Min syster Madde

Madde: ja perfekt är jag, men det är kul att du säger det. Det uppskattas. Kanske ska testa Danils brumbrum, men då vill jag köra själv. Jag har nämligen fått för mej att det känns häfitigare då.

//Stina

Grekland here we come!

Grekland blir det, men inte Rohdos (stavas hur?) och inte heller två veckor. Det blir en vecka på Samos, Grekland. Jag tror att det hette Samos, skitsamma egentligen det ska bli hur skönt och kul som helst att komma iväg! Det jobbiga är bara att flyget går 06.45 så vi får åka härifrån vid 2....men men, nästan allt är iallafall klart. Deon ska packas ner, det ska diskas och moppas sen är det bara att sova och sen åka.

Jag hade ju hoppats på att få duscha innan men just nu ser det dystert ut. Eon har nån jävla läcka så det finns inget varmvatten. Det skulle förhoppningsvis komma igång vid 21 ikväll, men det gördet säker inte. Man ska som sagt inte hoppas på för mycket när det gäller stora bolag. Jag inbillar mej nämligen att de inte bryr sej om lilla mej.

Nu skulle jag kunna ordbajsa mssor men det har jag ingen lust med - tänkte vara duktig och ta tag i disken igen. Nu får jag iallafall diska utan barn. Fast Elisia har varit jätteduktig de senaste gångerna jag har diskat. Då står hon på en pall brevid och "hjälper till" (blöter ner) tyvärr är det inte alltid så säkert och på förmiddagen trillade hon av pallen och dunsade ner i golvet, stackarn...Men efter 20-30 min ville hon upp igen men då fick hon inte. Det räcker som sagt med att trilla en gång om dan.

//Stina

Sommar och sol - och det är koskit i hagen

Jag är som alla andra  - jag bloggar mindre när det är fint väder! Vem vill sitta inne och blogga i detta underbara väder? Inte jag iallafall. Jag har ju visserligen bärbar dator och bredbander räcker säkert ut på balkongen men det känns inte så kul att sitta i en lägenhet oavsett om man har balkong eller ej när solen äntligen visar sej. Så vi har varit ute i Ekeby-Almby hos Henke och Simone både igår och idag.Där har vi både solat och badat! Och Elisia sov middag igår, inte idag. Så vid 18-tiden när vi åkte så slocknade hon i bilen och gick inte att väcka när vi kom hem. Vi ruskade och ropade men inget hjälpte. Det var bara att byta blöja på henne i sömnen och så hoppas jag på att hon sover hela natten. Jag vill inte att hon vaknar vid 12 och tror att hon sovit middag. Baddräkten, även kallad burkinin av min pappa, funkar hur bra som helst. Det ska vara solskyddsfaktor 50 i den och så smörjer jag med 30 på resten av kroppen och hon är inte ett dugg solbränd! Rekomenderas! Hunden i bakgrunden är en av världens snällaste hundar som Elisia älskar att mata! De är riktigt söta tillsammans.Så här söta är vi tillsammans :-)På midsommarafton var vi också hos Henke och Simone (man kan nästan tro att vi bor där) och då åkte jag den här bilen dit! Det ska föreställa en sportbil. Men jag blev besviken på turen. Det lät massor inuti och så trodde jag att det skulle bli lite sug i magen när det gasades men jag kände ingenting! En corvette är det, amerikansk skitbil om du frågar mej.

Nu ska jag vuxenbada. Hoppas bara att Elisia sover - hon har redan vaknat till två gånger. Gissar på att det beror på att hennes rum blir sjukt varmt!

//Stina


Jag vill bara #¤%&/%¤#%&/%&/

Är inte riktigt på det bästa humöret, eller jo det är jag väl men igår vad jag ritkigt sur!!

Jag var ritkigt duktig på jobbet igår, trots att jag hade packat det jag skulle så tog jag en ny order när det var en halvtimme kvar istället för att slappa. Resultatet blev att jag inte var klar i tid. Inte för att jag tog en för stor order eller plockade för sakta, utan för att folk inte har skjutit av efter sej!! Skjuter av = fylla på plockplatsen när man tar den sista varan. Två gånger hände det.

Den första gången så hade personen iallafall tagit bort den tomma pallen, grejen är att då lurar man sej och tror att personen har skjutit av också. Andra gången var klockan 22.55 (slutar 23.00) och den personen hade inte ens brytt sej om att ta bort pallen, trots att pallplatsen var mindre än två meter därifrån. Jag var inte glad!

