Deprimerad av yrket?

Det är en fråga jag har funderat på till och från under en tid. För ett tag sen så begick en svensk skådespelare självmord och för inte alls länge sedan en till. De jag pratar om är Johanna Sällström (1974-2007) och Emil Forselius (1974-2010), båda dessa är med i Wallanderfilmerna.


Johanna Sällström och Emil Forselius på Guldbaggegalan 1998. Båda fick de varsin guldbagge. Bild expressen.se

Även internationella skådespelare har haft en tendens till att avsluta livet lite tidigare, bla Heath Ledger (1979-2008) och Brittany Murphy (1977-2009). Både Ledger och Murphy dog av överdoser men om det var planerade självmord eller ett rop på hjälp som gick galet vet man inte. Vad gäller de två svenska skådeseplare jag nämner så vet jag att de varit deprimerade under olika perioder i livet. Jag har även för mej att det gäller de andra två också men det är inget jag vet med säkerhet.

Michael Jackson (1958-2009) var främst sångare och låtskrivare men också skådespelare och även hans liv avslutades förtidigt. Om det var självmord eller mord tror jag aldrig att vi kommer att få reda på men vi vet att han hade en del tabletter av många olika slag hemma och mådde nog inte allför bra vissa perioder.


Michael Jackson, Heath Ledger och Brittany Murphy. Bild expressen.se

Frågan jag har funderat på är: Är det deprimerade personer som söker sej till skådespelaryrket (kanske för att få spela andra roller än sej själva för ett tag?) eller blir skådespelarna sjuka av yrket?

Måste även tillägga att Emil Forselius hade en helt sjukt grymt snygg kropp i Wallanderfilmen han var med i. Hade Robban den kroppen skulle jag behöva haklapp...

Nej mina damer och herrar - detta är inget ordbajs.


Saltat igen

Tackar för gratualtionerna - både när det gäller nytt jobb (och ja, det känns skönt att slippa söka nytt jobb varje halvår) och till min nya roll som faster.

Och så var golvet saltat igen! E lyckdes med det för några dagar sen och nu har hon gjort det igen. Då gjorde det inte så mycket (det betyder inte att jag blev glad) eftersom att det ändå behövdes städas. Men idag hade jag precis dammsugit bara nån timme innan. Så när jag är klar här är det bara för mej att dra igång dammsugaren igen och moppen - det är typ omöjligt att få upp salt med bara dammsugaren.

I morgon fyller jag år.

Ordbajs.


Solen tar bort vettet

Har nu genom bloggen fått förslag på nya piller att knapra på vid menssmärtor - recension kommer om en månad. Är de bättre än alvedon kommer det bli SSSSS av SSSSS.

Har även den glädjande nyheten att berätta att jag har blivit faster!! Det fick jag iofs reda på redan igår men det har inte funnits tid till att skriva ner det här. Ett litet flickebarn blev det men det visste vi sen innan.

Annars så har det inte hänt så mycket. Är lite småirriterad på chefen men det lämnar jag utanför bloggen (pssst. hon känns för tillfället fjäskig å det tycker jag inte om, raka rör är mer min melodi).

Det var så mycket av vett jag har att säga idag så jag avlsutar det hela nu.

Ska fila lite på ett inlägg med lite mer innehåll men det får bli en annan dag - det är för varmt idag för att jag ska kunna skriva något vettigt. Tänk vad skönt det var när det var -15 och en halvmeter snö, då kunde man ordbajsa hur mycket som helst om hur kul det är att åka pulka. Hur kul är det säga att jag vid min ålder nästan har bränt sönder axlarna...


Förskollärare på riktigt!

Då var pappret påskrivet och klart - jag har numera en tillsvidare tjänst som förskollärare inom örebro kommun. Känns riktigt bra!! Så man kan säga att nu är jag förskollärare på riktigt.

Som jag skrivit tidigare blev det dragkamp om mej och Siri och då gjorde rektorn det enda rätta - hon trollade fram tillsvidare tjänster åt oss :-) Däremot så vet jag inte hur länge jag får vara kvar ute i Mosås men jag har ju som sagt en fast tjänst så blir jag övertalig där går jag gå till någon annan förskola som behöver folk. Men det hoppas jag inte kommer hända utan att det kommer en massa nya barn till Mosås istället så jag får vara kvar!!

Det enda som är tråkigt i Mosås är att vi inte har några riktiga förskolelokaler, det är inge kul att bedriva förskoleverksamhet i klassrum. Skittråkigt om jag ska vara helt ärlig! Tur att barnen är helt underbara istället, jag har ju hellre den kombinationen än underbara lokaler och hemska barn...

Ordbajs.


Veckans matsedel

Veckans matsedel v. 26

Måndag: Ris & chili corn carne

Tisdag: Pasta & köttfärssås

Onsdag: Ärtsoppa & pannkaka

Torsdag: Kyckling och ris

Fredag: Potatisgratäng och pannbiff

Lördag: Grillat

Söndag: Potatismos & fiskpinnar

Copycat

Då har syster Madde bytt blogg. Klicka på hennes namn och kika däruppe i adressfältet och se vem hon har härmat. Dessa copycats...

Ordbajs.

Mensvärk deluxe * 7

För en sådär många år sen levde jag på hoppet om att det skulle bli bättre. Idag känns det tyvärr som att det är värre en någonsin - mensvärk deluxe * 7 eller nåt. Jag blir tokig - ska jag behöva vänta på klimakteriet innan denna jävla värk försvinner?? (så tyvärr alla snorungar därute som klagar på mensvärk - den försvinner inte).

Det jag verkligen älskade med att vara gravid var denna mensvärk!! Tyvärr gjorde det miljoner gånger ondare när bebis väl bestämde sej för att komma ut...

Kommer ihåg en gång i högstadiet då jag fick en värktablett av en klasskompis, Katarina, en helt underbat tablett! Fick den på förmiddagen och fucking jävla mensvärken kom inte tillbaka förrän på eftermiddagen. Jag kände ingenting däremellan!!! Tyvärr vet jag inte vad det var för tablett men det var inte alvedon för det kan jag äta hur många som helst utan att det ger nån skillnad.

Mensbajs.

