Alla julklappar inhandlade

...tyvärr är inte alla inslagna men för den som vill känna lite julstämning så bjuder jag på denna bild



Problemet är att jag inte har köpt några julklappsetiketter så änsålänge måste jag hålla koll på vilketpaket som är till vem i huvudet!! Det är svårt...

Tänkte fortsätta berättelsen om mitt underbara liv där jag slutade sist och fort måste det gå för jag sitter me färg i håret som ska sköljas ur om två minuter så om jag har en massa stav- och skrivfel beror det på det. Sist berättade jag att jag hade virkat färdigt ett dockfilt och här kommer det en bild på den



Lilla Prutt tycker mycket om filten, både till dockorna och till sej själv (alla hennes kläder är från villervalla, fina va?)

Eftersom att jag inte har så mycket att säga idag så blir det mest bilder. Liv med det!



Har köpt tomtekläder till Prutt då de ska ha en luciadag på förskolan och jag har ingen lust att spöka ut damen i krona, jag är övertygad om att jag måste göra det sen ändå. Tomtekläderna skulle iallafall vara på hela eftermiddagen.



Även när hon åt pannkaka :-)



Dagens outfit, tröja från Småfolk, byxor från Villervalla och strumpor från HM, en lyckad kombo om du frågar mej :-)



Så här såg jag ut i håret för 20 minuter sen och nu är det dags att skölja ur håret hur det blir får ni lästa i nästa spännande inlägg ;-)

Ordbajs.

Tre anledningar till min frånvaro

Då ska jag återigen berätta om mitt underbara liv, det var ett tag sen sist och det finns tre anledningar till det. Den första och största (försöker jag intala mej själv) är c-uppsatsen, den är äntligen klar!! Eller inte riktigt, det är lite finlir kvar innan vi ska mejla in den för provventilering sen kommer vi väl att få ändra femtielva saker och en hel del mer. Men just nu väljer jag att bortse från det och bara njuta resten av kvällen :-)

Den andra anledningen till det långa uppehållet från denna blogg heter dockfilt. Jag har hållit på med att virka en dockfilt ett tag nu och nu ihelgen tog jag tag i projektet på allvar och klar blev den. Tyvärr har jag ingen bild att bjuda på förtillfället (men det kommer för nöjd är jag), dels för att jag är lat och dels för att Elisia tyckte att hon skulle ha filten ikväll när hon skulle sova. Så när hon låg i insomningfasen så hade hon den över sej :-) sen snurra hon runt så mycket så när hon väl somna låg den bredvid. Nu ska jag ta tag i tunikan till mej själv, och sen Maddes tröja, efter det vet jag inte vilket av alla projekt jag har tänkt att göra det blir. Det finns ju så många saker jag vill göra.

Den tredje anledningen till att jag inte suttit framför dator heter: Flickan under gatan, skriven av Roslund & Hellström har jag för mej (boken är i rummet bredvid och jag orkar inte hämta den). Ritkigt bra bok som delvis bygger på verkliga händelser även om själva storyn är påhittat. I efterorden står det: Det som låter osannolikt har hänt i verkligeheten och det som låter sannolikt har inte hänt. Boken skriver bland annat om 43 gatubarn från Bukarest, Rumänien som blir dumpade tidigt morgon en kall vinter i Stockholm. Detta trodde jag aldrig kunde vara sant, men det var det tydligen. Måste googla på händelsen.

Ordbajs.


Han har sån PMS

Nu ska vi ta det från början. Det hela började med att jag frågade något (kommer inte ihåg vad det var så det visar ju hur omogen någon beter sej). Jag hörde inte vad han den där jag bor med svarade. När han frågar saker och inte hör vad jag svarar gapar han om och om igen tills jag kommer till det rummet han den där jag bor med råkar befinna sej i och svarar då så han hör. Det tycker jag då att han kan göra samma sak för mej också, men nej. Det sa jag till honom - då är det jag som humörssvängningar.

Då sa jag att han kan väl hjälpa till, fick då till svar att han har minsann diskat!! (vi har diskmaskin så det måste ha varit vädigt jobbgt, att jag dammsuger, dammar, moppar, tvättar, vikér in tvätt mm nämdes inte av någon konstig anledning).

Jag började med maten och när jag stekte köttbullarna så gick de bara sönder och jag frågade honom hur han brukar göra för att de inte ska gå sönder. Fick ett otrevligt svar att det kan du ta reda på själv (här kan man ju börja undra vem det är som har humörssvängningar). Sen bad jag honom om att göra potatismos för hans blir godare, men nej, det fick jag minsann göra själv (PMS eller?)