Sen blir jag ritkigt förbannad på alla snorungar som kör som dårar ute på Aspholmen (industriområde i Örebro). När jag cyklar hem från jobbet så cyklar jag över där och det finns ingen cykelväg därför cyklar jag i vägkanten. Grejen är att dessa snorungar som kör i 190 (minst) hur lätt som helst kan få sladd och då köra in i mej. Jag som cyklist är chanslös!

Nu såg jag bilen i god tid och misstänkte att de skulle köra in på den vägen som jag cyklade på, vilket de också gjorde så jag cyklade typ utanför vägen. Grejen är den att när man svänger i de hastigheter som dessa snorungar gör så kan man omöjligt se om det är någon/något på vägen. En olycka händer väldigt lätt!!!

Det finns ju en andledning till att dessa snorungar måste ha bilen skriven på sina föräldrar för att annars blir försäkringen för dyr. En bekant till mej kollade upp vad det skulle kosta att försäkra en BMW från -99 skriven på en 20-årig kille boendes mitt i stan, över 40 000.- och jag förstår försäkringsbolagen.

Idag är jag sur för att jag inte har fått nån lön!! Har visserligen bara jobbat en dag i maj, men det ska jag väl för fan få betalt för? Misstänker att det kan bero på att jag inte hade nåt stämpelkort då och att de då glömt att skriva in det. Får ringa till dem.

Många människor behöver skärpa sej! Fast inte jag :-)

//Sina

Nervös och lite stressad

Jag är stressad!! Inte stressad för att jag har 7000 saker att göra utan tid till det. Utan för att vi inte har bokat resan än!! Det postivia med det är att den har blivit billigare, nu är den nere på 11 000.- och jag tycker det känns lite nervöst att bara vänta. Problemet är ju att vi inte vet hur mycket Robban får i lön, tyvärr har ju hans chef inte den bästa framförhållningen. Får Robban lön den 27 ska man vara nöjd, det har ju hänt lite för många gånger att den kommit senare - lönespecen har han tur om det överhuvudtaget kommer något. Hittills har han dock aldrig fått någon som är helt komplett.

Men men, det är bara att ta djupa andetag och andas lugnt. Jag har iallafall städat hela förmiddagen - utifall det skulle bli en resa. Jag har nämligen ingen lust att städa som en dåre på lördag och jag vill heller inte komma hem till bananflugor.

Min kamera är dessutom inte hemma än...trots att jag påminnde Robban igår om att ta hem den då han var hos Henke och Simone där den är...

Kan för övrigt tillägga att man märker på folks bloggar att det är fint väder. Det är inte alls lika många blogginlägg.
//Stina

Räkningspengar in på fel konto...

Madde: Det finns roligare saker att göra när man är barnfri än att blogga :-) dessutom så hade jag räknar med ett blogginlägg från dej igår. Jag vill ju veta hur du har upplevt en dag med ett litet barn. Tänk 2012 när vi går med två barn var!

Jag höll på att dö nyss! Inte så att jag höll på att bli påkörd eller liknande. Jag råkade flytta över 7000.- som jag ska betala räkningar för till fel konto!! Råkade flytta dem till ett konto som jag inte kan flytta dem från!! När jag var liten så jag (och mina syskon) ett bankkonto (låter som om det var värsta lyxen...) som man var tvungen att ha en bankbok till. Den bankboken behövs när man ska ta ut pengar från kontot. Man måste med andra ord gå till banken för att göra det.
Dessvärre kan man numera sätta in pengar på det kontot via internet.

Bankbokskontot och kontot jag använder för att betala räkningar ifrån (gamla miljonkontot om jag inte minns fel) har samma namn. De heter båda sparkapitalkonto. Självklart lyckades jag flytta över mina räkningspengar till fel konto. Det var bara att ta på sej skorna och gå ner till bankkontoret. Då var jag väldigt glad över att jag bor i Tybble och har ett litet lokalt kontor runt knuten. Nu är bankbokskontot avslutat och räkningspengarna sitter på räkningskontot. Så ska det inte kunna bli fel igen.

Igår satt vi och kollade lite resor, och det lutar åt att vi åker till Rodhos (stavas hur?) på söndag och blir borta i två veckor. Hoppas hoppas! Det skulle vara så skönt.