Midsommardagen

Dagen har idag bjudit på omväxlande väder och det gillar jag inte! Han den där jag bor med är inget större fan av att gå till lekparken och framförallt inte längre än till Tarzanparken som ligger en kisstråle härifrån (skitnära alltså). Men idag lyckades jag med det omöjliga - jag fick med honom till Stadsparken, det säger sej själv att E tycker det är roligare där eftersom att där finns en plaskdamm och det gör det inte i Tarzanparken.

Det var fint väder när vi gick ut från lägenheten men när vi hoppat upp på vära racercyklar så såg vi molnet med stort M, det var ett stort och mörkt moln, mörkt med stort M. Vi kom fram och med hoppet kvar så la vi ut vår filt och lät E hoppa i poolen. Sen kom det - regnet. Packa ihop och ta oss till en träd och där fick vi stå i säkert fem minuter. Katastrof med stort K, eller inte, vem har dött av lite regn?

Regnet försvann och E gungade och lekte och hade roligt tills nästa stora mörka moln närmade sej. Då grep det sunda förnuftet in och sa åt oss att det är dags att åka hem. Det var bara att lyda. Det kom dock inget mer regn men E var nöjd ändå för när vi kom hem var hon en superduper gnällspik och somnade på minuten så fort hon kom i säng.

Nu hade jag tänkt att duscha - det tänkte inte Robban - han satte på en film. Jag får duscha sen.

Vädermässigt har denna dag påminnt mycket mer om midsommarafton. Detta väder skulle ha varit igår och gårdagens väder idag, tänk vilken skön dag vi då skulle ha fått i Stadsparken men den underbara plaskisdammen.

Madde: Ja, jag är en ego-girl, visste du inte det? Måste påpeka att din blogg förtillfället är mupp då den inte tillåter mej att kommentera ditt inlägg. Din blogg känns för stunden opersonlig och puttenuttig på ett sätt jag aldrig sett tidigare - och jag gillar det inte. Skärpning!

Ordbajs.


Bildexplosion

I brist på annat att göra...E tittar på Pippi och Robban skjutsar Thomas och jag är uttråkad.


Bildbajs.

Ingen midsommarkänsla

Jag har ingen midsommarkänsla alls idag, jag tror att det kan ha att göra med vädret. Det är inget midsommarväder!! Var är regnet??? Kommer ihåg när jag var liten, det var en period (hur lång perioden var kan diskuteras för det har jag ingen aning om) men det kändes som att det var aldrig snö på julen men alltid snö på påsken, tills det otroliga hände. Det var snö på julen - jag tyckte det kändes som påsk, och det var ingen snö på påsken - jag tyckte inte det kändes som jul (julklapparna saknades) men det kändes heller inte som påsk.

Så att jag inte har någon midsommarfeeling skyller jag det fina vädret - det ska nämligen regn på midsommar! Jag får leva på hoppet om att det bli bättre nästa år. Sen är jag väldigt trött och har mensvärk deluxe men det kan bara inte påverka min icke-existerande midsommarfeeling.

Midsommar i det Erikssonska-Welinska hemmet har iallafall firats med en kort tur till Sannahed för att dansa lite runt midsommarstången och spela bort pengar på chokladhjul. Det tröttnade vi snabbt på. Så då åkte vi hem och köpte godis (och jag bröt dörmed min princip att INTE handla på aftonar - tänk på personalen!! Bättre OB-tillägg får de inte heller, iallafall inte på min tid). Sen gick vi hem och åt lite godis.

Till middag har Robban ätit midsommarmat beståendes av: färsk potatis, knäckebröd och sill. E och jag har ätit pannkaka. Sen kom Thomas och tittade på fotboll å nu är han eventuellt på väg till Spanien, om han kommer iväg återstår att se, eller han kommer iväg men hans resesällskap tror att han ska kunna åka till Spanien utan pass - han har ju körkort. Good luck säger jag.

Ikväll ska vi se på film, kanske det blir en sovmorgon för mej imorgon? Det skulle behövas.

E ville ha macka med hål och så länge hon inte önskar sej något svårare än så så ställer jag mer än gärna upp. Hon sa tidigare idag att hon skulle skicka sina nappar till Tomten så att hon skulle få ett stort paket.

Macka med hål i.

Ordbajs.


Bom, pang, smäll....

Då var det smällt igen...Igår när jag kom hem från jobbet var det en fet jävel som hade snott våran parkeringsplats varpå jag ställde mej precis bakom och väntade...När den feta muppen kom bad jag honom dra åt helvete och han bad så hemskt mycket om ursäkt och sa att han var väldigt ledsen. Jag svarade att det hoppas jag verkligen - arg var bara förnamnet på mej!! Och så skulle jag vara juste och flytta mej så att den feta jäveln kom ut självklart ska man titta i backspegeln men det gjorde jag inte så PANG sa det...

Tur i oturen var att det blev i princip inget på den andra bilen, så det skulle inte bry sej om att laga det lilla det blev. Att det finns så snälla människor!! På Robbans bil blev det lite mer...Lite trasiga bakljus behöver bytas och lite omlackering kommer att behövas.

Det roliga var att jag var på anställningsintervju igår och som det verkar nu är det dragkamp om både mej och Siri på jobbet, Siri vet jag att det är kamp om och av vad jag hört via ryktesvägen "har de börjat rycka i Stina också" så då borde intervjun gått bra. Helt plötsligt har jag och Siri ett läge där vi kan förhandla och som det ser ut nu blir det en trygg utgång för oss. Det tycker jag låter bra. På måndag vet jag mer.

På kvällen grillade vi hos Henke och Simone och det var trelivgt. Vi tittade även på fotboll så nu kan t.o.m jag säga att jag har tittat på det dära VM:et som pågår. Till Simones stora olycka åkte Danmark ut.

När jag och E kom hem märkte jag att hon var riktigt trött och såg min chans till att hon skulle få testa att sova utan blöja. När vi testat tidigare har hon inte somnat men nu när hon var så trött så slocknade hon på minuten. Ingen olycka skedde under natten heller. Så nu kommer det jobbas på att alltis somna utan blöja.

Trevlig midsommar!

Ordbajs.


Trött, ledsen och problem.

Trött, trött, trött och trött och ledsen och en del problem.

- Trött för att E var vaken och hostade en timme i natt. Trött för att jag var tvungen att vakna vid halv 7 och VAB-anmäla mej till jobbet. Trött för att jag sen vaknade strax efter 8 trots att E sov till 9.

