Göteborgsresan

Då är man hemkommen från Göteborg och det har t.o.m hunnit gå en dag - hinner aldrig blogga känns det som. Eller jo det gör jag men jag har prioriterat att sticka. Jag har sagt till mej själv att inte ha förmånga projekt igång samtidigt och då måste man ju ta sej tid till att avsluta det man påbörjat. Så nu är snart framstycket färdigt på E:s pippitröja sen är det i princip bara ärmarna kvar och i.o.m att de är minsre så borde de ju också fortare. Men det behöver ju inte vara så.

Göteborgsresan då. Resan för mej och E börjar med att vi tar bussen till stationen. E tyckte det var hur kul som helst att åka buss och "stutsade" i mina armar när hon förstod att vi skulle åka buss. Väl på stationen fick vi vänta på tåget i 50 min och eftersom att vi var duktiga och var i tid så blev väntan totalt 80 minuter - inte kul. Som tur var så kom Sofia och Ida och väntade med oss så det blev lite lättare. De andra mupparna gick på i Hallsberg. Totalt kom tåget fram till Götebrog 70 minuter sent - skäms på er SJ!!

I Göteborg så ville jag ta taxi till hotellet i.o.m att vi hade både en massa packning och småbarn med oss. Det ville inte Madde så då blev det tydligen inte så. Det blev spårvagn. Och det var väl okej hittills. Men när vi kom till Liseberg så var bl.a Madde (27 år) så åksugen så hon hade inte tid att hjälpa till med att släppa allt bagage till hotellet. Hon fick även med sej tre till på sin sida. Så det var jag och mamma som fick göra det + att vi hade med E i vagnen så det var en person som fick ta större delen hela tiden. När man heller inte hittar så blir det inte lättare. Jag hade ju räknat iskallt med att vi tillsammans skulle ta taxi och hade därför inte skrivit ut någon karta. När vi sen skulle hem så tyckte Madde hade vi kunde ta taxi - hon hade inte ens släpat upp något bagage!! (jag säger upp för det var uppförsbacke) utan när hon gick uppför så hade hon bara sej själv att släpa på. Lat!

När jag och mamma hade checkat in oss alla så satte vi oss i en taxi och åkte till Villervalla och jag köpte kläder till E för 1500.- och mamma köpte en klänning som hon ska få i julklapp. Taxin dit kostade 200.- så man kansäga att E fick kläder för 1700.- men de är ju så fina. Bild kommer någongång när jag kommer ihåg.

Efter det skulle jag och mamma ta oss till Liseberg och vi gick och gick och gick och kom aldrig fram till Liseberg. Istället kom vi till den gatan som hotellet låg på. 1½ snurrade vi runt. Jag har fortfarande ont i mina benhinnor.

Sen gick vi ner till Liseberg och jag, mamma och E roade oss med att titta på när de andra åkte. E hade så mycket energi så hon gick nästan hela vägen till Liseberg själv och dansade hur mycket som helst vid entren. "Stackarn" fick ju sitta i vagnen i 1½ timme när vi försökte hitta tillbaka från Villervalla.

Dagen efter gick vi på bokmässa - jag kan inte rekomendera att ta med en 1½-åring med en massa spring i benen. Men det var kul, jag åkte därifrån betydligt fattigare men med 10 böcker, 3 spel och ett pussel. Som e pusslade på tågresan hem. Måste trimma henne till att se på DVD på datorn, praktiskt när man ska åka långt.

Efter det blev den en blixtvisit på universeum. Där tittade E på alla vattenfall och jag tittade på fiskar, både stora och små.

Sen fick jag, Madde, Sofia och Tom gå och hämta bagaget på hotellet. Jag anser att jag skulle ha fått dispens från det då jag var en av två som släppade upp allt. Nästa gång tar vi taxi. Eller så hjälps ALLA åt med bagage tills det är incheckat!

(smygbloggar på jobbet, därav inga bilder, sitter å kollar stickmönster oxå)

Ordbajs.


Chandler som bög.

