Percy är död.

Mamma ringde förut och berättade att en av deras katter hade blivit påkörd. Percy. Att katter blir påkörda är sånt som händer. Ibland är det katten som inte har något trafikvett och får då faktiskt skylla sej själv. Ibland beror på det bilister som kör som dårar (man undrar ju hur dom tänker, nästa gång kanske det är ett litet barn?).

Den allra värsta är typen som inte ens stannar för att se hur det gick, kanske katten klarade sej? blev svårt skadad? I det här fallet stannade inte föraren (gissar på att muppen hade bråttom till speedwayen, kanske det är okej att köra på djur då? Någon med lagbok får kolla) och Percy dog inte på en gång utan fick plågas tills mamma eller om det var pappa, hittade honom och avslutade hans lidande.

För mej är det så självklart, kanske just för att jag är uppvuxen med djur, att man stannar, kollar till djuret och sen plingar på närmaste hus och berättar vad som har hänt. Så fruktansvärt respektlöst att inte göra det!!

Mamma och pappa har nu skrivit en stor skylt och satt upp vid vägen, ställt ut en varningstriangel för att den ska synas ordentligt. Jävla fegis som inte törs säga till!! Och jag hoppas att det blev nåt märke i bilen, tyvärr gör väl inte katter alltför stor skada.


Hemmadag

Hemma och sjuk idag men helt klart på bättringsvägen så imorgon blir det jobb. Det sjuka har bestått i snor, halsont och huvudvärk till och från, mer från än till. Jag har klarat hela dagen utan alvedon så det blir som sagt jobb imorgon.

Då jag inte har varit helt döende så har jag fått en del vettigt gjort idag, och det är inte varje dag jag säger så. Det mest vettiga är nog att jag har städat mitt sängbord och satt in papper i pärmar. Jag har en viss förmåga att trycka ner ALLA papper i facket jag har på sängbordet så varje månad när det är dags att betala räkningar svär jag och letar. Nu är det mer ordning!

Sen har jag planterat blommor och planterat om blommor. En blomma har även blivit slaktad och delad i tre. En annan blomma slaktade jag för länga sedan och stoppade då skotten/kvistarna i vatten och för ett tag sen var de mer än redo att bosätta sej i jord och nu är även det gjort. Problemet var att tre blommor inte fick plats så dom ska nu få flytta.

Jag och E har ätit grön potatismos med falukorv och sås till middag. Det uppskattades. Recept på grön mos kommer.

E äter grön mos.

Fick nyss ett samtal från mamma och nu är jag så jävla arg!!! En del människor är så ruttet värdelösa. Mer om det sen. Måste försöka få en trött E i säng först.


Fantasi och sjuk

E är helt klart inne i en kissa på sej period. Två gånger på dagis idag, och tydligen tog då extrakläderna slut? Känns konstigt för jag har för mej att jag har lagt i betydligt fler än två par byxor. Måste undersöka den saken imorgon.

Fantasi har E. Nu ikväll har hon bredvid sej i sängen en fågel med både tygblöja och pyjamas. En fågel varken jag eller Robban kan se, men hon visade oss stolt när hon blöjade och klädde den. Robban fick även den stora äran att pussa och krama fågeln godnatt ;-)

Själv är jag inte ett dugg frisk så imorgon blir jag hemma från jobbet. För tillfället så sitter jag med en svidande och ond hals och dunkade skalle. Då jag svär över föräldrar som skickar halvsjuka barn till dagis så har jag bestämt mej för att inte heller jobba när jag känner att jag börjar bli sjuk. Behöver jag alvedon för att bota förkylningshuvudvärk och svidande hals anser jag att jag är för sjuk för att jobba. Precis som när barn är för sjuka för att gå till dagis om de behövt alvedon (eller liknande) på morgonen.

Ordbajs.


Kissa-på-sej-unge

Så en till dag med besök borta. Både bra och dåligt. Kul att träffa folk och kul för E att leka lite extra, men det blir ju inget gjort här hemma. Idag hade jag tänkt hinna tvätta (Robban stannade visserligen hemma och fixade den) dammsuga och städa badrummet, det gjorde tyvärr inte Robban. Men han gjorde en annan sak som jag inte ens tänkt på - skruvade upp mixern på väggen, jag visste inte ens att det gick.

Var på besök hos syster Sofia för att prata lite bröllop och E passade på att leka med sina kusiner. Kissade på sej gjorde hon där också. Hon ritade miljoner teckningar med Ida och var mer än trött på vägen hem.

På vägen hem stannade vi på Marieberg för att införskaffa nya hårborstar. Jag har lyckats slarva bort den vi har och E ville ha en egen. Det får hon gärna för mej, jag har fått för mej att det är bra med egna hårborstar för att minska en eventuell lusspridning. Vi tittade även efter en klänning E kunde ha på bröllopet och vi hittade en superfin på Pop. Hon provade den och var mer än nöjd. Sen när jag tittade lite till kissade hon på sej, igen. Extrakläderna var slut så det var bara att säga till personalen om papper och sen köpa ett par nya byxor. Jag fick med andra ord inte med mej någon klänning hem då pengarna gick åt till byxor. Men den är undanlagd och kommer köpas imorgon.

E kissade även på sej igår och idag på förmiddagen innan vi åkte. En kissa-på-sej-unge är hon för tillfället. Hoppas den fasen går över fort. Pigg och glad är hon nu iallafall :-)

Ordbajs.

Myskväll ändå

Det blev myskväll igår, dock startades den en aning senare än vad jag hade tänkt. Filmen var sådär, lite skratt bjöd den på men Robban skrattade mer än vad jag gjorde. Jag tror filmen passar bättre till pojkar i mäns kroppar än en tant som jag.

Robban gjorde dippen! + där.

Nu är det dags att dra iväg till syster S och prata skit.

Ordbajs.


Känns som upprepning av rubrik, men trött!

Ett inlägg som kommer att handla om hur trött jag är på han den där jag bor med just nu. Kommer garantrat få skit för det från en del olika håll men det skiter jag i. Jag behöver skriva av mej så är det bara.

Samarbete är svårt! E var skittrött ikväll och har garanterat redan somnat och det är med andra ord upplagt för myskväll för mej och Robban. Men det är en del saker som kan vara bra att göra innan. Men då får jag skit, för varför ska det göras en lördagkväll??

