Student = urfattig!!! och arg

Jag tycker att studenter får sjukt lite pengar! Som den här månaden - efter räkningarna har jag helt tomt i kassa och Robban får betala all mat. Tycker det är hur fel som helst. Bara för att jag har valt att studera till något som jag verkligen vill jobba med så blir jag hela tiden straffad under min studietidmed att inte ha råd med mat?? Riksdagsledamoten Öskar Öhlom försökte leva på studiemedel i en vecka och det lyckades han inte med. Då var det bara en veckan, tänk på oss som har det så jämt!! Visst kan man jobba extra, och det har jag gjort tidigare men sen jag fick barn så vill jag inte det då jag känner att det tar för mycket av min tid med Elisia. OCH man ska inte behöva jobba extra, anser iallafall jag, då studietakten är satt till heltid.

Jag ska när jag har tid (i ett annat liv alltså) göra en budget med alla mina kostnader och utgå från konsumenterkets riktlinjer på vad mat, kläder m.m. kostar i månaden. Jämföra det med vad jag får varje månad - tro mej jag kommer gå back sjukt mycket! Den budgeten ska jag iallafall mejla till Herr Statsminister och nån Herr Utbildningsminister, och fråga om det är så här en student ska ha det?


Ha det bäst!


Översvämning!

Vi har översvämning i vårat badrum!!! Stopp i golvbrunnen :-) tycker att det är lite komiskt. För 2-3 veckor sen va de här och rensade i golvbrunnen. I helgen svämmade det över igen - jag ringde igen. Igår var VVS-gubben här, hade lämnat ett fint litet kort efter sej men inte kryssat i vad han hade åtgärdat. Förstår nu varför - han har inte åtgärdat något!! Eller jo, han hade flyttat på tvättmaskinen, varför kan man ju undra. Det är inte fån den det läcker, det har gubben frågade gubben sist han var här och det har inte ändrat sej sen dess. 

Jag har nu fått  ringa IGEN. Känns ju inte sådär jättekul med tanke på att vi ska flytta ihelgen, har ingen större lust att lämna en lägenhet där edet blir översvämning så fort man tömmer badkaret. Påpekade för han jag fick prata med att jag skulle flytta så jag hoppas det blir fixat imorgon. Gärna av en annan VVS:are som vet vad han gör.

Betalade räkninar förut också, en skräckupplevelse. Mina pengar täcker precis min del av räkningarna så Robban får betala all mat *suck* känns skittråkigt! Vill vara färdigutbildad och ha ett jobb nu!!

Ha det bäst!

Shopping

Efter skolan idag så cyklade jag upp på stan, Robban fyller idag så jag tänkte fixa present. Nu har han visserligen sagt att jag inte ska köpa nåt eftersom att vi flyttar den här månaden och det kommer äta pengar så det räcker. Men hur kul är det att inte köpa nåt? Känns som att det är något man börjar med när man varit gifta i 100 år eller nåt. Fast det blev en 'halvpresent' eller vad man ska kalla det. Jag har ju inga pengar över den här månaden det är ett som är säkert, men jag hade bonuscheckar på HM, som Robban visserligen har fått i ett litet byte. Han har tänkt att köpa jeans för dem för det är det han behöver, men han har inte gjort det än så det gjorde jag nu. Så får jag köpa något riktigt åt honom nästa månad, vad nu det ska bli? Förslag?På väg hem hämtade jag ut ett paket fårn Adlibris med all min kurslitteratur för denna delkurs. Har ju som sagt redan köpt en bok dubbelt för jag var tvungen att ha en redan den här veckan, börjar tro att jag köpt en till dubbel. Det är en bok av Torbjörn Flyckt som heter Underdog och den känns så bekant! Alla mina böcker ligger ju tyvärr redan nerpackade annars så hade jag ju kollat innan jag beställde, känns ju lite onödigt att köpa allt dubbelt framför allt med tanke på hur min ekonomi ser ut. Till det seminariet som vi hade idag skulle vi antingen ha läst boken av Flyckt eller Linderborg. Låt säga att jag har den boken av Flyckt, då har jag köpt tre böcker helt i onödan....är rädd för att det är så. Men men, kanske har nåt syskon som vill ha? 

            

Har även kommit fram till att jag kan inte shoppa till mej själv, det går bara inte. Idag när jag var inne på HM så gick jag runt och tittade efter nåt till mej. Hittade fyra toppar och jag gick runt med dem en stund en och en men av nån anledning så hängde jag tebax dem, varför? Jag tror att jag får dåligt samvete. Får hela tiden en känsla i magen att det finns bättre saker jag kan göra för pengarna. Samtidigt så tycker jag att jag är värd en top då och då, så ofta handlar jag inte till mej själv. Får helt enkelt börja köpa alla mina kläder på postorder eller internet för då får jag inte alls dåligt samvete. Idag behövde jag inte ens få det för jag hade en bonuscheck att betala med - men det gick inte för magen min.

Men jag köpte ett löspuder till mej, från FACE Stockholm. Det bästa sminkmärket ever!

Ha det bäst!

Bästa dammtrasan!

Var på ICA idag och handlade lite. Köpte då även dammtrasor/dukar - trots att det var en del av Robbans månadens uppdrag - men jag hittade ett gäng som jag tyckte verkade så bra. Det var fyra stycken microfiberdukar. En för möbler, en för fönster och spelgar, en för kök och badrum och en universial.De kostade bara 40.- på ICA Maxi vid Eurostop i Örebro. Nu har jag bara testat en för möbler, den vara rosa dessutom, hur bra som helst! När jag har dammat tidigare så har jag gjort det med disktrasa, vilket tar sjukt lång tid. Först får man blöta den, vrida ur, torka och sen blöta igen osv...

Nu var det bara att torka direkt! När det var full gick man ut på balkongen och skakade bort dammet, det fladdrade heller inte runt en massa damm inne som det kan göra med dammvippa utan den sög verkligen åt sej allt! Att jag inte köpt dem tidigare. Hmm, misstänker att det är lite tantvaring på detta inlägg, men de är verkligen bra! Kan varmt rekommendera dem! Icas egna märke var det. En annan fördel är att dessa trasor går bra att tvätta i maskin, en disktrasa får man ju slänga så fort man har dammat med den iom att det är typ omöjligt att skölja bort att damm som fastnar - de är med andra ord bättre för miljön! och det gillar vi :-)

Fick lite städhjälp också :-)

Fick lite städhjälp också :-). Det har även kommit till min kännedom att universialduken kan man också ha som inlägg i någon blöja om man inte hittar nåt bättre att göra med den. Microfiber suger kiss hur bra som helst!

Ha det bäst!

Råna en 8-åring?

Såg på Efterlyst nyss. Det var ett inslag om en 8-åring som blivit rånad av TRE stycken tonåringar. Hur fan kan man göra nåt sånt? Jag personligen kan inte förstå hur man kan råna någon överhuvudtaget, men att vara tre stora killar mot en liten 8-åring, hur fegt är inte det? Där kan man prata om att sjunka så lågt det bara går.

Hur skulle du reagera om du fick reda på att din 8-åring hade blivit rånad av tre andra, mycket äldre killar? Jag skulle bli fly förbannad på de som gjort det - om min sambo hittade dem som gjort det skulle de inte ha några knäskålar kvar. Nu är inte jag någon förespråkare av våld, men de tre förtjänar det!

Jag utgår ifrån att de själva inte tänkt på hur de skulle reagera om de själva var barnet, eller barnets föräldar. De kan nog inte ens tänka. För att kunna göra något sådant så kan ma inte ha nåt vettigt innanför pannbenet, de kanske har luft i skallen?

Madde

När man är sjuk i den bemärkelsen som Robban var igår, så innebär det att den sjuke befinner sej i ett tillstånd som han/hon i vanliga fall inte gör. I Daniels fall så skulle det innebära att han inte städade och diskade - då skulle han vara sjuk.

Ha det bäst!

Mig äger ingen - Åsa Linderborg

Nu har jag skrivit om boken jag nyss läst. Uppgiften var att skriva om något man funderat över efter att ha läst boken. För er som vill läsa va den handlar om klicka på länken http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173893218

Här kommer iallafall min text:

Mig äger ingen - Åsa Linderborg.


Något som slog mej när jag läste boken var att i början skriver Linderborg om Aseaströmmen. Strömmen av alla människor - metallarbetare som jobbade på Asea - som straxt efter klockan fyra varje dag cyklade från jobbet. På några minuter så tömmer de arbetsplatsen och alla cyklar tillsammans en bit innan de sprids över hela Västerås för att ses nästa dag klockan sju.


Vilken skillnad det är emot idag. Idag jobbar vi i skift, en del dag, en del natt, en del varierar, somliga har flextid, andra studerar m.m. Bara för att man är ledig mitt på dagen, betyder inte det idag att man är arbetslös, alkis eller liknande. På 60- och 70-talet måste ha varit helt folktomt på stan under dagarna? I boken får i alla fall jag uppfattningen om att alla jobbar mellan 7-16 varje dag. Ur en ekonomisk synvinkel för företagen måste det ju vara ett enormt slöseri med pengar att ha maskiner som stod stilla så många timmat på dygnet. Kanske är det därför det idag finns så många företag vars anställda arbetar i skift?


En annan sak som jag har funderat på och som jag inte kan förstå. Det är hur Åsas mamma, XXX, kunde ge Åsas pappa, Leif vårdanden om Åsa. Leif som var alkoholist. Även om alkoholismen inte helt hade slagit ut helt så fanns det ju en anledning till att de skiljde sej? Pengarna gick ju mer eller mindre åt till Leifs öl, och så hade det varit en period om jag inte minns fel. Redan i början efter separationen började ju Åsa och Leif äta hon Åsas farmor och farfar, Bojan och Kalle. Pengarna hade ju som sagt redan gått åt till öl. Hur man som förälder A kan lämna sitt barn till förälder B som inte ens kan hushålla så att pengarna räcker en hel månad? Leif fick ju dessutom pengar nästan varje dag av sina föräldrar, som han gick direkt och köpte öl för.


Självklart ska båda föräldrarna ha lika stor rätt till sina barn, men en förälder som är alkoholist kanske inte är den bästa vårdnadshavaren? Åsas mamma ger som förklaring att hon tyckte synd om Leif och gav då honom det finaste hon hade - Åsa. Jag kan till viss del förstå hennes förklaring, men samtidigt så vill man väl ha kvar det finaste man har? Se till att det finaste man har ar det så bra som möjligt? Nu är det ju inte alls säker att Åsa hade haft det bättre hon sin mamma. Men när man läser vissa delar av boken, exempelvis när Åsa som barn sitter och leker bredvid sin pappa i sängen då kan är så full/bakfull att han bara sover så början i alla fall jag undra om inte Åsa skulle ha haft det bättre hos sin mamma.


Jag tycker även det var intressant att läsa om Åsas slitningar mellan sina föräldrar. Hur hon var glad åt att få komma till sin mamma på julafton men samtidigt tyckte synd om sin pappa, så synd att hon funderade på att ta på sej jackan och följa med honom hem istället. Det har jag ju förstått tidigare att barn med skilda föräldrar kan slitas mellan dem, både bokstavligt och känslomässigt. Men det är inget jag själv har upplevt så för mej är sådana känslor främmande.


En annan sak som jag förvånades över var hur lätt det var (jag fick den uppfattningen) att hamna i statens register bara för att man tyckte si eller så. Det har jag visserligen läst på andra ställen tidigare, men nu fick man läsa om de som hamnade där. Helt vanliga människor som trodde på kommunismen. Idag har vi yttrandefrihet i Sverige, en lag som togs i bruk 1992, men det måste väl ha funnits någon likande lag då? Eller fick människor för bara 30-40 år sedan inte tycka och tänka som de ville?


Jag tycker det var en intressant läsning, att få berättat hur en barn upplevde sin barndom för det tycker jag verkligen att Linderborg att lyckats med. Boken har hon skrivit i vuxen ålder och med ett vuxet språk, men hon har behållit ett barns perspektiv. Det jag saknar i boken är ett släktträd, när hon förklarade sin släkt och vem som var gift med vem och kusin med vem så blev det lite rörigt.

Avslutar med att säga att det är en läsvärd bok! Åsa växer upp med sin pappa som inte alltid är världens bästa (alokoholist) men ändå så älskar hon honom över allt annat.

Om nu någon som läser samma kurs som jag läser det här så har jag redan meljat seminarieledaren så ni kan inte sno min text! Den är MIN!!!


Jävla grannar!!!

Vet inte vilken granne det är men nån är det!! Klockan 05.45 igår och idag har både jag, Robban och Elisia blivit väcka av en granne. Ljudet som grannen åstdakommer, hur vet jag inte, är iallafall ett regelbundet droppande ljud. Dom en läckande kran men MYCKET högre, så högt att vi som sagt vaknar. Oväsendet (ok, så högt är det inte men vid den tiden på dygnet klassar jag det som oväsen) håller på i 45 minuter till halv 7 för den som inte kan räkna. Under den tiden kan ingen av oss tre sova, igår lyckades Elisia som om efter, inte jag eller Robban. Problemet igår var ju då att den när klockan var 8 så ville Elisia inte vakna. Idag har hon sjukt gnällig på morgonen men det gick lyckligtvis över. Jag har iallafall satt upp en trevlig lapp i granntrapphuset där ljudet kommer ifrån, vet tyvärr inte vilken lägenhet. Sjukt trött är jag iallafall.

Höll på att somna när jag sövde Elisia, hon är hemma idag för vi var på BVC imorse och vaccinerade henne. Vi vägde och mätte henne ockås, äntligen!! Hon har skjutit iväg på längen men följer fortfarande sin viktkurva. 75cm lång och 9kg.

Nu ska jag skriva recensionen om boken Mig äger ingen som ska vara färdig idag klockan 15.00, måste bara kolla mer exakt vad uppgiften gick ut på, behöver jag säga att jag känner mej på tok för trött för det?

Ha det bäst!

Robban sjuk?

Börjar undra om min kära sambo har blivit sjuk, hjälpa-till-sjukan?

Han har packat - utan att jag har sagt nåt

Han har diskat - utan att jag har sagt nåt

Han har gått och småstädat nu på kvällen - utan att jag har sagt nåt

Kan det inte vara så här jämt???

