Villervallakär!!!

Villervalla har fått in mer kläder! Behöver jag säga att Elisia (jag) vill ha?!!! Jättefina klänningar och tröjor med en ny typ av tryck som de inte har haft tidigare. Overaller i manchester - dessa blev jag riktigt kär i, dessutom håller E på att växa ur de overaller hon har. Så en ny vore inte helt fel. Dessvärre ska mina pengar som blir över gå till julklappar. Fast ett nytt villervallaset kommer hon garanterat få av oss när hon fyller. I julklapp vet jag ju redan att hon får en del (för jag har bestämt vad).

Angående julklappar så känns det inte ett dugg stressigt iår, för jag vet redan nu vad jag ska köpa till alla!! Nästan iallafall, till Tom vet jag inte men han är duktig på att komma på vad han vill ha. Till mamma och pappa vet jag inte heller vad jag ska köpa men de brukar också vara duktiga på att lämna förslag. Sickan däremot brukar inte vara duktig på att lämna förslag, men iår har han gjort det + att jag kommit på ytterligare en grej!! Stolt över det är jag. Även han den där jag bor med brukar vara dålig på att säga vad han vill ha, och har så inte gjort nu heller, men jag är så smart att jag kommit på en grej ändå. Stolt över det är jag!

Bjuder inte på några bilder idag då han den där jag bor med har dragit till fjällen och tagit kameran med sej. Elakt!

Nu kallar sängen på mej, dessvärre ligger det ett par klädhögar som måste plockas in innan jag lägger mej. Eller så lägger jag mej hos E, jag hamnar nu där sen ändå.

Ordbajs.

Gallaspya och annat trevligt

Han den där jag bor med ligger inte riktigt på plus. Jag kommer inte ens ihåg när han och jag hade en lördagkväll tillsammans!! Blr bara så jävla trött på det. Det är som att jag får be om hans tid. Borde inte han vilja spendera tid med mej och E? Visst är han hemma många fredagar men då är vi båda trötta efter veckan som gått. Fine att han vill gå ut det gör mej inget, men han behöver väl för fan inte gå ut jämt?

Igår hade han som ursäkt: Ikväll är ju alla kompisar ute, det var jättelänge sen + att de hade varit på whiskeyprovning innan. Den ursäkten köper jag, men då kanske man inte behöver gå ut när det bara är han och någon mer? Om han nu vill vara ute när alla är med så kan han väl prioritera de gångerna? Sen behöver man inte sova bort hela dagen efter heller. Å andra sidan så är det han som är loser, snacka om att prioritera bort sin dotters uppväxt!

Så nu har jag spytt upp min galla över han den där, nu till något roligare.

Åkte till Marieberg igår och tanken var att jag och E skulle äta på McD och sen åka till toysrus och köpa lite julklappar. Riktigt så blev det inte. Vi åt på McD och fick två nya böcker. Sen tänkte jag att det är ju alltid kul att handla lite nya kläder, det kan ju alltid behövas.



Elisia fick två par byxor och en tröja från Lindex som hon gärna visar upp med ett skratt. Skratten kan bero på att jag sa åt henne att skratta.



Själv unnade jag mej en tröja, det är jag värd! Så köpte jag en julklapp till han den där också, men som det känns nu så kommer den att lämnas tillbaka. Om jultomten ska komma måste man vara snäll. Just nu så känns han inte alls snäll.

Jag har köpt en ny vinterjacka till Elisia också men den får ni se en annan dag. Funderar på om jag ska göra något vettigt eller om jag ska skjuta upp det ännu mer.



En liten tjej som ler på kommando :-)

Ordajs.

Ordbajs

Det var ett tag sen det blev ett nytt inlägg till här, jag skyller på den förbannade C-uppsatsen - den förstör mitt liv!! Vore det inte för att jag var en fattig student så skulle jag mer än gärna betala någon för att skriva den. Ska försöka att tänkte positivt nu, med andra ord inte tänkta på uppsatshelvetet. Jag är glad över att jag skriver med en väldigt motiverad tjej annars hade det aldrig gott.