Inga stora saker som behöver göras, inget ansträngande, men jag kan inte förstå varför jag ska göra allt? Det som ska göras är att röja av och torka vardagsrumsbordet då E har lekt med sin lekdeg där. Inte med min tillåtelse. Anledningen till att han den där jag bor med inte ville göra det var för att han hade sagt åt henne att hon inte skulle leka med den där, säger man så får man också se till att hon flyttar degen därifrån. Plus att jag sagt att den skulle slängas då den var helt kladdig, bara för att jag sagt att den ska slängas så är det jag som ska plocka undan den??! Vilket jag nu redan gjort och då tycker att han kan göra den andra saken...

Som är att hänga tvätt, ska man nu vara ultrakinkig så är större delen av tvätten hans kläder. Men då fick jag höra hur fan kan man tvätta en lördagkväll?? Det var ju inte riktigt kväll när maskinen lades i...Men det hade varit praktiskt om han gjort det samtidigt som jag duschade, då skulle vi vara redo för film efter det. Just nu har jag ingen lust för någon film alls och skulle jag säga det skulle jag få till svar: Inte mitt fel. Men jo det är det!

Men han lagade ju mat förut, alltid nåt.

Hade även velat ta en bild av mej i helfigur men som jag känner just nu har jag ingen lust alls att vara med på bild. Har heller inte lust at fråga honom om han vill ta en bild heller.

Ordbajs.


Lördag med sovmorgon

En del piggare idag men med huvudvärk! Att jag var så trött igår skyller jag på en hel veckas arbete. Igår var jag så trött som jag trodde att jag skulle ha varit efter min första arbetsvecka. Det måste ha blivit något fel där. Men jag såg till att fixa mej en sovmorgon idag. E vaknade redan 6:45 och så tidigt brukar hon inte vakna, jag trodde jag skulle dö!! Fick över henne efter mycket om och men till den stora sängen, men redan halv 8 skulle hon upp. Jag skickade upp Robban och sov själv vidare till halv 11 då E kom och väckte mej. Robban hade då slocknat i soffan, såg det iallafall ut som, själv hävdar han att han bara vilade.

Elisia var som sagt och klippte sej igår och var hur duktig som helst! Riktigt duktig frisör också. Kan varmt rekommendera barn till Tybble Hårstudio när det är dags för klippning. Ett annat tips är att låta barnet följa med när en förälder ska klippa sej så att barnet får se att det inte är något farligt.

Före klippningen. Här håller hon låda och frågar 1000 saker om vad som händer när personen innan blir klippt.

Under, vi körde det säkra före det osäkra och lät ljuddämparen sitta kvar i munnen.

Efter. Det blev "bara" en toppning och lite uppklippt.

Dagen idag har bjudit oss på ett besök hos den lilla damens farmor/Robbans mamma. Det var trevligt och E skulle promt ha med sin nya cykel. Det gav henne ett tillfälle att träna upp sin cykelteknik. Hon föredrar varianten att hon sitter på sadel och gör ingenting medan någon annan får putta på. Den tekniken gillar inte jag och Robban så idag har det tränats på att trampa ordentligt. Ibland går det och ibland går det inte. Men kan kan hon och det är huvudsaken.

Dags att hänga tvätt...

Ordbajs.


Trött men jag lever

Trött är jag men jag lever. Målningen och tapetseringen blev helt klar igår men då var inte jag hemma nåt så inget blev inflyttat i respektive rum. Det har jag grejat med nu. Bilder kommer.

E har klippt sej idag för första gången, gick hur bra som helst! Bilder kommer.

Trött och ska betala räkningar - ingen bra kombination. Men räkningarna betalar inte sej själva så det är bara att bita i det sura äpplet...

Ordbajs.


En del jobbar hårt och andra tittar på :)

dsc00481 (MMS)

En del jobbar hårt och andra tittar på :)


Inte färdigt

Jahopp, idag hade jag hoppats på att få komma hem till nya vitmålade väggar och ett rosa tapetserat rum. Men nej, det fick jag inte. Istället har de spacklat en gång till! Och det är jättebra att det gör ett (förhoppningsvis) ordentligt jobb men de hade kunnat informera om att det skulle ta hela veckan. Det enda vi fick veta var att de skulle komma hit igår. Att skriva på ett papper att jobbet kommer ta XX antal dagar att utföra tycker jag de borde ha klarat av.

Lägenheten ser för tillfället ut som hos en av de där "samlarna" som visas på tv ibland.

Nu: Dags att röja av vardagsrumsbordet så vi kan äta. I soffan.

Ordbajs.

Jävla pengar

Jag har kommit fram till att det här blir en dyr månad. Först fyller storebror. Sen fyller pappa. Bara det räcker, anser jag. Men inte andra, nämligen Sofia och Erik som har bestämt att gifta sej och det är jättekul, missförstå mej inte. Men de väljer ett så dumt datum! En lördag FÖRE lön! På måndagen kommer lönen.

Misstförstå mej inte, jag tycker det är jättekul att köpa presenter och se folk bli glada. Men just denna månad får jag inte en full lön då jag inte har jobbat hela månaden, så det passar liksom inte. Det hade som sagt räckt med födelsedagarna. Sofia och Erik kunde väl gifta sej en vecka senare? Bäd tajming så att säga.

Att vara miljonär en månad som denna vore inte helt fel. Synd bara att jag har fel föräldrar. Eller karl. Jävla pengar som inte räcker till allt roligt!

Ordbajs.


Halvfärdigt är vad det är.

Kom hem från jobbet för snart en timme sen. Jag levde på hoppet om att det skulle vara färdigmålat och tapetserat. Så var det inte. Halvfärdigt är vad det är. Gissar på att de gör resten imorgon, utgår från det! Så frågan är var E ska sova inatt. Jag frågade henne om hon ville sova i sin säng i mamma och pappas rum. Nej i sin säng i sitt rum tyckte hon.

Trött är hon också då hon inte sov någon middag på dagis idag. Mitt i vilan blev hon bajsnödig och sen ville hon inte sova. Nu är hon jättetrött och vill sova. Jag säger nej. Gissar på att hon somnar vid 6 eller nåt ikväll. Skön kväll för Robban alltså.

Madde: ja jag tycker också att det ska bli rätt kul att se antiStina leta hus. Jag har insett att hus har många fördelar när man har barn. Utan barn hade jag nog bott i lägenhet ett tag till och om en sisådär 20 år räknar jag med att vara barnlös å då blir det nog lägenhet igen. Huset låg i Lillån. Godkänt område enligt hn den där jag bor med.

Sofia: Jag gör pizzadegen och kvalar ut den då ingen annan kan...Robban skulle göra deg en gång han följde recepten till punkt och pricka. Problemet då är att degen är på tok för lös och han fattar inte att man då måste ha i mer mjöl.

