt mögel i ytterligare ett rum - det verkade öbo-snubben ha missat helt. Jag sa det till honom idag och han lät som ett frågetecken...

Tog nya bilder idag för att kunna se om det blivit mer på en vecka.


Elisias rum där det är som mest. Det var i hennes rum öbo-snubben var mest intreserad av att ta upp ett hål. Kiss my ass säger jag bara. Tror han på fullaste allvar att jag tillåter att min LillaPrutt utsätts för ännu mer mögel?!!


Stora sovrummet, som ligger vägg i vägg med en annan lägenhet - min gissning är att även de är drabbade...


Köket - inget mögel än men fuktskador...

Madde: Jag vet att det är mycket jag vill ha och tro det eller ej men det gäller dej med!

Ordbajs.


Magknip

Jag har haft helt sjuk ont i magen!! Det var nästan så att jag dog igår på jobbet - men som alltid så överlever jag. Imorse när jag vaknade trodde jag det var borta men så fort jag åt kom det tillbaka. Som tur var inte med samma smärta som igår. Nu har jag iallafall hittat den bästa medicinen - McDonalds!! Åt där en snabbis efter jobbet, för bästa effekt ska det ätas relativt fort. Efter det gjorde det helt sjukt ont i magen när jag gick, det gick över lite när jag satte mej i bilen. Väl hemma var det bara att gå på toa och så har jag gjort nu några gånger + att jag fiser som fan! Luktar helvete gör det men magen känns så mycket bättre så just nu skiter jag i min omgivning.

Igår fick jag även tid till att titta på Familjen Annorlunda. Jag vill ha Märstafamiljens soffa.

Ordbajs.


Dagens outfit

Kors i taket! Dagens outfit serverars samma dag som den används, det händer inte allt för ofta :-)

         
Tröja och strumpor från HM, velourbyxor från Villervalla.

La ju ut en veckans matsedel imorse, vi brukar försöka hålla oss till den men icke idag och inte heller imorgon. Fisken är tinad men jag är mätt sen mellis och Robban jobbar, dvs, inte en chans att jag ställer mej å lagar mat. Eftersom att fisken är tinad måste den tillagas imorgon och jag jobbar sent imorgon vilket innebär att Robban lagar mat. Han kommer aldrig att göra kokt torsk med äggsås :-( Dåligt planerat av mej...

Ordbajs.


Veckans matsedel

Matsedel v.10

Måndag: Torsk, potatis & äggsås

Tisdag: Köttbullar & potatis

Onsdag: Ärtsoppa & pannkaka

Torsdag: Ugnsstekt falukorv & potatismos

Fredag: Kyckling i ugn & ris

Lördag: Revbensspjäll & ??? förslag tack!

Söndag: Pizza

Shoppat

Trött idag så varning för kort innehållslöst inlägg...Anledning till trötthet: Jag kan inte sova bakis - drack inte mycket igår men eftersom att jag typ aldrig intar alkohol numera så känns den desto mer.


En bild på pippistrumpbyxorna från Pop, förhoppningsvis kommer dessa inte att bli missfärgade - de är ju så fina!!!

Fick en massagegrej i julklapp till huvudet av min dåvarande kollegai julas, jag kan erkänna att jag inte har använt den. Den provades för första gången i fredags, lite på mej, men det fanns en liten någon som fastnade för den och efter det fick jag inte ha den alls...

         

Ordbajs.


Lördag

Dagen idag: det absolut roligaste var när vi åkte i biltvätten och Elisia blev rädd, det roliga var dock inte att hon blev rädd, hade jag vetat det hade vi gått ut. Det roliga var att när hon blev rädd så lyfte Robban ur henne ur barnstolen och satte henne i hans knä. Så satt han och berättade vad borstarna och vattnet gjorde - och hon kissade på honom!! Lite kul tyckte jag att det var ;-) När vi kom ut från biltvätten fick hon kissa färdigt på en snöhög - det tyckte hon var roligt. Sen var det bara att åka hem så att han den där jag bor med fick byta brallor och sen bar det av ut på landet till mina föräldrar som skulle vara barnvakt.

