Eftermiddag på stranden

Det har hänt mycket idag. Framför allt har vi sovit länge!! Sen blev det poolbad, utebiliven middagslur för E, strandbad och nu tittar E på Pippi - på danska!! Vi har lite problem med fjärrkontrollerna här nere. Batterierna kraschar i kombinationen värme och fukt och gör sönder fjärrkontrollerna. Så det blev lite svårt att ställa in språket på Pippi och då förstahandsvalet var danska så blev det det. Så när vi kommer hem kan E och Simone ha djupa samtal som ingen av oss andra kan förstå.

Skulle få sovmorgon av Robban idag, men han behövde typ inte anstränga sej alls då E sov till halv tio. Men bara för att så låg jag kvar en halvtimme i sängen och bara slappade själv. E behövde dock mutas med både choklad och poolbad innan hon till slut följde med Robban upp. Till en början så sa hon åt honom att "sluta" och vände sej mot mej varje gång han försökte få med henne upp. Det krävdes ansträngning från mej för att inte börja skratta då hon lät så liten med bestämd.

Stora pojkar som leker i vattnet.

Robban var lite rädd för att jag inte skulle se honom i vattnet så han vinkade. Upplysningsvis så ser jag inte så dåligt utan glasögon.

E leker i sanden - något hon längtat efter!


Till slut så blev det min tur att leka i vattnet. Tyvärr så ser min kropp helt missformad ut på bilden. Stor mage och smala ben, och nej, när jag ser mej i spegel så har jag betydligt jämnare former än så.

Hög med skor, fötterna är i sanden eller i havet.

Skulle kunda bjuda er på fler bilder men internet är segt och E behöver duscha och sen sova.

Ordbajs.


Budord

Spana in det fjärde budordet här. Och de andra också.


Börjar likna mej själv.

Nu börjar jag känna mej som mej själv igen, efter att ha grinat och vilat om vartannat i ett par timmar. Känns bra. Ibland behövs det!

Men om den där jag bor med hade varit lite smartare så hade dagen flytit på smidigare, exempelvis hade han kunnat ta med E och badat så jag fick sova istället för bara vila. Men det gjorde han inte.

Men som sagt, jag överlevde och kommer överleva igen, känner mej bara så jävla grinig när jag inte fått sova ordentligt på natten.

Ska iallafall försöka klä på mej (har endast haft bikini på mej) och sen gå till maxcoop och handla, man kan säga att det är en blandning av svenska max och coop. I samma storlek som Max men maten man köper får man laga själv...Tidigare har vi ätit ute varje dag men så social orkar jag inte vara idag.

Som sagt mycket piggare än förut, men fortfarande sur och gnällig. Skulle behöva grina lite till. Men men, det släpper väl någongång det med.

Har lite planer på en kupp a´la avslöjande men jag avvaktar lite. I know something about someone that you don't know!

Ordbajs.


Så jävla trött

Usch, fan, jävlar och helvete vad trött jag är! E fick för sej att somna vid 12 inatt, sen somnade jag. Vid 1 kom Robban och och det är tydligen väldigt svårt att smyga in tyst och lägga sej, så då vaknade jag och eftersom att jag då fått en powernap hade jag svårt att somna om. Klockan 8 vaknade E, och hon är en riktig gnällspik just nu. Väntar bara på att Robban ska komma upp så jag får gå och sova. Är allt annat är glad just nu, känner mest för att dynga en stekpanna i huvudet på någon men jag vet inte vem.

Madde: Skönt att en katt en katt är hemma iallafall! Och nej vi ska inte åka på några utflykter, detta är en slappissemester!

Ordbajs.


På marknad

Sitter i soffan och försöker få i Elisia välling, det går sådär... Hon tar en klunk sen ska JAG ställa den på bordet och sen när hon vill ha en klunk till så är det JAG som ska ge henne den. NEJ säger jag, har gjort det nu tre gånger, ska hon ha mer får hon hämta den själv. Stå och gå vet jag att hon kan.

Dagarna går i varanda här och det händer mest samma saker, bad, sol och mat och så börjar det om. Idag åt vi på nåt ställe jag inte uppfattade namnet på, och därbehövde personlen gå charmkurs! Innan de gjort det tänker inte jag gå dit heller. Men de hade god schnitzel, fast inte så god att de är värda ett besök till.

Och så var vi på marknad idag. Men det var ingen större succe, typ som marken hemma, fast mycket mindre. Det var samma krimskrams som på hindersmässan, enda stora skillnaden var att de sålde grönskaer istället för älgkorv, och så fanns det inga mängder med strumpor att köpa.


På marknad.

Då det känns sådär att skriva sol, bad och mat om och om igen så avlsutar jag nu. Fast något jag inte skriver förut är att det är minst 30° varje dag med en svag fläktande vind.

Ordbajs.


Livet är som vanligt

Inget nytt att rapportera idag. Vi solar och badar och solar och badar och solar och badar och sen äter vi. Hittills har jag ärit fyra sjukt stora chockladcroissanter och fler lär det bli.

En ny sak vi gjorde idag var att åka till en stenstrand, ingen höjdare om du frågar mej och E, vi kommer inte följa med dit någe mer. Riktigt svårt att komma ner i ett vågigt hav men ranglig stenbotten och ett barn på armen, barn på armen för barnet tycker inte om att gå på stenarna. Att vi åkte dit berodde på att Thomas och Robban ville snorkla. Nästa gång stannar jag och E kvar eller så får de släppa av oss vid den fina stranden. Att gå ut långt och hoppa med vågorna är något som E gillar.

Mer idag är att jag läst ut en bok till, recension kommer, och så har jag stickat fyra varv på sjal nummer 1 (har tyvärr massor kvar) och så har vi köpt ett par nya solglasögon till E, hennes blev kvar i Sverige.

Man kan ju tycka att vi borde göra något speciellt nu när vi är på semester, men nej, jag bloggar och Robban tittar på sport. Livet är med andra ord precis som vanligt. Eller lite ovanligt är det, jag har typ inte städat nåt och Robban har städat köket :-)

Ordbajs.


En förtjusande man - Marian Keyes

En förtjusande man skriven av Marian Keyes.