Kvällskonferens ikväll och motivationen är allt annat än på topp.


En händelserik dag

Trött, trött och ännu tröttare. Så nu har jag sagt att jag är trött. Det har hänt mycket denna helg. Både lördag och söndag har jag varit tvungen att sätta klockan. Igår på 8:45 då jag skulle upp på stan och prova klänning. Idag på 9:00 för jag skulle till päronen då det var loppis hos deras grannar. Stor loppis, och nej Ann-Sofie jag handlade inte upp alla pengar igår. Det fanns kvar till loppisen :-)

Från loppisen åkte jag med en gummihopphäst som E har hoppat runt på och en cykel. En cykel som E når tramporna på! Hon har en trehjuling med den är lite stor...Bilder kommer tidigast på tisdag. Kameran bortstädad, återkommer till det.

Hemma från loppisen var det dags att sparka fart på Robban då vi skulle på husvisning. Det visade sej vara ett helt okej hus om man bortser från köket, badrummet och tre sovrum. Badrummet och sovrummen går att leva med utan större anstränging men köket var katastrof. Rosa kakel med blommor på och spisfläkt från 70-talet är inte riktigt min grej. Lägg till skitfula skåpluckor också. Både jag och Robban är överens om att det hus vi flyttar till ska vara inflyttningsbart direkt, det som eventullet behöver göras ska inte behöva göras omgående. Detta kök behövde göras omgående.

Efter husvisning blev det matlagning och rumstömning. Robban lagade mat och jag började tömma E:s rum. Vi hade ju en del mögel och annan fukt i hennes rum och köket i vintras och nu, NU ska äntligen öbo sätta dit nya tapeter. De arbetar inte snabbt.

Nu är iallafall E:s rum och köket tomt. Eller nästan, E har kvar sängen i sitt rum den får Robban flytta ut imorgon bitti. Alla hennes saker är i vardagsrummet. Det är trångt här.

Jag är trött och imorgon öppnar jag + att det är APT på kvällen så det blir en lååååååååååååång dag imorgon. Bajs.

Passar även på att gratulera Thomas till segern för 18-hålsrundan. Han och Robban var skapligt fulla när de kom hem.

Ordbajs.

Shoppat

"Fick" ett paket från HM i veckan
Till E: en pyjamas och ett par tights. Till mej: 3 linnen, en tunika, 2 t-shirts, ett par mysbyxor och ett par jeans.

Var en sväng på stan förut (innan rusningen efter kungen) och provade ut tärnklänningen med syster Madde. Lite tråkigt dock, "hela" klännigen provades inte ut utan vi får komma tillbaka en vecka innan bröllopet och prova färdigt då man vet lite mer hur figuren ser ut. Åkte däremot inte tomhänt från stan.

2 par tights, två linnen modell längre, två sminksvampar, nagelfil, ett gäng hårsnoddar, och ett rouge.

Nu är jag fattig igen.

Ordbajs.


Springa upp och ner, upp och ner, upp och ner....

Då har jag jobbat första arbetsveckan och jag har överlevt. Inte bara överlevt utan det har gått mycket bättre än förväntat. Jag trodde att jag skulle vara mycket tröttare! Trött har jag varit men inte riktigt så trött som jag trodde och det tackar jag för. Fast nu är jag helt slut i armar och ben men det beror inte på jobbet.

Helgen började med att jag hämtade E (1:a gången upp för alla trapporna). Sen gick vi och handlade och då blev hon skitförbannad!! För att hon inte fick lördagsgodis. Nu är varken jag eller Robban särskilt hårda på att det enbart ska vara godis på lördagar utan hon har fått godis vilken dag som helst, men inte varje dag och heller inte varje gång vi går och handlar. Men de sista gångerna hon har frågar har det ofta blivit godis, men idag sa jag nej. Tydligen föll det inte damen i smaken för fan vad hon skrek! Nonstop från det att jag hade sagt nej.

Sen fick jag heller inte lägga upp varorna på bandet. Och sen skulle hon inte parkera vagnen men drog iväg med den så att hon ramlade varpå jag hjälpte henne upp och en gubbe var snäll och parkerade vagnen åt oss. Då blev hon ännu argare för HON skulle ju parkera vagnen, att hon minuten innan inte skulle göra det verkade helt bortglömt. Det slutade med att jag betalade, tog henne under armen och gick hem. Hemma sprang hon in i sitt rum, slängde sej på sängen och skrek. Detta gjorde mej trött (2:a gången uppför trapporna).

Efter det följde jag och E med Robban när han skulle klippa sej så att E skulle få en chans att spana in hur det är gå till frisören. Besöket gick bra och E tyckte det verkade kul så vi bokade en tid åt henne med. Fredag nästa vecka ska hon klippas, eller toppas stämmer väl bättre. Sen gick vi hem (3:e gången uppför trapporna).

Här fick jag en slappisstund. E åt mat och tittade på film. Jag satt lite vid datorn och läste bloggar.

Robban kommer hem med pizzasaker och jag får ställa mej och göra deg. Inte det jobbigaste man kan göra men en liten ansträngning krävs det. Otränad som jag är är det nästan lite pinsamt att erkänna att jag känner av knådandet i armarna...

Medan degen jäste gjorde jag lekdeg till E (ännu mera knådande). Salt hade vi hemma men grovkornigt vilket inte funkar så bra, eller inte alls tror jag så det var bara att gå till ICA igen (4 gången uppför trapporna).

Väl hemma var det bara att fixa färdigt lekdegen och sen börja kavla ut pizzorna = ännu mer jobb för min stackars armar.

Sen var jag hungrig. Pizza är inget jag äter så pizzabaket gör mej enbart trött - inte ett dugg mätt. Jag bestämmer mej för att äta macka. Upptäcker att rostbrödet är slut (jag åt upp det sista imorse...) och det andra brödet som ska vara så himla bra och nyttigt har möglat! Bakdag var den 16/8 och bäst före 23/8, brödet har förvarats i skafferiet. Så till er som säger att bröd blir förstört fortare av att förvaras i kylskåpet - skit på er! För så är det inte. Robban har även mejlat företaget och frågat vad det är för skitbröd de tillverkar. Mögligt efter 4 dagar känns inte okej.

Det mögliga brödet gjorde att jag fick gå till ICA igen, 5:e gången jag fick gå upp för trapporna. Då jag bor på tredje våningen utan hiss har jag idag fått mycket gratis motion, men jag skulle mer än gärna byta ut den motionen mot en hiss.