Madde: Nej dina 13 000 slår jag inte, men å andra sidan så får jag bara ut 7 800, risken finns att jag slåt det. Då är mat inräknat i det.

Nu ska jag ta och läsa slutet på Mig äger ingen. Riktigt bra om jag får säga det. Det är som sagt en biografi av Åsa Linderborg om hennes uppväxt. Men det visar också historia. Mest nutidshistoria om Västerås, men också hur människors åksikter har varierat över tid. Hur lätt det var att hamna i olika statliga register efter andra värlskriget. Hennes pappa hamnade i nåt register när han gifte sej - för att hennes mamma redan var med i nåt register. Kommunister tror jag att det var för. Vet att de var kommunister (eller nåt), tror att det var därför de registrerades.

Ha det bäst!

Räkningar i massor

Jag hatar att få räkningar - alla pengar bara försvinner!! Fick två stycken idag *ryser*, en för den blivande telefonen och en för nån jävla spärrsystem som jag inte vill ha och inte ens har bett om. Måste leta på dom asen och säga att jag inte vill ha skiten!

Fått brev från Go'boken också, information om nästa paker men det tänker jag avbeställa. Har börjat köpa deras ABC-serie och jag tycker det får räcka med det.

Varför kan inte jag ha en blondinbellablogg som har en halvmiljon läsare (eller var det nu är) och tjäna massa pengar på min blogg? Inte för att hon inte är värd det, men jag tycker att jag också är det! Måste sätta mej och räkna ihop alla räkningar nu *usch*

Ha det bäst!

Kronprinsessan förlovad?

Stod på startsidan till blogg.se att Viktoria och Daniel äntligen fått röven ur vagnen och tagit på sej ringar, kan det det vara sant? Om det är sant så tycker jag är att det är kul för dem! Hoppas verkligen också att de då får vara förlovade med varandra och inte med hela svenska folket! Eller nej, nu ljög jag nog, jag är så nyfiken så jag vill nog vara med! Måste kolla aftonbladet om det står nåt där.

Ha det bäst!

F.M

Detta hade jag tänkt hinna göra mellan det att jag lämnat Elisia vid och fram till kl. 10

+ Diska eftergårdagen (orkade bara inte göra det igår)
+ Plocka upp i köket
+ Tvätta bardrumsmattan
+ Ringa öbo, har stopp i golvbrunnen - igen!!
+ Koka och mixa grönsaker till Elisia
+ Ta upp Elisias mat ur frysen
+ Blogga
+ Läsa de bloggar jag brukar läsa

Detta har jag hunnit göra:
 
+ Diska, tyvärr kommer det alltid ny
+ Plockat upp i köket
+ Lagt badrumsmattan i tvättmaskinen och satt på den
+ Ringt till öbo
+ Kokat grönsaker till Elisia

Jag har med andra ord kvar att mixa hennes grönsaker och ta upp middag till henne, blogga klart och läsa de bloggar jag brukar läsa. Efter det så blir det plugg fram till 11 då är det dags att ta på sej ansiktet, äta och sen åka och hälsa på min VFU-plats som denna gången är på Almbyskolan :-)

Ha det bäst!

Mig äger ingen...

Delkurs 2 för mej denna termin är som sagt Skönlitteratur som källa till bildning. Jag har börjar läsa den första boken (!). Den är skriven av Åsa Linderborg, heter: Mig ägen ingen. Hittills verkar den hur bra som helst. Har bara läst en tredjedel ännu, men hon beskriver sin barndom riktigt bra. Det är inget ömkande hit heller dit, utan rak på sak: Så här var det! En utförligare recension kommer när boken är utläst. Senast onsdag kväll. Madde; det är den här boken du får sen som flytthjälp!

Annars så har eftermiddagen och kvällen flytit på bra. Elisia var på förskolan till halv fyra för första gången. Hon hade varit en riktig liten solstråle hela dagen, glad, glad, glad och lite gladare :-) sånt är så kul att höra! Det visar ju att hon verkligen trivs. Synd att vi måste byta sen till hösten, men vi har ingen lust att åka genom stan när vi har en förskolan 50m från hemmet. Flyttar ju på lördag!!

Det lite tråkiga var bara att det blev sen direkt hem, äta, och sen åkte jag och tränade. Jag hann ju knappt träffa min lilla tjej! Men vi mös massor efter träningen - efter det att hon skrikit nonstop i 15 minuter, av för mej och Robban, okänd anledning. Men sen var hon hur glad som helst igen! Passade på att hämta ut paket med barnböcker på väg till skolan förut, men jag har inte hunnit titta på dem än, men bild kommet nog, nångång.

Nu ska jag ta hand om kvällsskiten, sen se slutet på advokaterna.

Ha det bäst!

Svar på kommentarer

Madde: Nej vi tycker att det är smartare att köpa möblerna innan då vi kan få hjälp med att bära upp dem. Dessutom kommer nog inte jag eller Robban att orka åka till IKEA på lördagen, tid kommer vi nog inte heller att ha, och det känns ju roligare att kunna packa upp så mycket som möjligt redan på lördagen. Utan bokhyllor så blir det svårare, för var ska jag då göra av allt? Plus att vi nu kommer att få hjälp med att skruva ihop allt också. Jag vill ha en massa saker, en semester däremot kan jag gärna hoppa över. Jag får ändå bara hemlängtan.

Anonym: Vad är blogglovin?

Emma: Jag har för mej att jag var inne på din blogg för ett tag sen och du hade massa bilder på just den dammsugaren jag vill ha, tror att du också vill ha en sån om jag inte kommer ihåg helt fel. Vet du var man kan få tag på röda?

jennie: Har du åkt vasaloppet? Kan tänka mej att det är skitjobbigt, men det måste vara en underbar känsla sen när man väl har gått i mål. Att verkligen ha klarat det!

Bilder

Glömde bort att jag hade lite söta bilder på PruttenPluttan jag hade tänkt att lägga upp igår, men det blev så stressigt! Man kan inte missa Beck - det går bara inte i den här familjen.

Först och främst så jag har en bild när Elisia har på sej ett par blöjor från staysoft.se en riktigt bra dagblöja som överträffade mina förväntningar.För ett par dagar sen så fick hon för sej att hon skulle ha pappas strumpor på sej. Det gick inte att få henne på andra tankar och det är jag glad för när jag såg resultatet *ler*Nu är det dags för mej att plugga, och jag ser fram emot det! Börjar en ny delkurs idag som heter: Skönlitteratur som källa till bildning. Beställde ju som sagt en hel hög med böcker förra veckan - insåg efteråt att jag nog skulle ha gjort det lite tidigare. Ibland tar det en vecka innan man få böckerna från adlibris och iallafall en bok behövde jag innan det. Så det var bara att gå ner till konsum igår och kolla om de hade en av dem jag var tvungen att ha, och det hade de! Det innebär att jag kommer att ha en dubblet, Madde kanske vill ha den som tack för flytthjälpen? Istället för en lyxfrukost? Nu är det dags att sätta fart. Ska bara kolla om de kommentarerna jag fått är något att svara på!

Ha det bäst!

Tygblöjor

Hade ju tänkt att bloggen skulle handla lite om tygblöjor då jag tycker de är superbra!

Detta står att läsa på http://www.imsevimse.se/

"Under de senaste 20 åren har blöjperioden blivit betydligt längre.
Idag finns blöjor som passar för barn upp till 30 kg.

År 1989 - blev barn blöjfria vid ca. 2 års ålder
År 2008 - blir barn blöjfria mellan 3-7 år, vilket kan bero på dagens torra engångsblöjor

Barn varken kan eller vill sluta med blöjor.
... med tygblöjor får du en skönare och kortare blöjperiod."

Nu får man kanske ta det med en liten nypa salt då det är uppenbart, iallafall för mej, att de vill sälja. De är ju trots allt ett företag och de brukar ju som sagt vilja tjäna pengar. Eller iallafall gå +-0.

För ett tag sen så köpte jag iallafall två tygblöjor från staysoft.se och en liten blöjpåse att ha använda blöjor i i skötväsan när man är på vift. Blöjpåsen blev jag jättenöjd med på en gång, men blöjorna var för små. Men hon som sytt dom är verkligen hur snäll som helst för jag fick två nya, + ett extra inlägg.
När jag fick syn på dem så tyckte jag att de såg jättekonstiga ut i formen, väldigt smala i grenen och höga därbak. Men de satt jättebra, kanske aningens stora i midjan, men dottern växer ju! Nu jag har iallafall testat dem ett par gånger och är hur nöjd som helst. Trodde aldrig att den smala grenen skulle hålla tätt för min dotters kiss, hon kan kissa masssor! Tror jag hade blöjan på i 2-3 timmar utan problem och det är gott om kiss i den när jag tog av den. Men jag skulle nog inte använda den när hon sover i.o.m att hon då rör sig på ett annat sätt, kisser rinner ju lixom inte rakt ner då och jag är rädd att den kommer läcka då. Men jag har inte testat, mycket möjligt att den klarar det.

Som nattblöja kan jag dock inte rekommendera den, har inte heller testat men kan säga nästan direkt att den kommer inte klara min dotters kiss. På natten kör vi ImseVimses AIO, men dubbla frottéinlägg. Men det extra inlägget som jag fick med från staysoft.se passar hur bra som helst i IV:s AIO på natten - det kan jag verkligen rekommendera den till!
Nu är det dags för BECK!
Gissa vem som säger: Han gick rakt in i betongväggen!

Såg att jag hade fått lite kommentarer, svar kommer imorgon jag hinner inte nu!
Ha det bäst!

Jag har varit på IKEA

Jag älskar att åka till IKEA och ännu roligare är det när man ska köpa massa saker!!!! Men innan vi åkte dit så sov Elisia middag så då passade jag på att sminka mej, måla naglarna, sitta en bra stund framför datorn och röja i vardagsrummet, hon sov  och sov och sov i 2½ timme!! Hur skönt som helst, det är helt sjuk vad mycket man hinner göra! Det roliga är att man kan städa utan att det stökas till direkt igen :-)Väl på IKEA så köpte vi tre bokhyllor, två till mitt och Robbans rum. Det blev vita billy hyllor med glasdörrar med vit kant. Enligt mej så finns det ingen hylla som är bättre att ha till böcker och det är just det vi ska ha dem till. Glasdörrarna är tillför att böckerna ska få stå kvar i hyllan. Tror nämligen att en viss liten dam kommer riva ut dem annars.

Till Elisias rum blev det en expedit hylla med 16 fack. Rymlig för alla leksaker, tyvärr fanns inte den lådan vi hade tänkt att köpa till å andra sida så såg de nästan lite b ut så jag ska ta och fundera på om vi verkligen ska ha dem eller om det får bli några andra. Sen köpte vi en vägglampa, en taklampa och en lekmatta till hennes rum. Hon kommer att ha två sängar i det nya rummet också, dels spjälsängen som hon har nu men också en 105cm säng som vi får av mamma och pappa. Det är egentligen bara själv madrassklumpen men det räcker gott och väl. Den kommer vi ha utifall att hon vill ha sällskap på natten och så kommer hon nog att sova middag där. Till den sängen köpte vi kuddar och ett täcke, men inga lakan eller så, det får bli nästa helg. Eller om jag ska vara helt ärlig så åker jag nog helst dit själv så man kan titta ordentligt. Innan vi åkte dit så var vi så glada att vi ville ha med det på bild :-)

Ha det bäst!
Alla dessa ha begär!!

Finns det fler än jag som bara vill ha och vill ha och vill ha??? Just nu har jag ett enormt ha begär och inga pengar, det blir till att försöka spara. Hittills har jag sparat 200.- som ska gå till dessa ha-begär-saker, dvs saker som jag inte behöver men som jag bara MÅSTE ha!!

1. En dammsugare, en sån där sladdlös från elektrolux. Nästan den här, helst vill jag ha en röd. Var å tittade på en lägenhet för ett tag sen (inte den vi ska flytta till) och han som bodde där hade en röd. Men jag har letat och letat men inte hittat nån. Så om du vet var det finns röda sladdlösa dammsugare så säg gärna till! Butikspris på Onoff. 1 799.-

Bild av ELECTROLUX ZB2821 SVART
2. Smink, från Face Stockholm. Det är det märket som hittills har passat min hy bäst (min hy är inte den bästa). Smink är ju lite svårt att sätta ett pris på, det kan ju bli hur mycket som helst! Men när jag köper smink så tycker jag det är roligast om jag köper till hela ansiktet, dvs foundation, puder, rouge, ögonskuggor (två som går ton i ton), ögonbrynsskugga + en massa mer när man väl är där. Jag tycker det är kul att gå på en makeup rådgivning samtidigt också så att man verkligen får hjälp med att matcha ihop olika skuggor och man få se hur det ser ut på. Men säg att det får kosta hmm...2 500.- så har man så att man klarar sej ett tag.


Har gått på makeup rådgivning en gång och den gången handlade jag för 1 800.- (rådgivningen kostade då 50.-) och då köpte jag inte allt jag vill ha. Gissar på att priserna gått upp lite sen dess så jag hoppas att 2 500.- räcker när äl den dagen kommer.

3. En barnvagn från brio, BRIO Joy för att vara mer exakt. Försökte kopiera en bild och klistra in men misslyckades. Rek pris 5 795.- + att man vill ju ha lite tillbehör, en matchande åkpåse och skötväska kan väl vara lagom? säg att det går på max 7 000.- totalt.


4. Jag vill åka vasaloppet, men till det måste man en lite utrustning, typ skidor och vad jag vet är de inte gratis *suck*, vad kan ett komplet vasalopp kosta? Ingen aning. Sambon och jag satt och kollade på skidor häromdagen, har för mej att jag såg ett paketpris i nån stor sportaffär på 3 000.- eller 4 000.- så bör man ju ha lite bra skidkläder, + startavgift...skiter i att räkna ut det nu. Känns som att jag har lite saker att spara till innan.

Kan väl också vara ärlig att vagnen tror jag inte att jag kommer att lyckats spara ihop till, eller jo det kommer jag, men när jag väl ha de pengarna så kommer Elisia förmodligen vara så stor att hon vuxit ur den och BRIO har säkert inte ens kvar den.