Anledningen till att mina underbara päron är barnvakter är för att vi har fest för att Robban fyller år. Ska jag vara helt ärligt så känns det som en småseg fest...Av någon anledning så åker alltid tv-spel fram och det enda som jag tycker är kul är Buzz. Ikväll har jag kommit 3:a en gång och vunnit en gång. Nu spelas det gitarr hero och det är typ skittråkigt. Det verkar även de andra tycka för Robban stängde av det nu tack och lov. Men det jag tycker är tråkigast är att jag är ensam tjej. Av någon anledning är det tydligen tjejkväll på annat håll.

Hade ju även tänkt att presentera en dagens outfit på Elisia där hon hade den nya t-shirten, nya strumpbyxorna och en kjol från Villervalla men så blev det inte. Strumpbyxorna blev tyvärr helt missfärgade i tvätten...Som tur är är personalen på Pop helt underbara och det var inga problem att byta, men då hade LillaPrutt helt andra kläder på sej så den outfiten kommer någon annan dag. Dagens outfit blev det tyvärr inget kort på. Ska bli lite kul att se var mina päron väljer att ta på henne - det får jag se imorgon.

Madde: Om vi inte hade badrumsdörren öppen efter det att vi duschat så skulle badrummet vara fuktigt hela tiden, så vi öppnar badrummet och vi vädrar ofta!! Iallafall jag - Robban brukar stänga för annars så blir det kallt...Och nej det heter inte karuscha - det är något som mamma har kommit på. Det korrekta namnet är gummiband.

Bibbi: Ja jag håller med om att de borde göra mer. Jag har får lite mer information från han den där jag bor med. I fredags var Öbo tydligen här igen och tittade och under v.11 ska nåt byggföretag (kommer inte ihåg vilket) hit och borrar hål i taket av någon anledning (kommer inte ihåg vilken). Men det roliga är att bovärden tror att det "bara" är att byta ut det skadade materialet och tapetsera om...Att torka m.m. verkar han inte ha hört talas om. Att mögel är hälsåfarligt verkar de heller inte förstå.

Till alla andra som har kommenterat min dotters outfit och hur söt hon är så kan jag bara tacka och bocka och hålla med er om att jag och han den där jag bor med har gjort ett underbart barn!! :-)

Ordbajs.


Shoppat idag

Åkte förbi Marieberg efter jobbet, tanken var att jag skulle ha med mej tre plagg hem men det blev dessvärre bara två. Blä för försenade leveranser!         Med hem följde iallafall denna härligt randiga t-shirt (det är något med mej och färgglada ränder...) och ett par strumpbyxor som Pop hade döpt till Pippistrumpbyxor. De har tyvärr bliit nerkissade och hänger just nu på tork. Men de kommer garanterat att vara med som dagens outfit imorgon. Det var tänkt att bli det tredje plagget skulle vara en klänning som matchar strumpbyxorna, förhoppningsvis kommer de in nästa vecka, med betoning på förhoppningsvis.

Ordbajs.

Veckans outfit

Att ladda in bilder på vardagar är inte min starka sida så nu kommer alla bilder, njut!

Måndagens outfit:


Tröja och velourbyxor från Meandi och strumpor från HM. Snutten är virkad av mej, garnet kommer från Järbo ;-)

Tidagens och onsdagens outfit:


Tröja och strumpor från Villervalla och jeansleggings från HM. De är så stora i midjan att de hålls uppe med hjälp av ett gummiband ;-)

Fredagens outfit:


Tröja och velourbyxor från Meandi och strumpor från Pop. Napparna på alla bilder kommer från Esska ;-)

Ordbajs.

Mögelbilder

Här kommer de utlovade mysiga underbara mögelbilderna.Elisias rum - det var här Robban upptäckte det först.Stora sovrummet, inte så mycket men det kommer garanterat bli mer - iaf om Öbo fortsätter som hittills.Köket - inget mögel än. Man ser tydligt att tapeten har blivit blöt och sedan torkat. Blöt blir tapeten varje gång snön på taket smälter. Känns som att möglet bara är en tidsfråga.