Nu ska jag iallafall inte gå ut mer. Thomas får ta med alla sopor när han går.

Ordbajs.


Dagens outfit

2010-08-20


Spana in vinkeln på benet :-)

T-shirt och kjol från Villervalla, stl 92. Strumpbyxor från HM, stl 86.


En ärta i näsan

Mycket piggare idag än igår. Kan bero på att jag hade en något kortare arbetsdag men jag tror mer på att det beror på att vi inte har så många barn på onsdagar. En lugn dag med andra ord :-)

Hemma har det däremot varit full fart, hämtat ut paket, provat kläder (jag och E, Robban har fortfarande inte provat sitt), lagat mat, ätit, busat och duschat. Därimellan har E hunnit med att peta in en "ärta" i näsan, i detta fall var ärtan en kapris. Blir lite fundersam på var hon kan ha fått det ifrån...Skrek gjorde hon iallafall så jag tror inte att hon gör om det på ett tag. Risken finns ju ändå att hon gör det igen. Pga att hon skrek som en stucken gris så blev det inget bildbevis. Det känndes vettigare att peta ut kaprisen än att hämta kameran.

Det känns lite segt att blogga när man jobbar, det blir lixom inte samma innehåll som när man är ledig. Mer ledighet åt folket med andra ord.

Ordbajs.


Trött och kort

Andra dagen jobbad idag. Är mycket mycket mera trött idag, huvudvärk har jag också. Nu hoppas jag bara på att E somnar på minuten så jag kan lägga mej sen också. Skulle lätt kunna somna nu. Lite illa mår jag också, måste ha godis tror jag. Det ligger i skåpet. Måste samla lite energi först.

Madde: E är mer än nöjd med en ny kusin också! När Katie kommer vet jag en som kommer sitta nära och titta...

Ordbajs.


Första dagen

Första dagen avklarad och det gick över förväntan, lite rörigt bara, gissar att det kan vara så för många första dagen på jobbet efter semestern. Men kroppen blev lite chockad imorse när mobilen pep 05.30, min kropp är van vid att få sova till minst 09.00 numera. Så nu är jag trött.

E hade första dagen på storbarnsavdelning och det hade gått hur bra som helst. När jag kom och skulle hämta henne satt hon och degade och hade inga planer på att följa med hem. Jag skulle istället stanna kvar och titta när hon degade. Snäll som jag är lydde jag mitt barn. Passade då på att prata lite med fröknarna också, även om E känner dem sen innan så är de nya för mej.

Väl hemma drog vi snabbt iväg igen, mathandling. Över förväntan även där. E brukar inte vilja sitta i vagnen utan springa runt runt runt och inte lyssna ett skit på när jag ropar trots diverse hot. Man kan ju tycka att hon borde bli lite rädd när hon ser att jag inte följer efter utan fortsätter med mitt (följer jag efter springer hon bara vidare och skrattar), men nej. Hon går runt och trallar. Men inte idag, hon var hur snäll som helst, satt i vagnen hela tiden. Som belöning bakade vi sen muffins. Och som belöning för att hon åt mat fick hon äta en muffins. Hon var nöjd. Just nu är hon med Robban i badet och är mer än nöjd.


E äter smet.

Frågat efter syskon har hon gjort också och sagt att det vill hon ha.

Ordbajs.


Egentid = Glass

Oväntad egentid och jag njuter! E ville följa med Robban och byta lyse på bilen. Så jag ska kasta i mej glass och njuta av tystnaden.

Mitt lag vann igår! Stort! Jag såg till att hamna i samma lag som farbror Bosse och Robban, det visade sej vara en vinnande koncept. Bilder finns här.

Madde: Nej hon var väl inte den mest samarbetsvillige men du gjorde en bra insats.

Glass var det nu ja.

Ordbajs.

**UPPDATERAR**

Jag har även varit lite duktig och städat badrummet!


Jag ska vinna!!!!

Syster Sofias bröllop närmar sej och jag stickar på för brinnande livet! Jag har stickat så mycket att jag har blivit trött i armarna. Paus med andra ord :-) och jag tror det blir en lång paus. LillaPrutt ska ha mat och så har hon pärlat en pärlplatta som måste stryckas. Annars kommer jag inte att bli omtyckt.

Ska snart väcka Robban också så att han hinner vakna till innan brännbollen senare idag. Jag ska vara i hans lag för jag ska vinna. Jag bestämmer även att Madde ska vara barnvakt till E så att jag får vara med på riktigt. Slå och springa borde jag ju klara av. Är ju som sagt kass på att slåss (fick en smäll av en svartsjuk sak på krogen för några år sen och snäll som jag är slog jag inte tillbaka (läs, kass på att slåss)). Men nu har jag ju en tråpinne att slå med så då kan jag ju inte misslyckas.

Vinna ska jag! Nej nu ska här fixas mat till E men först ett toabesök, det blir många sådana nuförtiden.

Ordbajs.


Ajabajja LO!

Såg på tv4-nyheterna nyss och det som skrivs här är mina åsikter med tv4-nyheterna kl 19.00 som referens.

LO har under kommande valkampanj valt att stötta de röda, inget förvånande i det, det är som det brukar. Vad jag inte kan förstå är hur ett fackförbund bara sådär kan välja ett parti att stötta? Att ett fackförbund är politiskt är inget konstigt alls men jag anser att de bör vara partiopolitiska, dvs, inte välja ett särskilt parti, och framförallt inte stötta ett parti så som LO gör. Att ett fackförbund skickar ut info till sina medlemmar och rekommenderar ett parti och då ger information om vad som är bra med just det partiet tycker jag är bra. Men det här är bara skit! Var jag moderat allt av annan blåpolitisk åsikt hade jag blivit skitsur och klivit ur LO på en gång!

LO:s valaffischer som de presenterade så nöjt under nyheterna tycker jag är så jävla ruttet dåliga! Att ta bilder på de blå partiledare, vända dem upp och ner och skriva texter som "megafel", "dunderdum" och liknande finner jag kränkande! De frågade herr Reinfeldt vad han tyckte om bilden och svaret han gav var: "Jag behöver skaffa en ny rakapparat" och bättre svar kunde han fan inte ge. Skitdålig av LO, får man ens göra så?

Tänk om jag skulle ta en bild på någon jag inte tycker om och som jag anser gör fel och sen skriva texter som "dunderdumt" ochförklara hur dumt jag tycker det är att göra si eller så och sen sätta upp bilden över hela stan/landet så skulle jag garanterat få skit för det! Lite stämningar skulle jag också få. Nu är politikerna offentliga personer så visst, lite mer får de ta. Med betoning på LITE.