Boken är skriven ur fyra olika kvinnors perspektiv, fyra kvinnor som har en gemensam nämnare, en man, Paddy. En förtjusande man, men bara på ytan. I själva verket är han ett jävla as som misshandlar sina flickvänner.

Det första avsinittet handlade om Lola som blir sviken av Paddy (mannen), kapitlerna om henne är skrivna på ett kul sätt med dag och klockslag för varje stycke så som läsare har man hela tiden stenkoll på om det är nutid eller om hon tänker tillbaka.

De andra kvinnorna är inte skrivna med dag och klockslag så ibland är det lätt att snurra ihop handlingen lite, framför allt när brytningen mellan styckena om nutid och dåtid är vid en sidbrytning, då ser man inte att det är nytt stycke. Det hade räckt med att det suttit en filur mellan styckena så hade det problemet inte inträffat.

Boken har ett mycket viktigt innehåll, bla alkolism, men det har Keyes skrivit om i fler böcker och känns inte på något sätt utmärkande för just den här boken (hon är själv en nykter alkolist). Enligt mej är det två nya ämnen som avhandlas i denna bok, en del är större än den andra. Jag börjar med de mindre delen - medias makt och folkets makt över media.

Alla vet vi redan att media har stor makt, kolla bara Littorin-affären, det är lite likande fall i denna bok, det handlar dock inte om köpt sex. Utan om en kvinnligpartiledare, Dee, som har någon emot sej och denna någon gör allt för att sälja in smutsiga historier om henne till tidiningar. Sanna historier visserligen, en del är sanna pga av att Dee gör en del saker som inte är helt lagliga och hennes pojkvän hänger ut deras sexliv i media (det visar sej sen att han fått betalt för det) men en del saker gör inte Dee olagligt men personen som försöker sätta ditt henne hindrar bla att checkar löses in och helt plötsligt finns det saker hon inte betalt för. Medias makt att smutsa ner politiker, skyldiga som oskyldiga. Jag är däremot helt övertygad om att om man avgår från sin ministerpost som Littorin gjorde så är man skyldig.

Till det andra viktiga ämnet, mäns våld på kvinnor. Mannen i boken, Paddy, roar sej med att leka sexlekar med en del av sina flickvänner och misshandla dem alla. Marnie, som träffar honom när hon är ung (17 år) blir nästan misshandlad till döds men klänger sej ändå fast vid honom resten av livet. Marnie är redan innan hon träffar honom en superkänsligt våp (jag skulle aldrig klara av at umgås med henne) och det blir mycket värre efter honom, så hon var ett lätt offer för honom. Hon blir alkolist och gifter sej och får två barn, hennes man lämnar henne sedan och tar barnen med sej pga av hennes alkoholproblem, fullt förstålligt!

Marnies tvillingsyster Grace är journalist och blir senare i livet erbjuden att skriva Paddys biografi och hon tackar ja för att kunna hämnas honom. Det hela slutar med att även hon blir misshandlad när hon vägrar ha sex med honom. Grace får även sin bil stulen och sönderbränd och det visar sej att Paddy ligger bakom det.

Grace lär känna politikern Dee och Grace leker Sherlock Holmes och klurar ut att det är Paddy (hög uppsatt i samma parti som Dee) som ligger bakom smutskastningn av Dee i media och för att få stopp på den allra värsta historien blir det kohandel. Grace får med sej Lola och Marnie och tillsammans hotar de att gå ut med sin historia om Paddy inte drar tillbaka den han har om Dee. Det går åt skogen och Paddy bara skrattar åt dem.

Av en slump får Grace dagen efter i uppdrag att intervjua en irländsskådespelerska som precis slagit igenom stort i Hollywood, Zara. När de ska skaka hand efter intervjun stirrar Zara på hennes hand. Paddy "brännmärker" sina offer genom att fimpa en cigarett i deras högra hand. Det visar sej att även Zara är ett av Paddys offer och att hon känner en till, Selma. Selma fick sin bergsklättrar karriär förströd pga av att Paddy bröt ett ben i hennes hand.

Med fyra tjejer fick de tills slut Paddy på fall och han drog tillbaka sin historia om Dee. Dee som arbetar mot mäns våld mot kvinnor hittar även sin chans till att hämnas på Paddy.

Det är det stora hela i handligen sen är det självklart en massa annat som händer mitt i också, en moster blir dödligt sjuk i lugncancer och för att stötta henne slutar alla i hennes närhet att röka. Så en del om nikotinabstinens får man läsa också, lösgodis ska tydligen hjälpa.

Till det viktiga ämnet: misshandel. Jag personligen förstår inte hur man kan stanna kvar och tror heller inte att jag någon gång kommer att förstå, om jag inte själv blir utsatt för det men det hoppas jag att jag slippr. Att mannen till en början är förtjusande, så som Paddy, och att misshandeln startar som en hjärntvätt för att bryta ner personen psykiskt för att sen börja slå, det är jag med på. Men någonstans borde det väl ringa varningsklockor så starka att man fattar att det är dags att ge sej av??

I boken är det som tur är ingen som har barn (förutom Marnie men hon fick barn efter sin tid med Paddy med en vettig karl), men att stanna kvar i ett misshandelsförhållande där även barnen far illa kan jag inte förstå. Marnie utvecklar som sagt alkolism och det anser jag även det är en form av misshandel av barnen. Det skapar en otrygg miljö för barnen precis som misshandel.

Hur tryggt är det att se pappa slå mamma, eller mamma slå pappa? Kan man slå sitt barns andra förälder är steget inte långt från att slå det egna barnet (även om föräldern inte slår barnet är det ändå psykisk misshandel). Om man är den föräldern som blir slagen och stannar kvar och låter sina barn utsättas för misshandel av den andra föräldern, oavsett om det enbart är psykiskt eller även fysiskt så anser jag att man indirekt säger till föräldern som misshandlar att det är ok, misshandla mej och våra barn.

Trots att man själv blir misshandlad är jag helt övertygad att man gör allt för att skydda sina barn men för mej är det inte tillräckligt, så länge man inte lämnar den som misshandlar är man själv lika delaktig i misshandeln av barnen. Min åsikt.

I boken får man läsa att kvinnorna som blir slagna skäms och att de därför inte gör något, istället tassar de runt på tå och försöker vara så förberadande som möjligt så att Paddy aldrig ska få en chans att bli arg och därmed slå. Självklart hittar han ändå anledning till att bli arg, för att han vill slå. En man som slår upprepade gånger på fler än en kvinna är det något fel i huvudet på, enligt mej.