Läget hittills är att det inte händer något. När Robban först upptäckte det i Elisias rum och köket så ringde han direkt och Öbo var relativt snabbt på plats. För två veckor sen upptäckte han att taket i köket var blött och rinde igen - de har fortfarande inte varit här. I torsdags när jag kännde att de luktade mögel och jag hittade möglet i stora sovrummet ringde han igen. Tro det eller ej - men de har fortfarande inte varit här! Som Madde säger: Man förväntar sig ju att Öbo om nån ska ha lite bättre koll på sina hus. Vi är som sagt numera medlemmar i hyresgästföreningen.

Madde: Haha nej, jag och Robban har inte gift oss och vi har heller inga planer på det. Slöseri på pengar, älskar varandra gör vi ändå :-)

Ordbajs.

Mera mögel!!

Då börjar denna dag dra sej mot slutet - oj vad det lät positivt!! Men har man varit vaken sen fem så får man vara trött. Fick iallafall en skön start på jobbet, öppnade kvart över 6 och då kom även första barnet, sen var jag själv med ett barn i nästan en timme innan alla de andra droppade in en efter en. Snälla har de varit allihopa också så arbetsdagen kunde inte ha blivit bättre.

Men när jag kom hem blev jag arg! Har tidigare skrivit att det finns mögel i lägenheten och idag när jag öppnade dörren så luktade det även mögel - inte mysigt och inte heller nyttigt. Klok som jag är gick jag även husesyn och glodde på varenda vägg- takskarv i hela lägenheten och "lyckades" hitta mer mögel - dels att det vi redan hittat har växt och även på ett nytt ställe. Öbo är inte populära just nu. Kan tillägga att vi har gått med i hyresgästföreningen. Just nu känns det så jävla snuskigt att behöva bo här, vill bara flytta härifrån!!! För den intreserade kommer bilder...

Har märkt att jag är lite för trött för att lägga upp bilder under veckorna. Tar bilder gör jag däremot! Helginläggen får väl bli överfulla med bilder.

Sängen kallar!

Ordbajs.


Ordningen är återställd

Nu är ordningen återställt i det Erikssonska-Welinska hemmet. Thomas har varit på semester men nu är han hemma igen, han kom hem redan i söndags eller måndags men jag har inte haft energi till att skriva det förrän nu. Han är ju som sagt här rätt ofta (och är mer än välkommen). Den första veckan han var borta så frågade Elisia rätt så ofta efter honom men sen ebbade det ut. Nu när han är hemma igen så är hon hur glad som helst! Igår satt hon t.o.m. å åt sin kvällsknäckemacka bredvid honom och ropade mer än gärna att han skulle komma om han var i ett annat rum.

Annars så har dagen bjudit på jobb som vanligt med underbara barn, bajsblöjorna är väl dessvärre inte riktigt lika underbara...

Ordbajs.


En simtur

Idag har jag jobbat!! Jag känner att jag måste poängtera det då jag känner att jag de senaste veckorna har varit hemma betydligt mer än vad jag har jobbat...Jobbet gick iallafall bra! Förutom att jag fick bajs på min tröja :-( Tur att det finns tvättmaskiner. Rätt skönt att vara på jobbet - 30 minuters rast varje dag är en lyx!!

Efter jobbet var jag t.o.m så hurtig att jag åkte och simmade. För 4 veckor sen köpte jag ett kort så jag betalar bara 20.- varje gång jag ska simma och idag utnyttjade jag det för första gången :-) förutom när jag köpte det förstås. Men då kunde jag å andra sidan inte simma så mycket för jag hade glömt axelbandet till överdelen. Idag var dock axelbandet med och jag simmade en hel kilometer, skulle gissa på att det tog 40 minuter - långa 40 minuter. Det är dock nödvändigt för mej att motionera eftersom att kära syster ska gifta sej och jag ska vara tärna. Den andra tärnan har ju börjat nytt liv och då kan jag bara inte vara sämre. Så nu är det bara att plåga sej själv varje måndag.

I lördags när vi provade klänningar så gick jag även upp på stan - allt för att röra på fläsket.

Ordbajs.


RSS 2.0