- Trött för att det var en intensiv dag idag, eller intensiv och intensiv. Jag resonerar som så att inget barn blir frisk av att sitta inne i detta väder så vi åkte till päronen i Sannahed och där var det full rulle blandat med host. Som tur är var hosten inte alltför många så imorgon blir det förskola för den lilla damen.

- Trött och ledsen för att Robbans farfar äntligen har fått återförenats med sin fru.

- En del problem för att Robban måste jobba nästa vecka då han skulle ha varit föräldraledig. Stängningsveckorna har börjat på E:s förskola så nu blir det till att fixa barnvakt. Jag försökte med Thomas men han var inte så sugen på att ta med henne till Spanien och han var heller inte så sugen på att stanna hemma. Jag tycker att han hade kunnat ta med henne redan nu och så möter vi upp dem i mitten av juli. Tänk vad mycket "göra barn"-tid jag och Robban skulle få ;-)

- Trött på mej själv för att jag alltid glömmer saker och ting. Lånade en film av päronen idag och jag är helt säker på att jag glömde kvar den för den är inte här.

Ordbajs.


Kottar på en måndag

Sen kväll för E igår och väldigt tidig morgon idag, + lite hosta - hon har alltså inte haft alltför myckt energi. Det struntade jag i. Ibland har jag nämligen låtit henne ta det lugnt på eftermiddagen när det varit så vilket bara fått resultatet att hon samlat på sej ny energi och inte vill sova sen när kvällen kommit. Så idag bar det iväg i full fart till Stadsparken (vårat nya hem?), där mötte vi upp gamla klasskompisen Madde med barn D. Det blev lite plaskande i plaskdammen, lite klättring och fika. E hade jättekul och sprang fram och tillbaka och pratade i 190, D såg också ut att trivas även om han inte kan säga det själv än.

Ballerina gillade de iallafall båda två.

På väg hem så trodde jag att E skulle somna då hon var trött men hon babblade och babblade, men sen brast det när vi kom hem. Oj vilken arg/trött tjej hon blev! Skrek nonstop och skulle inte ha någon mat, det enda hon skulle göra var att ligga i sängen, det fick hon liten stund. Men då jag var rädd att hon skulle somna så lurade jag ner henne i badet och där intogs även middagen. Sen hade jag lovat henne glass men det var så kul att bada att hon glömde bort det (så nu finns det en extra till mej!). Mitt i badet blev hon även bajsnödig och satte sej snällt på pottan men det kom inget (läs: Det var så kul att bada att hon hade inte tid att sitta på pottan). Till slut så avslutades badet med ett par kottar i badet istället.

Därefter var det bara att lura i henne hostmedicin, vilket gick genom att jag helt enkelt hällde upp hostmedicinen i en specialsked och stegade fram till henne och hällde in det i munnen på henne. Hon ville ha mer. Bara några minuter innan hade jag först på alla möjliga sätt och hon totalvägrat...

Nu ligger hon i sängen och ska sova och så fort Robban är klar i badrummet ska jag duscha - själv!! Det är en lyx.

Ordbajs.


Converse...

Igår var jag en tur på stan med mina kära systrar och min underbara dotter. Vi hade alla lite ärenden och jag tror vi fick allt gjort och lite till.

Först och främst gick vi till en ekonomifotograf (korthuset) och tog en fin bild på mej. Jag måste ju tyvärr fixa ett nytt. Det roliga med det är att det beror inte på att jag blivit så gammal att jag måste fixa nytt utan E lekte med min plånbok för ett par månader sen och sen dess är mitt körkort helt spårlöst borta. Nu har jag börjat ta tag i det. Robban var även snäll och ringde och fixade nya papper till mej.

Sen gick vi till brudspecialisten för jag ville betala min klänning nu medan jag har pengar (det finns en risk för att de tar slut annars), så det enda som är kvar för min del till bröllopet nu är sminket och att köpa en locktång. Sticka sjalar ska jag göra också, måste bara börja först...Efter det provade Sofia miljoner underkläder och E tyckte det var kul till en början, hon sprang in och ut ur provrummet där Sofia stod halvnaken och klättrade upp och ner för trappen. Men sen tyckte hon att vi skulle gå ut. När det var klart gick vi till Kreperiet och åt pannkaka, eller E tog ett par tuggor sen skulle hon leka.

Sen till det roliga, det var hög tid för mej att införskaffa ett par nya skor. Jag har testat många, både mer sportaktiga och lite mer "fina" men jag återkommer hela tiden till en viss favorit. Nu var det dags för ett par svarta.

Älskade converse!! Sen finns det en till som jag har tänkt att köpa converse till men det har liksom aldrig blivit av. Antingen så har jag inte hittat några eller så har jag inte haft pengar. Nu hade jag även med mej den som jag tänkt att köpa till och när hon såg att jag och moster Madde provade så kom hon och satte sej och sa att hon också ville prova. Självklart fick ett par följa med henne hem. De kommer däremot att vara "finskor" iallafall till en början.

Tyvärr fanns det inte rosa till någon av oss :-(

Ordbajs.


Personalfest

Personalfest var det igår och det var trevligt - jag var ute till midnatt, vilket är typ rekord för mej nu för tiden. Vi samlades hos förskolans enda manliga förskollärare, Daniel, där grillade vi och lyssnade på schlagerkanalen till hans stora glädje. Alla utom jag följde det lite mer traditionella och grillade kött, jag grillade fiskpinnar. Det var riktigt gott, godare än att steka dem på spisen.

Så hade jag planer på att vara så pedagogiskt och ta kort på de som jobbar på de olika avdelningarna, men så blev det inte utan det blev singelbilder på alla utom Daniel, han fastnade helt enkelt inte (läs: jag glömde ta kort på honom, trots att jag tänkte det många gånger).


Dessa underbara damer jobbar jag med, och så jag själv, känner mej lite tvingad att bjuda er på en bild av mej då det inte händer allför ofta.

Två av damerna hade även med sej sina fästmän, det ena paret har t.o.m gått så långt i sin förlovning att de inom en snar framtid kan kalla varandra man och hustru utan att ljuga.
Fästmännen.

Vi var totalt 7 personer, varav 6 av dem ärbetar inom förskola/skola och 1 är ekonom som vänder på papper. Kan ni gissa vad det med jämna mellanrum pratades om?