Annars då? Jag har världens underbaraste dotter! Som avslutade dagens bad med att hälla barnpolja i håret på mej och jag orkade inte tvätta bort det så ni kan ju tänkta er hur jag ser ut i skallen. Idag har hon även suttit och ätit kakor och tittat på Lotta, tyvärr inte så länge som jag hade velat (hela filmen) men en kvart är inte illa! Snart så, då sitter hon hela filmen och då kan jag få göra en massa annat "roligt" under tiden, som att städa, laga mat, tvätta och framförallt vika tvätten! Det är väl vad som verkligen skulle behöva göras nu. Hade det inte varit för att vi hade två soffor hade jag inte haft någon soffa att sitta i. Det börjar bli så illa att tvåsitssoffan börjar bli full. Då är det illa. Men just nu har jag ingen energi till det så det får vara. Måste bara gräva fram ett par blöjor Elisia kan ha imorgon. Orkade dock inte göra det nu under kvällen så hon fick sova med en pappersblöja. Jag är rätt så säker på att hon överlever.

Köpte ett tag sen en skjorttunika från HM och den är så underbart skön! Funderar allvarligt på att köpa en till.

Ordbajs.

Gårdagens paket

Gårdagens paket då



Elisias kläder. Kjolen är fårn Villervalla resten är från HM. Från Villervalla var det även kläder hon ska få av Madde och Daniel i julklapp men de kommer på bild efter jul - man får inte tjuvkika ;-)



En svart kjol från Villervalla fick följa med hem också, hade ju lite beslutsångest så det fick bli båda två!

Tänkte även visa en bild på mina kläder men den lyckades försvinna, eller den är väl kvar i kameran men inte i datorn och jag orkar inte sätta dit sladden igen. Tunikan och ett par tights har jag på mej och det fastnade på bild (jag också, haha)



Inte för att man ser så mycket av kläderna, men ni får ju iallafall se hur snygg jag är idag :-)

Alla garner som kom får ni ingen bild på - bild kommer när det har blivit något av det.

Madde: Men jag tycker det är kul att sticka. Elisias tröja börjar för övrigt bli färdig. Du måste också mäta dej lite så jag vet vilken storlek du ska ha.

Tre paket idag :-)

Alltid roligt att få paket på posten (inte lika kul att få en räkning). Först fick jag ett sms när jag var på seminarium om att jag hade fått paket från HM, men kläder till mej och E. Väl hemma hade jag post postavier - paket fån villervalla och creativepeople. Så nu ska här stickas som bara den på E:s tröja så ska jag börja på Maddes sen, och sen Sofias. När fan ska jag få sticka till mej själv?!!!

Odbajs.

Man kan inte koka nappar hur länge som helst

När man kokar nappar så får man inte glömma dem på spisen på högsta värmen under en hel film (vapenbröder i detta fall) resultatet blir då:



Smälta nappar som luktar brännt, inte trevligt.

Elisia är dock glad ändå, hade här tänkt att ladda upp en bild på en liten tjej med ett jättestort leende (hon kan nu le och skratta på komando:-)) men datorn är så jävla seg så efter fem minuter ger jag upp.

Ordbajs.


Man kan inte koka nappar hur länge som helst

När man kokar nappar så får man inte glömma dem på spisen på högsta värmen under en hel film (vapenbröder i detta fall) resultatet blir då:



Smälta nappar som luktar brännt, inte trevligt.

Elisia är dock glad ändå, hade här tänkt att ladda upp en bild på en liten tjej med ett jättestort leende (hon kan nu le och skratta på komando:-)) men datorn är så jävla seg så efter fem minuter ger jag upp.

Ordbajs.


Helgen som var

Helgen som var - fotboll. Vi var totalt sju personer som satt här och tittade.



För det mesta var det på blodigt allvar...Förutom hon Henke som lyckades med att göra miner på varje bild.