Tänker här återge ett långt citat från boken om hur Lola kände:

"Ville desperat återgå till den första tiden när han var överförtjust i mig, när jag aldrig kunde göra något fel i hans ögon. De tillfällen då han varit öm och kärleksfull dåförtiden så många fler än de otreliga upplevelserna - men jag kunde omöjligt hitta tillbaka dit.

Ansträngde mej mer för att vara sexigare, för att förutse hans sinnesstämningar och behov, för att blir mer insatt i politik, för att ständigt vara tillgänglig för honom, natt som dag.

Var så ängsligt uppslukad av att göra honom lycklig att jag inte hade några känslor över för att älska någon annan. Glömde Birdie, Treese och Jem, de var bara individer som ville slösa bort min tid och energi.

Försökte kontrollera allt i hela världen så att inget skulle reta upp honom. Men precis vad som helst kunde väcka hans raseri - ett rött trafikljus, ett fiskben i maten, att jag glömde bort att påminna honom om något jag inte ens känt till.

Sedan fick allt ett abrupt slut - nyheten spreds att Paddy tänkte gifta sig med (en) annan kvinna och inte längre hade något behov av mig. Borde ju ha varit glad över att bli av med honom. Men det var jag ju inte. Tillsammans med honom kände jag mig värdelös. Men utan honom kände jag mig så utskämd att jag trodde jag aldrig skulle komma över det."

Jag vet inte, men jag kan tänka mej att det är så här många känner. De känner sej värdelösa med mannen men utan mannen känner de sej utskämda och som riktiga nollor. Och tyvärr tror jag många av dem är rädda för att bli ensamma och då hellre är med en man som slår än ingen alls, tyvärr så väntar de nog med att lämna mannen tills de har hittat någon ny, och hur lätt är det med en man som kontrollerar varje steg?

Kompromissa får man göra i varje förhållande men det ska vara lika åt båda håll. Annars är det något som är fel.

Nope, inget ordbajs. Det var heller inte tänkt att det skulle bli så långt, men en del saker går bara inte att skriva kortfattat om. Betyget blir SSSss av SSSSS, det som drar ner är kapitlerna om de olika kvinnorna är skriva på olika sätt, kapitlerna om Lola är att föredra. Det andra som drar ner är att Keyes återigen skriver om alkolism, vitkigt det med men hon har redan haft med det i 2-3 böcker tidigare, alkohol i stora mängder förekommer i alla böcker så det känns lite uttjatat.

Armpuffar och magring

För lite mer än en vecka sen köpte jag flytgrejer till E och nu känner jag att de blivit använda såpass mycket att jag kan säga vad jag tycker, och vad jag tror att E tycker. De är hur bra som helst! E älskar dem och tycker det är jättekul att "simma" själv.

Flytgrejerna sitter bra på plats i.o.m att de spänns fast, det gör heller inte ont att sätta på dem (kommer ihåg när jag var liten och hade sådana där uppblåsbara armpuffar - tyckte de gjorde skitont att få på sej), dessa flytgrejer spänns fast på barnet, vilket jag ser som ett stort plus.

En nackel är dock det lite hårdare materialet när det gäller magringen (på armpuffarna är det inte samma problem). Materialet är oformbart och alla barn ser ju som sagt olika ut runt magen så passformen blir inte den bästa, men den sitter kvar om vi spänner in den på max. På ett större barn sitter de säkert bättre. De är från 12 kg och det är precis vad E väger så det kan vara så att hon är lite på gränsen till för liten. Men det är den enda nackdelen jag ser med dem!

Ett annat plus är att de inte är uppblåsbara så de kan inte punkteras! Fast jag tror inte det är så ofta de uppblåsbara punkteras när barnen badar, det händer nog i bilen när man bara kastar in alla badgrejer huller om buller...En liten nackdel blir ju så att de tar aningens mer plats i.o.m att man inte kan ta ur någon luft.

Magringen tycker jag är 100 gånger bättre än en vanlig badring, trots att den är oformbar. En vanlig badring kan vilket barn som helst ramla ur (jag sträcker upp armen) men denna sitter fast och är helt omöjligt att ramla ur. Man spänner den dessutom på ryggen så det ska mycket till om barnen ska få upp den själv.


E är mer än nöjd med dem!! De 3-4 första gångerna hon badade med dem var hon lite nojjig och ville att vi skulle hålla i henne. Men när vi sakta men säkert höll i henne lösare och lösare så märkte hon att hon fixade det själv och nu behöver vi inte ens hålla i henne ibörjan av av badet (utom när hon leker bebis).

Rekommenderar dem varmt! totalt SSSSs av SSSSS, som sagt det enda negativa är att magringen är oformbar. De är av märket Swimpy och jag köpte dem här.

Ordbajs.


Dagens dag - sol och bad!

Uppfinningsrik rubrik, ibland vill jag ha rubriklösa inlägg!!

Dagens dag har varit som de två tidigare här nere - sol och bad! och därefter god mat! Hittills har jag levt på kyckling och pommes, och nej jag tycker inte det blir varken enformigt eller tråkigt, det är lika gott varje gång!!

Tidigare på dagen var vi och handlade, jag kommer att visa er två bilder och jag vill att ni gissar vad som var till mej och vad som var till herrarna.

Bild 1.

Bild 2.

Sen har det efterfrågats en bild på min solbränna, lyckades inte få någon att fotografera mej (frågade iofs inte heller men han den där jag bor med brukar sucka när jag vill att han ska ta kort på mej) så jag fick ta en spegelbild och tyvärr har jag inte riktigt fått in klämmen på det men jag försökte och försökte. Problemet var att min rumpa så helt groteskt stor ut så det fick bli i lite halvprofil så brännan syns inte helt. Men jag gör mitt bästa och tokpressar när E sover, tyvärr vill hon inte sova de bästa soltimmarna utan hon slocknar först vid 16 och sover sen till 17.30-18 (är sen vaken till 22-23 och sover till 8.30-9.30), ska jag få henne att sova tidigare på dagen får man knata med vagnen en timme men det var sjukt jobbigt. Har även glidit från ämnet nu lite fint märker jag, åter till bilden:

Skit också, rumpan ser stor ut i denna vinkel också...Får se till att röra på mej mer i höst helt enkelt. Äta mindre godis har jag däremot inga planer på  - det är på tok för gott :-) en söt nakenfis i bakgrunden också ;-)

Tänkte försöka skriva lite recensioner sen, dels på E:s flytgrejer hon har när hon badar (underbart bra kan jag avslöja redan nu) och så har jag läst ut en bok och den recensionen kan nog dröja lite, handlar om viktiga ämnen så den måste det filas ordentligt på så den blir bra! Chicklit kan även de ha ett vettigt innehåll.