Ibland blir jag riktigt irriterad på det här med vänsterjustering och centrering. Det blir aldrig som jag vill och nu när jag skriver när är både vänsterjustering och centrering i markerad. Hur fan går det ihop?

Ha det bäst!


Melodifestivalen

Så nu ska jag skriva klart den här, eller påbörja också för den delen. Förut när jag skulle göra det så blev jag ju avbruten av en skrämande artikel om könsaboret, förstår inte alls hur man kan göra det.

Velvet: Jag personligen tycker Velvet är hur bra som helst. Visserligen så låter väl hennes låtar lite likadant allihopa (iaf de jag har hört) men jag gillar det. synd att hon inte gick vidare. Jag hade velat ha henne direkt till Globen.

Rigo: En helt underbar låt! Mysig och jag fick gung i hela kroppen. Härlig scennärvaro, allt på scenen var hur bra som helst! Gillade hela framträdandet och låten skrap!! Ville ha dem direkt till Globen. (Vet att de var flera men det var så krångliga namn att skriva).

Molly Sandén: Inte alls min typ av musik. Fin röst, men annars riktigt tråkig.

E.M.D: Hmm, pojkgrupp? Blev förvånd när jag jag hörde hur gammal M var, trodde det var yngre då de låter så mycket yngre! Låten passar bra i schlagersammanhang men inte mina favoriter. Men det var ett bra nummer, jag gillade dansen och kläderna. En helt okej schlagerlåt och så men som sagt inte mina favoriter. Andra chansen tycker jag hade passat dem bra.

Mikael Rickfors: Har aldrig hört talas om honom innan, det behöver inte vara negativt. Men han var inte bra.

Maja Gullstrand: Fastnade för hennes röst redan i Fame Factory (den enda säsognen jag såg). Även hon hade en mysig låt som man blev lite gungig i kroppen av. Bra låt, bra framträdande och en riktigt fin klänning. Hade velat skicka henne dirket till Globen (jag vet att bar två per deltävling går direkt till globen men jag kan inte bestämma mej).

Sofia: Vi bor i Sverige - sjung på ett språk som vi förstår!! Gillade inte alls då jag inte hade en aning om vad låten handlade om. Synd för hon har en bra röst. Sen förstod jag inte varför hon hade baddräkt/body på sej. Baddräkt har man när man badar och body har små barn.

BWO: Inte vad jag hade väntat mej ifrån dom, dom brukar väl ha lite mer fart låtar? Tycker iallafall inte alls om låten, tyckte den var seg likaså framträdandet. Scenkläderna ska vi bara inte prata om, skulle Bard rida på en häst ute i rymden eller?

Får se om jag orkar blogga om nästa veckas deltävling, om jag ens hinner se den. På lördag är det nämligen dags att flytta till nya lägenheten!!!!

Ha det bäst!


Norskor gör könsabort i Sverige

Skulle skriva min vanliga recension om melodifestivalen och gick då in på svts hemsida för att få startordningen på alla artister. 'Tyvärr' fick jag syn på denna artikel...

Gravida norska kvinnor har låtit göra abort i Sverige sedan de fått veta könet på fostret, uppger en rådgivare till Osloregeringen i medicinska frågor, skriver Svenska Dagbladet.

Lars Hamberg, gynekolog och professor i kvinnosjukdomar bekräftar för SvD att man känner till abortresorna och han har viss förståelse för kvinnorna.

-Har de tre, fyra flickor och är från Turkiet är det rätt hårda krav på dem att föda en pojke, säger Hamberg.

Vecka tolv är sista veckan för abort i Norge. 18:e är gränsen i Sverige.

Norge har förbjudit könsbestämning av barnet före vecka tolv. Men norsk vård är frikostig med information och kvinnorna kräver i regel att få veta, säger verksamhetschefen på kvinnokliniken vid Akademiska sjukhuset i Uppsala Bo Sultan till tidningen.

Sultan tycker att det är ett "dilemma" att norska kvinnor kan vända sig till Sverige.

-Jag har inte varit med om någon patient som åkt över gränsen men det är väl inget man skulle skryta med, säger Sultan.

Socialstyrelsen i Sverige har nu inlett ett arbete med att se över den lag som ger havande rätt att veta könet på fostret.

Själv tycker jag det är helt sjuk att man kan göra en sak, abort p.g.a könet?? Har absolut ingen som helst förståelse för det. Strunar i om det ligger i kulturen att man ska ha minst en pojke - det är människoliv vi pratar om!!! När jag läser något sånt här så kan jag önska att vi inte hade fri abort. Självklart ska vi ha fri abort men jag tycker det är för jävligt att det missbrukas!!

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22584&a=1453249&lid=puff_1453258&lpos=lasmer länk till den ursprungliga artikeln.

Brukar avsluta mina inlägg med ha det bäst, men inte det här...


Madde

Jag är mänsklig och kan ibland missa paranteser. Självklart är det synd om flyktingar men det kan ju knappast vara Sveriges ansvar? Det är klart att vi ska ta en del av ansvaret med ser man procentuellt sett på hur många irakier vi har tagit emot och jämför det med exempelvis Storbritannien och USA så har vi tagit emot så otoligt många fler (det var en snubbe från Södertäje, nån kommungubbe, som var i USA på besök och påtalade då för mr Buske att Södertälje tog emot fler flyktingar från Irak än hela USA), och då har inte ens Sverige varit inblandade i kriget. Sjukt tycker jag.

Ha det bäst!


Gåta utan svar...

Hur kommer det sej att på vardagar så får man väcka det lilla barnet vid halv 8-8 med på helgen så vaknar hon halv 7-7??? Hon lägger sej åtta varje kväll, eller hon blir lagd då.

Jag har inget svar på det tyvärr, någon annan?

Ha det bäst!

Idétorka!! + politikåsikt

Läste som sagt ett blogginlägg för ett tag sen, det var en tjej som hade idétorka - hon visste inte vad hon skulle skriva och ville inte skriva om dagens outfit/mat. Det verkar ha smittat. Jag har absolut ingen aning om vad jag ska ska skriva. Då är jag endå en tjej med sjuk mycket åsikter!

Jo en sak. För några dagar sen läste jag på text-tv (ja det finns fortarande) att en gammal fånge från gutanamo har fått asyl i Sverige, varför undrar jag? Då finns det säkert de som säger: Ja men han måste ju också få bo någonstans där han känner sig trygg. Självklart det håller jag med om. Grejen är den att han hade först sökt asyl i Sverige men fick avslag. Då sökte han asyl i Albanien och fick asyl! Så varför ska då Sverige ge honom asyl efter det? Nu vill inte jag låta rasistisk eller så, men Sverige (och självklart andra delar av världen? befinner sej i lågkonjunktur, är det då rätt tillfälle att ta emot fler invandrare/flyktingar än nödvändigt? Vi har som sagt redan många arbetslösa och många fler varsel är på gång. Är det inte bättre att lägga resurser på att ordna sysselsättning till alla arbetslösa? Istället för att ta emot fler blivande arbetslösa?

Som sagt detta är endast min lilla åsikt i den stora världen.

Tror att Elisia kommer bli städerska när hon blir stor. Hon tycker det är hur kul som helst att gå runt och torka alla möjliga saker med disktrasa och nu sitter hon och leker med disksvampar (oanvända!). Tyvärr så är det säker övergående...

Ha det bäst!

TRÖTT

Hur trött som helst. Tog typ minst dubbla hostmediciner igår ändå låg jag och hostade fram till halv 2 och självklart vaknade Elisia halv 7....Igår fick jag väcka henne straxt före 8, hade hon inte kunnat sova lika länge idag?? Jag ville ju och behövde verkligen sova. Jag ska iallafall sova middag med henne sen annars kommer jag dö!

Tanken var ju också att vi mammor i föräldrargruppen skulle ut ikväll, men det kommer inte jag att orka. Helt dö känner jag mej! Kanske kan vara kombinationen mellan att hosta och sova dåligt? Jag skulle tro det, tråkigt men sant.

Har packat en kartong till idag iallafall. Vi har bara två kvar nu och massor med mer kvar att packa, får nog köpa några (många) mer kartonger.

Madde: Klockan 8 börjar vi på lördag.


Ha det bäst!

Let's Dance + SAAB

Vad besviken jag är...visserligen så inte George någon dansare men jag tål varken Elisabeth eller Carl-Jan, kan inte de åka ut snart??? Jag ringde t.o.m och röstade på George för att någon av de andra skulle åka ut...

Hmm, hade något smart jag skulle skriva med det har jag glömt bort....inte bra! Jag skyller på att jag knappt sov något inatt. Tror jag somnade vid två och vaknade straxt efter sex. Anledning - jag låg och hostade, inte kul. Inför natten har jag redan tagit en hosttablett mot resthosta, hjälper inte skit just nu då jag sitter och hostar...ska ta hostmedicin mot slemhosta också, kombinationen funkade ju iallafall fyra timmar inatt.

När man ser Let's Dance så är det ju som sagt en lååååånnnnggg paus mitt i bl.a. med nyheter, vilket jag såg. Nu är det en finanskris (har någon missat den?) och jag kan bli irriterad när folk vill att staten ska gå in och låna (ge) pengar till SAAB.

Enligt mej så kan ett privat bolag ALDRIG bli en statlig skyldighet! Visst är det skit att ett så stort företag kommer att gå i konkurs, men se sanningen - de har de redan gjort! För flera år sedan. Det är GM som har hållit SAAB vid liv och jag har full förståelse för att de inte vill det längre. Vem vill driva ett företag som går med förlust? Om jag inte kommer ihåg fel så skulle SAAB gå med en förlust på 3 miljader i Sverige, eller så var det vad de hade i skulder. Men det säger sej självt att det går inte att driva ett företag med de förlusterna/skulderna.

Problemet som de har är ju att bilarna är kvar i butiken och där driver de inte in några pengar. That's a fact! Drivs ett företag dåligt eller om de erbjuder dåliga produkter, eller bådeock så blir det konkurs i slutet. Så nu är det bara att bygga ut alla delar av landet utom Trollhättan då alla nu kommer flytta därifrån. Se det positvit då kanske det blir lite byggstarter runt om i landet? Önsketänkande I know.

Tror det var det jag skulle skriva men som jag hade glömt bort.

Ha det bäst!

Ny design

Nu har jag ny design!!

Lugn eftermiddag med lilla familjen.

Läste en blogg igår, det var en tjej som mena på att om hon inte hade nåt vettigt att skriva så skrev hon inte. Hon tänkte minsann inte blogg om vad hon hade ätit eller dagen outfit! - Det gör jag!

Ha det bäst!

Delkurs 1 klar!!

Var på sista seminariet idag, riktigt skönt att ha det klart och alla blir minst godkända så på måndag kommer det att lämnas in böcker till campusbokhandeln. Har ju som sagt inte varit helt nöjd med kursen så varför behålla böckerna?

Det är tycker är synd med pedagogikkurserna är att man lär sej inget vettigt det är mest en massa svammel. Vår seminarieledare har sagt att tanken är inte att honska komma med en 'kokbok' om hur vi ska vara som lärare. Men vi får inte ens förslag på recept - inte ens kryddor! Inte av henne eller litteraturen iallafall. Men nu fick vi läsa de andra gruppers exemenationsuppgift och då fick lite recept- och kryddförslag, kul och bra!

Ha det bäst!

Vasaloppet

Robban sa att en gammal jobbarkompis till honom ska åka halvvasan. Jag är så avundsjuk!!! Fast jag vill åka hela. Basse hans kompis hade sån tur att hans bror och pappa ville att han skulle åka så de betalade HELA kalaset. Tänk om min pappa och min ena bror kunde göra det!! Vad glad jag skulle bli!

Ha det bäst!

The rest of my day

Eftermiddagen har inte gått i städningens tecken, eller lite, jag har ju gått och plockat och tvättat men inte mer än så. Det märks direkt tyvärr. Igår torkade (skurade) jag bordet med svamp och det behövdes idag igen! Helt sjukt, ändå så har jag torkat med disktrasa efter det att vi har ätit, tror jag? Kanske har missat det, men nu är bordet rent iallafall.

Det var lite kul när vi kom hem, jag och Elisia alltså, Robban kom senare. Jag hade ställt alla köksstolar på matten i vardagsrummet så det skulle bli enklare att moppa under bordet och jag brydde mej inte om att ställa tillbaka dem innan jag hämtade Elisia. Direkt när hon såg att hennes röda stol stod i vardagsrummet slet hon tag i ena benet och började dra stolen mot köket, samtidigt som ha sa: Ehhhh!!!! Hon har koll den tjejen :-) Fast hon börjar bli mer och mer förtjust i att sitta på en riktig stolHur söt som helst! Som alltid. Jag har lärt mej att märka bilderna nu också, ser du det? Så nu ska ingen kunna sno mina bilder!! Fast det tror jag inte att någon har gjort men man vet aldrig. Just den här märkningen vet jag inte om den blev så bra men, men jag lär mej!

Sista seminariet på första delkursen imorgon! Ser både framemot det och inte. Det känns bra för då är kursen över sen, men vill inte dit för kursen är så tråkig + att vi ska kommentera ett annat arbete och sånt tycker jag är så svårt. Om de andra har skrivit ett jättebra arbete (vilket de gjort) vad ska man då säga?? Det känns som om man verkligen får leta efter något negativt att säga, tydligen ska man inte bara säga positiva saker då en text inte enbart kan vara bra (enligt en gammal seminarieledare). Men man får somsagt se det positiva i att kursen då äntligen kommer vara klar. Ska skriva ihop lite kritik om den imorgon, om jag hinner.

Köpte böcker till nästa delkurs också. Skönlitteratur som källa till bildning. Hela 11 böcker blev det, och bara pockets! Den dyraste tror jag kostade 39.- och två stycken kostade bara 19.- totalt 402.- har jag för mej. Hur ofta har man kunat köpa 11 böcker från litteraturlistan utan att bli rånad? Jag har aldrig varit med om det. Det är iofs första gången jag ska ha så många böcker men ändå blev det billigare än vad det brukar bli (om man nu skulle ha köpt alla böcker).