Till slut var maten klar (det var bara en köttbulle som gick sönder och moset blev gott!!) å jag ropar att nu är maten klar om du vill ha! (har han PMS så kan jag också vronga mej lite), han kom inte å åt. När jag och Elisia hade ätit upp så gick jag till vardagsrummet där han den där jag bor med satt och frågade om han skulle äta annars gör jag en matlåda till mej av det som blev kvar. Han skulle inte äta. Jag anser att han den där jag bor med inte ska uttala sej om vad jag har för humör då hans eget är fan så mycket värre. Visst kan jag bli arg, men jag är inte långsinnt å jag går inte in för att jävlas med den jag bor med.

Å nu är han tveksam till om jag får sitta i hans soffa. Nu reste han sej upp å stängde en skåplucka efter mej, jag blir inte ett dugg förvånad om han bokför det någonstans för att någongång kunna säga kommer du ihåg den 15/11 när jag stängde en skåplucka efter dej?

Surgubbe säger jag bara!

Ordbajs.


Jag vill också ha!

Idag har jag sett en liten, liten bebis :-) jag vill också ha. Är nyss hemkommen från Meandi party å det var som sagt en nykläckt bebis där, en på 4½ månad + två höggravida tanter. Jag är inte ett dugg avundsjuk *ironi*

Det blev en del fina kläder iallafall, gissar på att de kommer nästa eller näst nästa vecka, tyvärr så kostade det en slant också men sånt är livet. Alla har vi olika prioriteringar, för mej har det blivit barnkläder. Måste kolla på tradera också efter ett par nya plyschhängslebyxor till Elisia. De hon har börjar bli lite korta i benen, och hon gillar dem verkligen, så då måste hon ju få ett par nya??

Ont i ryggen har jag också. Datorn står lite högt för att det ska vara bekvämt att sitta och skriva så det kändes igår efter att jag skrivit ner de två elevintervjuerna jag fått på min lott. Men jag blev klar med dem iallafall :-) sen är det väl inte så bra att sticka och vrika heller med det är kul så då är det bara att bita ihop. De två projekten jag håller på med nu har jag tänkt ska bli klara innan jul å Maddes tröja ska vara klar när hon fyller. Det ä tanken om det verkligen blir så eller inte märks väl när den dagen kommer.

Ordbajs

Städdag

Nej Madde jag vill inte ha dina räkningar, jag har nog med mina egna. Köpte t.o.m två julklappar igår. Till Ida och Anton, blir dom inte nöja får dom stryk + att jag tar paketen själv! Jag har även skrivit ihop en önskelista till Elisia som kommer att mejlas runt till berörda, måste bara få tag på allas mejladresser först.

Annars så har jag tänkt att städa idag. Jag har redan hunnit röja upp på golven så det är bara att ta fram dammsugaren - så långt har jag dock inte kommit. Sen måste jag hinna lyssna igenom och skriva ner två intervjuer, det skulle jag ha gjort i torsdags men då gjorde jag en massa annat skit. Vad vet jag inte, just därför utgår jag från att jag gjorde en massa skit.

Måste säga att jag älskar Lotta på Bråkmakargatan, och jag är glad över att Elisia också gör det. PruttenPluttan är för övrigt lite febrig och sitter i sin lilla gungstol och tittar hur snällt som helst :-)

Dags för dammsugaren nu *suck* skulle mycket hellre ha stickar eller vrikat lite...

Ordbajs.

Nu har det hänt igen

Ett paket damp ner igår och återigen var det från HM, varför blir det alltid därifrån? Känns som att jag betalar räkningar därifrån hela tiden. Inte bra. Men men jag "fick" lite fina saker iallafall. Bla en tunika som jag har på mej nu, så den får ni ingen bild på för jag har inte lärt mej hur jag ska ta en helfigursbild på mej själv. Tips någon?

Mina nya snygga tofflor jag har iallafall bild på. Eller snygga är de inte men jag var tvungen att ha dem ändå :-) Kanske är det därför jag inte är så nöjd med allt jag har i garderoben? Jag köper kläder som är så fula att ja bara måste ha dem och jag kan heller inte göra mej av med dem efter tag just är att de är så fula att jag måste ha dem. Problemet är ju att denna typ av kläder använder man (jag) inte så ofta.



En virkad scarf/halsduk blev det också. Jag gissar på att den kommer att fungera som en halsduk, det blir nog lite varmt annars.