Såg ett gammalt vänner avsnitt förut och det slog mej hur bra Chandler hade gjort sej som bög. Chandler som bög och Joey som Monicas blivande man hade kanske varit något? Synd att det inte jag var med och skrev manus. Då hade jag kanske tjänat en slant också?

Ordbajs.


Blivande narkoman?


Hon älskar hostmedicin (som verkligen behövs just nu, hon hostar som bara den) och leker mer än gärna med sprutan efteråt. När den är full med medicin stoppar hon själv in sprutan i munnen, hade hon kunnat trycka ihop sprutan själv hade hon gjort det.

Hade tänkt att lägga mej tidigt ikväll men då visar det sej att 5:an sänder dubbelavsnitt av Grey's Anatomy. Det är visserligen repris men jag har bara sett delar - E valde att sova mindre bra de kvällar som dessa avsnitt sändes. Måste passa på att säga att Katherine Heigl är den snyggaste som finns! Helt underbart vacker. Det är hon som spelar Izzie.

Det går inget bra att skriva ikväll heller. En nagel gick av förut och det gör skitont! Jag kan knappt skriva med vänster pekfinger, usch!!

Ordbajs.


Halva veckan har gått :-)

Skorna är snygga!! Madde är helt ute och cyklar. Däremot så kan jag inte rekomendera dem från ellos, de kostar dock bara 300.- men det syns...fast jag kommer använda dem redan har köpt - är för lat för att skicka tebax dem.

Har inte så mycket annat vettigt att säga förutom att jag ser framemot helgen och besöket på Villervalla :-) måste bara komma ihåg att skriva ut en karta så att jag hittar dit.

Ordbajs.


Röda tånaglar

Dagens dag: Studiedag på dagis så Elisia har varit hos mamma och pappa och haft kul vad jag har förstått det som. Hon fick även röda tånaglar när hon var där. Glad när jag kom blev hon också, och då var hon utan blöja och eftersom att jag blev kvar så blev det inte så att hon fick någon heller så det slutade med att hon kissade två gånger på golvet :-)

Madde: Det är för att du inte har något stick- och virkintresse.

Ordbajs.


Innehållslöst inlägg.

Om du har något vettigt för dej så sluta läs för mer innehållslöst inlägg finns inte och kommer heller aldrig att finnas. Var på fest igår, sådär, jag är helt enkelt inte van vid att dricka. Inte för att jag blev full eller så men jag börjar tappa stinget. Det är inte kul att dricka. Jag har roligare när jag är nykter - och jag slipper må illa dagen efter.

Idag har jag varit i Tysslinge på virk- och stickdag men Sofia och hennes barn. Därifrån åkte jag med ett gäng garnnystan. Samma sorts garn som är tänkt till Maddes pippitröja, fast i rosa och svart. Tänkte övningsvirka eller sticka nåt av det, jag har inte riktigt bestämt mej än. Vad jag inte kan förstå är varför man rekommenderar stickor 5 till det garnet för det är inte alls tjockt - det är hur tunnt som helst. Jag har lite svårt att få ihop det, ska allt man gör i det garnet bli gleststickat eller? Min pläd kommer iallafall virkas med virknål 3 eller 3½. Det som är mest irriterande är att jag har hittat ett mönster på både väst och kofta till mej och jag hade tänkt att använda det garnet men det blir på tok för tunnt. Får väl helt enkelt leta på ett annat. Kanske köra det garnet som jag använder till E:s pippitröja, det borde funka, men det är så dyrt...

Madde: Skylla på bokstav? Lågt.

Dags att sova.

Ordbajs.

Utmaning

Vad heter du? Stina
Ord på fyra bokstäver: Skor
Flicknamn: Sara
Pojknamn: Sture
Yrke: Student
Färg: Silver
Klädesplagg: Strumpor
Mat: Spenat
Sak i badrummet: Smink
Plats/stad: Stockholm
En orsak att vara sen: Sov
Något man skriker: Slöis
Film: Sweet home Alabama
Något man dricker: Sprit
Djur: Struts
Gatunamn: Slottsgatan
Sång: Sankta Lucia

Skulle detta vara en utmaning? Jag har svårt att se det svåra i det här. Att måla mina naglar däremot är svårt!!

