Idag; bildblogg

Mitt minne är typ ickeexiserande idag, blogg sker utifrån bilderna. Kanske jag kommer på nåt då?Gårdagens outfit, var för trött för att blogga igår...En tunika från Gina som jag köpte i tisdags (innan jag krockade, så då hade jag fortfarande pengar). Riktigt snygg om du frågar mej, annars så hade jag ju heller inte köpt den.HM shopping till mej, på postorder. Tightsen var ett tag sen men jag har inte använt dom, förrän idag! Matchade dem med det härKände mej rikigt nöjd. Det blir tyvärr ingen helfigursbild för jag har tagit av mej tightsen och orkar inte ta på mej dem igen bara för en bild. Det var lite kläder till Elisia i HM-påsen också. Ser man detta så kan man verkligen tro att jag är helt insnöad på lila och petrol!! Det märkte inte jag när jag beställde, bara blev så. Två fina färger men jag är glad över att det finns mer i garderoben. 

Fick ett paket från Adlibris igår också och för första gången skickade de fel till mej!! Fick en bok istället för en annan, men de skulle skicka den som jag egentligen skulle ha + en retulapp så jag behöver inte betala nåt. Fick även ett paket med garn som jag har beställt så nu ska det stickas. Bild kommer på det färdiga resultatet om några år ;-)

Minnet har kommit ikapp mej på en sak! Robbans underbara bil blev inte så skadad som han först trodde så den kommer vi inte att begära ersättning för genom försäkringen. Det som ska göras är att lacka lite på fronten, det skulle kosta 1500.- och sen är det nån list som ska bytas. Skulle vi ta detta på försäkringen skulle det kosta 5000.- i självrisk. Fortfarande klantiga pengar men ändå lite mindre. Får ju betala 1500.- i självrisk för att få den andra bilen lagad. Så "kalaset" kommer att landa på 3000.- + en list. Inte kul men bättre än 6500.-
 
Att hinna göra under eftermiddagen (skriver jag inte upp det så glömmer jag det):
 - Dagisschema
 - Påbörja den icke godkända uppgiften i PDIB
 - Träna
 - Sticka lite :-)

Eventuella stavfel skyller jag på min naglar, jag har fortfarande inte lärt mej skriva med dem :-(Långa och fina va? Opraktiska också, men vill man vara fin får man lida pin.

Ordbajs.

Ordbajs

Jag har både shoppat något dyrt - en barnvagn, och jag har haft sönder något - en bil. Fast sönder skulle jag inte vilja säga att den är. Den fungerar fortfarande hur bra som helst. Men jag råkade få lite väl mycket närkontakt med en annan bil så kofångaren är helt repig och måste bytas och den andra bilen fick en intryckt dörr. Som tur är bara meteriella ting som går att ersätta men jag känner att jag vill ha roligare för mina pengar än att betala självrisker.

Elisia har iallafall muntrat upp mej idag. Först genom att jag fick ta på henne jättefina kläder.

Tröja från Katvig och byxor från Vouffen. En märke som jag aldrig hade hört talas om förrän jag såg byxorna på tradera. Det visade sej att det är en mamma från Kumla som sitter och syr, jag tycker dom är supersnygga :-) Sen var hon och Robban på BVC för vägning, mätning och vaccinering. Lilla PruttenPluttan har fortfarande inte passerat 10kg gränsen. Hon vägde 9970g och var 79cm lång, ingen stor klump här inte. 1 år och 7 månader är hon, det finns en tjej på förskolan som är en dag äldre än henne och hon är mycket större.

Ordbajs.

Muntra upp mej!!

Jag har gjort det igen. Ni som känner mej kan ni gissa vad? Jag vet att det inte är hela världen men det känns bara så jävla surt! Billigt är det inte heller tyvärr....

Dyrt ordbajs.

Legot är borta!!!

Legot har rymt. Jag har letat överallt!! I alla Elisias lådor, tvättkorgen, i alla lådor i vardagsrummet och i ugnen. Konstigt nog försvann det efter det att Madde var här. Kan det vara så att hon sitter ute i Kvistbro och bygger stall och hästar?

Idag har jag varit på Willy's och återigen såg jag ut som ett riktigt pack. Elisia fick sitta på fotstödet för att få plats, den här gången var jag dessvärre tvungen att muta henne med araksbollar för att hon skulle sitta stilla.

Madde: Jo jag såg att på det kortet Elisia leker med en massa leksaker så står hon i lådan, det var därför jag tog det kortet :-)

Ordbajs.