LO hade även tagit bilder på egna medlemmar, haft bilderna rättvända och skrivit bra saker på dem. Helt okej, det är så det ska se ut! Framhåll sina goda sidor.

Tv4 frågade även Wanja Lundby-Wedin om varför de valt att skriva just det de har skrivit. Svaret var att det var fakta. Vems fakta undrar jag då? Till slut så sa hon att det var vad de tyckte. Det är med andra ord INTE fakta som står på LO:s valaffischer, utan vad LO:s ledning tycker.

Valrörelsen hittills tycker jag har varit dålig. Av det lilla jag har sett får jag uppfattningen att ALLA partier går in för att peka ut det de anser dåliga hos det motstående blocket. Fokusera på det ni vill göra bättre istället.

Ska jag sitta vid en löneförhandling och säga att jag ska ha högre lön för att han och hon gör si och så och det tycker jag är dåligt? Nej, riktigt så funkar det. Vid en löneförhandling så framhåller jag det jag är bra på och det jag vill jobba på för att göra bättre. Det borde partierna också göra.

Dåligt jobbar LO - jag är hur nöjd som helst med att INTE vara LO-medlem.

Ajabajja LO och dåligt påläst av Wanja-Lundby-Wedin. Fakta? Jag skrattar!!


Mer ledighet tack!

Semesterns slut närmar sej mer och mer och hur mycket jag än tycker om mitt jobb och barnen där så ser jag inte ett dugg framemot att börja jobba. För det spelar ingen roll hur bra jag trivs med allt och alla på jobbet - jag trivs nämligen bättre hemma. Hur mycket jag än tycker om barnen på jobbet så älskar jag mitt egna barn mer, och hur kul det än är att se hur mycket barnen på jobbet har växt och utvecklats så tycker jag fortfarande det är roligare att se mitt eget barn utvecklas. Å andra sidan om jag inte hade mitt underbara jobb så skulle jag tog bli helt uttråkad av att gå hemma. Det som känns lite surt är att det är så långt fram till nästa ledighet!

Det borde vara obligatoriskt med en ledig vecka i månaden, dvs, jobba tre veckor och sen vara ledig en + 6 veckors semester på sommaren. Varför har vi inte så? I detta underbara land? Jag är helt övertygad om att många sjukskrivningar skulle försvinna, och att människan skulle må bättre. Så trots att vi skulle arbeta mindre så skulle landet som helhet tjäna på det.

Läste i en tidining som iaf jag som förskollärare får hemskickad att Miljöpartiet (och en del andra partier) vill ta bort vårdnadsbidraget och istället införa att om man har barn under 3 år och går ner i arbetstid till 75% så får man ett bidrag på 2500.- det skulle jag nappa på direkt! Utan att tveka! Jag ska rösta på MP.

Jag ger mej på att koka nappar nu. Hade en riktig nappjakt nyss men det är fortfarande 4 nappar som är på vift. Men jag hittade 13 så det känns helt okej. Fast jag hittade bara en med namn, en hittade jag inte, så namnnappar är det dags att köpa nya så hon har till vilan på förskolan. På förskolan är det A och O att märka kläder OCH NAPPAR!!!

Madde: nåt på 3 blev det, men då var det till fem personer så det känns ändå helt okej. Men det mesta var till mej och Robban så lite kommer det svida.

Ordbajs.


Jobbig natt

Jahopp i vanliga fall så har jag en dotter som sover som en stock hela natten, men inte inatt! Natten för E:s del började 20.30 då hon somnade hur snällt som helst.

00.30 vaknade hon och ropade: Mamma jag har kissat på mej! Och det är bra att hon säger till. Det dög inte med att bara torka av henne med våtservetter utan hon skulle duscha. Det var hon bestämd med!

00.45-01.30 Jag låg i min säng och E i sin. Vart 10:onde minut ropade hon: Mamma. Det var alla möjliga olika saker jag skulle hjälpa henne med, lägga på täcke osv.

01.30 jag får nog av att springa fram och tillbaka så jag trycker ner mej bredvid i E i hennes pyttelilla säng. Det var trångt. Låg där i två timmar och varje gång jag var på väg att somna hörde jag: Mamma! Du får inte somna! och inte somnade hon heller...

03.30 jag får nog av den trånga sängen och av att inte få somna så jag tar mitt pick och pack och lägger mej hos den lite större klumpen jag bor med. Han fick jag börja med att putta lite på för han snarkade så. Sen somnar jag.

04.20 E ropar och vill något vad kommer jag inte ihåg men sen var hon nöjd och sov till 10. Själv vaknade jag till vid 9 och sen igen vod 09.37 då jobbarkompis S undrade om lite sanna rykten som går på jobbet.

Dagen idag har p.g.a natten gått i slapphetens tecken. E har sovit middag och syster Madde har varit här, hon hade med sej en massa glass. Vi har pratar skit och planerat. Mer än så säger jag inte.

God mat har jag lagat idag också!! Potatis, kokt torsk med äggsås. Riktigt gott! Så gott att Richard var tvungen att komma hit och äta. Sen har jag beställt kläder från HM - det blev dyrt!

Ordbajs.


Städat burkskåp

Det mest vettiga jag gjort idag är att städa burkskåpet, ni kanske då kan lista ut på dagen idag har gått ut på att göra så lite som möjligt? Det började med att E sov till 10 och det tackar jag för.

Sen på eftermiddagen kom min päron och barnvaktade det lilla livet lite så att jag och Robban kunde åka iväg på hemligt uppdrag. Det och städning av burkskåpet är vad jag har gjort idag. Jag är hur nöjd som helst, och trött! Men det känns bra att ha slängt en del udda burkar och lock.


Hur länge får det vara städat här då?

Ordbajs.

Fläskpannkaka

Det finns en hel uppsjö med olika varianter och här kommer ännu en.

ca 300g rimmat sidfläsk (salt gris alltså)
8 dl mjölk
5 ägg
3½-4 dl mjöl
½ tsk salt
smör eller margarin

Tärna fläsket och stek det. Rör ihop mjölk och ägg och tillsätt därefter torrvarorna och vispa tills du blir trött i armen. Jag brukar även ha i "ett sprut" med flytande margarin/smör.

Smöra en stor form och häll i smeten, strö sen ut fläsket jämt över formen. In i ugnen på 225° i ca 20-25 minuter. När fläskpannkakan är färdig ska den ha fått lite färg och rest sej lite grann.

Smaklig måltid!