Ordbajs

18-åring?

Robban kom hem nyss. Han tycker att jag ser ut som en 18-åring. Vad tycker du?

Ordbajs.

Något är nytt

Skrev i förra inlägget att jag hade syndat. Syndar har jag fortfarande gjort men jag har gjort om synden. Jag avbeställde det jag beställde från HM och beställde från ellos istället. Två par uggskopior för 299.- st bl.a. paketet har t.o.m kommit men jag har inte hunnit hämta det. Jag har jobbat och därefter klipt mej :-)


Numer är jag korthårig och hittills njuter jag av det!! Men jag kommer garanterat att ta för mycket schampo ikväll när jag duschar.

Fick ett paket men kläder från HM igår (jag måste begränsa mej jag vet!!!, ska ju shoppa på Villervalla till E nästa helg oxå...). Fast till paketet så tillhär det en räkning också dessvärre...


Två baslinnen, en lång t-shirt och en blus, som tyvärr var för stor. Hoppas den krymper i tvätten för jag orkar ingte skicka tillbaka den. Ett par träningsbyxor också som sitter helt perfekt! I paketet var det även ett par jeans men de hade jag på mej när jag tog bilden så de får ni se någon annan gång.

Madde, det här är ett par uggs...

Ugg Australia: Classic Short Chestnut
Nu ska jag sticka lite så E:s pippitröja blir klar så jag kan sticka en till Madde också :-)

Ordbajs.


Jag har syndat...


Madde: Jag har redan beställt garn den här månaden, du skulle ha varit lite snabbare! Men jag kommer att beställa igen nästan månad och då lovar jag att köpa med till den med. Då ska jag köpa garn till pläden jag ska virka med :-).

Jag har syndat igen...Fick en ny HM katalog igår. Dom tjänar verkligen på att skicka mej en katalog i månaden för jag beställer varje gång!! Ny blev det ett par stövlar och ett par jeans. I kompensation så blir det inga uggs för mej...tror jag. Vill ju så gärna ha det med. Kanske jag kan önska mej uggs i julklapp?

Ordbajs.


Plädmönster

Mönster till pläden jag tänker virka. Fast min ska bli brun så den passar i vardagsrumet.

Ordbajs.

Plädmönster

Mönster till pläden jag tänker virka. Fast min ska bli brun så den passar i vardagsrumet.

http://stickig.blogspot.com/2009/03/beskrivning-till-vagig-virkad-filt.html

Ordbajs.

Bloggtorka....

Känns som att jag inte har bloggat på hur länge om helst! Det beror helt enkelt på att jag har varit helt sjukt trött. Robban har jobbar till åtta på kvällarna så jag har varit helt själv känns det som, det tar på krafterna vill jag lova! I torsdags somnade jag halv nio...Elisia verkar ha saknat sin pappa också för hon har varit supergnällig, men idag har hon varit jättesnäll, därav min engergi kanske?

De kvällar jag har hhaft energi kvar så har jag stickat, massor!! Och det är så kul :-) Nu är hela bakstycket klart till Elisisas pippitröja och jag har påbörjat framstycket. Bild komrmer. Hittade ett mönster på en pläd som man kan virka igår. Det blir projektet med stort P efter det att E:s tröja är färdig och min mössa blir klar. Mössan kommer nog dessvärre att ta lite tid, den är så himla tråkig att sticka på. Det händer lixom inget! Det är ett tunt garn med stickor 2½ så man stickar massor men stickningen växer inte.

Göteborg, ska vi till snart - då ska jag gå till Villervallabutiken. Tidigare har jag bara handlat villervalla över internet men nu ska jag få se kläderna innan jag köper. Jag har iofs redan gjort en lista på det jag ska köpa..."tyvärr" så blir det inte billigt.