Kvällen har gått i snorets och hostans tecken tyvärr, alla verkar vara friska utom jag och jag heter inte Loranie utan jag är bara hostig och snorig.

Ska vara social med Robban nu, tror jag, måste smörja händerna först bara.

Lyckades få bilden i mitten!! Otroligt!

Ha det bäst!

Jävla städning!

Jag hatar verkligen att städa, det spelar ingen roll hur mycket man försöker skynda sej för man blir ändå aldrig klar då det hela tiden dyker upp mer skit!!

Dammsugning, moppning, kakel- och spisskurning är iallafall helt klart. Men jag inte har gjort nåt åt ugnen, det får bli en annan dag. Damningen är väl halvklar. Jag egentligen dammat det som man brukar damma men i det räknar jag in att torka av borden i vardagsrummet och det är inte gjort än. Har heller inte skruat under Elisias stol, där räcker det tyvärr inte med moppen då maten sitter FAST i golvet. Men hon brukar tycka det är kul att torka under bordet så det borde gå bra.

Referenslistan är iallafall klar :-)

Nu är det dags att hämta den lilla PruttenPluttan!!

Ha det bäst!

Irriterad

Kom på en sak som hände ihelgen, svärmor var på besök. Oanmäld, vilket gjorde att jag och sambon inte hann med allt vi tänkt. Eller helt oanmäld var hon inte, men hon skickade ett sms till Robban och sa nu kommer jag och hälsar på, eller nåt. Det var inte så att hon ringde och kolla om vi hade tid först. Om jag nu har förstått saken rätt av Robban.

Vi ska ju som sagt flytta nästa helg och hon och hennes gubbe ska hjälpa till med städningen, vilket är jättesnällt. Nu till det jag irriterade mej på. Hon sitter och talar om för mej, att det är spisen som är jobbig att man måste dra fram den och så och att det finns medel man kan köpa och göra rent ugnen med. Som om jag inte redan visste det? Varför, varför sitta och berätta så självklara saker? De senaste åren har jag flyttat betydligt mer än henne och jag har flyttstädat förut. Jag vet vad som är jobbigt och jag kan städa!

Blir bara så irriterad på att hon ska berätta så självklara saker, det här är bara ett exempel.

Nu ska jag iallafall göra referenslistan.

Ha det bäst!

Måste bara

En probemfri morgon, men vilken jobbig natt! Robban har sovit som en stock, likaså Elisia. Men inte jag, vet inte hur många gånger jag har vaknat och hostat, skitjobbigt! Jag hatar att jag vara sjuk, ändå så sitter jag är med en rinnande näsa och ont i halsen. Inte kul någonstans...å så har jag den där referenslistan att fixa, har ingen lust med det heller. Hade tänkt att städa efter det att den är fixad och som det känns nu så verkar det mycket roligare att städa än fixa referenserna. Hur kommer det sej? Det är jämt så när man ska göra något med skolan, helt plötsligt så är det hur kul som helst att städa! Och det är det aldrig annars.

Vad gäller städningen så hade jag tänkt att dammsuga, moppa, damma, torka (skura) av spisen och kaklet. Tar jag kaklet ordentligt nu så borde det ju inte hinna bli så skitigt innan det är dags att flytta nästa helg? Klart att jag får torka av det då också, man då kan det räcker med att torka, och inte skura. Vill verkligen att städningen ska gå snabbt då för det är så jävla jobbigt att flyttstäda. Badrummet måste jag fixa idag också *suck* men det får bli sen för nu tvättar jag (tygblöjor) och då låter maskinen så.

Nu börjar det dra ihop sej för att fixa referenslistan, måste bara snyta mej först....måste bara....

Ha det bäst!

Det rinner...

...en massa snor ur min näsa. Elisia har äntligen blivit så bra att hon klarar av förskolan. Hon var där idag och det hade gått hur bra som helst, inte hostat någonting! Men då har hon självklart smittat ner mej, så nu är jag snorig och har hon i halsen, så typiskt!

Fia: Vet att man inte alltid hinner bara, men när man väl hinner är det kul och gått! Är riktigt sugen på kladdkaka just nu men det ärju lite sent nu...Kommer du ihåg när jag skulle baka bullar hos er i H-brottet? Det var någongång när vi fyllde. Kommer ihåg att du fick 'torka' (skura) bordet med svamp när det var dags att baka ut. Jag sa iallafall något i stil med att ska man inte dorka med disktrasa innan det blir dags för svampen?? Kan säga att nu får jag alltid 'torka' med svamp, och diskmedel. Helt sjuk hur snabbt barnmat fastnar på bordet...Visste redan att dina barn var sjuka! Jag ringde till mamma igår och försökte få barnvakt tills idag i.o.m att jag inte visste om Elisia fortfarande skulle vara sjuk eller inte men mamma var tydligen redan bokat! Men jag har bokat henne 2 helger på raken med start 27/2, så då får du vara hemma med dina barn ;-)

Madde: Om det bara var böcker skulle jag vara nöjd, det är sjuk mycket annan också! Jag plockade av bordet igår men nu ser det likadant ut igen.

Annars så har det varit en riktig bra dag, fick sova typ hela natten!!! vid halv tolv la vi över Elisia till oss för hon vaknade till, sen sov hon som en stock till klockan 7, vaknade inte en enda gång och ville ha nappen!! Inte vad jag och Robban kan komma på iallafall, så har hon behövt nappen har hon fixat det själv eller så har vi gjort det i sömnen. Utvilad var jag iallafall.

Sen bar det iväg till förskolan och skolan. Jag och Viola skrev klart vår exemenationsuppgift!! Trodde inte vi skulle bli klara idag, men gud vad skönt att vi blev det! Det enda som var kvar när vi gick var innehållsförteckning och referenslista, så referenslistan ska jag fixa imorgon. Direkt efter skolan bar det av till förskolan och hämta Elisia, och hon sov fortfarnade. Hon brukar annars bara sova nån timme när hon är där, men nu sov hon nästan 2½ timme, skulle gissa på att det är sviter från sjukan. Men det kändes så bra att hon faktiskt sov då hon behövde det! Annars så kan hon ju vakna rätt ofta när hon sover middag trots att hon är jättetrött.

Väl hemma igen så åt vi mellis och sen provade Elisia mina mössor, söt va?Den här mössan har Sofia gjort åt mej, men den verkar passa på Elisia också. Inte stor någonstans vad jag kan se. Sen böt hon själv mössa till den andraMen den var stor! Mössan är iallafall en julklapp från Robban, hade önskat mej en svart fleecemössa...Kanske inte riktigt rätt men den vämer iallafall. Blöjan kommer ifrån staysoft.se en helt okej dagblölja att ha hemma, men jag vet inte om jag skulle ta ut henne i den. Den känns nämligen lite smal i grenen. Sen var jag lite klantig och valde flanell till det lagret som är närmast huden har upptäckt att PruttenPluttan blir röd i rumpan av flanell, så det får väl bli förstereserv blöja. Kläderna kommer fårn www.villervalla.se förut så hade hon ett par svarta velourbyxor till, också de från Villervalla, smusten tillhör dock inte - de har tillkommit under dagen.

Kvällen har annars gått åt till att laga mat, äta mat, diska och plocka undan. Jag har försökt att plocka undan så mycket som möjligt på golvet, tänkte ha en riktig städdag imorgon. Visserligen så ska vi flytta nästa helg men det känns som att om jag städar ordentligt nu så blir det lite mindre städ då. Då kanske det räcker med att torka av kaklet och inte skura det (som jag förmodligen får göra imorgon) fast jag får väl se hur mycket som blir gjort. Kanske jag fastnar framför datorn? Inte helt osannolikt, jag ska iallafall fixe referenslistan först.

Ibland blir jag tokig på blogg.se jag försöker ha bara bilderna centrerade men det är typ omöjligt så då får jag väl allt i mitten.

Ha det bäst!

Dåligt med bilderKänner att det har varit lite dåligt med bilder på sista tiden, bättring kommer i detta inlägg, I promise. Börjar med en bild på det hostiga barnet. Passade på att packa lite förut, det är ju bara 1½ vecka kvar till flytt!! Hostandet har blivit mycket bättre iallafall. När hon har varit vaken har det inte varit särskilt mycket, men när tyvärr när hon skulle sova. Men men imorgon måste hon till förskolan, hon har inte varit där på 1½ vecka. Först feber och sen hosta. Får hoppas att det inte blir värre inatt bara.

Till skolan ska jag iallafall imorgon. Jag och Viola ska skriva på slutuppgiften, vår inriktning är läs- och skrivsvårigheter. Har lånat ett bok som det var tänkt att jag skulle hinna läsa idag, men hur bra går det med barn hemma? Inte alls. Försökte läsa när hon sov men i.o.m att hon vaknade 3-4 ggr på 1½ timme så blev det inte så mycket gjort. Får sitta hela kvällen, suck*, får trösta mej med att boken är bra och lättläst iallafall.

Har ett problem här hemma. Först var problemet på kksbordet, sen började vi äta där istället för vid barbordet. Men då flyttade problemet till barbordet. Så här ser problemet ut:Det spelar ingen roll hur ofta jag plockar av det. Det blir fullt igen! Och jag hatar det!!! Det känns som att det som ligger där är sånt som ska ligga på ett skrivbord eller i en bokhylla. I nya lägenheten ska vi ha bokhyllor så jag hoppas på att få bort större delen. I den här lägenheten fick tyvärr inte bokhyllor plats så mina böcker har fått bott i klädkammaren, men de har sagt till mej att de inte accepterar det längre. Utan de vill stå i en riktig bokhylla. Jag ska tillgodose deras krav. Hade då tänkt att lämna ett hyllplan tomt är man kan lägga saker med inte vet vart man ska ha. Funderar också på att ha en eller två lådor också. Men det får jag se, vet ju inte än hur det bli. Men dörrar ska det vara på hyllorna, annars så kommer Elisia riva ut allt! Det skule visserligen hon tycka vara skitkul, men inte jag....

Åt riktigt god mat förut! Torsk, potatis och äggsås! Jag älskar äggsås, minst halva min tallrik var full med äggsås. Robban tog en del av såsen och gjorde 'riktig' äggsås som han uttryckte det. Dvs han hällde i lite dill, det blir ju typ skitäckligt!

Var och köpte nässpray förut, har varit så täppt idag så jag kände att det behövs för att kunna sova sen. När jag kom ut från apoteket så öppnade jag förpackningen och sprayade i näsan direkt. När jag står med sprayen i näsan så kommer jag på var jag gör. Jag är absolut inte beroende!!! (för den som inte fatta ironin så är jag beroende, men jag kan sluta, har gjort det ett par gånger men så fort jag blir förkyld så trillar jag dit igen)

Nu ska jag snyta mej och sen plugga!

Ha det bäst!

Sexet

Det blev inget sex i nyhetspausen, men efteråt... :-)

Gårdagen

Madde: Det hade nog jag också blivit sur över, ser inte ritkigt det roliga i det? Har du bröstmjölk?

Blev inget blogginlägg igår, hade fullt upp med en massa oviktiga saker, och trött var jag! Till att börja med så låg Elisia och hostade mellan 3 och 5 därav att jag var trött. Det trots att hon fått hostmedicin på kvällen, hon fick en gång till då på natten så till slut så somnade vi om allihopa. Det positiva var att hon sov i sin säng tills hon vaknade kl 3 och hostade!

Sen på morgonen åkte jag iväg till skolan, till klockan 10 för då börjar vi ju alltid. Fast inte igår såklart, bara för att jag var i tid. Självklart så började vi 13.15, men jag hade en del att läsa så det var bara att sätta sej i biblioteket och vara duktig. Jag var även duktig och cyklade, så jag var inte hemma förrens halv 4 och då var det bara att få i sej lite mat och sen åka och träna. Bodu Step blev det, ritkigt kul. Det är några killar/gubbar som är med och dom har inte så mycker koordination, går höger när alla andra går vänster och så gör dom allt en eller två takter efter. Men dom bjuder på sej och de verkar tycka det är skitkul och det är ju huvudsaken. Tilläggas bör väl att man behöver inte ha så mycket koordination för det passet. Fast jag tror inte det var så bra för mej, börjar hosta jag också....

Väl hemme sen igen så var det bara att ge Elisia mat och sen mös vi lite, bädda och så. Sen blev det dusch och bad, första gången hon uppskattade badet sen hon blev sjuk, ett tecken på att hon är på bättringsvägen?? Sen var det gröt, saga och sovdags för den lilla damen. Själv satte jag då igång med maten till mej och Robban, hemmagjorda hamburgare och hemmagjord klyftpotatis, potatisen var självklart skalad. Efter det var det sjukt mycket disk och sen så var jag så trött, men det var då bara att sätta sej och leta på schema för nästa delkurs och skriva schema till förskolan. Sen när det var klart då gick jag och la mej.

Idag har jag inga föreläsningar, tanken är att jag ska sitta hemma och läsa en bok om dyslexi. Men Elsia är också hemma, fast hon verkar mycket bättre så imorgon borde hon kunna gå till förskolan igen. Vi får se hur mycket om blir läst....

Ha det bäst!

Tjafs hit och dit

Dagens första inlägg, varför har det dröjt? Tjafs hit och dit om disk med mera skit. Känns helt sjuk hur ett förhållande kan växla så jävla snabbt! igår var allt hur bra som helst, fick ju t.o.m en present och det hade jag inte räknat med, blev ju hur glad som helst!!

Men sen klockan 23 igår var det som att trycka på en knapp. Elisia hade svårt att sova (hostig, inatt har hon fått medicin). Vi har kört 5-minutersmetoden på henne och det har funkat skitbra. Därför tycker inte jag det är bra att ta upp henne om hon vaknar på kvällen, vilket jag sagt till Robban. Det slutar nämligen med att hon då får sova i våran säng vilket ingen av oss vill. Ändå så tar han upp henne, med motivationen att hon själv rest sej. Det hade hon säkert för det brukar hon kuna göra men det är bara att lägga ner henne och gå ut vänta ett par minuter och sen gå in igen, till slut så sover hon.