Midsommar, det regnade minimalt!!

Så då var midsommar över för den här gången, oj det lät positivt! Tolka mej rätt nu, jag tycker alla aftonar är jätteroliga och mysiga men det är sådana krav! Man ska ha så roligt! Visst är det kul att ha roligt och det vill man väl för det mesta alltid ha också. Men jag gillar inte att det är ett sådant måste.

Dagen började lugnt, blev väckt kvart över sju, lite väl tidigt. Det tog jag dock igen sen med att ligga och slappa på soffan och Elisia gick runt och lekte med dockvagnen.

Efter lunch. Ut till Sannahed och dansa runt stången. Fika hos farmor och träffa familj och släkt. Alltid trevligt.

Eftermiddagen spenderades ute i Ekeby-Almby hos Henke och Simone. Det var också trevligt. Elisia har uppfört sej helt underbart, har busat massor med Simone och Dennis. Hon börjar t.o.m. krypa upp och mysa med Simone, vilket jag tycker är hur kul som helst! Helt plötsligt kan jag gå på toa utan att hon skriker! Simone är queen på barn.

Vid 23 åkte jag och Elisia hem och nu sover hon som en liten stock :-)

Om jag nu ska komma på nåt negativt så är det att jag är så sjukt glömsk...I Sofias jackficka glömde jag min mobil och hos Henke och Simone glömde jag kameran, som Robban förhoppningsvis kommer ihåg istället. Det positiva är att det har bara regnar när vi har varit inne!

Sovgott alla!

//Stina

Pappa vid 58? Elakt

Läste lite i MAMA igår, det brukar alltid stå vilka kändisar som har fått barn. Stellan Skarsgård, 58 år, har blivit pappa igen. Hans sjunde barn. Nu är det inte hur många barn han har som jag reagerat på, utan på hans ålder. Är det inte lite elakt mot barnet att vara så gammal? Även om han just nu är en fräshing så kan det vända snabbt. Hur kul kan det vara att ta studenten och pappagubben står där med rulatorn?

En glädjande nyhet är att min jobbvecka är slut! Är ledig idag! :-) Riktigt skönt, och Elisia sov till nio så jag behöver inte sova middag heller. Ska bli skönt att slippa se håriga rövar och stjärtskåror på Axfood.

Var å klippte mej på föriddagen. Numera är mitt hår 5 centimeter kortare, hade väl tänkt att ta lite mer men jag blev lite feg. Får väl gå dit om nån månad igen och ta några centimeter till. Vill så gärna klippa bort allt hår med gammal hårfärg. Tyvärr är jag lite för feg för att ha så kort.

Passen kom idag!! Så nu är det bara att boken resa!!

Sofia: Ja, jag har fått en lite pluttetjänst på Almbyskolan i höst. 17% eller 23% blir det, det beror på hur mycket de ska spara. Jävla finanskris!!

Madde: Nej, tröjan med svampar har jag ligger på dagis så jag slipper se den! Men hon har två favoritklänningar. Den ena lite mer favorit än den andra, och den vill hon jämt ha!

//Stina

Håriga rövar

Jag har märkt att på mitt jobb finns det många karlar med håriga rövar, och vad värre är - de visar dem!! Igår så rasade det två pallar, jag var med och plockade upp båda två (tyvärr så var en min...) och när man plockar upp saker från golvet så böjer man sej ner och skrämmande många visade då upp en hårig röv!! Jag skiter i om folk har häng på byxorna men kan man då inte ha ett par kalsonger som täcker stjärtskåran?? Jag vill nämligen inte se den!

Jag har för övrigt sjuk ont i fötterna efter gårdagens arbete...Jobbade över i två timmar, men vad gör man inte när man är kåt på pengar?

Nu är det dags att klä på min underbara dotter lite kläder. Hon har blivit väldigt bestämd med vad hon ska ha på sej och hon såg inte alltför glad ut när hon såg kläderna jag valt. Ska bli intresant att se hur det går.

Sen bär det av till förskolan med en liten avstickare till polisen dessför innan.

//Stina

Söndagsrepriser

Reprisdags för mej. Jobbar ju som sagt kväll för stunden vilket gör att jag missar på Desperate Housewifes och Grey´s och kompani så nu måste jag se repriserna! Katastrof i mitt liv annars, eller inte, men jag vill gärna se det. Tyvärr missade jag första delen av DH men det får jag överleva.