Ibland var det lite gladare - de glada miner följdes dock av diverse svordomar och summor som domarens huvud var värt. Linjedomaren dömde ju som sagt bort Sveriges två mål. Då satt jag och höll för Elisias öron, jag tycker att det känns lite onödigt att göra henne hörselskadad som lite, pojkarna tänker tyvärr inte riktigt så.



Här har vi två fina damer. Den lilla blev nästan rädd av ljudet som kom när Sveriges mål blev bortdömda - den stora blev glad. Simone (den stora) blev så glad att hon dansade när Danmark gjorde mål. Damen är danska. Själv kunde jag inte ha brytt mej mindre.

Ivanliga fall så har vi toarullen ståendes högt upp, men när vi får gäster så brukar vi sätta bajspappret i rullehållaren. Elisia tyckte då det var en bra idé att rulla ut större delen...Bajspappret åkte upp högt igen.



Tröja och tights från Villervalla, bältet är Robban. På Elisia får man dra det två varv istället för ett ;-)

Ann-Sofie: Jag bävar för den dagen då jag kommer att bli tvingad till att köpa puttinutt kläder. Kommer bara att beställa på postorder och säga att kläderna bara kommer ;-) Har du sett kläderna från villervalla? (www.villervalla.se) tuffa kläder men som jag tror att många  prinsessor kan tycka om. Jag tycker de är skitsnygga och de går att kombinera och matcha från topp till tå. Deras velourbyxor tycker jag är hur bra som helst! Kanske kan vara värt att visa dottern? Deras nya velourklänningar är jättefina. Kläderna finns även på bubbel i Örebro, och jag har bilder på en del tidigare i bloggen.

Sofia: Du kan också få en pippitröja, kan ta den efter Maddes.

Ordbajs.


Stickprat och inköp

Nu börjar Elisias tröja bli klar - bara en ärm kvar + lite fix och trix runt halsen + att allt ska sys ihop...kanske inte var så lite kvar som jag trodde...Målet är iallafall att den ska vara klar tills fredag om två veckor för då har jag garanterat fått de nya varorna jag beställt. Tänkte sätta igång med Maddes tröja då och eftersom att jag har en regel att jag bara får hålla på med tre saker samtidigt så måste E:s tröja vara klar då. Satt och funderade på andra saker jag har tänkt att göra och det blev en radda:

# Maddes tröja
# Mössa och halsduk till mej, kan det få räknas som en grej?
# Plädar till vardagsrummet
# Tröja till mej (har redan skaffat mönstret)
# Väst till mej (har även mönster till denna)
# Tröja till E
# En filt till E
# Överkast till mej och Robban

Jag har helt övertygad om att denna lista kommer att bli längre. Gjorde även en bra upptäckt idag. Inne på HM så kände jag på en halsduk i akryl, och provade den - den stacks inte!! Så till västen och tröjan till mej behöver nödvändigtvis inte vara i 100% bomull, vilket gör att jag får fler garner att välja mellan :-) Kanske t.o.m kan sticka mej en egen pippitröja, tycker nämligen att modellen i akryl är snäppet snyggare än den i 100% bomull.

Uppdaterad lista:

# Maddes tröja
# Mössa och halsduk till mej, kan det få räknas som en grej?
# Plädar till vardagsrummet
# Tröja till mej (har redan skaffat mönstret)
# Väst till mej (har även mönster till denna)
# Tröja till E
# En filt till E
# Överkast till mej och Robban
# Pippitröja till mej

Var ju som sagt inne på HM och därifrån går iallafall jag sälla tomhänt, fast deras barnsortiment tycker jag är under all kritik. Iallafall på flick. Hello Kitty och puffärmar är väl ungefär det som finns.



Fick med mej detta + två pyjamaser till E och två par vantar till mej. Själv är jag inget fan av fuskpolo men en viss person tycker att det är såååå brrrrrrrraaaaaaaaa, så bra att en viss person gick och köpte den fulaste som fans. Den är så ful att jag har stora planer på att slänga skiten. Därför har jag nu köpt en fin fuskpolo (insåg att jag inte skulle ha tid att sticka en själv). Att jag inte tycker de är bra är för att de bli för varma, framförallt på ett barn som redan är väldigt varm av sej.