Jag och Robban (som var ute och svirade på annat håll) har nattbarnvakt inatt, tror ni att jag kan sova? Nej. 8:43 vaknade jag och i 1½ timme låg jag och försökte somna om med det gick åt skogen så nu sitter jag här och bloggar, och tittar på tv (nåt program och de brittiska prinsarna) och äter salta kex, tvättar jag gör också. Duktiga jag som kan göra så många saker samtidigt.

Ordbajs.


Dagens outfit

19/6

Tröja, tights och strumpor från Polar o. pyret. Jenasshorts från HM.

Höstens val

Gjorde ett test på DN inför valet i höst. Det är inte alltid testen visar som man trodde, men själv är jag nöjd över resultatet. Jag vet vad jag kommer att rösta på i höst, om det nu inte skulle ske några dramatiska förändringar.

Rekommenderar att du gör testet.

Ordbajs.

Polarn o. pyret

Polarn o. pyret har börjat sin sommarrea, självklart var jag där.

Detta kom jag hem med, + ett par tights som inte fastnade på bild. Storlek 92 på t-shirtarna, 92/98 på strumpbyxorna och trosorna, 98 på de långärmade tröjorna - de är stora! Luvtröjan fanns tyvärr inte i rosa i rätt storlek :-(

Ska du köpa något till E så köp 92.

E städar

För bara en liten stund sen kom E springandes i full fart och nästan skrek åt mej: Mamma det är dammigt!! (som om jag inte visste det?), men det kan man ju inte svara, lite pedagogisk måste man ju vara så jag svarade: Vill du ha en dammtrasa? och det ville hon. Hoppas det håller i sej när hon blir stor!!

Så nu har hon dammat av benen på barstolarna, jag tror aldrig det någonsin bilvit gjort? Jag kan iallafall inte komma på att jag har gjort det. Sen så dammade hon lite vid tvn också och det tackar jag för. Själv tog jag tag i soffbordet, men då E inte har blivit så haj på kameran än så finns det inget bildbevis - ni måste helt enkelt tro mej.

Skönt att jobbveckan är slut! Bara två veckor kvar, längtar lite efter min första riktiga semester!! Eller riktigt riktig är den inte heller i.o.m att det blir ett glapp på sex veckor mellan vikariaten, men det blir den första sommaren sen jag gick i gymnasiet som jag får ledigt mer än två veckor på raken när det är sommar!

Ordbajs.

Poletten trillar ner

Det är så underbart när poletten trillar ner! Förut idag uträttade jag ett ärende, en annan mamma uträttade ett likande ärende. Jag var där först och sen kommer hon in. Hon såg bekant ut när jag såg henne, men ibland ser ju någon man sett på ica bekant ut...Men jag funderade på vem hon kunde vara och så börjar hon prata och då vet jag direkt att jag känner igen henne men jag kunde inte placera henne! Omöjligt!! Sen så råkade det finnas en namninsamling och den skrev hon på, nyfiken som jag är var jag då självklart tvungen att skriva på jag med, bara för att se vad hon hette. Och då, då trillade poletten ner! Underbart.

Ordbajs.


JAG SKA INTE HA BLÖJA JAG HAR SLUTAT!!!

Då försöker jag få E att somna, hittills går det sådär. Hon ligger snällt och stilla i sängen men gapar med ca 30 sekunders mellanrum. Det är ditten hit och datten dit, täcke av och täcke på och sen: NEJ JAG SKA INTE HA BLÖJA JAG HAR SLUTAT!!!! så nu ligger hon utan blöja med uppmaningen att om hon vaknar inatt så måste hon ropa så att någon av oss kan hjälpa henne på pottan. Självklart har jag ställt ner den lilla pottan i källarn, jag trodde att den inte skulle behövas efter det att hon fått kusinernas stora ROSA potta. Jag inser nu att det skulle vara bra att ha. Ja jag vet! jag kan gå och hämta den men Robban är ute och leker med Thomas så just nu kan jag inte hämta den och sen gissar jag på att jag är för trött. 100.- på att det blir kiss i sängen inatt. Tur att vi har egen tvättmaskin.

Men trots detta känns det ändå kul att hon själv säger ifrån och inte vill ha blöja! Mycket hellre det än ett barn som skriker i panik när man tar av blöjan. Fast jag hade ju föredragit att hon sa ifrån på helgen, det gjorde hon iofs i helgen men efter att hon bökat runt i två timmar och kissat 3 miljoner gånger under den tiden (på pottan) så ville hon själv ha blöja och vips så somnade hon. Det kan ju bli så inatt också. Plastlakanet är på plats under det vanliga utifall hon somnar.

Madde: Det vill jag med men de fanns inte i min storlek :-(

Ordbajs.

* * * UPPDATERING * * * fem minuter senare.

Nu har E blöja på sej.

E: Mamma ja ha jatten!
Jag: Då måste du ha blöja på dej
E: Ja ha blöja

Jag tar på E blöja och hon dricker vatten, det går 2 sekunder.

E: Ja ä tissnödig!
Jag: Men då får du kissa i blöjan (börjar bli lite trött på springet!)
E: Näää jag tissa pottan!!
Jag: Okej då

Men sen åkte blöjan på igen, men jag har fått order om att sätta henne på pottan direkt när hon vaknar - E vill mer än gärna att blöjan ska vara torr. De få gånger den varit på morgonen har hon blivit jätteglad!

Ordbajs.


Dagens outfit

15/6, en hoppande E som har på sej:

T-shirt - Villervalla
Jeansshorts - HM
Strumpor - har ingen aning, ärvda efter kusinerna

Dagis överallt

Då var det dagis överallt...På jobbet och hemma - å då är det inte E jag syftar på när jag säger att jag har dagis hemma. Robban och Thomas sitter i soffan och tittar på fotboll (Why, undrar jag Sverige är ju inte ens med!). Hade det bara varit det att de tittade på fotboll hade jag kallat det fritids, men nu sitter de å pratar "hemlisar" och fnissar.

Sen svär jag i mitt inre över att E inte somnar, nu har hon legat i sängen själv över en timme, inte kul för någon av oss. Imorgon kommer tiden hon får sova middag begränsas - kraftigt!! Det är nämligen så här varje kväll, igår med och det trots att hon inte sovit middag och lekt som bara den i stadsparken.