Madde: Förstår att du vill ha bättre väder, jag njuter av varje dag här nere!!

Ordbajs.


Mardrömspromenad

Tillbaka från mardrömspromenaden - vid liv!! Till en början med visste jag exakt var jag var och hade tanken att om jag går höger, höger, höger och höger, höger så måste det ju funka. Så det gjorde jag. Men det funkade inte, utan jag snurrade runt i något bostadskvarter och insåg sen att det här går inte. När jag väl insett det så gick jag tillbaka tills jag visste var jag var och ringde förstärkning. Jag fick då reda på att det inte gick att gå höger 100 gånger så som jag hade tänkt utan det var bara att gå tillbaka...uppför den hemska backen... Till slut så kom jag iallafall tillbaka och gjorde då en störtdykning in i kylen efter vattenflaskan och drack, drack, drack och drack lite till. Sen gick jag och badade och efter det började jag känna igen mej själv. Det känns dock fortfarande lite karuselligt i magen så jag tar det nog lugnt en stund till.

Ett plus under promenaden var att jag var smart nog att gå i korta shorts och bikiniöverdel = effektiv solning :-) och att jag var smart nog att lyssna på Robban som sa åt mej att ta med mej något att dricka - det gjorde jag men 200ml festis kommer man inte långt med...

Ylva: Jag ser inte ut som Robban, eftersom att jag är lite mer rutinerad såg jag till att försola mej hemma i Sverige. Han hade heller inte smörjt in sej innan...

Ordbajs men snurr.


Först gick jag ner å sen gick jag upp, med...

dsc00472 (MMS)

Först gick jag ner å sen gick jag upp, med barnvagn! Nu ska jag lägga mej ner och dö...


20100724

Då var första utgången i Spanien avklarad, klockan är 22 och vi är hemma - perfekt för mej :-) Det blev mat på nåt japanskt ställe. Jag åt pommes och friterad kyckling, väldigt japanskt! Thomas och Robban åt däremot allt och lite till. Buffé var det så åts gjorde det.


Maten kom rullandes på löpande bandet på små tallrikar. Efter en stund hade T och R varsin STOR hög hos sej, servitriserna plockade bort ett antal högar.


E käkar friterad kyckling.


Min mat.

E blev snabbt uttråkad så fort hon tyckte hon ätit färdigt. Då gick vi och åkte motorcykel och lyckan var total! Dessvärre utan bildbevis då gubbarna satt och åt och åt och åt och åt och åt och åt lite till. Men sen gick vi och hämtade dem och E fick åka med Robban.


En blundar och den andra tittar bort, koncentrationen är med andra ord på topp!!

 
Kul var det iallafall!Kommentatorn.

Innan vi åkte var vi två som var i behov av after sun, en hade lite svårt för doseringen...


Sen när vi åkte iväg låg det en bil upp och ner bredvid vägen, jag var skapligt nöjd över att jag inte var den bilens chaufför.

Dags att natta E snart, igår, eller idag somnade hon vid 3-3.30 och vaknade 9.40, sov ett par välbehövliga timmar på eftermiddagen idag.

Ordbajs.


Framme i Spanien

Vaknade imorse av att en massa hundar stod och skällde och väckte E, jävla hundar!! En massa moln var det också och besvikelsen var stor...Men men, vi behövde ändå åka och handla mat så det gjorde inget och när maten var inhandlad så var molen borta och solen framme.

Solen får jag dessvärre inte njuta av just nu då E som är dyngtrött (sov ca 6½ timme inatt, somnade supersent och vaknade sent) men som vägrar sova. Pippi rullar för fullt på tvn men just nu duger det inte ens att titta på utan hon leker med snäckor...

Så nu ska jag läsa ett gäng bloggar sen går jag ut i solen oavsett om hon somnat eller inte...Nu satte honsej i soffan igen. SOV UNGE SOV!!! och nu är det inte av själviska själ (som att jag vill sola) jag vill att hon ska sova, utan för att hon ska orka med kvällen! Annars kommer hon däcka vid 18-tiden och vakna vid 22 och natten blir helknasig.
 
E tyckte det var helt ok att flyga, hennes föräldrar har dock konstaterat att hon har sjukt myckte spring i benen.

Ordbajs.


Det här vädret har vi betalt 8000 för... F...

dsc00471 (MMS)

Det här vädret har vi betalt 8000 för... För den som vill veta kan jag upplysa att Elisia sket den längsta kabeln ever på flyget igår. Jag fattar inte hur allt fick plats i hennes mage innan.


Snart Spanien

Dåligt med uppdatering här och anledningen till det är att jag varit trött och inte haft något att skriva...och har det inte nu heller men jag skriver ändå.

Igår var vi hos Henke och Simone och badade och grillade, det är inget ovanligt.

Idag har det städats och tvättats - det har däremot var ovanligt denna sommar. Jag har sagt till mej själv att jag inte ska vara inne och göra slavjobb när solen skiner så jag tackar de hemska molnen för att de har hållit sej borta så mycket!! Imorse var det ju dessvärre regn när vi vaknade så det var bara att bita i det sura äpplet och sätta fart - det behövdes - hade en del stora husdjur i hörnen. Nu är de som tur är borta! Och det gick ritkigt snabbt att städa också, anledning till det var att Robban inte låg och sov, som har brukar, uta var vaken och hör och häpna - hjälpte till!! Det händer inte särskilt ofta, oftast bara till kalas och fest.

Så nu är det bara att packa kvar sen kan vi dra!! Synd bara att planet inte går förrän imorgon kväll...