Idag, måndag

Idag har jag:

- Sett filmen bilar 1½ gång, E såg lite mindre för andra gången somnade hon ;-)
- Vikt tvätt och lagt in nästan all tvätt, det är lite kvar av Robbans och mina.
- Dammsugit.
- Gått och köpt nässpray då jag har tappat bort min och det var VÄLDIGT tjockt i näsan. Nässpray var nödvändigt. Det regnade även lite grann och E var överlycklig då hon fick använda sitt paraply, med bilar på. Själv svor jag då jag endast var klädd i t-shirt, behöver jag säga att jag hatar när det är både varmt och regnigt!!!
- Lagat och ätit mat (recept kommer), samt plockat undan efter maten och satt igång diskmaskinen, innan jag kunde fylla den behövde den även tömmas.

Sen ska jag:

- Duscha och titta på när E badar.
- Glo på tv och samtidigt sticka, jag känner att elden i rumpan närmar sej - det är hög tid att sätta rejäl fart för att hinna bli färdig med sjalarna. Har stora planer på att låta den andra tärnan sticka sin egen.

Ordbajs.


Veckans matsedel

v. 32

Måndag: Fläskpannkaka

Tisdag: Potatisgratäng & pannbiff

Onsdag: Potatis, torsk & äggsås

Torsdag: Stinas kyckling & ris

Fredag: Pizza

Lördag: Hamburgare & klyftpotatis

Söndag: Korvstroganoff & ris

Kantarellsås

Innehåll:

1 burk kantareller (200g)
3 dl grädde
Salt och peppar
Smör eller margarin

Smält smöret i en stekpanna och häll därefter i kantarellerna, låt dem steka ett par minuter. Häll därefter i grädden och sänk värmen så att det inte bränns. Salta och peppra efter behag. Låt koka i ca 4-5 minuter, rör med jämna mellanrum så att såsen inte bränns.

Här serverades såsen med potatismos och stekt rödspätta. Enligt tipset jag fick skulle det dock vara hälleflundra men det hittade jag ingen.


Dagens outfit

2010-08-09

Allt från Villervalla, klänning och tights stl. 92 och strumpor stl 2-3 år har jag för mej.

2010-08-08

T-shirt och tights från Pop stl 92, strumpor från HM stl ingen aning. I bakgrunden skymtar ni två tvättäkta slappisar.

Ordbajs.


Pippi hit och dit

Har en lite unge med Pippi-dille idag. Hon har sprungit runt och kastat ur sej repliker och spelar upp händelser i en rasande fart. Idag har der mest varit från utflykten då Pippi spelar drake. "Du kan inte ta mej" har sprungit runt och sagt för att med jämna mellanrum stanna upp och dra pekfingrarna mot varandra :-)

En perfekt städhjälp har hon varit också :-)


Och nu kör vi "filmvila" framför tvn. Bilar var det som skulle ses.

Gjorde en god sås igår, eller alla andra gillade den själv är jag ingen såsare. Den var så god att E ville ha mer och mer och mer. Så nu har jag stora planer på att göra en recept-kategori där jag kan dela med mej av alla mina komplicerade gourmetrecept.

Madde: Jo jag vet att en gräsmatta behöver klippas och att ett hus modell billigare behöver renoveras. Därför kommer vi att köpa en hus modell normalpris som inte behöver renoveras med en liten gräsmatta som Robban får i uppdrag att klippa. Han har ändå sagt att han ska ta tag i sin vikt, och om han nu menar att vikten ska minska så är gräsklippning bra träning.

Ordbajs.


Jag vill ha hus

Var för tröt för att skriva något igår om gårdagen. Men nu är jag utvilad :-) Var hos bästaste Siri igår och spanade in hennes hus! Avundsjukan har slagit till hos mej och nu vill jag också ha hus. Det är riktigt lyxigt, att bara kunna gå ut och bara vara. Ha sandlåda, studsmatta och platspool, helt perfekt när man har en Elisia. Hon skulle älska det! Så nu har jag tittat på hemnet:-) Det kostar ju dock en slant så sätt gärna in ett par kronor på mitt konto. Märk insättningen med "hus". Tack!

Trevligt var det och lite presenter fick hon. Dessvärre har jag inga bilder på presenterna, men det var en grytvante och en kak/tårtfat från lagerhaus. Har planer på att köpa en sån grytvante till mej också.

Idag ska det tvättas...Ska börja med mej själv.

Ordbajs.


Matchning

Idag matchar vi

Snart ska vi åka till Siri och inspektera hur hon bor. Den damen har gått och blivit så stor att hon köpt hus!! Vet bara inte vad jag ska köpa till henne, blomma är lätt men så tråkigt!

Ordbajs.


Ingen klantskalle

Ingen klantskalle här inte. Nu är det uppackat och fram kom både pincett och datasladd. Så jag kommer inte bli datalös med buskiga ögonbryn.

Ordbajs.


Hemma, utan datasladd??

Rättelse från förra inlägget, Thomas sa: "Vet ni vad? Jag har ingenstans att BO i Örebro", jag hade skrivit på istället för bo. Första natten för honom är löst iallafall. Våran soffa.

Är hemma sedan ett par timmar tillbaka och som jag förutspådde regnade det. Men vi hade tur det hade inte börjat när vi klev in i bilen och det hann sluta innan det var dags att kliva ur.

Ett stort problem bara, jag är helt övertygad om att datorladdaren blev kvar i Spanien. Misstänker även att pincetten ble kvar men det känns som ett problem av variant mindre. Datorladdare måste jag som sagt ha. Får packa upp allt ordentligt imorgon (är för trött just nu) och är den inte med hem får grannen i Spanien ta med den på söndag. Då ska både hon och Thomas till Stockholm, inte för att träffa varandra utan för att slumpen ville det. Sen ska de tydligen även träffa samma personer och på så sätt träffa varandra och då kan hon ta med den. Hoppas jag. Annars får jag köpa en ny.

Dags att sova här. E är nyss stoppad i sängen och jag tror hon somnade väldigt omgående för jag har inte hört ett pip. Hon var även en dröm på flyget (en annan unge roade sej med att skrika större delen av resan). Slocknade precis innan vi skulle lyfta. Jag och Robban höll henne i varsin hand och helt plötsligt damp hennes huvud ner mot min arm. Lättsövd just den gången. Sen när hon vaknade satte vi igång film på datorn och hon satt som klistrad. Lite pip och gnäll med jämna mellanrum men på det stora hela helt perfekt.

Nu ska jag sova.

Ordbajs.