Roligare än så här blir inte kvällens inlägg. Eller jo - jag och E var till Maxi och veckorhandlade och det blev billigare än det brukar, det tackar jag för. Mat i kyl och frys blev det också, en del till skafferiet med. Eftersom att jag inhandlade maten och därmed även bestämde maten så borde ju min del i matlagningen vara över? Dvs Robban lagar all mat?

Så nu blir det inte roligare än så här. Kom på en till rolig sak, E och jag planterade om en solros idag jag fått från föräldrarna på jobbet. Barnen på jobbet har alla fått plantera en solros och sedan fått ta med den hem när den blivit tillräckligt stor. Föräldrarna har då fått i uppgift att ta hand om solrosen och dokumentera den lite fint tillsammans med barnet (alltså ta kort på barnet tillsammans med solrosen).

Det man ger får man ju också tillbaka som sagt...Vi fick solrosor. Jag tog hem min i onsdags då avslutningen var, den har fått vatten med jämna mellanrum men ändå har den slokat. En solros blev kvar på jobbet å trots vatten så slokade den med så den kidnappade jag idag. Jag och E har nu gjort vårt bästa för att de ska överleva, vi har tillsammans planterat om dem i lite större krukor och E har gett dem lite extra näring - en skvätt kiss utblandat med vatten. Om de överlever eller inte återstår att se. Och om de nu skulle överleva kommer de garanterat att dö om en månad när vi åker på semester!!!

Ordbajs.


Lekdag

Det blev nästan en heldag i stadsparken, direkt efter lunch cyklade jag iväg med lilla fröken gnäll. Hela morgonen tjatade hon om att få åka till lekparken och jag sa: Efter maten åker vi till lekparken, men då serru skulle hon inte ha någon mat varpå jag hotade med indraget lekparksbesök å då tog det fart på skrikmusklerna om jag säger så. Men till slut så kom vi iväg. Och kul hade vi!

Först var det fikatajm! Sen blev det lek i "småbarnsdelen", vilket hade varit helt perfekt om det inte hade varit för två små snorungar som puttades och satte sej ivägen hela tiden. Två små snorungar vars mamma tyckte det var viktigare att sitta på en bänk och prata. Det hela slutade med att jag lyfte undan ett av hennes barn då E stått ett par minuter och väntat på att få gå förbi och jag sagt åt ungen att flytta på sej (på ett betydligt snällare sätt än jag skriver här). Då helt plötsligt verkade hon fatta att hennes ungar var lite smått omöjliga och blev lite mer aktiv.

Efter det tyckte E att det är med att leka i småbarnsdelen var inte riktigt för henne - hon är ju stora tjejen och skulle då också åka i den stora rutschbanan. Det har hon gjort förut och det har gått bra, problemet är bara att få upp henne dit. Tidigare har jag alltid haft assistans när jag varit där men inte nu. Det hela slutade med att jag till en början höll henne i händerna när hon klättrade upp för den lutande repstegen. Efter ett tag behövde jag bara hjälpa henne att komma upp på den första pinnen sen fixade hon resten själv. Jag själv stod däremot med händer 2 cm ifrån henne med andan i halsen - jag tyckte det såg skitotäckt ut!! Men E var bestämd: Mamma släpp!! sa hon varje gång jag försökte hålla i henne.

Sen var det dags att bada i plaskdammen. Självklart var jag utrustad med både badkläder och handduk - upps, nu ljög jag!! Jag har inte en tanke på badet då jag tyckte det var lite kallt när vi cyklade hemifrån, eller jag tyckte det såg kallt ut väl ute insåg jag att jag hade fel. Så det blev bad i trosor och sen fick min luvtröja (jag sa att det såg kallt ut!) agera handduk.

På hemvägen blev det Max till middag och snäll som jag är köpte jag även med till han den där jag bor med ;-)

Och nu är vi trötta...

En trött E...

En trött mamma som hoppas på att E somnar tidigt, lite njutning ska man väl få när man lekt hela dagen?? Dags att proppa i E något vattigt att sova på! Hmm, hur illa lät inte det?? I matväg tillägger jag.

Ordbajs.


Stadsparkens nya namn - fimp- och hundskit...

dsc00441 (MMS)

Stadsparkens nya namn - fimp- och hundskitsparken...


E badar fötterna :)

dsc00438 (MMS)

E badar fötterna :)


Fjärde sommaren - Ann Brashares

Serien om tjejerna som är systrar i jeans.Gillade inte alls denna bok, jag kan inte riktigt sätta fingret på varför men jag misstänker att det har att göra med min ålder som har kommit ikapp mej. Detta är en tonårsbok och hade jag läst den för 15 år sen så hade jag tyckt den var hur bra som helst! De tre första böckerna tycker jag var mycket bättre, men jag var som sagt ett par år yngre när jag läste dem.

Något som jag kan tycka är lite skrämmande är att jag kommer inte ett dugg ihåg vad böckerna handlar om. Jag kommer ihåg huvudpersonerna, Bee, Tibby, Lena och Carmen och deras familjer utan problem, men vad själva böckerna handlar om, alla dessa tonårsproblem de har - nej, de kommer jag inte ihåg. Så böckerna kanske inte är så bra trots allt?

Det blir iallafall SS av SSSSS, men som sagt, hade jag varit 15 år yngre hade betyget garanterat blivit ett annat. Jag kan varmt rekommendera boken till en tonåring/snorunge, men inte till tanter. Som tant köper jag inte ett par jeans med magi...


Dagens outfit

12/6

Mina favoritränder från Villervalla.

Magnum Double

Denna underbara glass som fanns för flera år sedan i en stor variant. För mej som är chokladälskare och gillar sådär lite lagom mörk choklad med resonemanget ju mer desto bättre, älskade då denna glass! Men sen försvann den och mitt sommarliv blev inte riktigt densamma efter det. Tills jag åkte till Malta för fem år sedan (hjälp är det så länge sen???!!!!!). Där fanns den, och jag åt och åt och åt och var hur nöjd som helst! Sen fick jag sörja igen :-(

Tills nu! Av en slump upptäckte att jag de fanns som mini-magnum, vet inte i hur många år de funnits men jag sörjer för varje år jag missat dem! Som tur är kan jag äta glass i mängder så nu äter jag ikapp de glassar jag missat under åren :-)

Glassen består av: vanlig magnumglass i mitten, mörkt "chokladskal", chokladsås och sen ytterligare ett skal med choklad. Underbart god!!