Men han tog upp henne, med motivation: Du ska ju ändå gå och lägga dej! Det var hans slutsats av att jag hade tvättat bort sminket, det kan man väl ändå tvätta av utan att gå och lägga sej? Jag håller dessutom på och slutar med nässpray när jag ska sova och därför så vill jag vara riktigt trött innan jag lägger mej, och det var jag inte då. Men det fick jag ju göra iallafall eftersom att han tagit upp Elisia och hon vaknat till ordentligt. Jag upplös honom om att sminkborttvättning inte är samma sak som att gå och lägga sej och att man kan fråga innan. Fick till svar att jag skulle hålla käften och jag bad honom dra åt helvete. Han sov på soffan - skönt tyckte jag.

Dagen har typ fortsatt in samma anda, han sov hela förmiddan och då ville inte jag diska för jag vet att han vaknar då. Lagom när han hade gått upp så var det dags att lägga Elisia (hann inte ses så mycket på förmiddan med andra ord). Han var skitsur från start. Tydligen var det tacken jag fick för att jag ansträngt mej för att Elisia skulle vara lugn.

Sen blev det tjafs om disken, som var enorm! Men då var jag tydligen pedantisk. Den behövdes väl inte fixas nu? Jag vill faktiskt vara ledig ockå, sa han då. Visst det förstår jag och det vill jag också vara. Tänk vad skönt det kunde vara o m vi hjälptes åt, vad mycket ledig tid vi skulle få!

Sen åkte Robban och Elisia till Robbans farfar, för att gratta Elisia som fyllde för exakt en månad sen. Robban sa när han gick upp (efter det att jag frågat) att de skulle åka vid halv tre-tre. Då tänkte jag att jag ger Elisia mat vid halv tre då, i vanliga fall så äter hon vid tre. Vid halv tre stod han i hallen och ville åka, och var sur för att jag hade diskat istället för att ge Elisia mat. Själv hade han sett på tv, på barnprogrammen som går på mtv. Han kunde väl för fan göra nåt själv!! Nu på kvällen när det bara var en bråkdel kvar av disken gick det däremot bra att diska! Konstigt. Kan säga att vi tjafsat ännu mer efter det.

Jag sa iallafall att kan vi inte samarbeta så kan vi lika gärna avsluta förhållandet nu och du kan då sova någonannanstans för då vill jag inte ha dej här! (lägenheten är min). Varpå han svarar: Men det har jag ju sagt länge! Konstigt nog är han kvar!! Disken fixade han efter det att jag bad honom flytta. Lägligt?

Hoppas ni har det bättre än mej! Nu är det hög tid för Beck, har redan missat början. Tror knappast att det blir sex i nyhetspausen...

Ha det bäst!

Hjärtpresenten!

Måste få tacka min älskade sambo för den första hjärtpresenten!!! Det är vår 3:de hjärtdag tillsammans och idag fick jag den första presenten. Ett litet guldhjärta att sätta på halskedjan jag fick när jag fyllde 25 (fast jag är fortfarande 23) i sommras. Bild kommer, fast inte nu. Puss

Nu ska jag läsa lite andra bloggar som jag brukar läsa. På mama.nu läser jag Hannah Graafs och Pernilla Wahlgrens bloggar, sen brukar jag läsa syrrans blogg också, hon har bloggat jättelänge... Sitter vid Robbans dator och jag kan inte hennes adress i huvudet så jag kan tyvärr inte länka. Om jag nu får det för henne det kanske man ska fråga först. Sen brukar jag läsa Blondinbellas blogg, tror inte att hon är så blont det har nog mer blivit ett sätt att tjäna pengar.

Ha det bäst!

Melodifestivalen

Jag är helt övertygad om att jag är den absolut enda som bloggar om melodifestivalen....

Lili & Susie: Jag vet att de hade sin storhetstid på 80-talet när jag var så liten att jag inte ens fatta vad de sjöng. Grejen är att man behöver inte fatta vad de sjunger för det som de sjöng idag lät precis likadant som för 20 år sedan. Något nytt hade de väl kunat göra??? Färgat håret, vad som helst!!

Lasse Lindh och Bandet: Bland det sämsta jag har hört. Kommer iofs inte ihåg så mycket av musiken men det säger väl en del? Däremot så fick jag hela tiden intrycket av att han försökte härma Håkan Hellström. Det finns bara en Håkan och det är Håkan.

Jennifer Brown: Musiken kommer jag inte ihåg mycket av. Men varför har hon regnbrallor?? och regnarmar. Byt stylist.

H.E.A.T: Hårdrock?? Inte för mej. För mej var det tuggummirock. Hårdrock är för mej kraftfullt, som en riktig brakskit och det här var på nåt sätt bara en liten fis. Utseendemässigt så har även de fastnat på 80-talet (Lili & Susie som har stylat?) Behöver jag nämna hur killen i tights såg ut? Snoppen låg till vänster för de som inte såg det. På slutet gjorde han nåt som pojkarna här kallade 'the grip' dvs man kupar handen runt snoppen, hör det hemma i Melodifestivalen? Jag tycker inte det. Tummen ner för dessa pojkar. Väx upp och lär er lägga en brakskit, det är mitt råd.

Markoolio: En riktigt tråkig låt. Markoolio för mej att sommar oh fest - det här var raka motatsen. Jag hade väntat mej mycket mycket mer fart.

Amy Diamond: Inget större fel på låten, förutom att den lät ungefär som förra årets. Lite Lili & Susie varning. Hon har verkligen hamnat i en genre där allt låter precis likadant. Även koreografin kändes väldigt likt förra årets. Tråkigt och enformigt. En annan sak jag tänkte när jag såg henne. Någongång kommer hon säkert att vilja ta sej ur sin genre och göra lite mer vuxenmusik, kommer det att gå? Eller sitter hon fast som Lili & Susie? Den som lever får se.

Cookies'n Beans: Den här gillade jag! Synd att den inte gick vidare, inte för att jag tror att den hade gått bra ute i den stora världen (Europa). De lät inte som alla andra, bra! Tycker även den påminnde lite om Dixie Chicks och de tycker jag har gjort en del bra låtar, kanske därför jag tyckte de var bra? Gillade den skarpt iallafall.

Måns Zelmerlöw: En helt okej låt, Cara Mia var visserligen bättre men jag har inget att klaga på. Vad jag kommer ihåg iallafall.

Petra Mede: Gör väl ett helt okej jobb men jag har lite svårt för henne och det finns därför många andra kända svenskar som jag hellre sett som programledare. Jag tyckte det var kul när gamla Schlagers var programledare. Kommer ihåg att Lena PH och Charlotte Perrelli var programledare tillsammans, mer av det tack!

Mellannummer tycker jag också är skit. Varför kan du inte bjuda in gamla artister och göra ett medley tillsammans? Jag vill se mer musik och dans emellan. Det behöver inte vara gamla schlagerlåtar även om det vore roligast.

Detta är som sagt mina egna åsiker. Du får självklart tycka vad du vill.

Ha det bäst!


Cookies n Beans

Lasse Lindh och Bandet


Kalas och kväll

Kalaset var bra. Men var har alla goda kakor tagit vägen?? Ballerina ska vara med den vanliga nougatfyllningen, bullar med mycket pärlsocker, och var var negerbollarna???? Ja det heter nergerbollar. Svennekaka såg jag inte heller. Sofia, kalaset var bra men lite lite kakor. Som lovat hade jag med mej kameran. Sofia är väl lite sådär om bilder på hennes söta barn på bloggen, men de är så söta så de måste ju få vara med!För tillfället så finns det ingen som posar så sött som Anton. Fick väl typ tio kort eller nåt på honom, en riktig linslus :-)Ida var däremot inte lika pigg på att vara med på kort, men jag ville ha kort på klänningen. Tycker den är så fin. En present från mej med familj om ni inte fattade det. Har köpt en likadan till Elisia hade tänkt att det skulle bli lite kusinmatchning, men självklart så spyr pruttenpluttan ner den innan vi ska åka. Men nu har de iallafall varsin likadan.Madde, jag och Elisia, visst är vi underbara?? Madde och jag som flummar och Elisia som inte vill vara med längre. Det kan helt enkelt inte bli bättre. Titta på Maddes skjorta. Det visade sej att Sofia också har en sån fast i en annan färg, visst måste jag också ha en då? Hmmm, får väl ta och skicka efter en hög med kläder, problemet är bara att jag vet inte hur jag ska betala skiten. Har vi visserligen konto där.... Det är ju redan lite lyxfällanvaring på mej då varför inte handla där också?

Angående krediter så kom jag och Robban fram till att när det ska införskaffas möbler till nya lägenheten så ska vi bara handla på mitt IKEA-kort. Han han snart betalt av allt på sitt kort och vi tycker det är onödigt att ha två konton som används på samma stället. Dumt att betala två aviavgifter m.m. och efter det att han har betalt av allt på sitt kort (två eller tre betalningar kvar) så betalat vi tillsammans av mitt kort. Det är ju inte så att jag kommer betala mindre bara för att Robban också betalar på det, så det borde bli avbetalt på ett kick. Eller inte...

Det har blivit lite matlagning med Dennis också, eller Dennis har lagat mat och druckit öl. Robban har tittat på och druckit öl och jag har tittat på Melodifestivalen (det kommer ett inlägg om den).Nyblivna 'fotografen' Stina tog självklart en bild på pojkarna. Robban är närmast i bild och Dennis är den andra. Det är omöjligt att få de se vanliga ut på kort. De är med andra ord fortfarande pojkar. Maten blev god iallafall. Kyckling och klyftpotatis. De åt sin kyckling med bacon och nån sås också. Bacon och såsen stod jag över eftersom att jag är lite rädd för mat.

Nu ska jag försöka skriva ett inlägg om Melodifestivalen. Men jag måste nog först leta på nån lista om vad de olika spektaklerna hette. Såg ni för övrigt den så kallade hårdrockaren i ljusa tights? Man såg hur snoppen låg...

Ha det bäst!

Försökte centrera bara bilderna med det var typ omöjligt, så nu blev allt i mitten. Survive.


Disk eller naglar?

Dagens dilemma: Ska jag diska nu? Eller göra mej fin inför kalaset? dvs fila och måla naglarna och sminka mej. Både disken och fixandet av mej är ju enklast när Elisia sover.

Elin: Ja, glad blev jag! Visste ju iofs att de skulle komma, men ändå.

Madde: Jag har en sambo som beställer mycket från katalogen :-)

Men självklart så glömde jag presentkorten idag när jag var uppe på stan. Jag har nämligen tränat nu på förmiddagen och tänkte ta en liten snabbis på stan. Fixa hjärtpresent till Robban och köpa regnställ och klänning till Elisia. Jag kom ihåg Elisias presentkort men inte mina egna...

Nån mer än jag som blev riktigt besviken på att Kitty fick lämna Let's Dance? Inte för att jag är nåt Kittyfan men igår var hon bra, och så fin!! Man fick ju som sagt för första gången se henne utan allt färgglatt smink och hon är fin! Vet att jag tjatar men jag trodde inte hon var så fin som hon är!! Jag vill att Carl-Jan och den där nyhetstanten ska åka ut. Nästa gång kommer jag rösta på de som ligger sämre till än dem efter att juryn sagt sitt. Gissar på att det bli boxarn.

Det blir disken, får hoppas på att Elisia sover så länge så jag hinner med mej själv också. Annars så får jag väl sminka mej med henne på armen.

Ha det bäst!

Lite till och Let's Dance

Fia: Har inte ens tänkt på att kolla hur dagis är öppet, måste göra det. Men jag tänker inte jobba heltid de veckor Robban också jobbar. Kan inte Axfood lösa det så är jag hemma med Elisia. Det finns inte en chans att jag tänker lämna halv 7 och hämta halv 5. No way!!

Madde: Nej nej och nej. Visst är jag trött men jag ger inte bort henne.

Fick jätterolig post idag!!! Blev hur glad som helst.Jag ska köpa nya jeans, om det nu finns några. Det brukar ju vara så att det man vill ha just då inte finns. Men när man inte ska ha nåt eller inte har några pengar då hittar man allt!! Men jag tycker att jag borde hitta nåt. Blir det inte jeans så får det bli nån/några tröjor/toppar. Det är ju knappast så att det kommer vara tomt när jag går in på HM, eller?

Sen var jag nere på Konsum och fick en jätterolig överraskning, gissa vad som säljs med Aftonbladet???? Jag blev iallafall glad, Robban blev det inte ;-)Den här helgen var det låtar från A-D, så idag har det lyssnats på ABC m.fl. KUL!!

Å så lite Let's Dance. Måste berömma Kitty, ofta har hon så mycket färgglatt smink på sej så man ser inte henne, vilket man gjorde idag och vad fin hon är!! Visst är hon cool och häftig som kör sitt race, men jag har hela tiden fått känslan av att hon hela tiden döljer ett dåligt självförtroende. Det var den bilden jag fick av henne i Big Brother. Men nu såg man HENNE, och hon har absolut inget att skämmas för! Jag vill se henne mer utan färg, 'färg' har hon ändå.

Imorgon bär det av på kalas. Ida (Elisias kusin) fyller 6-åring. Hon börjar bli stor. Fyllt har ju iofs redan gjort men kalaset blir imorgon. Kameran åker med så jag får lite bilder till bloggen, om jag nu få lägga upp dem vill säga - tydligen så måste man be om lov...

Ha det bäst!

Spya

Kom en spya nyss, usch! Den lilla damen, Elisia, hostar tills hon spyr, inte alls kul. Vad ska man, göra åt det?

Elisia nöjd nu iallafall. Hon åt lite fruktpuré och yogurt, bajsade ner en hel blöja och nu får hon gå runt naken. Det älskar hon. Även när hon var pyttepytteliten så ville hon helst vara utan blöja. Bebis gnällig = ta av blöja -> glad bebis. Fast snart, typ nu måste jag ändå klä henne, dags att gå ner i tvättstugan....

Ha det bäst!

Skrik och gnäll

Känns som om hela dagen har bestått av skrik och gnäll. Det har så klart inte varit det, men just nu känns det som så. Vi sov till kl 10 båda två, vilket vad hur skönt som helst! Vi hade en helt okej förmiddag. Elisia åt en jättebra frukost. Problemet när hon sover så länge är att hon inte är så sugen på att sova middag. Hon har sovit en halvtimme idag, vilket är på tok för lite även om hon sov länge imorse.