Här ser ni även en liten del av tunikan. Mössa och halsduk var också ett måste då det börjar bli kallt nu. Halsduken är väl dock i största laget, kommer nog att använda den grå mer.



Som ni ser är jag inne i en lila period :-) väldigt mycket av det jag köper till mej själv numera är lila. Skulle vilja ha ett par lila gardiner till sovrummet men det har jag inte hittat några än.

Att det skulle komma paket hit utan att det finns något till Elisia är omöjligt. Denna gång blev det två bastoppar men det är för tråkiga för att fastna på bild (om hon nu inte har dem på sej). Men hon fick en pyjamas, i tunn velour. Den var poppis.



Så det har var hennes outfit på eftermiddagen - när hon inte näckade.

Tanken är att jag nu ska sitta och lyssa och skriva ner två intervjuer jag gjorde i måndags, och jag kan väl inte påstå att moivationen är på topp. Finns många andra saker jag hellre skulle göra. Städa är en sak och det är inget jag tycker är kul i vanliga fall men men. Dags att vända rumpan till och göra det jag ska.



Ordbajs.

Funkar nog inte

Jag tror inte att detta funkar men jag gör ett försök

http://www.youtube.com/watch?v=sHrW5AcCzLY

Jag har för övrigt en totalkrashad nagel - ont gör den också.

Madde: Det låter bra.

Ordbajs.


Madde, jag har inte glömt dej

Kan meddela alla att kaffet är nerlagt, fan vad äckligt det var!!! Vet att jag smakade på fyllan för nåt år sen och då var det helt okej - alkohol förändrar tydligen smaklökarna också å inte bara hjärnan.

Min ena nagel har gått av oxå, det gör skitont!! Har nu stora planer på att ta bort lösnaglarna. Jag får väl gå iväg å få manikyr om jag vill vara fin. Fast det är jag ju iofs jämt :-)

Någon som har något förslag på en försenad försdagpresent till han den där jag bor med? Jag kommer inte på något...å Madde jag har inte glömt dej. Du ska få pengar, det är bara så att när jag har tid så glömmer jag dej...Måste väcka E nu om hon ska somna ikväll så jag hinner inte nu heller men du ska få dina pengar.

I övrigt så har dagen gått åt till att tvätta och städa...tvätten är tvättad och större delen torrt så det ligger lite fint hullerombuller i ena soffan, städningen är det en massa småplock kvar. Vi har tre bord och alla blir jämt överfulla. Det spelar ingen roll hur mycket man plockar undan, man kan jämföra det med tvätten. Det kommer nytt hela tiden.

Ordbajs.

Idag ska jag bli vuxen





Jag ska lära mej att dricka kaffe. Det är mjölk i kaffet det är därför det ser så chokladbrunt ut. Anledningen till detta är att jag tycker många är så pigga och orkar så fruktansvärt mycket, men inte jag. Kaffe ska man ju bli pigg av sägs det så nu jävlar.

Jag har hittills smakat ca 7-8 mindre klunkar och dessvärre kan jag inte säga: Åhh vad gott!! snarare tvärtom. Men skam den som ger sej. Kaffet ska ner i min mage och pigga upp min trötta kropp och hjärna. Så att jag orkar fixa fler ordbajsinlägg här :-) Måste dock skynda mej för det börjar kallna lite och jag har en känsla av att då smakar kaffet ännu värre...

En annan sak som går och besvärar mej är min tandvärk! Ivanliga fall skulle jag bara ha ringt till tandläkaren och bett om en akuttid, men nu är det så bra att folktandvården i Örebro har startat med någon typ av tandförsäkring, det heter inte så men det är vad det är, och den tänkte jag införskaffa. Problemet är bara att min tandläkare är sjuk och kan därför inte trolla ihop ett papper som jag ska skriva på. Förhoppningsvis kommer han att kunna göra det nästa vecka.

Så fort jag har skrivit på kommer jag att säga till om en akuttid, för då kostar det inte mej något. Förutom de 60.- i månader som försäkringen kostar vill säga - och då kan jag gå dit hur ofta jag vill!! Det är bra för jag tycker det är kul att gå till tandläkaren.

Det känns även som om tandvärken håller på att sprida sej, jag har ont i nederkäken på högersida i visdomstanden och nu känns det som att det börjar göra ont i vänster sida också. Förhoppningsvis försöker den vänstra tanden bara att känna lite sympati med den högra. Det får bli många alvedon ihelgen.

Tog en klunk till av kaffet och det känns som att det är en projekt dömt att misslyckas...

Ordbajs.

RSS 2.0