Den får SSSSs av SSSSS, enda anledninge till att det inte blir full pott är för att förpackningen säljs i glassar om sex, med tre double chocolate och tre double karamell och dem är jag inte lika förtjust i även om de fortfarande är goda.


Hello Kitty

En del saker tar längre tid än andra att upptäcka. Jag och E åt på McDonalds idag (eller åt den gjorde vi iofs hemma) och E fick en Happy Meal och idag såg jag vad handtaget på kartongen föreställer. Jag har aldrig reflekterat över det förut, bara tyckt att det är ett mycket opraktiskt handtag att bära i.

Idag såg jag tydligt att det är McDonalds M:et. Hello Kitty ja, en figur jag inte gillar, jag har lixom inte förstått grejen med henne? Hon är ingen, bara en figur som råkar figurera överallt och lite till och är väl överrepresenterad bland flickbarnkläder. Nu har hon även hittat till McDonalds så nu har E fått sin första Hello Kitty leksak, nån liten onödig låda som hon hittills lekt med i fem minuter och påpekat att det är Hello Kitty på den.

Nu till den stora frågan: Vem är Hello Kitty?

Jag har full förståelse för att det finns Bamse-, mumin-, pippikläder m.m. för de är figurer som finns i olika former för barn (bok, serie och tv). Men Hello Kitty, vem är hon? En liten uppritad figur som endast är till för att tjäna pengar på. Och för att "visa" små barn vad som är "inne" och "ute".

Nej nu har jag ont i magen varför vet jag inte men ont gör det! Långt ner i magen och det är inte lingonvecka, spunk kanske?

Upplysningsvis påminner jag er om att jag har slingor i håret nu, hade tänkt att göra mer till systers bröllop i höst men nu blir det mörkt istället. Långt kommer håret att få bli också.


Jag övar mej!

På att göra ingenting! och jag måste säga att jag blir bättre och bättre! I ett tidigare liv var jag däremot värlsdbäst på det! Men sen flyttade jag till studentkorridor och höll på att bli tokig för att folk inte plockade undan efter sej och det har hållit i sej. I tid och otid har jag släpat fram dammsugaren och gjort mitt bästa för att hålla husdjuren borta, men igår när vi skulle få storfrämmande så lät jag bli och idag när det är skitväder och jag dessutom fått en massa egentid så har jag hittills låtit bli. Jag har badat och läst istället och nu äter jag glass. Massor med glass!!

Ordbajs.


Stina i profil

Då har jag gjort den fasansfulla upptäcktet att jag finns med på bild i en annan blogg! En profilbild dessutom, jag är inte den som ojjar mej över hur jag ser ut (jag har inga som helst problem med att visa mej osminkad, proppa i mej en chipspåse och sen visa mej i bikini), men jag har aldrig gillat min profil. Jag får väl helt enkelt stirra mej blind på bilden och acceptera profilen. Men eftersom att jag inte gillar min bild i profil så får ni inte se bilden! Håret ser dessutom ut som ett skatbo så nu vet jag att blonda slingor är inte min grej, efter semestern kommer håret att färgas mörkt igen å så kommer det att få förbli för all framtid. Slut på färgexpriment i mitt hår.

Annars så har det varit en jobbig vecka på jobbet med en hel del trassel som verkar fortsätta nästa vecka också. Som tur är är det bara några veckor kvar till semestern och i höst har jag mycket, mycket svårt att tro att detta trassel kommer fortsätta. Jag hoppas på en bra höst!

Ann-Sofie, soffan är inte helt vit, men nästan! Lite läskigt är det men hittills håller vi den lilla damen på en filt när hon sitter i den, iallafall om honäter något sen får vi vara extra snabba på att torka händer och mun.

Ylva, du får mer än gärna köpa vitrinskåpet, vi måste bara hitta ett nytt först :-)

Så det var det ordbajset jag klarade av att trycka ur mej ikväll, ska försöka få E i säng men jag känner på mej att det är ett projekt som är dömt att misslyckats...Hennes älskade Thomas är äntligen här! Eller ena halvan i andra fall, den andra verkar han ha glömt kvar i Spanien.

Ordbajs.


Nya böcker

Då var det dags att fylla på bokhyllan igen. Eller dags var det väl inte  men det blev så ändå. Jag såg nämligen i en annan blogg att Marian Keys ahde kommit med en ny bok som jag av någon konstig anledning helt har missat - det har inte hänt sen jag började läsa hennes böcker för 8-9 år sedan. Den har t.o.m funnits så länge att den kommit ut i pocket och börjat säljas med 3 för 99.- böckerna på adlibris. Så då var jag bara tvungen att ha den. Nu när jag fått hem den så upptäckte jag att den varr på över 700 sidor så den blir att bita i, men om jag känner mej rätt så går den rätt fort att läsa. Två böcker till fick slinka med.


Roslund & Hellström - Tre sekunder. Jag har tidigare läst en bok av samma författarduo och den sträckläste jag. Förväntningen inför denna bok är hög.

Denise Rudberg - Tillsammans, tredje boken. En av mina favoritförfattare, skriver i vanliga fall chick-lit men just denna bok är den avslutande delen i en ungdomsserie. De två första var ritkigt bra, hade jag läst dem för 13-14år sen hade de sträcklästs utan problem. Rekommenderas varmt till tonåringar!

Marian Keys - En förtjusande man. Författaren som fick mej att läsa chick-lit, oftast har hon levererat ritkigt bra böcker men det finns iallafall en jag inte gillade. Hennes serie om systrarna Walsh är underbar, jag hoppas verkligen att det kommer en bok om den femte systern! Den här boken hade tyvärr inte om dem och jag har inte fått någon klarhet i om det är en ny serie eller om det är en fristående bok, med tankte på hur tjock den är gissar jag på det sistnämnda.

Böckerna kommer att åka med på semestern om en månad så recensionerna bör droppa in ett par dagar senare.

Ordbajs.

Igen, igen, igen...

Nu är jag återigen i en sådag situation att jag skulle ha skrivit något roligt men istället har jag blivit så jävla förbannad!!! På småsaker men framförallt på attityden! Men det kan jag ju inte skriva om här för då hänger jag ut någons liv offentligt och då blir ju någon annan skitsur så det hela slutar med att jag inte kommer på må bra för att jag är arg och sårad och känner mej som en slav som man kan köra över hur som helst. Visst finns det två andra ögon jag kan prata med men just nu är de ögonen inte här å då blir det svårt! Väldigt svårt!