Veckans ordbajs

Det blev en bloggfri vecka från mej, anledningen till det är att jag har haft två jobb. Jag har dels jobbat kväll på Axfood men nu är det slut med det :-) Äntligen!! Och jag hoppas verkligen att jag får ett riktigt jobb i januari så att jag inte behöver jobba där mer. Sen har jag påbörjat ett roligt jobb också. Jag är numera fröken på halvtid! Riktigt kul, hittills har eleverna varit hur snälla som helst, eller så snälla de kan bli.

Problemet när man inte har bloggat på ett tag är ju att man glömmer bort lite vad som har hänt. Men det hände en rolig grej på Axfood i onsdags - jag välte en pall!! Fast inte en hel. Jag hade packat ett pall med en massa hinkar, det blev inte så stadigt och resultatet blev då att skiten rasade. Åtta hinkar gick sönder. Merparten av de trasiga hinkarna innehöll chilisås. Fredrik tyckte att det luktade hur gott som helst. Han äter för övrigt en familjepizza på sju minuter.

Eftersom att jag har minne som en åsna (vet iofs inte hur deras minne är men det lät bra) är det tur att jag har en kamera som kan minnas åt mej :-)

Under veckan som gått har vi varit glada (och jag har varit väldigt trött).


Det har ätits pannkakssmet. Jag tycker det är skitäckligt, Elisia tyckte det var gott.


Elisia har lekt med lejonet i diskmaskinskartongen. Hon påminner en del om moster Madde i det avseendet. Sötheten kommer dock från mej ;-)


Vi har haft en fjäril i fönstret. Då var inte jag hemma, men jag gissar på att Robban tog bilden och Elisia stod och pekade och sa: Geä!!


Inskolningen på nya förskolan har börjat för Elisia och det har gått riktigt bra! Men självklart när barn träffar en massa barns om de inte har träffat förut så byts det baciller hit och dit och barn blir sjuka. Elisia har varit hur frisk som helst hela sommaren när hon har varit hemma men nu är det snorigt igen. Så igår fick hon vara hemma. Problmet var bara att både jag och Robban jobbade. Jag ville inte vara hemma från nya jobbet och Robban hade ett jobb som var tvunget att avslutas. Som tur var har syster Madde fortfarande semester och kunde rycka in. Så då fick Elisia lite extra tofsar i håret.


Och så blev det en massa lek också :-)


Sen fick hon några konstiga utslag där hon tidigare haft stora myggbett, jag tyckte att det såg ut som ringorm så på eftermiddagen bar det iväg till vårdcentralen. Men det var tydligen bara nån reaktion på myggbetten så nu får jag smörja med nån salva.

Idag har hon varit helt underbart söt :-)


Testat mina superdupersnygga gula gummistövlar.

Hon tyckte inte att de var ett dugg stora på henne...själv är jag av en annan åsikt. Det har även hunnits med en tur på dammsugaren (fast hon tycker det är roligare att moppa).


Och jag har fulat mej, som vanligt *haha*. Kan tillägga att Elisia tycker det är skitkul.


Sist men inte minst har jag varit hos Ellen och gjort mina naglar, så nu har jag långa, fina och hårda naglar. Problem som kan uppstå med dem som jag hittills märkt är att det är svårare att skriva på datorn och det är typ omöjligt att klämma en pormask eller peta sej i näsan. Så nu får jag väl bli en fin dam som inte gör sånt.

Ordbajs på låg nivå som alltid.Problem med nattningen

Nattningen av Elisia går segt. Jag som verkligen trodde det skulle gå lättare nu när det börjar bli lite mörkare. Min tanke var att hon inte skulle sova middag idag så att hon skulle somna ikväll. Tyvärr somnade hon i mitt knö på eftermiddagen och trots att hon bara fick sova en halvtimme och vi gick ut och lekte efteråt och att vi nattade henne 40 minuter senare än vi brukar så vill hon inte somna. Kan tillägga att hon är trött....


Här har vi iallafall en glad tjej i rutchkanan :-) den är lätt favoriten i lekparken.

Sofia: Jag får se, jag vet inte än hur den övriga dagen ser ut. Svarar så fort jag fått schema.

Nu blir det inge mer ordbajs för idag ska försöka sticka lite. Funderar på att anmäla mej till en stickkurs på medborgarskolan. Nån som vill betala?