Roliga sista timmar i Spanien.

Snart på G hem till Sverige igen. Jag har beställt bra väder men jag misstänker att vädergudarna inte tycker om mej och sänder mej därför regn. En känsla jag har bara. Ni där hemma kan väl lämna en liten kommentar om vad det är för väder, tack!

Ska bara städa lite till först...En våning kvar som ska moppas och sen lite småsaker som ska packas ner. Borsta tänderna ska jag göra också. Men det det blev en liten choklad och bloggpaus. Det behövdes!

Thomas sa en rolig sak igår: "Vet ni vad? Jag har ingenstans att på i Örebro". En perfekt sak att komma på sådär dagen innan man ska åka. Ordentligt uppstyrt med andra ord.

Är riktigt hungrig!! Tycker att herrarna kan komma med mad och chokladcriossanter till mej nu!!! Kom på att jag måste tömma kylen också. Fan, vad saker det finns att göra hela tiden!!

Roliga sista timmar i Spanien.

Ordbajs.


Vattenparken

Sista dagen i Spanien har bjudit oss på vattenland, eller bjudit är väl fel ord - SKITDYRT var det att gå in!! Tur att det inte är jag som är kassakon i familjen ;-)

Besöket började bra, vi åkte lite badring i "floden" och sen letade vi på barndelen där E åkte vattenrutschbanor. Först en mesig, sen en lite mittemellan och sen den värsta, fast då åkte jag med. Men innan E började åka ordentligt så rymde jag lite med Thomas och vi åkte den allra värsta!! En riktigt otäck sak. Men kul var den!! Den gick så jäkla fort att bikinitrosorna åkte in långt in i rumpan och bikiniöverdelen satt uppe vid halsen. Den rekommenderas varmt! Bär baddräkt bara, helst en sån där från stenåldern med cykelbyxor.

Sen var det min tur att bada med E medan Robban och Thomas gick och åkte. Efter en liten stund var E trött och jag tänkte att då går vi och tittar på Robban och Thomas medan de åker. Big misstake! Visade det sej. Typ lagom när vi gick så kom Robban och Thomas och självklart gick vi om varandra och det roade vi oss med att göra den närmsta timmen. Ingen var glad sen när vi hittade varandra utan jag och Robban skyllde allt på den andre.

Sen bar det iväg till närmaste matställe, KFC, och varför finns inte KFC i Sverige??? Fattar det inte. Gott var det och mätta blev det. Ont i magen mätt...

Sista dagen innebär alltid städning och packning, bor man på hotell så ingår städning, men inte på gratishotell. Eventuellt kommer det en städerska imorgon men det är inget vi vet nu och då vi inte vill riskera att städa hela förmiddagen imorgon så har vi städat. Robban har städat mest! Dammsugit så svetten har runnit. Jag sitter inte bredvid honom nu. Fast han var lite dum, tog ett av mina linnen till att torka svetten med. Jag tycker han kunde ha tagit ett av sina plagg.

Själv har jag städat i köket. Jag lyfte på någon typ av brödkorg, den satt visst fast i bänken. Men nu är det välstädadat! Avtorkat som bara den! Den enda som inte är torkat är de två översta raderna av kaklet som sitter på väggarna och överskåpen. Jag nådde inte. Så förhoppningsvis luktar det lite mindre av den sönderkokta/uppeldade nappen. Soffan luktar däremot fortfarande skit! Fast jag har vädrat kuddarna, iallafall de två som gick att ta loss.

Duschdags. Jag har salt på hela kroppen. Uppenbarligen dumt med klorvatten i poolerna på vattenlandet. Aqualandia hette vattenlandet, och den stora blå rutschbanan åkte jag för den som vill googla.

Ordbajs.


Ingen rök utan napp

Då har jag nästan "lyckats" med att elda upp lägenheten här i Spanien. En lägenhet vi fått bo gratis i. Känns så där om jag ska vara ärlig. Det luktar bränt överallt!! Vi vädrar och vädrar men det blir inte så stor skillnad. Jag skulle gissa på att det behövs en storstädning. Fast soffan har jag ingen aning om hur man städar. Att man kan ta ut kuddarna och vädra är jag med på men sen vet jag inte mer. Vi har tvättat en massa tvätt och handdukar som luktade och jag har torkat av alla bänkar i köket + ledstängerna i trappen. Men det är som en droppe i havet. Att jag inte torkat så mycket mer beror på att det är saker överallt. Det luktar fortfarande brända nappar. Japp, jag har gjort det igen - kokat sönder nappar. Ingen rök utan napp. Denna gång var nog den värsta...

Första gången gick det att urskilja napparna i sörjan. Andra gången var alla nappar i flytande form, men man kunde urskilja lite färgglada färger. Denna gång var det aska i kastrullen. E är inte glad på mej, hon var riktigt arg!! Hon skulle minsann ha den vita nappen!! (jag hade kokat den vita nappen på hennes order).

Från och med nu är det iallafall Robban som tar hand om att koka nappar. Jag lägger in om avsked. Jag höll även på att elda upp huset en gång när jag var liten också, då med en lampa jag la i sängen. Jag ska nog hålla mej undan spisar och lampor. Det känns säkrare. Mycket säkrare. Väldigt mycket säkrare.

Kackelackorna verkar däremot gilla den brända stanken. Två stycken har vi fått sprutat ihjäl härinne nu under kvällen. Första gången jag ser dem inomhus. Tidigare har de nöjt sej med att vara ute.

Annars har vi varit inne i Alicante och tagit kort. Kort på en massa jävla båtar! (någongång när jag var liten och vi var på semester så gick vi och tittade på båtar och då hade jag tydligen lagt mej ner på bryggan och skrikit: Jag vill inte se några jävla båtar!! Därav att jag alltid skriver jävla båtar).

Sen åkte vi till stranden och badade lite snappt, men däremellan hann vi hem en snabbis och det var då jag påbörjade nappkokningen. När vi kom hem var det som sagt dags att vädra - MASSOR!! Sen flydde vi gasfältet och åkte iväg och åt. Nu sitter jag här. Jag hade kunnat lägga in bilder på lite jävla båtar men jag har inte energi till det. Ska istället ta och läsa ett gäng bloggar och sen sova. Imorgon ska jag njuta av den sista hela dagen här!! Vi ska åka till något vattenland och jag ska åka massor av vattenrutschbana.

Ordbajs.


Converse

Att jag gillar converse vet alla som känner mej. Att jag gillar rosa vet också alla som känner mej.


Nu kan jag och E matcha i våra rosa converse.