Det är bara så konstigt att det vrids och vänds på så många saker så att större delen av allt blir mitt fel?? Småsaker är mitt fel, att jag på något sätt behöver göra mej av med känslor - det är mitt fel, hur jag än gör mej av med känslor så blir det fel. Jag börjar undra vad jag ska göra för att det ska bli rätt? Bli en liten tuttbimbo som nickar och säger: Javisst hela tiden? Tyvärr men så funkar inte jag, har för mycket skinn på näsan för det.

Nya soffan!

Då var den nya soffan på plats. Stor, mycket snyggare än den gamla, skön att sitta och ligga i. Underbar helt enkelt!

På bilden ser soffan väldigt vit ut, i verkligheten är den dock inte lika vit. Två av delarna kom på plats redan igår, den tredje åkte Robban till Västerås och köpte idag så nu är den komplett!

Medan Robban satt där i lugn och ro och skumpade fram & tebax så sprang jag fram & tebax och även upp & ner till & från tvättstugan och tvättade sjukt mycket. Torkställningen är idag på tok för liten... - det skiter däremot tvätten i, den ska tydligen hängas iallafall.

Ordbajs.

Dialog mellan E och mej

Jag: Gapa unge så jag kan stoppa in skeden i munnen på dej
E: Nej jag kan inte gapa (samtidigt som hon gapar)
Jag: Nehe, ok, kan du öppna munnen då?
E: JA!!

Nej nu är det dags att röja undan här i kojan, det blev riktigt rörigt igår när de nya sofforna skruvades ihop (bild kommer när det är klart) sen är det tvättid i tre timmar, JIPPI!!! eller inte, det är sjukt tråkigt och ännu jobbigare att tvätta - BLÄ!!

Ordbajs.

* * *  UPPDATERING * * *

Självklart fastnar jag framför datorn och roar mej med att läsa andra roliga mammabloggar och nu finns det plötsligt inte tid för att röja upp här utan det är dags att sortera den överfulla tvättkorgen och den överfulla IKEA-påsen i sovrummet...


Äntligen är fanskapet...

...UTE!!!!
Behövs det ord?? Nu har vi iallafall svurit klart över denna soffa som har flyttats runt på tok för mycket...Det känns dock lite skrämmande att den står i svärgubbens källare, någongång ska den säkert därifrån...

Ordbajs.


Tunika

Till jobbet igår kom Siri klädd i en riktigt snygg tunika. Härmapa som jag är åkte jag en liten omväg på hemvägen och simsallabim har jag en egen hängades i garderoben.


170.- på Vero Moda och den är mycket finare på en kropp än på en galge. Vill även påpeka att Siri har en i svart så en 100%-ig härmapa är jag inte, men nästan ;-)

Ordbajs.


Dagens outfit

Dagens outfit 5/6:

Klänning från HM.

2-3/6:

Klänning från Villervalla.

30/5:

T-shirt - Lindex, velourbyxor - Meandi och gummistövlar från Coop Forum.

Ordbajs.

Bilder från pärondagarna

Jag och E spenderade två dagar ute hos mina päron när hon hade munnen full med blåsor. Bilder togs och kameran glömdes kvar, såklart. Men eftersom att mor min är helt underbar så har hon nu varit här och lämnat den.Små barn vill bada oavsett väder.
Vill påpeka här att bilden gör inte kaninen rättvisa, den är sjukt stor!! Kaninen vars riktiga namn är Keiko blev av E kallad både Oskar och Jocke, var hon har fått de namnen ifrån det har jag ingen aning om...

Ordbajs.


Äntligen ska fanskapet...

...UT!!! Nu ska äntligen fanskapet ut, ingen kunde vara gladare än jag! Enda sen jag såg dem första gången, ståendes hemma hos en kompis till Robban så tyckte jag de var hur fula som helst och jag ville inget hellre än att de skulle få stå kvar där - för alltid!! Men så blev det inte, utan de skulle promt med till lägenheten på norr. Då hette det att när vi flyttar därifrån så ska de slängas ut i mindre delar från balkongen, men så blev det inte för då hade jag inte skrivit om dem nu. Utan de står här i den nya lägenheten som vi flyttade till för över ett år sedan.

Men nu har det äntligen hänt!! E kissade i den ena av dem när hon sov middag, visst har hon kissat i den ena tidigare också men då har det varit i vaket tillstånd och någon av oss har torkat på en gång, men nu sov hon och vaknade inte när det blev blött och varmt utan hon sov så snällt vidare (jag tackar högre makter för det). Så att det kommit kiss märktes inte förrän hon blev väckt och hur jag än torkar så luktar det fortfarande illa (det går garanterat att sanera fanskapet men det vill jag inte) så jag jublar!! Äntligen ska de stora pungarna ut!! Kan säga att när jag torkade rent i skarven, som det kommit en massa småskräp i, och nu kiss, så höll E på att kräkas - så illa luktade det.

Är det någon som inte fattar vilket fanskap jag är helt överlycklig över att slänga ut?? Om du nu inte har fattat det ska du få se dem på bild.

Spana in den matchande bebispungen! Puffen alltså...

DEn stora pungen, med sötaste barnet i såklart, tack du älskade vän du har just gjort mamma mycket glad! Passa även på att spana in det hemska vitrinskåpet i hörnet! Det kommer jag som tur är inte behöva övertala Robban att byta ut, det är tydligen blivit för litet...Kanske man kan få byta ut soffbordet också?

Är du intreserad av någon av möblerna jag just skrivit om så säg till - de är billiga!!!

Jag har lyckorus i magen!!!!

Ordbajs.

Madde: Jag hade ingen aning om att du jobbade till 19, trodde att du kände mej såpass väl att jag är skittrött på kvällarna - framförallt fredagkvällar.


Sex And The City 2

Då har jag också sett den - Sex And The City 2. Den slår inte den första SATC men bra var den, något lång bara.