Nu är det dags att väcka E så vi kan åka och handla, hon har beställt burkmat! Ska köpa ett gäng och ta med till Spanien också. Förra året på Samos fanns det inte en enda burkmat att hitta i mataffärerna och nu har jag frågat Thomas om de ha burkmat där men svaret jag fick var: Jag vet inte, har tunnelseende i mataffären, ser bara ölen... Jag chansar inte utan tar med ett par stycken.

Ordbajs.


E:s nya ord

Elisia har lärt sej säga:

-- Jävla broms!

-- Fuckface

Det om bromsen är jag delvis skyldig till men fuckface säger jag aldrig...

Ordbajs.


Skitbra på promenad!

dsc00467 (MMS)

Skitbra på promenad!


Bla bla bla

Å här hade jag tänkt att visa bilder på de nya ramarna som jag varit duktig och satt in bilder i, men då har kameran fått för sej att få batteritorsk. Så det blir inget med det just nu.

Ska snart gå iväg på en långpromenad så E får sova i vagnen och jag får röra på fläsket. Måste ju träna lite innan beach 2010.

Ann-Sofie: Nej det är sant att jag tar hellre kontanter framför sånt som jag inte ville ha, men det här året hade jag skrivit en mycket enkel önskelista som enbart innehöll saker från IKEA...

Madde: Nej man behöver inte åka på semester varje sommar, men om vi inte åker på semester är det alltid nån som drar i han den där jag bor med så vi får inte träffas ordentligt om vi inte åker iväg.


Sommarbebis 2011

Gjorde en sån dära rolig quiz på facebook, om när jag skulle bli gravid. Tydligen ska jag få en sommarbebis nästa år och jag måste säga att det känns så där, är inte helt pepp på sommarbebisar. Tyckte det var rätt kul att få barn mitt i vintern och använda overaller och filtar huller om buller i vagnen, och så vill jag ju använda E:s gamla bebisoverall igen å då funkar det helt enkelt inte med sommarbebisar...Vet inte om jag är så sugen att åka på semester med pytteliten bebis heller, känns bättre om den har fått blivit några månader iallafall.

Men som med allt annat så finns det garanterat för och nackdelar med allt.

Ordbajs.

Göra idag?

Jahopp, moln - igen! Jävla väder. Visst är det bra med regn och att det blir lite svalare men det är bara sommar en gång om året och då vill jag ha sommarväder!! Det blir med andra ord inget bad utomhus idag så nu vet jag inte vad jag ska göra...

Har ju haft planer på att göra en storstäd när vädret tillåter, och hittills när vädret har tillåtit så har jag städat. Men det har bara jag varit jag som städat, det tycker jag är egoistiskt av han den där som inte hjälp till. Så nästa gång det ska städas ska han hjälpa till annars får det helt enkelt se ut som fan. Jag är ingen oavlönadslav. Men då han den där jag bor med ligger och sover känns det inte aktuellt att dra igång nåt städande nu. Inte för att inte störa honom utan för att han ska hjälpa till.

Så det blir väl till att fixa ramarna jag köpte igår och sen ge E ett plåster (hon börjar bli beroende...), boka tvättid, sen vet jag inte alls vad jag ska göra... Förslag?

Ordbajs.


Shoppat idag

Jahopp då är det någon anonym mupp som tycker att jag är en gnällspik. Kanske jag är men det skiter jag i!! Passar inte det jag skriver så låt bli att läsa, svårare än så är det inte.

Blev en liten shoppingtur till Ikea och Marieberg förut, jag kom hem med detta:

 
Lite ramar och annat grejs från IKEA, köpte även plasttallrikar till E, tanken är att de djupa tallrikar hon äter från nu ska bli historia.


3/4-tights och linne från GinaTricot.


Linne och jeansshorts från BikBok. Äntligen hittade jag ett par jeansshorts!!! Funderar på att åka å köpa ett par till.

Ordbajs.


Jävla regn

Regn, regn, regn och jävla regn!! Sluta regna!! Ge mej solsken och badväder. 27° strålande sol och en pool - det gillar jag. Inte det här jävla regnet. Imorse var det hur fintväde som helst och strålande sol! Då passade det...Kan det inte regna nattetid istället??

Sen till ett annat problem. Mina födelsedagspresenter. Jag tycker inte om att få kontanter. Tycker verkligen inte om det! Dels går pengarna ofta till annat så det känns inte riktigt som om man fått någon present alls, dels kan jag tycka att det är lite klent. Det är inte särskilt svårt att köpa något från en lista, att åka till IKEA (det var därifrån jag ville ha saker) är ingen större ansträning då vi alla bor relativt nära. Är jag inte värd det besväret? Är man nu så lat att man inte orkar göra sej besväret att köpa mej en present jag önskar mej så kan man väl sätta in pengar på kontot istället? Då slipper man ju gå å ta ut pengar!

Idag var jag iallafall och skulle handla det jag önskade mej, men så blev det ju inte. Lite ramar blev det men inga hallmöbler. Det känns liksom inte lika kul att köpa presenten till sej själv som att kunna säga att den har jag fått av XX. Nu får jag istället säga: Jag fick 200 av XX och det åkte jag och E å badade för...

Som sagt lite ramar blev det och lite kläder. Hittade äntligen ett par jeansshorts till mej! Bara för det så regnar det...Jävla regn!

Ordbajs.


Badring och armkuddar

Kan ju bjuda på lite bilder på badhjälpmedlet, är det något som testat dem? Och vad tyckte du isåfall om dem?Inköpta på lekmer.se

Ordbajs. 

Bad varje dag

Inget nytt spännande idag. Jag och E har varit och badat hos päronen men det är knappast en nyhet. Det enda nya som hänt idag är att jag köpt badhjälpmedel till E. Badring och armpuffar, men inte sånna dära uppblåsbara utan en annan variant. Utvärdering kommer imorgon. Gissar på att det blir sol och bad igen med tanke på vädret. Jag tror jag och E har badat varje dag i en period nu. Kanske låter lite deprimerande när jag skriver det så här men jag njuter varje dag av sommaren, även när det varit 30°, det gäller bara att veta hur man ska hantera värmen. Mitt recept är solkräm, bada, dricka vatten och äta glass. Gärna bada hos päronen för då blir man bjuden på mat så behöver jag inte tänka på det. Laga mat i denna värme är något som ingen i denna familj gillar, men vi vill gärna äta. Robban har levt på sallad, jag på mackor (förutom maten hos päronen) och E på burkmat, alternativ pasta med köttfärssås. Köttfärssåsen finns färdig i stora lass i frysen.

