mamastina.blogg.se

Det här med tålamod är inte min grej. Ny blogg:

mamastina.blogg.se

Namnet känns mycket mer passande. Nu ska den bara utvecklas typ jättemycket. Bloggdesign står som nummer 1 på listan, tyvärr har jag ingen aning om hur man gör...

2:a fartkontrollen

Jag har nu haft körkort i 9 år och 2 veckor och 2 dagar. Det tog mej 9 år och 3 dagar innan jag körde förbi den första fartkontrollen i mitt körkortsliv. Då klarade jag mej tack vare att polisen hade lasermojjängen riktad åt andra hållet. Idag var det dags igen, och dom luringarna (poliserna) hade bytt plats, trots att de stod på samma sträcka. Även idag klarade jag mej. Idag stod de precis före 70-skyltarna och i vanliga fall är jag upp i 80 när jag ser 70-skyltarna, men idag var det något som sa mej att det kan vara bra att hålla hastigheten. Vilket det var.

Annars så har jag jobbat stängning i dag på jobbet, vilket brukar vara hur segt som helst men idag var det helt okej. Min gissning är att det beror på att jag har varit hemma i två dagar och inte hade någon hemlängtan.

Idag har jag även känt rörelser i magen :-) Barbro rör på sej!!


Jag gjorde ett försök

Försökte mej igår på en ny blogg men nu ger jag upp! Bloggen var på mama.nu men jag fattar fan inte hur man lägger upp bilder. En blogg utan bilder känns hur tråkig som helst så jag hoppar tillbaka hit. Bums. Men jag är lite trött på denna blogg.

Parkerarsnett är ju mitt namn då jag alltid parkerar snett men det känns samtidigt lite tråkigt. Att Madde-Muppen sen härmapade mej och skaffade en parkerarrakt så känns det sådär. Men kanske det blir en nu blogg.se adress? Problemet då är att jag har absolut ingen aning om hur jag fixar till en bra design så då får jag leja hjälp till det. Men det går iofs alltid att ordna.

Kanske man ska ta och fixa in inlägg jag skrev på mama.nu här med? Hände 2 roliga saker idag :-)

Bara för det så lyckades jag precis lägga in en bild...men jag blir nog kvar här. Jag gillar tryggheten här vet jag vad jag gör. Men en nu bloggadress vore inte helt fel. Förslag på adresser?


Svar på utmaning

Gav er läsare en utmaning för ett tag sen. I efterhand känns det lite klantigt av mej att inte förbjuda båda mina systrar att svara. Madde visste jag redan visste och tydligen visste Sofia också. Här kommer iallafall det rätta svaret för er utan allmänbildning.

Spana in den lilla scenen de hade på den tiden. Lite annat är det idag. Peter Jöback är det rätta svaret för er som inte ens känner igen honom.

Ordbajs.

Dagens outfit

2010-10-05

Villervalla från topp till tå. Stl 92 på tröja och byxor, stl 2-3 år på strumporna.

Ordbajs.


Barnvagnsdiskussion

VAB igår och idag, helt okej måste jag säga. Väldigt okej med tanke på att själv inte är helt friskt. Men imorgon blir det både jobb och förskola för oss slappisar hemma. Hosta är anledningen till att E är hemma. Det var inte kul att höra henne natten till igår, flera timmar höll hon på och sov sen till 10, vilket var rätt skönt :-)

Sitter och tittar på barnvagnar och självklart har jag kärat ner mej i en som Robban tycker är dyr, ful, onödig och fan allt. Grejen är den att den förra vagnen var både tung och trögstryd och jag kan inte se någon anledning till att jag ska ha den igen när den är som sagt både tung och trögstyrd. Solblekt är den också.

Han den där som har åksikter om en vagn han knappt har kört påstår att den är ssååååå mycket bättre att köra i snö då det är fyra stora och klumpiga hjul. Att han aldrig aldrig ens har kört vagnen i snö är inget han bryr sej om. Jag har däremot kört vagnen i snö, oplogat. Det var ett rejält träningspass. Inte i positiv bemärkelse. Inte för att jag har något emot att träna men inte i samband med att jag ska hämta barn på förskolan, vagnen var med andra ord tom och ändå helt sjukt svår att köra. Köra hem från förskolan med barn i var ännu värre. Att dra den upp och ner för trappen var inte kul det heller.