Först fick jag lite ont i magen för egentligen behöver varken jag eller E skor. Men sen när jag betalade upptäckte jag att de blev aningens billigare än hemma och vips så var magklumpen borta :-)

Ordbajs.


Besök i Alicante

Första dagen i Spanien då det inte blivit någe bad för mej och E, inte Robban heller. Han gick iofs runt i badbrallor halva dagen men tog sej aldrig till poolen. Att jag inte badat eller ens vistats i solen beror på att jag är helt röd! Ansikte och lår iallafall. Bränner gör det också. Annars hade jag nog gått ut i solen ändå. Att de andra inte badat får stå för dem, men det kan vara så att de har svårt för att fatta beslut och föjde därmed mitt.

Då det inte blev något bad idag så föreslog jag att vi skulle åka in till själva staden Alicante, tyvärr så glömde jag kameran så jag bestämmer att vi ska åka dit igen så jag kan ta lite kort. Det fanns där en massa jävla båtar. Lite shopping blev det också, bild kommer. Jag hittade varsitt par skor till mej och E och då blev Robban lite sotis och skulle minsann också ha något. Problemet var att han inte hittade något så han fick gå hem tomhänt ändå.

Tittade även på barnkläder. Nu var vi i nåt märkesköpcentra liknande NK, och fy fan vad fula barnkläder! Usch, säger jag. Villervalla och Lindex är mycket bättre. Sen hade de lite barnvagnar och de är ju altid roligt att titta på. Upplysningsvis så kostar en Bugaboo Cameleon 1112 euro om jag inte minns fel, vad som ingick då vet jag ej. En sådan blir det iallafall inte till nästa bebis, mest för att jag inte gillar sittdelen.

En miss vi gjorde var att inte ta med napp till E. Jag anser att den som plockar ihop lilla väskan till henne ska se till att det alltid ligger en napp i. Det är nämligen inte alltid hon har napp i munnen och det känns dumt att trycka in en bara för att vi ska åka någonstans, därför anser jag att den ska ner i väskan. Robban packade väskan och var inte riktigt med på noterna. Jag uppmärksammade heller inte att hon inte hade napp i munnen vid avfärd. Några frågor efter nappen och lite tårar blev det men på det hela gick det bra. Thomas tomma snusdosa fungerade bra som undanledande manöver.

Det hela gick så bra att jag trodde vi skulle klara oss från att köpa en napp och det var nästan så vi gjorde det. När vi åkte från Alicante så var E bra trött och frågade efter nappen och blev ledsen när vi inte hade någon men lugnade ner sej när jag sa att vi nu skulle åka hem till nappen. Men så blev det ett stopp på vägen hem, gubbarna skulle införskaffa en ny fjärrkontroll då den gamla har lagt in om avsked och då passade jag och Maria (Thomas syrra) på att handla lite.

Då brakade det lös. Vi skulle ju ha åkt hem till nappen, enligt E. Så då var det bara att muta med en ny napp. Det fick hon och den sitter som klistrad i munnen. Men nu är det läggdags för E. Vaknade vid halv 9 och har inte sovit någon middag. Lätt sövning ikväll skulle jag gissa på.

Ordbajs.


En röd Stina

Vill börja med att varna alla känsliga läsare - delar av min rumpa kommer att visas i bild.

Då har jag gjort det! Med tanke på vädret som varit i Sverige så kan man säga att jag har haft hela sommaren på mej, men det skulle alltså dröja till nu. Jag är solat mej röd, RÖD, okej inte så röd, men röd. Mycket rött här. Mest röd är jag på högra låret och så känner jag mej väldigt röd i pannan. Lite bränner det men det hade kunnat vare värre.


Röd panna och röda kinder.

Ett rött lår. Fast det det lite brunt ut på bilden?

Detta röda har jag fått på stranden där jag och E varit från ca 12.30 till ca 16.45. Jag skulle gissa på att 20 minuter, max, av dessa timmar "pressade" jag. Även E blev lite röd och men ser verkligen att "burkinin" från Pop gör det den ska, bonnbränna har hon skaffat sej.

Den övriga tiden spenderades med E och då var det mest grävande i sanden som gällde. Gräva "bebispooler"och baka sandkakor och sandtårtor. Och så gjorde vi köttbullar som gräddades i ugnen. Ett barns lek begränsas enbart av tråkiga vuxna som inte "leker med", fantasi har barnen så det räcker och blir över, det gäller bara att hänga på. Hoppat i vågor har vi också gjort. Det har vi gjort så bra så nu blir det sällan varken pip eller gnäll än mindre gråt när det skvätter vatten i ögonen. Doppa hela huvudet är hon däremot fortarande inte så pigg på, men att få en våg över sej bakifrån var ingen större fara. En fisk är född.


Igår innan läggning fick E en grimasattack :-)

E bjöd mej på en underbar sovmorgon igår och en till idag, fast idag var jag inte lika utvilad. Det berodde på att vid midnatt så kom det en ledsen liten tjej som promt skulle sova i mammas säng (att det även är pappas säng är inget hon lägger något större vikt vid). Jag var inte så pepp på det så jag la mej hos henne och hon somnade om. I tio minuter, sen kom hon igen å då fick hon helt enkelt ligga hos oss. Problemet är bara att hon vill hellre ligga nära mej än Robban och hennes ben är överallt!! Under mej och över mej, vilket gör att jag inte sover lika bra. Så idag har jag varit trött även fast jag fick sova till halv 10. De här två dagarna då hon sovit länge har hon valt att skippa middagsluren och somnat vi 21.30 istället för 22-23 och det är rätt skönt. Fast det är skönt när hon sover middag också. Vilket svammel det blev om hennes sovrutiner, jaja, är det ointressant kan ni ju alltid hopa över detta stycke. Det är ju bra att skriva det i slutet när ni redan läst.

Madde: Jag kallar inte Star Wars kläderna för unisex då de hänger på pojkavdelningen, det är ungefär som att säga att Hello Kitty är unisex. I bebisplaggen skiljer sej visserligen inte modellerna åt mellan kille/tjej men när det gäller större barn är det helt olika modeller. Så unisex, nej.
 
Och så vill jag passa på att gratta Emma Green till silvret (som om hon skulle läsa...). Kul är det, mest roligt för henne men även roligt för Sverige. Fast det hade varit roligare om Kajsa varit med och tagit medalj. Hennes kusin har jag iallafall kortishånglat med för en sisådär 10 år sen så man kan ju säga att vi har knutit ett band mellan oss.

Ordbajs.


RSS 2.0