Nu ska jag smörja in mej, fixa välling till E (hon ville inte ha macka utan pasta men det sa jag nej till då hon redan ätit det två gånger idag). Sen ska jag börja sticka på sjalarna (en i taget dock) till syster Sofias bröllop.


Igår spanade E in regnet från balkongen, det uppskattades! Innan regnet kom hann vi med ett bad.


E ville ha håret inlindat precis som sin mamma, jag alltså.

Ordbajs.


Åskan

Tackar för kommentarerna angående glasögonen (fast jag tycker fortfarande att jag ser mycket äldre ut). Och jag måste säga att de gör en stor skillnad vid bilkörning, nu ser jag inte bara vägskyltarna utan även löven på träden, det är nästan så jag hinner räkna alla löv, så tydligt ser jag dem, men bara nästan, nästan.

Sen hann jag och E bada innan regnet och åskan kom, och det var hur skönt som helst! För det var helt sjukt varmt då...

Och åskan, varför finns den egentligen?? Jag ser ingen funktion med den. Jag vet att det finns en del nissar i denna värld som tycker det är ssssåååååååååååååå mysigt med åskan, men det skiter jag i. Det jag vill veta är vad åskans funktion är. Solen och regnet har ju sina funktioner, men vad har åskan för funktion??

Ordbajs.

Glasögonen

Värmen är underbar men trött blir man! Och det är bra för då sover E middag :-)

Igår blev det ett besök till Unden, tillsammans med Henke och Simone, det blev även en grillning med dem på kvällen. Så fort vi satte oss i bilen för att åka dit började E prata om att hon ville ha isbitar. 


Robban och E. Tyvärr finns inte jag med på bild då han den där på bilden inte tog några bilder på mej.

Idag har jag och E varit till Gustavsvik och till Hästhagsbrottet som det så vackert heter. E tycker det är hur kul som helst att bada och idag upptäckte hon hur kul det är att bada med flytväst så en sån kan behöva införskaffas.

Själv har jag uträttat lite mer än att bara bada idag. Vid halv 10 satte och E oss på cykeln och trampade upp på stan och besökte specsavers för att hämta ut mina glasögon, varmt var det men nu har jag mina glasögon så nu ska det föreställa att jag ser. Visst ser jag bättre men snurrar jag runt blev jag helt snurrig (värre än förut). Men det känns skönt att se vad det står på skyltarna när jag kör bil.

Glasögonormen med linne som sitter snett. Observera att det är två par olika glasögon.

Det dåliga med glasögonen är att jag ser 10 år äldre ut. Så nu går det nog inte lika bra att presentera sej som 23 längre, 33 tänker jag däremot aldrig presentera mej som. Kanske får börja med 24, 25 eller nåt.

Ordbajs.


Skitvarmt

Skitvarmt idag och värre ska det tydligen bli imorgon. Värre säger jag därför att jag bor i en trea på tredje våningen. Jag har inget emot att bo i lägenhet men det skulle gärna se att den låg på bottenplan så man i alla fall hade en uteplats att ställa upp en liten plaskpool på. Inte för att det skulle hjälpa på dagen men nu på kvällen skulle det vara helt underbart.

Idag spenderades dagen hos päronen och där gjorde vi det som vi alltid gör. Badar, hoppar studsmatta och äter. Dagen till ära var även Robban med och det uppskattades av E. Vart det bär iväg imorgon har jag ingen aning om men vi kommer inte att vara hemma - det är ett som är säkert.

En sommarstuga, eller ännu bättre ett sommarhus skulle dagar som denna vara riktigt lyxigt att ha.

Ordbajs.


Poolbygge och lite till

Idag hade jag hoppats på badväder, det kom, men försent. På förmiddagen packade jag och E ihop oss och brummade iväg till päronen i hopp om att det skulle var badväder där, men det var det inte. Det kom när vi skulle åka. Och ja, vi var tvungna att åka då för E var trött och hon somnar bäst i bilen (men sover kast i bilen så det är ingen bra kombination).

Somnade gjorde hon efter ett tag och vaknade tio minuter senare när vi var hemma och skulle packa om. Sen somnade hon inte om och är fortfarande vaken - ska inte sova! Enligt henne.

Att vi packade om berodde på att vi skulle till Henke och Simone och titta på när det byggdes pool. Effektiviteten var väl inte på max men till slut så började vattnet att fyllas på och E börhade då tjata direkt om att bada. Att det kommer ta en vecka eller nåt att fylla poolen var inget hon accepterade...


Trots öldrickandet och pauserna så blev det ändå en del gjort för till slut så lades poolduken i och sen påbörjades vattenfyllningen.

Poolduken kommer på plats.

Själv började jag dagen med att träna mej på att ha glasögon på mej. Det gick sådär, med andra ord åkte se av efter ett tag.

Fick sen på eftermiddagen ett sms om att mina glasögon har kommit, dessvärre såg jag det försent och specsavers har tydligen stängt på lördagar nu under några sommarveckor så de får vänta till på måndag. Å andra sidan är det 6 år sen jag märkte att jag började se sämre så jag dör nog inte av att vänta en helg. Fast jag är rätt sugen på dem, det ska bli skönt att inte se allt suddigt. Kanske jag nu kommer se hur folk ser ut på riktigt?

Var hos päronen i onsdags och lekte med kameran...
En mycket vacker bild. Proportionerna stämmer mycket bra.

Ordbajs.


Det blir helt enkelt inte bättre

Inte så superfint väder idag så kanske det blir riktiga efterbilder sen?? Måste även ge en lite plus till han den där jag bor med som har tagit tag i säcken! Det trodde inte jag.

Idag ska jag iallafall boka en tvättid, tvättade som fan i förrgår men sen gick Robban på semester (på riktigt) och då blev den full igen.

Nej inspirationen infinner sej inte till att skriva något humoristiskt så jag lägger väl ner här...Det blir helt enkelt inte bättre.

Madde: Eftersom att jag är oskyldig till tjatet innan får jag bli en tjatmoster nu då? Tjata hål i huvudet om tygblöjor och alla fina kläder ni bara måste köpa till bebisen?

Ordbajs.