Att hon sov så lite gör mej stressad för jag har en helt ok som måste läsas innan måndag, imorgon finns ingen tid till att läsa så jag kommer få läsa hela söndagen. Jag har också skitont i vänster axel, förmodligen har jag sovit i nån konstig ställning för Elisia har sovit mellan oss. Jag har inte hunnit äta nån lunch heller så jag börjar bli riktigt hungrig.

Inte mycket positivt nu. Men ikväll är det Let's Dance :-)

Ha det bäst!


Bulle :-)

Inför flytten så är det tänkt att vi ska försöka tömma frysen, då måste väl allt räknas? Även bullar? Åt en förut iallafall och den var riktigt god :-)Hembakad av mej :-). Sen under eftermiddagen har vi lyssnat på riktig musik. Madde har ju lagt upp en långt medley (säger man så?) av schlagerlåtar på sin blogg, så då fick jag lite schlagervibbar här hemma. Tyvärr har jag inte alltför mycket sån musik så det blev lite Pernilla Wahlgren, som förövrigt har en bra blogg på mama.nuLyckades tyvärr inte få nån bild när hon håller CDn åt rätt håll, men nu har Elisia fått hört lite ritkigt musik, till skillnad från det som spelar på mtv - en del musik skulle inte ens jag kalla musik.

Usch, sitter och planerar sommaren nu - vi är inte riktigt överens. Jag hade hoppats på att Elisia skulle få vara hemma med någon av oss hela sommaren men då är det tydligen ett jävla slöseri på föräldradagar. Själv tycker jag inte att ett barn på 1½ år ska bli lämnad på förskolan halv 7 för att sen bli hämtad tidigast halv 5. Det är för mycket. Men då tycker Robban att jag kan ju jobba halvtid, och börja klockan 7, det säger han efter det att jag sagt att jag inte vill lämna henne så tidigt. Det kommer ju inte bli så kul att helt plötsligt börja väcka henne före kl 6 när hon är van vid att sova till 8, minst, och jag får gå upp ännu tidigare, det är ju inte så att Robban kommer gå upp tidigare. Och hur kul är det att säga till ett ställe där man bara jobbar på sommaren? Det är ju inte så att jag har varit fast anställd där innan jag började plugga heller...men men, det får gå som  det går. Pinsamt tycker jag det är iallafall.

Upprepar mitt usch, Elisia spydde nyss. Första gången sen det var bebisspyor. Hon har varit sjuk hela veckan och å förmiddagen trodde jag verkligen att hon var bra. Men så blev hon lite sämre på eftermiddagen men fick lite Panodil och åt hur bra som helst (vilket hon gjort hela dagen) och somnade jättesnällt. Känns jättetråkigt att hon blev sämre. Imorse trodde jag ju att hon skulle vara helt frisk imorgon. Men så blev det inte.

Men hon var pigg nog att följa med mej till Konsum och McDonalds förut (jag orkade helt enkelt inte laga mat idag). Hon fick en riktig mössfrilla efter det.
                                                                                                           

Söt va? Fast det är hon jämt :-) Nu är det dags att köra ett varv med tandborsten och sen sova. ZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ha det bäst!

Månadens uppdrag

Jag skulle också vilja se Madde cykla 2 mil till jobbet i bara uppförsbackar. Tänk vad arg hon skulle vara och vi andra glada :-)

Skickade ivägen månadens uppdrag till Robban, det lyder:

Det har visat sej att mopen du köpte tappar 'strån' eller vad man ska säga. Månadens uppdrag blir för dej att införskaffa en mopp som är tvättbar och en tvättbar dammtrasa. De får gärna vara i microfiber har hört att det ska vara bra. Om uppdragen utförs med godkänns resultat så behöver du inte moppa eller damma mer detta år, om du själv inte vill förstås.

Det kan han väl knappast säga nej till? Den som lever få se :-)

Ha det bäst!

Kan självVisst är hon duktig?

The rest

Eftermiddagen och kvällen avklarad, eller kvällen är ju inte helt slut men Elisia sover och det blir helt plötsligt så mycket lugnade då. Hon känns lite bättre idag iallafall. Har ätit två smörgåsrån och två portioner med pasta, köttfärsås och grönsaker och hon har druckit mycket vatten, så jag får iallafall känslan av att hon är på bättringvägen. Fast förut idag när jag bloggade så var hon så trött och varm, men hur go som helst :-). Tog ett kort på oss då, försökte ladda upp det men jag lyckas inte vrida det rätt. Men söta var vi.

Har varit och tränat också, det jobbiga med det är att när man parkerar så kostar det en tjuga varje gång och det var jag för snål för idag så jag cyklade!!! Riktigt stolt över mej själv. Tänkt vilket bidrag till miljön jag bidrog med. Tänk om mina systar kunde vara lika duktiga när de ska till jobbet...Träningen - jo, det blev inte riktigt som det var tänkt. Hon som skulle ha Body Steppen var sjuk så vi fick köra ett Kombi pass, som är 50/50 stepup/styrketräning, och jag styrketränar aldrig nuförtiden, men det skulle behövas. Just där och då så kändes det inte alls jobbigt (inte överdrivet iallafall) men jag kan tänkta mej att ja få värsta träningsvärken imorgon.

Fia - men spottade dom inte ut alvedonen? Ni måste ha sprutat rakt ner i halsen ju

Madde - ja, precis en sån röst va det :-) Elisia tycker om att vara naken, ibland försöker hon dra av sej kläderna hon har på sej och jag tycker det är bra att hon är utan blöja. Fast idag har jag fått torkat både det ena och andra från golvet...

Ha det bäst!

Still sick

Nu är veckans föreläsningar och seminarier över, skönt. Det var visserligen bara igår och idag vi behövde visa oss i skolan, resten av tiden kunde vi sitta var vi vill och plugga. Tanken är väl att vi ska göra det imogron och på fredag också, och lite ska jag väl försöka göra, men Elisia är fortfarande sjuk så vi får se hur mycket som blir gjort. Hon har feber och är roslig i halsen. Hon vill fortfarande kanppt äta men hon dricker ordentligt iallafall. En fördel med tygblöjor är ju att man märker att de kissar ordentligt, det är ju lite svårare att märka med engångsblöjor.

Köpte två blöjor för ett tag sen från staysoft.se men de var på tok för små så idag har jag fått två nya blöjor och ett extra inlägg - gratis!! Alla som känner mej vet att jag tycker om när saker och ting är gratis.


 
De ser precis ut som de gamla, och jag testade en bara för att se om storleken stämmer och de satt bra. Bara aningens stora i midjan men det växer hon garanterat i. Får testa dom ordentligt från fredag eller lördag. För på fredag är det dags för blöjtvätt igen, var 3:de dagrekommenderas.Var tvungen att ta en flumbild mitt i all sjuklighet.

Ha det bäst!

Det ska börjas i tid...En helt underbar liten hjälpreda :-) Elisia brukar tycka det är kul att leka med disktrasan och gå och torka lite här och där. Den här gången fick hon disktrasan och jag sa: Gå och torka under stolen! och ni ser vad hon gjorde, helt underbart! Efter det så visade Robban henne att man kan ju torka på micron också, och det var lika kul detI bakgrunden ser ni mej diska, av någon anledning så behövs det alltid diskas...*suck*. Sen blev damen lite kall om fötterna och jag föreslog då strumpor men det dög tydligen inte (enligt Robban) så han tog på henne ett par tofflor hon fick i julklappProblemet med tofflorna är att de är i storlek 22 och hon har storlek 19 så hon nästan lite ut som Pippi Långstrump när hon gick. Tyvärr fanns det inte mindre tofflor när jag handla och de är ju så söta så jag var bara tvungen att köpa dem. Det var en inre röst som sa det.

Nu är det dags att plocka ihop nytvättade blöjor och sen kliva in i duschen.

Ha det bäst!

Glömde beröm

När vi började med tygblöjor till Elisia var det jag som bestämde det - pratade inte ens med Robban då det är jag som byter alla blöjor. Han märkte det när de första kom. Då sa han väldigt bestämt att han kommer aldrig att ta på Elisia en sån blöja. Gissa vad hon har haft hela dagen idag? Imse Vimses AIO blöjor!! Och han har tvättat och hängt de andra tygblöjorna. Det var visserligen jag som laddade maskinen, men va fan - han klarade ju av att trycka på knappen :-)

Ha det bäst!

Goddagens

Ja, dagen hittills har väl inte gått helt enligt planerna. Klockan 13 skulle jag har varit på studiebesök hos Specialpedagiska skolmyndigheten i Mellringe. 13.20 gick jag äntligen in genom rätt dörr. Först så åkte jag fel två gånger (trots karta och vägbeskrivning från eniro). Sen kom vi (jag och Viola som går samma kurs) fram till rätt område, tror vi parkerade nån minut över 13. Min tanke var då: Va skönt vi hinner nästan. Det gjorde vi inte. Det var inte det enklaste att hitta i det området. Vi var inne på Mellringeskolan och frågade om vägen och till slut så hittade vi. Det visade sej att vi hade gått runt den byggnaden vi skulle in i....

Fast på förmiddagen skötte vi oss exemplariskt! Vi fixade inför morgondagens seminarium. Vi har läst en bok om ADHD som vi ska redovisa muntligt. Boken hette: Kan de inte skärpa sig? och var hur bra som helst! Rekommenderad läsning till alla pedagoger.

Sen kom jag hem iallafall, efter att ha köpt mer panodil till Elisia, rumppiller. Det flytande går ju som sagt inte. Elisia är fortfarande sjuk, så idag har Robban vare hemma idag och kommer vara hemma imorgon också. Just nu för tillfället så känns hon väldigt pigg, men hon är inte så matglad, så helt frisk är hon inte. Så har hon sovit större delen av förmiddagen idag så det kan ju vara därför hon är lite piggare.Så här snygga är vi iallafall idag och det märks att Robban har vare hemma med henne idag för hon har inga kläder på sej ;-)

Jag hade fått lite rolig post när jag kom hem idag - en bok!Ni ser ju vad den heter och så. Tyckte det var lite kul när jag läste innehållsförteckningen - i den boken jag läste tidigare (det står längre upp för den som inte minns) så står det att pedagogen ska ge en elev med ADHD (eller annan koncentrationssvårighet) en ny uppgift innan eleven tappar koncentrationen. Man bl.a. korta uppgifter. I den här nya boken så är det bara korta kapitel. Så den är skriven så att alla kan läsa den - även de med koncentrationssvårigheter. Känns skönt med författare som tänker till. Jag själv tycker också om att läsa facklitteratur med korta kapitel, det känns som om man kommer mer framåt då.

Nu är det matlagningsdags, spagetti och köttfärssås till Robban (han lagar det själv) och fiskpinnar med potatis och vit sås till mej (vit sås låter bättre än stuvning, men det är det det är).

Ha det bäst!

Godmorgon!

Godmorgon allihopa, nu sitter jag och äter frukost O'boy med flingor, hur gott som helst. Fast jag försöker undvika det när Elisia är med för då vill hon bara smaka och det är ju inte det allra nyttigaste direkt.

Natten har varit riktigt bra med tanke på att Elisia är sjuk. Straxt efter midnatt så försökte Robban lura i Elisia flytande alvedon.Jag sa till honom att det kommer troligtvis inte att gå men du kan ju alltid försöka och det gick inte. Hon började dricka ur pipmuggen, trodde ju att det var vatten men sen när hon upptäckte vad det var så puttade hon bort muggen. Då böt han till en annan färg på pipen och då drack hon lite till men sen ville hon inte ha. Då doppade han nappen och då dög inte den heller. Hon är inte dum inte :-) Men hon sov riktigt bra, har väl vaknat ett par gånger och velat ha nappen men inte så ofta att jag har blivit störd av det.

Nu ska jag göra mej iordning inför skolan.

Ha det bäst!

Kontrakt skrivet

Så nu är det helt klart och bestämt att den 28/2 blir det flytt, så då är alla jag känner välkomna! Vi bjuder på mat till de som hjälper till från start till mål. Det vill säga de som hjälper till att bära från första till sista kartongen från den gamla lägenheten till den nya lägenheten. Ska bli så skönt att få tre rum!!!

Sen åkte vi till ICA Maxi allihopa. Det finns väl både positiva och negativa saker med att vi åker alla tre. Det dåliga är att det blir mycket dyrare än om jag åker själv. Det bra är att tillsammans så kommer vi ihåg allt vi ska ha (oftast) ändå så skriver vi alltid lista tillsammans för att inte glömma nåt, men ofta är det något vi glömt skriva upp. Det andra som är bra är att Robban betalde :-)

Elisia har som sagt varit sjuk idag och typ inte ätit nånting, stackarn. Men när vi kom från ICA så piggnade hon till och åt nästan en hel burk :-) men hon ville inte ha nån gröt sen på kvällen. Hon har också varit otroligt gosig idag. Sen hon började på förskolan har hon börjat leka mer och mer själv men idag har hon varit som ett plåster på mej eller Robban.Det här har varit en vanlig syns idag, fast jag har haft byxor på mej. En liten stund innan kortet togs så satt Elisia i mitt knä utan blöja och så la hon av en brakfis i mitt knä...det var visst lite "skvätt" i den fisen så det var bara att lägga jeansen i tvätten efter det. Så nu har jag inga rena jeans att ha imorgon, gå byxlös till skolan? Får dyka in i garderoben och kolla om jag hittar några gamla jag kan ta på mej, annars så får jag ta tighs och klänning men det känns som om det är lite kallt för det änsålänge. Vill gärna ha ett par plusgrader innan jeansen åker av. Det ser så kallt ut när snorfjortisar går på stan i bara tights, känner de inte att det är kallt?

Nu är det snart dags att sova.

Ha det bäst!

Måndag

Såhär hade jag tänkt att dagen skulle bli:

7.30 Gå upp fixa mej lite snabbt
8.00 Väcka Elisia om hon inte redan har vaknat
9.00 Lämna Elisia på förskolan, därefter åka och handla, sen dammsuga och diska väldigt snabbt. Därefter plugga hela dagen.
14.00 Hämta Elisia
16.00 Skriva kontrakt på nya lägenheten
Därefter laga mat och ha det lugnt och skönt.