Ännu en argument för en ny vagn är även vagnens tyngd. Tung är bara dess förnamn och det var ett helt projekt att få in den i bilen. När jag skulle lyfta i den så slutade det hela tiden med att jag fick ta i med en massa kraft och då fick jag bara in två av däcken, de som satt på samma sida. Sen fick jag putta in resten. Jag fick då klagomål på att det repade det dära plastskyddet som skyddar där bak i bagaget. Detta förnekar han den där jag bor med att han har klagat på. Jag kommer däremot ihåg det väldigt tydligt då jag blev skitirriterad på att han inte kunde lyfta in den i bilen om det nu är så lätt som han påstår.

En ny vagn kommer det bli. Då det är jag som till 99% av gångerna använder vagnen så har han den där jag bor med inget att säga till om :-) En ny vagn till mej tack! Beställningen kommer att gå av stapeln så fort vi har varit och klämt och kännt lite mer på den. Av någon anledning vill Robban vara med och göra det, varför vet jag inte då han garanterat inte kommer använda denna mer än den förra.

Ett problem jag har är vilken färg jag ska ha. Liggdelen lutar åt att den blir beige, då Barbro kommer vara liten i sommar och jag tycker då det är mer parktiskt med en ljus vagn. Sittdelen vet jag däremot inte, mörkgrå eller mörkgrön är frågan. Robban säger svart men då säger jag nej. Den kommer bara bli onödigt varm och bli solblekt, precis som den förra.

Ordbajs.


En massa skit

Inget inlägg idag, beror på att jag har varit så fruktansvärt trött!! Delvis pga sömnbrist, blev väckt kl 1 inatt av sms och kunde inte somna om. När jag väl höll på att somna om så ringde Robban och försökte få mej att tycka att det är okej att vi har folk som sover över i vårat sovrum!! Hur tänker man då undrar jag?? Jag har absolut inget emot att folk som jag känner sover över, missa buss m.m. kan hända alla MEN då sover man på soffan! Och får finna sej i att vakna när E vaknar. Passar det inte så får det vara så.

Det är nu två gånger som Robban försökt med detta och tack och lov har folket han försökt det på haft vett att tacka nej. Två fyllon i sovrummet är mer än jag klarar! I ren protest flyttade jag inatt min del av sängen till soffan och ska jag vara helt ärlig var det riktigt skönt! Att hålla sej på sin sida av sängen är inte Robbans starka sida när han är onykter och hans armar och ben som landar tungt på mej är inte skönt någonstans. Luften ska vi bara inte tala om - mycket fräschare att inte vakna i alkoholångor.

Sen har det inte hänt något roligare idag, Robban har sovit bort större delen av dagen och jag har varit allmänt skitförbannad pga av det. Att han är ute ofta skiter jag i, snarare kan jag tycka det är mysigt att sitta och titta på barnfilm och äta lördagsgois med E, men man går upp i skälig tid dagen efter. Idag gick han upp vid 4 och det är inte okej någonstans. Just nu sitter vi båda i soffan och har gjort så ett tag, ingen av oss har sagt ett ord till den andre. En tyst kamp så att säga. Då jag är hur trött som helst och snart kommer gå och lägga så kommer jag utan problem vara tyst längst. Ett tillägg är att jag upplever det som en tyst kamp, vad Robban tänker vet jag inte då han inte säger något. Men om någon skulle fråga skulle han bestämt förneka det, han skulle säga något i stil med att han ändå inte hade något att säga.

Det roligaste som hänt idag är att E fick cykla iväg till närmsta bensinmack så att vi kunde fylla hennes däck med luft och jag passade på att lämna tre fulla kassar med kläder till myrorna. Oteknisk som jag är fick jag gå och be om hjälp med att fylla däcken...För att slippa den pinsamheten så har jag redan för några dagar sen, eller om det var en vecka? bett Robban hjälpa till med det, men eftersom att han inte gått upp ur sängen när vi gick iväg så var jag helt övertygad om att han inte ens skulle sticka ut huvudet genom dörren idag. Vad jag vet så stämmer det iallafall hittills och jag tror inte han går ut något ikväll heller.

Nej inget roligt inlägg framförallt inte om man heter Robban. Men väljer man att sova bort en hel dag och sen inte göra et skit för att kompensera det utan snarare påpeka att: Så här lever jag med liv. - Så förjtänar man helt enkelt inte bättre.

Dagens sanning.

Ordbajs.


Utmaning

I NA brukar de ha en typ av frågesport, jag tror det är varje dag? Och idag fanns denna fråga med.
Vem är musikalartisten??

Jag tog det på 5p ni kan få en extra ledtråd och det är att han hade en lila kostym på sej. Jag tror att man ränkar det som kostym, den såg dock lite barbieaktig ut, lite glansig och så.