Hade tänkt att hinna skriva ordentligt nu men det verkar inte som att det blir så. Min tanke var att Elisia skulle sitta snällt och fint och dricka upp sin välling bredvid mej. Men det visade sej att hon fortfarande är mätt efter middagen. Hon åt 1½ pannkaka så jag förstår att hon inte är hungrig, fast hon dricke lite grann iallafall. Dags för sängen kanske?

Ordbajs.


Kompromiss

Angående det förra inlägget så tänkte jag kompromissa lite med mej själv. 800.- får gå till HM. Sen en del till nya möbler och sen lite till IKEA.

Har varit och tränat idag. Körde dubbelpass så nåt mer från mej får ni inte nu.

Ordbajs.


Så mycket fint!! I need help!

Fick en liten HM-katalog idag och jag hittade så mycket fint!! Kanske behöver jag gå om den där ekologikursen. Det är ju knappast ekologisk hållbart att köpa nya kläder hela tiden, men de är ju som sagt så fina!! Jag vill ju ha dem!Tänk er dessa kläder på mej! Helt underbart. Riktigt snyggt att "toppa" det hela med dessa skor


Inte för att jag kan gå i klackar, men drömma kan man :-) I katalogen hittade jag även en snygg väska och ett snyggt bälte att ha till mej det hittar jag inte på hemsida så de blir det tyvärr ingen bild på.


Fastnade för den här jackan också. Det är lite synd att man inte kan få allt här i världen. Det jag ville ha från den här katalogen skulle gå på 1554.-, då är det inräknat två par tights som inte finns med på bild här.

Jag har dom pengarna nästa månad, problemet är att jag inte riktigt vet hur jag ska prioritera. Badrumsmöbler eller kläder? Badrummer skriker efter en kommod och ett högskåp. Just nu har vi två små skåp och det jag har svämmar över. Det är mer regel än undantag att det trillar ut något så fort jag öppnar det. Det skulle ju vara bra att betala av IKEA också. Så nu ni som läser, vad ska jag lägga mina pengar på?

--Kläder--Badrumsmöbler--betala av IKEA?

Help me!!!!

Ordbajs.


Ekologisk hållbar framtid

Fia har frågat hur många barnvagnar jag behöver. För att reda ut detta: Jag har nu tre barnvagnar. Men den ena är jag så missnöjd med, den är tung och trögstyrd helt värdelös på stan. Så den kommer nu att åka till Madde utifall hon vill ha den när hon får barn. Vill hon inte det så åker den till myrorna eller nåt. Den kommer inte att slängas då det inte är några fel på den. De nya vagnen har jag köpt begagnad. Ett riktigt kap om du frågar mej, jag gav 3000.- och nypris är 6800.-. Så att gå om kursen ekologisk hållbarhet tror jag inte behövs. Dessutom ska jag sälja vidare kurslitteraturen från den kursen - ytterligare en bidragade faktor till en hållbar framtid.

För övrigt så skulle jag faktiskt kunna ha många fler barnvagnar. Har planer på att köpa en Bugaboo till nästa bebis - de är hur lättkörda som helst. Jag har alltid sagt att en sån ska jag inte ha, men efter att ha provkört Ebbas vagn (kompisars bebis) så har jag ändrat mej. Vagnen väger ingenting och svänger åt det håll man vill utan ansträngning från min sida. Dessutom kan man köpa nya klädslar till den. Det kan man även till den nya vagnen jag köpt nu. En Urban Jungle är det om jag inte redan sagt det.

Ytterligare ett dessutom, eftersom att bugaboon har sålt så bra är jag helt övertygad om att den kommer att gå å få tag på begagnad den med när den dagen kommer. Jag bidrar än en gång till en ekologisk hållbar framtid :-)

Jag använder tygblöjor till Elisia, blöjor som kommer att användas av nästa bebis och av Maddes bebisar (har hon sagt iallafall). Ytterligare än en gång bidrar jag till en ekologisk hållbar framtid.

Jag är stolt över mej själv!

Ordbajs.


RSS 2.0