Sårhär har det blivit hittills:

7.30 Jag gick upp och fixade till mej lite
7.50 Vaknade Elisia och var sjuk, feber, ville inte äta frukost...Så det har blivit en riktig hemmadag med både Elisia och Robban sjuka. Som tur är har Elisia varit så lugn så hon har legat bredvid/på mej i sängen/soffan så jag har fått pluggat ändå. Dessvärre har dammsugning, disk och tvätt hamnat lite på efterkälken, men det får jag väl ta en annan dag.

Robban verkar ha fattat att han betedde sej som ett jävla as i lördags för sen dess har han vare from som ett lamm.

Ha det bäst!

Slut på tråkigheter

Känns som att det blev lite tråkga inlägg, iofs sanna inlägg, men tråkiga. Försöker pigga upp lite med en bild på Elisia (hon har sovit i 1½ timme nu, skönt).Bild från imorse, när kläderna fortfarande var torra och rena, efter maten var det blöta. Tydligen är det kul att leka med vatten :-) men de har nog torkat tills hon vaknar. Passade på att testa hur BumGenius blöjan står sej när hon sover, hon brukar kissa en hel del då. Jag la in ett extra inlägg men det ska bli kul att se om den klarar sej eller läcker. BumGenius blöjan är iallafall den pocket blöjan jag känner mej mest nöjd med. Passade på att sy ett örngott när hon sov (hon vaknade nyss så nu slappar hon lite i mitt knä). Örngottet ska hon ha på förskolan.Rosa såklart :-) har slaktat ett gammalt lakan jag haft i flera år. För en, två? veckor sen sydde jag även en påse att ha blöjor i på förskolan. Sytt av samma tyg.Här är den full med blöjor, redo för förskolan imorgon.Elisia för några dagar sen. Det är inte så ofta vi har leksakssåpet öppet, hon öppnar det själv då, men när hon öppnar det är det alltid jättekul. Vet inte vilken blöja hon har på sej, men det är Mommy'sTouch eller CoolaBaby för de är de enda jag har i lila.

Elisia somnade om i mitt knä, så söt!!! Och änsålänge har inte blöjan läckt.

Ha det bäst!

Sjukling

I fredags var Robban hemma och var sjuk. Att han var sjuk hade han som ursäkt för att inte ta Elisia när jag gjorde iordning mej igår. Ändå så var han och tränade som vanlit igår. Han sa att det kunde vara bra. Idag är han sjuk igen - kanske inte så bra att träna när man är sjuk med andra ord.

Madde

Tack det känns bra!

Värsta lördagen!

Fan för denna dag. Den började bra. Elisia vaknade vid kvart över sju och vi låg och drog oss till åtta. Gick upp och åt frukost, så långt allt bra. Sen var jag lite slö igår så det blev inte diskat (det blir som sagt inte gjort om jag inte gör det, lr om vi har bråkat), så det tänkte jag försöka hinna med innan vi åker och tränar. Elísia tycker inte om när jag diskar utan blir arg. Jag försöker ha henne både i matstolen och på golvet med diverse leksaker men hon är fortfarande arg. Jag tycker att hon är så stor att då får hon vara arg. Man hör ju skillnad på skriker och att det är defenitivt ilska. Efter typ två minuter kommer Robban och är skitsur för att hon skriker och han orkar minsann inte höra allt jävla skrik. Han har själv sagt att jag daltar för mycket med henne och det är därför som hon är mammig. 

Isommras när jag jobbade kom jag hem och hon låg och gallskrek i sängen - han såg på tv, den typen av gallskrik har jag aldrig hört när hon har vaknat så jag vet inte om hon hade legat och skrikit en stund. Då hade hon nyss sovit middag i våran säng, som hon kan rulla ur. Så när ska man låta dom skrika? När dom är förbannade för att man diskar eller när dom är nyvakna och ligger i en säng som de kan rulla ur? Jag röstar för det förstnämda. Här börjar iallafall surigheterna.


Sen åker vi och tränar som vanligt på lördagar och det går jättebra. Förra veckan hängde jag knappt med på passet men nu hängde jag med riktigt bra, kul! Sen har Robban och Henke tänkt att nästa veckan så kan vi ju stanna kvar och bada i koppen. Det låter hur bra som helst, men har de tänkt på var Elisia ska vara? Hon brukar vara rätt trött efter att ha varit i barnpassningen - går nog jättebra att bada då (ironisk där).


Sen kommer vi hem och jag matar Elisia, Robban ser på tv... Sen vill jag duscha och göra iordning mej för jag ska träffa Sofia och Ida på Marieberg och köpa present till Ida som fyller 6 år i veckan. Jag sa flera gånger när jag duschade: Robban kan du ta Elisia? Det gjorde han inte. Inte det lättaste att duscha när man hela tiden får kolla så Elisia inte käkar tvättmedel lr nåt (tvättmedlet står i badkaret när vi inte duschar). Inte heller kunde han resa på röven när jag skulle sminka mej så då fick jag ha henne vid benen också. Inte för att jag har något emot att ta hand om Elisia, men han kan väl också göra nåt?

Jag blev riktigt förbannad iallafall. Kastade lite saker och smällde i dörrar. Då helt pöltsligt var jag helt jävla dum i huvudet, självisk och allt möjligt. Jag hade förstört hans liv (genom att bli gravid och inte vilja göra en abort), hans liv var helt förstört och skulle så förbli, det är ju massor med ansvar och skit. Det är ju knappast så att jag har tvingat honom att vara kvar! Han var helt fri att försvinna ur mitt och det då bilvide barnet liv om han så ville. Men hans liv var ändå förstört för han skulle ju få betala underhåll och bla bla bla. Som om jag skulle ha velat ha hans pengar.

Jo, när jag frågade honom om han kunde ta henne när jag skulle göra iordning mej så fick jag till svar: Men vad är det du ska göra? Ta på dej en tröja och åk. Kul sambo man har? Jag skulle kunna gå klädd i trasor och lukta skit han skulle inte märka nåt. Klippte mej i torsdags och han sa inte ett ord om det, och då klippte ja gändå av närmare 2dm.

Tanken var att han och Elisia skulle vara hemma men inte fan vill jag lämna henne hos honom, och därmed tvinga på honom mer ansvar. Så hon fick följa med mej till Marieberg. Sen när vi kom hem så skulle vi till en av Robbans kusiner för han fyllde 40. Det är tydligen svårt att säga till om sånt. Så då fick man åka dit också, vill ju inte tivnga på Robban med barnansvar än nödvändigt. Tur att de släktingar är jättetrevliga.

Nu väl hemma efter det så var det ju knappast så att han hjälpte till att laga mat, äta den gick däremot hur bra som helst. Men tro det eller ej, men han diskade! Efter att jag hade börjat (att börja själv går inte). Elisia skrek till efter det att jag hade nattat henne och det visade sej att hon hade bajsat. Självklart böt jag blöja, vill ju inte tvinga på honom mer ansvar än nödvändigt. Av nån konstig anledning så tog han över. Tror det var så att han hade upptäckt att det var melodifestivalen och trodde att jag ville se det, hur man nu ska vilja se det efter att fått höra att jag förstört hans liv. När allt var klart i köket så satte han sej framför tvn (han skulle nog aldrig överleva en dag utan den) och melodifestivalen var på. När jag satte mej så slog jag på datorn, kände att jag behövde skriva av mej. Då blev han sur och säger: Men ska du inte se melodifestivalen? Jag svarade: Nej, det är inte jag som satt på den kanalen. Jag hade tänkt att se det men jag har inte riktigt på humör för det. Så nu sitter han och tittar på "Hogan knows best", det är den typen av program han ser. Hade nog aldrig hört talas om "the Hills" om det inte var för honom.

Blev ett lång inlägg. Är bara så jälva förbannad!!! Hur fan kan han säga att hans dotter har förstört hans liv? Om han nu tycker det och att jag är helt jälva dum i huvudet, varför är han då kvar? Han påstår även att jag glömde p-piller med flit, vilket jag inte gjorde. Men jag är sugen på ett barn till så det kanske jag skulle göra? Fast jag vill å andra sidan inte ha mer barn med honom. Som sagt ingen rolig dag, sitter och snorar och tårarna rinner, så blev det jämt nrä jag är arg. Hade tänkt att gå och lägga mej när jag skrivit klart det här, men nu gick Robban på toa och det verkar som om han ska gå å lägga sej, typiskt! Jag som hade tänkt att få vara ifrån honom lite.

Ha det bäst! Att han det bättre än mej är inte svårt.


Denna dag

Madde du har så rätt så. Men det blir ändå enklare att svara en en kommentar än 4539 stycken, tycker jag. Men du är vuxen och väljer själv.

Dagen idag har varit lite småseg. Gick upp vad kvart över sju hann göra mej nästan helt iordning innan Elisia vaknade. Fick sminka färdigt mej med henne på armen. Ger man henne en puderborse så går det riktigt bra för då "sminkar" hon sej själv. Det gäller att lära sej i tid, *haha*.

Var på seminarium på förmiddagen, oförberedd som vanligt. Igår prioriterade jag som sagt att få mej klipp framför att plugga, ibland måste man få lyxa till det :-). Blev supernöjd med klippningen och seminariet gick bra ändå, så den här gången var det garanterat värt det.

På eftermiddagen har jag även lyckats lägga in lite bilder i datorn.Dagens post, alltid kul med post (om det inte är massor med räkningar). Idag fick vi paket från Goboken. Två böcker som fick mer än godkännt av Elisia. Hon älskar visserligen när man läser för henne så hon godkänner de flesta böcker så länge det inte är för mycket text, hon tycker om att bläddra. Och att ta av sej strumporna, vilket hon gjorde nyss.Elisia i pocketblöjan från BumGeinus, tröjan från Småfolk (traderafynd). Hann ju som sagt inte kolla hur mycket kiss blöjan klarar då pluttan bajsade rätt snabbt.En påpälsad Elisia sprang runt imorse när jag skulle klä henne. Så kul att hon börjar gå i vinterstövlarna. Förut har hon bara satt sej på golvet och gnällt när man ställt ner henne och on haft dem på sej.

Ha det bäst!

Madde och lite till

Snälla kära syster, kan du inte skicka en lång kommentar?? Det blir lättare att svara då. Men jo, här finns det skräp på golvet, det blir lätt så när man har en dotter som mer än gärna leker med reklam och drar ut allt som finns i skåpen. Det är ju inte alltid så att skåpen är rena. Angående collageet så om det blir nåt nytt (det blir det säkert) så kommer du få vara med då! I promise!

Annars så har eftermiddagen varit lugn. Har testat de nya blöjorna och hon bajsde i båda två. Inget läckage och det är bra. Men jag tycker att de är lite breda i grenen så det blir lite bylsigt. Det stod också på hemsidan att Bum Genius blöjan skulle gå att få i fyra olika storlekar. Jag fick det till tre om jag inte kommer ihåg helt fel. Testade först på mellanstorleken men det gick inte alls. Så där fick det bli största storleken. Mommy's Touch blöjan däremot fick vi ta på minsta storleken. Eller på längden fick vi ta på minsta men bredden hade jag nånstans mittemellan. Men de satt bra båda två förutom lite bylsigt i grenen. Lite synd bara att jag inte hann testa de lite längre. Fick byta efter 1½ timme eller nåt i.o.m bajset. Skulle vilja veta hur mycket kiss de klarar. Coolababyblöjorna är ju lite smalare i grenen men de klarar inte alltför mycket kiss. Kanske klarar de här blöjorna mera, i.o.m grenbredden? Den som lever får se.

Har bild på Elisia med BG-blöjan men orkar inte lägga in den i datorn nu, är lite för trött för det. Den kommer imorgon.

Ha det bäst!

Nyklippt

Så här såg jag ut imorse, fick vara själv på en bild sen ville Elisia också vara medOch så här ser jag ut nuMycket bättre om du frågar mej! Frisöer var som sagt Ellen, hur duktig som helst. Det enda som nu är jobbigt med mitt hår är att jag har en virvel i luggen så den blir inte riktigt som jag vill. Får försöka fixa den på något sätt. Måste färga det också, när min fäg sitteri för länge blir håret rödaktigt och jag hatar det. Hade planer på att försöka få min egna färg men nu efter klippningen så blev det så jätterött så nu är det dags!!

Robban ringde nyss och på måndag klockan 16 ska vi skriva kontrakt på nya lägenheten!!! Så skönt! Äntligen ska Elisia få eget rum och förhoppningsvis då också sova där hela natten. Inatt låg on och bökade mellan oss i två timmar, inte kul.Världens sötaste tjej innan vi åkte till förskolan, måste snabba mej nu så jag hinner i tid till att hämta henne...Elisia i orange blöja tygblöja fårn coolababy :-) och sen idag ska jag testa de två nya!! Spännade (hur kul liv har man när man tycker det ska bli spännande att testa tygblöjor?).

Har sen disk och skärp på golvet om nån käner sej frivillig...

Ha det bäst!

Madde

Kan upplysa dej om att vi har lite olika inkomster att röra oss med. Olika utgifter också det vet jag. Men gör man en procentuell jämförelse så har nog du mer pengar än jag. Vill du så får du ju även skänka en slant till behövande systrar (och då är jag mer behövande än Sofia).

Mätt och trött

Tror jag har lyckats göra det som var tänkt idag och lite till. Fast jag hade nog behövt plugga lite till, men så är det ju jämt. Gjorde iallafall klart collaget till förskolan, självklart glömde jag ta kort på det. Men det var turkos botten och sen bilder på mej, Robban, Elisia och hennes kusiner Ida och Anton. Kom på sen att man kanske skulle ha bilder på faddrarna?

Angående rubriken så är jag trött för att jag har tränat, och mätt för att jag har ätit pannkaka *mums* ändå så åt jag inte så många. Fyra tror jag det blev, brukar kunna äta ett par till iallafall. Men idag tänkte jag att nu ska jag bara äta mej mätt och inte proppmätt och det är jag glad över. Många gånger kommer ju mättnaden efter en liten stund och så var det verkligen här. Så jag blev proppmätt ändå.