Glasögon :-(

Då har jag varit hos dokorn och inte vilken doktorn som helst, nämligen ögondoktorn! Optikern. Det gick inte så bra som jag trodde...Tydligen kör jag bil olagligt...-1,75 på ena ögat och -2,25 på det andra, det vänstra tror jag var lite sämre. Brytningsfel hade jag också. Dyrt blev det också. 2200.- för synundersökning och glasögon, själva synundersökningen och glasögonen var inte särskilt dyra men de rekomenderade ett antal behandlingar på glaset så att de ska hålla bättre och då blev det dyrt :-( så om du har en slant över kan du ge den till mej.

Nu sitter E och tittar på Pippi, hon ska äta mat och sen börjar vår väntan på han den där med bilen (vi råkar ju bara ha en (harklar mej och spelar oskyldig)). Sen ska vi åka och bada!!

Madde: Jaså nu är jag med, nej han får inte komma. Det var bara Robbans mamma som var hos dej därmed får bara Daniels mamma komma.


Hmm...

...en av oss hade iallafall roligt - riktigt roligt!

Endast en flaska med färg finns kvar, de andra tog slut idag...

Färghelvete.


En del mer levande än andra

En del mår bättre än andra...

En del lever och en del står med ena foten i graven...Bara inse att mina händer är inte gröna.

Inte ett endaste dugg...

Blomskit.


Typ efter

Solen kom så städning avbryts det kommer därför inga efterbilder nu.

Men jag har:
- Dammsugit
- Tvättat och häng en maskin, maskin nummer 2 tvättas nu.
- Plockat bort en massa skräp från diverse bord.

Kvar:
- Byta lakan och bädda sängar.
- Damma.
- Lite mer "finplock" dvs. sortera högarna jag lagt ihop med saker som låg på bordet. Det finns en Stina-hög och en Robban-hög och en hög med foton, dels de som sitter i pärm men där pärmen inte har hittat till bokhyllan och dels de som ligger kvar i papplådan man får dem i, de ska alltså hitta in i pärmen först.
- Vika tvätt och lägga in den där den ska vara, gäller även han den där jag bor med. Ibland funderar jag på att skaffa en stor STOR kartong där han kan ha sina kläder...Eller så tar jag helt enkelt betalt för att lägga in dem. Jag anser att han inte är ett litet barn utan bör lägga in sina kläder själv (de få gånger han viker ihop tvätten brukar min tvätt ligga i en vikt hög på sängen för han vet inte var han ska lägga dem...svårt att titta i lädan och se vad som redan ligger där och sen fylla på?).

Sen är det väl bara att börja om igen?

Ordbajs.


Före

För att motivera mej till att städa så bjuder jag er här på lite förebilder...

Den gröna säcken är full med kläder som är Robbans och den tänker inte jag ta reda på...

E:s rum och här inne får det vara stökigt men idag behövs det dammsugas å så behövs det nya lakan...

Var ska jag börja nu då? Funderar på att börja med att borsta tänderna...

Ordbajs.


Dagens outfit

5/7


T-shirt - Pop, stl 86
Kjol - Lindex, stl 86
Accessoarerna har hon gjort själv och nappen vägrade hon ta ut...


Själv var jag klädd i prickigt tyg som jag köpte i Fjällbacka för två år sen, tyget hade någon (innan jag köpte det) sytt till en tunika.

6/7


Klänning - HM, stl 86/92
Trosor - Pop, stl 86/92
Nappen sitter fast...

Ordbajs.


Bilder från Stadsparken

Eftersom jag inte har någon som helst lust att städa kommer här ett gäng helt meningslösa inlägg, med bilder. Börjar med bilder från gårdagens utflykt till Stadsparken.Madde: Nakenfis ungen hade inte sin pappa med i parken - iallafall så såg inte jag honom.

Ordbajs.


Nakenfisar i parken, okej eller inte okej?

Dagen idag har bjudit på fint väder och jag och E passade då på att bada i Stadsparkens plaskdamm. Tog en rad med bilder men det är inget ni får se nu då jag sitter i badrummet och bloggar (E badar). Lite sur är jag även över en bild. Jag tog en riktigt bra bild på E, en ansiktsbild, och så ser jag i bakgrunden en lite naken snorunge. Den nakna snorungen förstörde liksom bilden, hur kul är det att förstora upp och rama in en fin bild med en rumpa som bakgrund?

Vidare kan jag heller inte förstå hur man som förälder låter sitt barn springa naken? Okej hemma i trädgården men på allmän plats? Jag skulle aldrig låta E springa runt naken i en lekpark, varken i plaskdammen eller i lekdelen. Risken för fula gubbar och annat slödder är för stort. Mamman till barnet vars rumpa fastnade på bild verkade bry sej mer om sin väska än ungen. Väskan var med överallt men ungen löpte fritt.

På väg hem somnade E och klockan var då endast 2 så det måste vara nytt rekord! Hon har blivit expert på att somna på sena eftermiddagen och sen vara vaken halva natten. Ikväll kanske man har turen att hon somnar vid nio - det är önsketänkande iallafall ;-)

Det märks i besöksstatistiken att det är fint väder, läste i en lite mer känd blogg igår att besöksantalet hade minskat med flera tusen, här kan jag säga att besöken har minskat med flera stycken. Lite skillnad.


Madde: Självklart får du eller Daniel ha kalas här men då får inte hela Daniels släkt komma, bara hans mamma.

Ordbajs.

Nattuggla

Underbart varmt idag med. Och det blev ett besök hos någon med pool, nämligen mina föräldrar. Det finns bara ett problem - ett stort sådant. Lilla prutten E vill inte sova middag, hon var på gång att somna hos päronen men nej. Istället somnar hon i bilen. Likadant var det igår när vi åkte från Madde. Och när hon väl har somnat är hon typ omöjlig att väcka!! idag gick hon att väcka men inte igår, igår vaknade hon från middagsluren vid 7 på kvällen. Det stora problemet som blir är att hon inte somnar på kvällen. Igår, eller idag kan jag säga somnade hon 00:30 (sen sov hon till 9:40 och det var rätt skönt). Nu har hon fortfarande inte somnat, men idag sov hon något tidigare på dagen och inte riktigt lika länge så förhoppningsvis sover hon inom nån timme. Det känns ju lite drygt att det blir så här, det känns riktigt tråkigt för resultatet blir ju att man inte kan åka bil med henne på eftermiddagen, med andra ord blir vi strandsatta hemma - eller så får vi en nattuggla...