Gårdagens inköp från Kavat. Bra skor men tyvärr har de bara "puttinutt" inneskor, tog de som var minst puttinuttiga. E är nöjd oavsett änsålänge tack och lov. Vinterskor fick bli ett par grabbiga, röda eller rosa vinterstövlar är inget jag köper om jag absolut inte måste.

Tänkte börja sticka på en möss till mej nu, känns som att det är dags för det.

Ordbajs.

Nya skor!

Dagens dag som började inatt...halv två vaknade E och somnade inte om förrens två timmar senare. Jag var inte pigg när jag vaknade 06.20 av alarmet.

Men dagen flöt på bra ändå, jobbade och åkte sen till universitetet där jag skrev ut en massa arbeten. Jag har dock bara läst det som jag ska kommentera. Problemet är att det arbetet är så jävla genomarbetat så det finns inget att kommentera!

Sen hämtades det barn och handlades på ICA, sen till det roliga!! Vi åkte och köpte skor till Elisia. Ett par inneskor och ett par vinterstövlar blev det. Allt från Kavat. Bild kommer imorgon för ikväll orkar jag inte.

Sitter å små kollar lite på SOS gute, fan vilka bimbos!!

Ordbajs.

Sannamarken

Då var dagen nästan slut, måste säga att jag har hunnit med en hel del. Först jobbat, en lång dag med mina mått mätt. Sen åkt hela vägen till Fjugeta för ett litet blixtbesök på Sannamarken, klanten jag hade ju självklart inte tagit ut några pengar, men som tur var har jag en mamma som hade lite över att låna mej. Med mej hem fick jag en massa bröd och fem par strumpor, varav det ena paret har redan hamnat på mina fötter. Ett par rosa med prickar och grisar.Vid 23-årsålder har jag fortfarande inte förstått vitsen med tråkiga enfärgade strumpor.

Efter det så bar det iväg till syster Madde som bor där ute på landet. Där hade E hur kul som helst. Snurrade som en dåre i sängen, lekte i klädkammaren (som jag är sjukt avundsjukk på) och åt som en häst. När vi skulle åka därifrån så ville hon absolut inte ta på sej kläder, likadant är det när jag hämtar henne på förskolan...Varför är det inte sommar året runt? Då behövs inga tjocka kläder.

Ordbajs.

Vill inreda

Jag vill inreda lägenheten!! Någon som har pengar till mej? ;-) Jag skulle ju iofs ha pengar om jag inte shoppade så förbannat mycket...men det är lite svårt att låta bli.

Det jag nu vill ha är iallafall tre ramar till vardagsrummet, någon typ av väggljusstake att sätta bredvid den ena ramen. Det är billigt att köpa - men i ramarna vill jag ha alla familjemedlemmars dopkort och det är inte gratis att förstora upp. Ett på mej har jag redan, men inget på Robban och vi har ingen uppförstoring på E. Men, men, det får bli nästa månads projekt. Jag kan ju alltid leta efter ljusstakar så länge...

Innehållslöst inlägg.

Ordbajs.


Jag har fallit för trycket

Jag och Robban är lite oense om E:s födelsedagspresent. Det är lång tid kvar, jag vet, men jag tycker om att ha såndant planerat. Vi har exempelvis redan bestämt vad hon ska få i julkapp. Ett kök. Självklart går det inte att klistra in bilden. Men men, jag vill iallafall att hon ska få en docksäng när hon fyller, men Robban säger att det finns inte plats för det i hennes rum - jag är av en annan åsikt. Så då tänkte jag att någon av mina syskon kanske kan köpa det (julklappen från Madde är dock redan beställd).

En sån här tänkte jag mej, fan funkar ju inte att klistra in en enda jävla bild!! Skitsamma. Från IKEA kommer iallafall docksängen och den heter DUKTIG och kostar 149.- den får gärna kompletteras med en tjejdocka. Dockan ska ha en hård kropp och vara ca 42 cm lång (så att den matchar snoppdockan hon redan har).