Har ringt och "bokat" tid för klippning också. Säger man bokat tid när det är hos någon man känner? Visst finns det de som känner sin frisör, men den är lilla damen jobbar inte som frisör. Ellen ska iallafall klippa mej imorgon, ska bli spännande. Hon gick nämligen frisör i gymnasiet men sen har hon typ inte klippt nånting. Så jag har sagt att hon får träna på mej. Har inte kliipt mej sen i maj förra året (frisörskräck) så det kan ju knappast bli sämre.

Har fått de nya blöjorna också. Riktigt fina. Madde - det är one-size blöjor så du kan använda dem fårn start på dina blivande bajskorvar. Tyvärr så glömde jag ta kort innan jag la dem i maskinen. Eller rättare sagt jag är så ivrig att få testa dem så jag ville tvätta dem så fort som möjligt. Hade ju gott och väl kunna tagit kort innan. De hinner ju ändå inte torka innan Elisia ska sova så de blir inte testade förrän imorgon ändå.

Kan bjuda på en tvättbild, mycket intressant måste jag säga *haha*Så här borde det se ut hos att familjer som har blöjbarn! Tänk vilken insats för miljön det skulle bli. Visserligen så tvättas det ju en del, men vad är det mot ett stort sopberg????? Köper men dessutom blöjor begagnat och även säljer vidare sen när ens egna barn är färdig med blöjor så är det ännu bättre. Själv har jag blandat med nytt och begagnat, tyvärr så finns det inte så mycket pocketblöjor att köpa begagnat och det är ju dem som är bäst! Men jag kommer garanterat att sälja dem vidare sen....tror jag, eller mitt lilla barn kanske vill ha dem till sina barn? Känner jag mej rätt så blir de nog kvar, har lite svårt att skiljas från fina saker.Tog en bild fast de inte har torkat riktigt. Båda blöjorna är mörkare än på bilden, den lila ser inte heller så blå ut som på bilden. Jättefina är de!! Nu är de utan stoppning så de kommer bli lite fylligare sen. Vill prova dom nu!!

Hmm, ingen Elisiabild idag? Måste ta massa kort på henne imorgon så ni får se hur söt hon är!!

Nu är det dags att smörja in hela mej!

Ha det bäst!

Min dag

Att göra idag:

- Klippa och klistra ihop ett litet collage med bilder till förskolan. Alla föräldrar har redan gjort det men jag är lite seg av mej, en riktig strumpbyxa är jag.

- Plugga så mycket som möjligt!!!

- Fixa pannkakassmet innan 16.20

- Träna body-step kl 17

Sen allt vanligt skit, diska, bädda och städa...tvätta kanske?


Äntligen kväll!!

Jag är riktigt jävla trött nu, var väl ett år sen jag var så här trött tror jag. Det ska bli riktig skönt att sova sen! Att dagen blivit så bildlös skyller jag på min trötthet - tar igen det imorgon.

Satt och kikade lite på IKEAs hemsida - älskar det stället - och hittade lite möbler jag vill ha till nya lägenheten. Kom upp i exakat 3002.- visserligen inte så mycket pengar, men har man inga så är det mycket. Jag har lovat mej själv, eller sagt till mej själv det beror väl på hur man ser det, att inte handla mer på kredit utan faktiskt spara ihop till det jag vill ha. Får väl se hur det går nu. Det är ju så lockande att åka till IKEA och handla med det där lilla plastkortet, men det vore ju så skönt att få hem räkningen och se att man ha betalt av allt, kanske t.o.m betalt in lite som man handla för?? Får väl försöka sätta undan minst en femhudrig i månaden så tar det ju "bara" ett halvår innan jag har det jag vill ha. Fast sen finns det ju alltid en massa småsaker man vill ha. Plus att det inte är några köksmöbler inräknade och jag vill verkligen ha nytt bord och nya stolar. De vi har ni är verkligen skitfula, fattar inte vad Robban tänkte på när han köpte dem...

Nu ska jag smörja in ansiktet, sen funderar jag på att lägga mej...var nog typ ett år sen jag la mej så här tidigt.

Ha det bäst!

Huvudvärk

Oj vad trött jag börjar bli, det känns verkligen i huvudet att jag inte fick sova så mycket inatt. Robban hade tänkt att träna idag för att fick inte träna igår, men det orkade han inte och jag förstår honom för det hade inte jag heller orkat. Han skulle lämna Elisia i barnpassningen, men hon gallskrek så fort han satte ner henne så han fick leka en timme där med henne istället. Var som sagt på Willys förut idag och äntligen kom jag ihåg att köpa nagelfilar. Jag har tänkt göra det tre fyra månder eller nåt, men hela tiden glömt bort det!Handlade som sagt på Willys så det blev inga flashiga färger direkt. Har försökt rensa lite i klädkammaren, vilket inte är lätt för det står fem kartonger i vägen. Men jag fick ihop lite kläder som Elisia har vuxit ur som ska ner i källaren, det finns en säck där med urvuxna kläder. Den här fina overallen kommer iallafall få åka ner dit, kommer sakna den. Jag tycker den är så fin!!Men den börjar bli lite kort i benen och så känns den lite tajt. Tur att hon har mer kläder :-)

Nu är det dags att börja med maten. Ris och korvstroganoff.

Ha det bäst!

Vilken natt!!

FY vilken natt det har varit. Elisia var jättetrött igår kväll, höll ju som sagt på att somna i badkaret. Men sen så vaknade hon vid 23 kanske? och somnade inte om ordentligt förrän vid halv 4!! La henne mellan mej och Robban som jag brukar göra när hon vaknar, och i vanliga fall så somnar hon om nästan direkt men inte nu. Hon somnade och sov kanske 10-15 minuter sen så vaknade hon och gnällde. Att man får leta som en dåre efter napparna (hon brukar spotta ut dem ibland när hon sover) gör ju inte saken bättre. Ibland är de också omöjliga att hitta eftersom att Robban lagt sej på dem, jag tycker att man borde känna det...Ju längre tid det tar innan man får in nappen i munnen på henne, desto längre tid tar det innan hon somnar igen.

Känner mej helt slut nu...inte kul med tanke på att jag måste plugga. Har hur mycket som helst att läsa till på fredag, har seminarium då. Vi ska som tur är inte skriva någon text och det känns könt.

Har även hunnit med en tur till Wilys också. Åkte till det nyöppnade på öster, har alltid så svårt att hitta när jag går in i en ny mataffär. Men jag behövde bara fråga personalen en gång iallafall :-) så jag är nöjd. Fast det känns alltid så tråkigt att handla mat, finns andra saker jag hellre lägger pengarna på.

Nej, nu är det diskdags! Och så hoppas jag att posten har med tygblöjor idag!!

Ha de bäst!

Sötnosar

Finns det några sötare?Elisia var så tröt så hon höll på att somna i badet, slocknade som en stock sen när jag la henne :-), helt underbart.

Upptäckte förut idag när jag skulle gå och hämta Elisia från förskolan att någon hade lagt sina vantar på min vagn, fyfyvackra var de inte heller...Så här söt var iallafall Elisia när jag hämtade henne. Söt är hon alltid men hon är så go när jag hämtar henne. Jag får alltid en stor kram när jag kommer och ett jättestort leende. Sen vi väl kom hem så smet hon in med skor den busanTermobyxorna är jättestora!! Och jackan oxå, köpte på tradera så var lite svårt att prova....

Sitter och tittar på familjen annorlunda på fyran - hmm, hur kan man skaffa så många barn?? Visst det är garanterat jättemysigt många gånger, men vilket jobb!! Känns riktigt skönt att bara ha en (för tillfället iallafall).


Mitt nya läppglans

Dagen hittills: Vaknade nångång straxt före 7 när Robban gick upp sen kunde jag inte somna om så straxt efter 7 gick jag upp och straxt efter det vaknade Elisia. Sen var det full fart som det blir varje morgon då hon ska till förskolan och jag till universietet. Det var blöjbyten, i med mat, på med smink (jag alltså) och kläder. Hann inte direkt plocka undan efter oss heller så när jag kom hem efter seminariet (som för övrigt var riktigt tråkigt) så såg det ut som om en bomb hade slagit ner här och det gör det fortfarande. Kommer inte hinna städa något heller innan det är dags att hämta Elisia heller, får försöka städa med henne sen. Lyckades iallafall få en bild på oss mitt i morgonrusningen, jag i mitt nya läppglans från FACE, tror det är första gången som jag har ett läppglans jag verkligen tycker om!Så är snygga är vi :-)

Sen så måste jag berömma min underbara sambo. Igår var han på netonnet och det här kom han hem med:Elisia köpte han visserligen inte där, henne gjorde vi tillsammans, men hon tyckte det var kul att lyfta på kartongerna (fast dom var inte tomma!). Det är jag som har bestämt att de skulle vara röda. Kök som går i rött är helt klart snyggast så det ska vi ha, bestämmer jag! Det mest fasinerande det är att dom kom på plats direkt också, inte alltid det är så här. hade en ram med kort i som stod på golvet i två månader eller nåt....men det är en annan historia.Så här fint blev det när de kom på plats. Smörgåsgrillen står dock bara framme när den används annars så blir det så trångt (eller så står brödrosten där, och det gör den ofta...). Kan passa på och säga att kaffebryggaren är en julklapp från Robbans pappa Janne, och smörgåsgrillen köpte vi för presentkortet vi fick i julklapp av Dennis, Båda två TACK! Robban kom även på igår att vi inte köpt present till Dennis när fyllde år, lite klantigt av Robban tycker jag. Det är faktisikt hans kompis från början.

Robban ska få lite mer beröm, igår gjrode han rent komposthinken. Helt frivilligt! och han hatar allt som har med åervinning att göra, han påstår att det fixar dom på tippen ändå så det behöver inte vi göra.Fick post förut idag (som om det skulle vara något nytt) och det är alltid kul. Idag fick jag massa bilder som jag skickade iväg på framkallning så dem ska kolla igenom sen och så fick jag en bok också! Älskar böcker!Har gått med i barnensklassiker.se och då får man en Astrid Lindgren bok i månaden - med den nya röda pärmen.
Jag tycker att Astrid Lindgren är hur bra som helst och vill självklart ha alla hennes böcker och nu fick jag äntligen den första (därifrån alltså, några hade jag sen innan). Har gått med två gånger. Den första gången hände det ingenting och nu är det säkert över en månad sen jag skickade in min anmälan och idag fick jag boken! Hoppas det blir lite mer regelbundet sen.

Ha det bäst!

Tygblöjor

Har som sagt en snäll sambo, vid namn Robert, som tog hand om min lilla p-bot. Man kan ju då tänka sej att lilla Stina skulle vara duktig och spara dom pengarna, men nej, jag går och köper tygblöjor. Har hon inte redan så det räcker??, tänke du då. Mitt svar: Kanske det, men det vore skönt att slippa använda reservblöjorna, därför så köpte jag två pocketblöjor för de är så mycket smidigare. Köpte iallafall dessa två:

http://www.barnshop.se/product_info.php?cPath=51_56_61&products_id=394 denna blöja köpte jag i lila. Har inte hört så mycket om den heller och när man tittar på sidan så verkar det bara som om den går att ställa in i två storlekar, trots att det är en one-size. Känns som att risken är stor att barnet hamnar mellan storlekarna.

http://www.barnshop.se/product_info.php?products_id=316 denna blöja köpte jag i rosa. Hör hört en hel del som den här blöjan och bara positivt. Många tycker att den sitter bra, å andra sidan så är ju alla barn olika så det kanske inte jag tycker. Även denna blöja är en one-size och den går att ställa in i fyra olika storlekar, vilket borde minska risken att hamna mellan storlekarna. Inlägget ska tydligen vara en baddare på att suga upp kiss också och det behövs här!

Köpte en blöjsäck också, har testat lite hur det är bäst att förvara blöjor i väntan på tvätt och kommit fram till att PUL-påsar är det bästa sättet. Så det blev den här: http://www.barnshop.se/product_info.php?products_id=293 och nu var jag lie tråkig så den fick bli brun. Men brun är också fint.

Ha det bäst! Själv väntar jag med spänning på det nybeställda blöjpaketet :-)

Disken igår & lite till

Gissa vem som fick diska igår? Jo jag, (frivilligt om du frågar Robban, - jag tar den sen!!). Men det visade sej att han hade betalat min carparkräkning så det var han värd.

Festen igår då? seg om du frågar mej, men det kan bero på att jag var helt nykter, trött och det var lite folk där, därav inga bildet. Sen hörde jag via ryktesägen att födelsedagsbarnet inte helt uppskattade det hela, men det var som sagt bara rykten och inget som jag vet om det är sant. Elisia tyckte däremot att det var hur kul som helst, skulle absolut inte sova. Glasunderlägger som de hade var typ hur roliga som helst.Till slut vid 23 så blev hon riktigt trött och höll på att somna i mitt knä. Så då tänkte jag att vi åker hem - då blev hon hur pigg som helst när det var dags att ta på ytterkläder. Men hem åkte vi och hon somnade som en stock i bilen. Sen sov hon hela vägen hem, hela vägen in i lägenheten och när jag klädde av henne och la ner henne i spjälsängen. Dom kan sova djup de små liven :-). Tyvärr så vaknade hon vid halv 9 nu på morgonen, hade väl gärna fått sove lite längre tycker jag.

Elisia har också visat idag att tjejer kan göra mer än en sak samitigt idag!Sitta på pottan och spela musik samtidigt! Inte dåligt i den åldern ;-.) att det sen varken kom kiss eller bajs i pottan är inte lika viktigt. Har märkt en annan positiv sak fårn tygblöjorna. Förut när den lilla damen luftade rumpan så kunde det småkissas lite då och då, små pölar här och där. Numera så kan honvara nakten ett bra tag innan det kommer nåt, och  när hon kissar då så kommer det en riktig pöl.Elisia med favoritgosedjuret. Ett lejon som hon fick i present av Dennis. TACK!!! (tyvärr så luddar den endel så jag är väl inte lika förtjust i den).

Ha det bäst!

RSS 2.0