Jag har även sovit middag idag, hur skönt som helst, och det blev ännu bättre. Jag vaknade till det underbara ljudet av att någon diskade. Eftersom att jag låg i sängen så visste jag ju att det inte var jag som diskade utan det var Robban. Hans tå ör för övrigt inte ett dugg bättre. Dubbelt så stor och helt lila, nästan lite svart där han tömde den på var. Men men, han badar tån i alsolsprit med jämna mellanrum och imorgon bär det av till vårdcentralen. Inte fan kan de neka honom att komma när tån har sett ut som den gör sen i fredags.

//Stina

Män som fnittrar

Nu har jag kommit fram till en av de mest oattraktiva sakerna hos män, bortsett från svettlukt, dålig andedräkt m.m. Män (pojkar) som fnittrar!! Finns nog inget mer irriterande.

Annars så har dagen bara rullat på...och nu har jag en sjuk huvudvärk. Kan de bero på att jag sover för lite? Jag skulle gissa på det.

Brukar läsa Pernilla Walhgrens blogg på mama.nu och hon gör saker hela tiden dygnet runt i princip! Hur orkar hon? Jag skulle vara helt slut. Men jag måste säga att hennes son Theo är hur söt som helst!

Har inget vettigt att säga så nu är jag tyst!

//Stina


Bilder

Ligger ju som sagt lite efter vad gäller bilder, och då framförallt på min underbara dotter. Eftersom att jag inte har nåt vettigt att skriva om så kör vi bilder för tillfället.


Vi börjar med dagens outfit, Elisia har valt klänning helt själv! Jag tog fram en annan men hon pekade på denna, så då fick det bli så. Tyvärr har hon redan hunnit kissa på den så just nu är den i tvättmaskinen, som har gått klart men jag har inte orkat hänga skiten än...


Richard som tar studenten, själv satt jag och skrev en tenta som fortfarande inte är rättad...


Är med i en pocketklubb som jag hela tiden glömmer att gå ur, glömmer också att välja böcker hela tiden så jag får jämt så slumpmässiga. Nu blev det dessa två. Måste säga att jag är lite tveksam till Guillous bok, han har ju skrivit ondskan och nu drar han in huvudkaraktärerna in den här bokserien. Vet inte riktigt vad jag tycker om det, får väl uttala mej ordentligt när jag läst boken och sådär 10 år eller nåt.


Elisia matar snoppdockan (han kallas så just för att han har en snopp, hon har en negerdocka också och den kallas för negern).


Elisia och slappisen slappar. För tillfället så slappar Robban hela tiden för hans ena lilltå har blivit lila och dubbelt så stor. När han ringde vårdcentralen så fick han till svar att det var inget konstigt, men det vore bra om han kunde linda den...Jag vill också ha lön för att säga att allt är helt normalt. Just nu har han lagt på ett ultratjockt lager med ibumetinsalva, ska bli såååå spännande och se om det hjälper.

Allt för denna gång.

//Stina


Back in the game

Försökte mej på en ny blogg på ett annat ställe då jag tycker att det krånglar för mycket här vissa perioder, men den andra bloggen var så krånglig så jag fatta inte ens hur jag skulle använda den....Så jag fortsätter med denna, visst kan det kångla med inloggningen men väl här är det idiotsäkert.

Två veckor sen sedan senaste inlägget, vad har hänt? Två tentor har hänt, varav en hemtenta som jag fick skriva om typ tre gånger eller nåt innan tanten blev nöjd. Det är så sjukt luddiga frågor man får så det är ine så jävla lätt att vet vad de vill ha med i slutuppgiften. Den andra tentan var en salstenta och där har vi inte fått reda på resultatet än, tyvärr, men den gick säkert åt helvete.

Richard, Robban lillebror, har tagit studenten.

Jag har börjar mitt sommarjobb, på Axfood, en jävla lager. Det är riktigt tråkigt! Men mitt mål med att se ut som en dopad ryska har iallafall gett resultat. Jag är inte alls lika trött efter jobbet som jag var förra sommaren, då jag var helt otränad. Så imorgonbitti där det av till njoy för ett nytt muskelpass.

Ser just nu på päronet i Las Vegas eller vad filmen nu heter, blir riktigt avundsjuk på dotters kropp, en sån vill jag också ha!!!

//Stina

RSS 2.0