Jag har även fallit för grupptrycket och skaffat facebook, fast jag fattar inte så mycket av det.

Ordbajs.




Vill inte plugga

Godmorgon, denna dag måste jag plugga hela dagen men som vanligt så har jag absolut ingen motivation.


Inte ett dugg motiverad, därför sitter jag här :-)



Det här gör mej motiverad - Villervallakläder :-) Här ser ni klänning, strumpbyxor, långärmad t-shirt, velourbyxor, vändbartröja (dvs, man kan ha det turkosa eller det randiga utåt) och ett par strumpor. Det roliga av allt är att allt matchar! Så man kan plocka ihop kläderna lite hur som haver och det kommer fortfarande att se skitbra ut! Har tänkt att köpa en svart ett turkos kjol till denna underbara "hög" också. Problemet är att jag vet inte vilken färg jag ska ha!



Villervallas enda "tjejfärg" (om man nu ska dela upp kill- och tjejfärger). Pyjamas till nästa sommar, t-shirt och tights. Till detta var det tänkt att det skulle inhandlas en grå kjoli trikå men den är slut, så nu är jag i valet och kvalet om jag ska köpa en i velour istället. Eller om hon ska få vara utan kjol?

Roligt som hände ihelgen var att jag började virka på en liten, liten pläd som jag tänkte att Elisia kan få ha till dockorna. Tanken är att jag ska virka plädar till vardagsrummet men jag kände att jag ville träna lite först. Det går även framåt med E:s pippitröja, jag är inne på ärmarna nu, den första har jag snart kommit halvvägs på och efter det ska jag sticka Maddes tröja så om ett par dagar betäller jag material till den. Så kära systrar om ni vill ha något från creativepeople.se så säg till (blir ju lite billigare om man är fler på frakten).

Madde: Tror du jag vet det? det enda jag vet att det är windows vista.

Usch vill inte ta tag i pluggandet! Jag har gett mej ledigt till halv elva, men fan vad tiden går fort!!

Ordbajs.

Superseg dator

Det med bilder på min underbara älskade lilla dotter - anledningen är min dator är sjukt seg!! Robban lovade att ta med den till Dennis å fixa den när jag var i Göteborg. Men så blev det inte. Nu har jag därför allvarliga planer på att våldgästa min kära syster så att hennes hane får fixa det. Har han alla grejer som behövs eller är det någon skiva jag själv ska ha?

Nu till bilderna.



Här på bussen i Örebro på väg till det försenade tåget till Göteborg. Att åka buss var kul. Bussarna har numera även blivit lila. Tydligen har Swebus haft lite bättre villkor än Busslink så de fick ta över. Måste vi åka en sån nu också? Jag trodde att E skulle reagera på spårvagnarna när vi var i Göteborg men icke, eller hon pekade på dem och så men det var ingen större reaktion när vi åkte (en gång sov hon så den turen räknas inte).



Här tittar E på vattenfall - det var roligare än hajarna. Hon har även helt nya Villervallakläder på sej. De är så fina. Ska försöka ta en bild på henne så man ser lite mer av kläderna. Jag är för övrigt kär i kläderna.



Igår passade vi även på att prova förra säsongens vinterklader. De passar fortfarande. Jackan finns det visserligen inte så mycket att växa i men byxorna är fortfarnade inställda på minsta storleken. Stövlarna klämde hon i sej också (stl 19) de var däremot i minsta laget, fast det störde inte henne hon sprang runt som en galning :-) fleecetröja och byxa passade fortfarnade bra. Jag kan verkligen rekomender att prova förra säsongen kläder för då vet man vilken storlek man ska köpa inför kommande säsong.



På eftermiddagen idag fick hon ha strumpbyxor och raggsockor - det ser så mysigt ut så jag var tvungen att ta på henne det. Förövrigt så måste jag lära mej sticka raggsockor.

Kan även tillägga att det har tagit två minuter per bild att ladda upp dem, så Madde: När kan jag komma?

Ordbajs.


RSS 2.0