//Stina

Kära systrar

Madde: Diskamaskinen är inhandlad så du kan vara lugn.

Fia: 31/8 börjar skolan, så det beror på vilken tid det är picknik.

//Stina

Min älskling

Min älskling har kommit!! Den är kubformad, vit, har lite knappar men tyvärr så fungerar den inte än. Det är diskmaskinen jag pratar om. Robban blev sugen på en så han köpte den på sin kredit...dumt I know, men vi ränkar med att ha betalt den på två månader, MAX. Tyvärr så passade inte slangen på kranen så än så länge är diskhon full med disk och jag tänker inte ställa mej att diska nu. Svärmonstret kommer imorgon hoppas hon fixar det. Sist gjorde hon det så jag lever på hoppet.

En kamera inhandlades också då min blev sönderslagen i lördags. Tyvärr blev det ingen rosa, utan en svart. Den vi köpte fanns bara i svart, en casio. Enligt försäljaren var det den bästa i den prisklassen och tar man svenssonbilder så räcker den gott och väl. Så imorgon kommer det kanske en bild eller två. Den gamla har Elisia fått som leksak. Den var mycket uppskattad :-) hon går och bär den på armen precis som en bratt.

Som vanligt vil PruttenPluttan inte somna. Jag försökte först och sen tog Robban över och hon ligger fortfarande och låter. Helt sjukt var kul det är att säga mmmmmmmmmmMMMMMMMMmmmmmm när det är sovdags.

Som vanligt så har jag nu bjudit på ordbajs på hög nivå *hahaha*

Nu ska jag borsta tänderna och sen läsa. Kanske sticka lite först?

//Stina

30-års fest

Ja det var kul. Tills några muppar bestämde sej för att putta mej så att min kamera gick sönder, jag fick ont i min arm (och har fortfarande ont) och Johans hand gick sönder. Onödigt tycker jag! Nu var det ju inte så att de puttade mej med flit men de var lite för mycket och lyssnade inte på när folk teckande åt dem att lugna ner sej. Sen när jag försökte säga åt dem att min kamera gick sönder m.m. när de puttades så totalnekade de till det. Att be om ursäkt existerade inte riktigt i deras värld. Omoget.

Men nu till det roliga. Kameran funkar såpass mycket att det går att lägga in bilder (det går dock inte att ta nya bilder så jag måste köpa en ny...kommer aldrig att få råd med min älskade diskmaskin).


Födelsedagsbarnet him self. Numera inget barn längre utan hela 30 år!!!!!!!!!!!!


Fredrik, Alexander, Robban och Richard här fortfarande bara dragen.


Snygga jag :-)


Ellen. Ingen vet riktigt varför hon är så brun på tungan. Vi kom inte ritkigt fram till om det var choklad eller Mickes anal....


Lite vimmelbilder.


Sandra och Emelie.


Sandra och Mackan.


Richard och Jocke.


Mickes (som eventuellt fick analen rensad) och Ellen.


Jag och Robban.


Jag dricker cider :-)

    
Två mindre nyktra snubbar.

Nu räcker det för denna gång, inte så mycke text för det är jag för trött för. Nu ska jag leta på en rosa kamera som jag ska köpa för mina diskmaskinspengar sen ska jag sticka :-)

//Stina

Livet uppdateras

Uppdatering från jobbet. Henry välte en pall med öl igår och Per tyckte då att det luktade fredagskväll. Själv kläckte jag den klassiska kommentaren: Men Henry var inte det där lite onödigt. Tomas (tror han heter så) svarade: Sådana kommentarer kan man mörda för.

Dagen bjöd inte på några välta pallar (vad jag såg) däremot torsdagsmöte vilket innebär en kvarts extra rast. Det gillar jag. Dessutom så plockade jag som en Gud idag så imorgon kan jag ta det lugnt :-)

Älskade syster Sofia har på dagen idag haft ett extra barn hos sej, nämligen Elisia. Det gick bra, men hon blev inte lockad till ett tredje barn.

Detta var dagens ordbajs. Ha det bra, själv ska jag mata barn :-)

//Stina

Vildsvinet - Renzo Aneröd

Vildsvinet handlar om Zanko, kurd och göteborgare som gjorde mycket dumt i den undre världen. Vildsvinet handlar till största del om vad som händer Zanko när jag lever som gangster och sen när han lever som troende muslim.