De resencenter jag har hört resencera filmen tidigare kan ta sej i brasan! Hans Wiklund sa bl.a att huvuskaraktärerna saknade djup - det verkar som om han har glömt att filmen bygger på en serie. I serien har karaktärerna redan fått djup och vi som ser filmen har i 90% av fallen även sett serien och därmed redan lärt "känna" karaktärerna med dess djup. En kvninnlig resencent skulle ha sett den ur ett annat perspektiv - ett perspektiv som Hans Wiklund aldrig kommer klara av att titta genom.Den första SATC var verkligen en film, uppföljaren var mer som ett långt avsnitt, tyvärr. Carrie träffar den gamla kärleken Adian och jag jublar av lycka då jag tyckte han var den allra bästa. Jag har aldrig gillat Mr Big, varför hålla fast vid någon som har sårat en så mycket? Det sänder ut lite fel signaler. Själv har jag träffat min egna Mr Big och det tog alltför lång tid innan jag lyckades göra mej av med honom. Minus för Mr Big och många plus till Adian, mitt hjärta gjorde en dubbelvolt när jag fick syn på honom!

Charlotte gör allt för att hålla fasaden som den perfekta fru och mamma, detta visar de inte överdrivet tydligt i filmen men för oss som redan känner karaktärerna så har vi redan detta djup (herr Wiklund saknar det djupet). Till slut rinner bägaren över och hon går in i skafferiet och grinar. Vilken mamma har inte gjort det? Jag har gjort det. Jag tror att många mammor känner igen sej hos henne, man gör allt för att det ska bli så bra som möjligt men till slut orkar man inte med det hela å då måste tårarna fram! Sen har hon en helt underbar nanny som förstår det. En nanny utan BH och hur tror hon att Harry reagerar på det?

Miranda gör inte så mycket väsen av sej i filmen, säger upp sej från jobbet då hennes röst inte uppskattas. Bra. Men sen då? Hon har fått för lite plats tycker jag.

Samantha har blivit en klimakterietant som proppar i sej 7000 olika hormoner och smörjer sej med ännu fler krämer - allt för att bli yngre och för att slippa klimakteriebesvären. På resan till mellanöstern blir hon fråntagen alla hormoner och med det kommer diverse besvär. Men hon sexar som vi är vana vid och gör ingen tittare besviken.

Jag då? Jag älskar dessa fyra damer. Varje gång jag ser den första filmen (har sett den ett par gånger) och nu när jag såg tvåan så blir jag så avundsjuk! Jag vill också svassa runt i höga klackar och dyra märkeskläder med ben smala som tändstickor. Till skillnad från de mysbyxor mina fläsklägg lätt fyller ut! Skärpning på mej där! Nu kommer jag aldrig att råd med några dyra märkeskläder men jag får väl pussla om lite i garderoben och göra mer plats för tunikor och tights, byta ut tennisskorna till converse eller nåt annat roligt. Klackarna får jag tyvärr se mej besegrad över - jag kan helt enkelt inte gå i klackar (vet inte ritkigt hur jag ska klara av klackarna jag ska ha när jag är tärna) dessutom är det omöligt att jobba i klackar.

Dags att gå in i Charlotte-rollen, dvs som den perfekta mamma och sambo...

Filmen får SSSs av SSSSS.

Ordbajs.


Kommunikationsmiss

Att en kommunikationsmiss kan bli så bra!! Ikväll ska jag och syster Madde gå på bio, S A T C 2, vad annars?? Jag var helt övertygad om att vi skulle gå på tidiga bio, så var det tydligen inte utan det är den sena som gäller. Så nu harjag hunnit ta mej ett riktigt långt, varmt och framförallt lugnt bad! Robban och Elisia är nämligen på studentfirande, som jag nu i efterhand hade kunnat följa med på, men jag trodde som sagt att vi skulle på tidiga...Behöver jag säga att jag njuter?? Så lugnt och skönt!!

Jag hade planer på att vara duktig och hinna städa innan Madde kom, men det var innan jag fick reda på att vi skulle gå på sena. Då helt plötsligt såg jag all egentid jag fick och städningen hamnade i borta i skuggan någonstans och har stannat kvar där! Städa kan jag göra någon förmiddag när det regnar. Funderar på att värma upp med att se ett par avsnitt av Sex And The City. Fick boxen i julklapp av Robban våran första jul (2006) och jag har fortfarnade inte sett alla avsnitt. Skärpning på mej!!

Madde: Jag ville också se bilder annars hade jag inte tagit med kameran! Men jag tror att jag får kameran imorgon! Hoppas på det iallafall.

Ordbajs.


Elisia fick ägg av sin morfar - det skulle...

dsc00436 (MMS)

Elisia fick ägg av sin morfar - det skulle stekas till middag!


Ordbajs

Ännu en dag har spenderats hos päronen mina, denna gång med kamera! Kameran har jag dessvärre glömt kvar där så några bilder fårn ni inte idag heller...De får ni när jag får tag på kameran. Det får jag tyvärr inte imorogn för nu är E:s blåsor borta så imorgon blir det förskola och jobb.

Men det har solats, badats och studsats (har en syster som påpekar mina stavfel som jag är så stolt över, stavade jag rätt nu???). Jag har försökt att få mor min att passa sitt barnbarn så mycket osm möjligt så att jag har kunnat sola. Jag tror att jag lyckades för det bränner i ansiktet! Jag gör mitt bästa för att förbereda kroppen för semestern i sommar. Bara fyra veckor kvar att jobba sen väntar ett sex veckor långt sommarlov för mej!

Vad tråkiga inläggen bli utan bilder...Måste ringa mamma så hon får kolla av att kameran verkligen är där.

Ordbajs.


puttenuttgullegull

Med risk för att låta äckligt puttinuttgullegullig så måste jag säga att jag har haft en riktigt skön dag. E har varit hemma idag p.g.a blåsorna i munnen (kommer vara hemma imorgon också) men eftersom att hon inte är sjuk i övrigt så går det bara inte att sitta hemma i detta väder. Vi åkte därför ut till mina päron och hade en hur skön dag som helst ute i solen. Dessvärre blev kameran kvar hemma men imorogn ska den följa med, om jag kommer ihåg den vill säga.

Det har matats kanin, badat fötter i pool, stutsats i stuttsmatta och tittats på hästar. Och det bästa av allt - jag fick sola en hel timme när E sov middag!!

Sen fick E var själv med mormor ett tag när jag åkte på hemligt uppdrag ;-)

Ordbajs.


Elisia matar 10-kilos kaninen :)

dsc00434 (MMS)

Elisia matar 10-kilos kaninen :)


RSS 2.0