Syster Madde får inte svara.

Ordbajs.


Klädrensning och en funnen förrymd bankdosa

Då har äntligen den förrymda bankdosa kommit fram. Bara en vecka försent. Jag har nämligen redan fått köpa mej en ny på banken för 250.- så det passar ju bra att komma fram NU.

Den hade gömt sej under en av Robbans alla klädhögar han har haft i vardagsrummet. Så vems felet var och vem som ska hosta upp dollars är en definitionsfråga. Är det jag som har varit slarvig och bara lagt ifrån mej bankdosan på soffans armstöd och sen vikt ihop Robbans tvätt och råkat lagt den ovanpå? Eller är det hela Robbans fel för att han har varit så lat och inte lagt in sina kläder? Som sagt en definitionsfråga.

Jag kan erkänna att jag ser en del av det som mitt fel men jag anser att det stora felet är Robbans - alltså borde han betala.

Att han äntligen fick upp röven ur soffan och faktiskt plockade in sina kläder var tack vare mej (annars hade bankdosan fortfarande varit borta och även tvättpåsen som jag letat efter låg under hans kläder). Det är så att vi har lite (mycket) förvaringsbrist här och för mycket kläder. Jag har då tänkt ut en ny möblering i sovrummet som med ögonmått bör rymma både garderober och en spjälsäng, samt byrån som vi har nu och även en bokhylla till. Sängborden ryker dock då. Men jag hann bara nämna ordet garderober så skrek han den där jag bor med: NEJ!! Tydligen skulle det se helt övermöblerat ut. Han fick då order om att rensa ORDENTLIGT bland kläderna.

Jag började såklart att rensa direkt bland mina kläder, hurtig som jag är, han den där jag bor med fortsatte spela. Jag svor tyst högt i mitt huvud. Men efter ca 5-10 minuter började Robban också rensa. Tillsammans gissar jag på att det blev ca 7 fulla ICA påsar med kläder som åkte ut. En del i soptunnan och en del kommer hamna i en container tillhörande myrorna. Kläderna till myrorna var enbart från mej så jag tror nästan Robban har någon fobi för att se andra människor i hans gamla kläder.

Skrytsam som jag är vill jag berätta att det nu finns mer plats och är mer sorterat i mina lådor och i min garderob än i Robbans. Då har Robban ändå en mer garderob än mej och borde ha mer plats över.

Innan vi roades oss med detta roliga så var vi på Lek&Buslandet. Det uppskattades!! Dessvärre låg kameran väldigt fint och stilla i väskan hela tiden och gjorde ingen nytta alls. De bilderna som blev tagna finns i Robbans mobil och den är inte här. Inte Robban heller.

Ordbajs.


Carola - Om du törsWhoohooo!! Nu kan jag också! Tackar Madde för det då hon själv efterlyste hur man gjorde i sin blogg. Så lyssna och njut. Denna underbara låt får jag lyssna till varje gång det ringer till mej :-)

Uppdatering

En liten uppdataring om läget, min hals känns sämte så det blir ingen träning imorgon. E är stoppad i säng men gör allt för att inte somna.

Ordbajs.

Hoppis & skuttis imorgon?

Njuter redan av helgen! Trodde inte jag skulle bli så här trött när jag var på jobbet och jag vet inte trött på jobbet men så fort jag satte mej i bilen kom tröttheten. Inte kul. Men nu sitter jag och tar igen mej lite när Robban och E badar - den lugnaste stunden på dagen :-)

Imorgon har jag stora planer på att ställa klockan på 8 för att dra iväg mej och E på Hoppis & Skuttis. 10 börjar det och tydligen rekommenderas det från tränarna att man ska vara där 30 min innan, vilket betyder att vi måste cykla hemifrån senast 9.10 och eftersom att det är träning som gäller känns det vettigt att äta frukost innan, och för att inte få håll bör iaf jag äta en timme innan. Tydligen ska det vara träning för mej med och då är mat i magen ett måste. Ett problem som uppstår då är att jag är hostig och har ont i halsen men då E är pigg somen mört får jag bita ihop. Ett annat problem är att jag har glömt E:s inneskor på dagis så hon kommer få springa runt i strumlästen, eller om jag gör rent ett par uteskor som hon inte har haft på länge. Det tåls att tänkas på.

Mycket riktigt mitt i förra stycket fick jag gå och hämta E, då hade hon tröttnat på att bada så nu är det dags att göra välling.

Ordbajs.


RSS 2.0