Det är vissa saker jag har fastnat för i Vildsvinet, redan ibörjan skrivs det att mordet på Anna Lind var ett serbiskt beställningsjobb som hämnd för att hon stöttade Natos bombningar under 1990-talet. Det står även att Bush och Israel ligger bakom terrorattacken på WTC den 11/9-01. Här blir jag lite fundersam, hur mycket av detta är Aneröds egna funderingar? Eller har han hört det från andra? Eller bara tagit det från luften? Själv tror jag inte att bin Ladin låg bakom den terrorattacken, jag har sett den dokumentär som visade att mannen/företaget som ägde WTC skulle få sjukt mycket ersättning om WTC utsattes för en terrorattack. En försäkring som införskaffades inte alltför långt innan det hände. Anna Linds mord har jag ingen kommentar till för det är jag inte insatt i.

Sen är det en del diskussioner jag har fastnat för. En är när Zanko har börjar bli troende. Han sitter och pratar med Ninos. Ninos vill gifta sej för att få ha sex. Sommaren närmar sej och han bävar för att se lättklädda tjejer och därmed bli upphetsad. Jag har alltid sagt att slöjan är männens påfund för att de inte ska gå runt med bånge i brallan. Det fick jag nu bekräftat. Vi ska väl alla få gå klädda hur vi vill. Blir någon kåt för att jag går i kjol är det knappast mitt problem - det är hans! Kan tillägga att deras drömsamhälle var som Afganistan när talibanerna regerade.

De sitter dessutom och pratar om att Ninos ska gifta sej och han har fått erbjudanden från tre kvinnor. Det pratar som om det vore bilar de skulle köpa. Som om kvinnan är en handelsvara som inte kan tänka själv. Respektlöst anser jag!

Zanko gifter sej även han fast på låtsas (komplicerat läs boken). När han är på middag hos de nya svärföräldrarna får vi följa hans svärfars tankar (icke troende muslim, han hatar islam, islam har förstört för mycket för han själv och hans hustru. Han tycker att utvecklingen som skett i hemlandet (Iran) är sorglig. När han var yngre så blomstrade frihetliga socialistiska rörelser överallt i den muslimska världen. Amerikanarna var rädda för vänstern och pumpade in pengar till islamisterna för att krossa vänstern. Muslimerna blev starkare och starkare och vände till slut ryggen mot USA och vi har idag fått det läge vi är i. Man undrar ju hur det hade blivit om USA handlat på annat dätt? Det har ju som sagt själv satt sej i skiten de själva skitit.

Jag citerar "Att bli martyr är det finaste en muslin kan uppnå" (s. 229). Nu har jag inte läst koranen, men det kan väl knappast stå så? Jag förstår inte hur man kan tolka en text till en mening likande denna.

Boken ger ingen positiv syn av islam, vilket jag från början trodde att den skulle göra, bitvis har jag blivit skitförbannad!! Samtidigt som jag tycker att den ger en negativ syn på islam så känns den inte vinklad. Det är som att Aneröd har argument för det som skrivs. Den är iallafall helt klart läsvärd!

Zankos polare från ganstervärlden Kardo visar precis hur man ska hämnas på våldtäktsmän!!

//Stina


Ordbajs på låg nivå

Jag har inte bloggat på ett tag, av två olika anledningar. Den första är att jag har varit så sjukt trött!! I lördags somnade jag samtidigt som Elisia vid halv nio sen sov jag hela natten hos henne. Blir sjukt trött av det jobbet jag har, längtar verkligen tre veckor framåt!!!

Den andra anledningen är att när jag varit vaken så har jag stickat istället. Börjar bli riktigt duktig på det nu. Skulle gissa på att jag har stickat 40 cm eller nåt på min blivande halsduk. Ikväll blir det dock inget stickande, det är jag på tok för trött för. Anledningen till att jag hamnade här är att Robban trodde jag skulle sova hos Elisia så när jag gick upp (det tog drygt en timme innan hon somnade) så satt han i sängen och tittade på tv och lekte med datorn och skulle inte sova än på ett tag. Jag blev sur och satte mej här. Vid vissa tillfällen är han inte smart. Varför skulle jag vilja somna hos Elisia när jag sover bättre i min säng? Detta har jag sagt till honom tidigare. Däremot så gör jag iordning mej för natten samtidigt som Elisia utifall jag skulle somna.

Dags att uppdatera mej på andra människors liv.

Måste säga att detta inlägg känns väldigt onödigt och är säkert fullt med stavfel - jag skyller på att jag är trött.

//Stina

RSS 2.0