Ordbajs.


Otacksamma jag

Eventuella stav- och språkfel skyller jag på värmen (jag klagade inte över vinter så jag klagar nu istället).

Kvällen igår bjöd på bad, lite sol, hopp i studsmatta (har jag stavat rätt nu syster Sofia?). Vi var hos Robbans chef och roade oss, tanken var att det skulle målas massor på hans hus och garage, men han hade inte riktigt styrt upp underarbetet ordentligt så det blev väl inte så mycket gjort som han hade tänkt. Själv gjorde jag ingenting på målningen. Jag trivs så mycket bättre med att titta på.


Både stora och små barn hade roligt.

Sen var tanken att jag här skulle bjuda på bilder från födelsedagsfikat jag bjöd på idag hos syster Madde. Eftersom att jag bor som jag bor och vädret är som det är är det inte roligt att kalasa hos mej och iår var det Maddes tur att vara värdinna för mitt kalas. Jag trodde att kameran var kvar hemma men nu när jag började leta så hittade jag den i väskan som jag hade med mej, men eftersom att jag var helt övertygad om att den var hemma så tog jag inga bilder. Madde gick däremot runt och lekte fotograf (fast det är jag som är den riktiga fotografen) så vill ni se bilder får ni göra ett besök här, hon sa iallafall att hon skulle lägga upp dem.

Jag har också fått present av Robban, en slant in på mitt konto. Med andra ord betalade han mina kläder och det tackar jag för :-) så i efterhand skulle jag ha handlat lite mer... Av den övriga familjen har jag fått tråkiga pengar och en hatthylla i fel färg. Otacksam? Jag? Nej, verkligen inte!! Nästa år ska jag fan skicka mitt kontonummer som önskelista.

Ann-Sofie: Det som saknas kan vara lite olika men för det mesta är det en trädgård - en liten trädgård. Jag kan däremot inte bestäma mej för om det ska vara ett året-runt-hus eller sommarstuga. Sommarstuga är nog lättare att få med Robban på så det får nog bli det. Hittade en på hemnet förra veckan men det var tydligen lite dyrt tyckte han den där jag bor med...

Nu är det nog dags att trolla ihop lite middag till mej och E, en liten E som somnade när vi åkte från Madde och som fortfarande sover så hon kommer nog vara vaken halva natten...

Är det fint väder imorgon kommer jag att hälsa på någon som har pool.

Ordbajs.


Fördelar med barnvakt

Det finns en stor fördel med att ha svärtanten eller min mamma till barnvakt och de är här


Spisen hade ett annat utseende imorse. Tack Ylva!


Glassmellis ;-)

Nu är det dags att plocka ihop badgrejor sen ska vi åka å bada Robban ringde nyss och sa att han var på g hem från jobbet sen har vi semester!!!!!!!!!!!!!!! SEMESTER!!!! Min första riktiga semester sen jag var liten och hade sommarlov. Fast jobb har jag ju fått också så nu är det bara en sak som saknas sen är livet riktigt lyckligt!!!

Ordbajs.


Långpromenad i värmen

Långpromenad idag - i värmen - ingen bra kombination...E har tidigare lekt bort mitt körkort och nu har äntligen det nya kommit. Glad i hågen trallade jag ner till ICA för att hämta ut det. Det gick inge bra. Körkortet fanns att hämta på postcentralen i Ladugårdsängen och eftersom att jag är så hurtig som jag är så satte jag E i vagnen och gick iväg. Det var jobbigt. Mycket jobbigt! Att E inte ville somna utan gnälla och jag som blev nödig gjorde inte saken bättre.

Men vi överlevde och väl hemma drack jag en massa vatten och nu ska jag titta på Pippi när hon, Annika och Tommy går på utflykt, med ljud!! Hos päronen fanns Pippi inspelat på video när jag var liten och på avsnittet "Pippi går på utflykt" (eller var det nu heter) så försvinner ljuder lite hur som haver så jag har aldrig sett det med ljud. Men det kommer jag få göra nu och förmodligen många gånger till.

Idag började min sex veckor långa semester!! Behöver jag säga att jag njuter?! Det blir glass till mej och E till mellis. Ikväll ska vi bada och grilla i Knarsta.

Ordbajs.


Min födelsedag

Då var det dags för mej att fylla år igen, 23 år även denna gång. Jag blir helt enkelt inte äldre än så. Dagen började tidigt imorse med att E vaknade av att hon kissat på sej (hon har sovit utan blöja i en vecka och detta var första olyckan) så det var bara att tvätta av henne, riva upp lakanen i hennes säng och sen bädda ner henne hos mej och Robban. Att sätta i nya lakan klockan 5 på morgonen är mer än jag klarar av.

Sen väntade jobbet. Stängde idag och det innebär sovmorgon. På jobbet möttes jag av gratulationer och jag fick även en present av Siri. När det gäller presenter är det tanken som är den viktigaste men sen får man inte glömma att det är ju mer generöst att ge bort något dyrt.


Ett flodhästkort och en chokladkaka. När barnen fyller år får de också ett flodhästkort :-)


Texten i närbild.

Jag har även tjatat för barnen på jobbet att jag fyller år. Jag började redan i måndags och en del av barnen verkar tycka det är lite konstigt, kan vuxna fylla år typ?

På vägen hem köpte jag mej själv en present. Om den kommer att vara en present från mej till mej eller från Robban till mej återstår att se. Robban är bra på mycket men att köpa presenter har hittills inte varit hans starka sida (jag saknar fortfarande en 23-års present) så när jag kom hem gav jag honom kvittot och sa att han fick välja om presenten skulle vara från mej eller honom. Hittills har jag inte sett några pengar så änsålänge är den från mej. Kanske detta blir året då han kommer med en big surprice?? Typ ett hus eller så.


Högen från Gina Tricot. Tre underdelar och tre överdelar.

Sen när jag kom hem upptäckte jag att jag fått en massa paket med filmer, dem kommer jag dessvärre att få betala själv. Det blev lite dyrare än vad jag tänkt. Två filmer var månadens film och de glömde jag avbeställa men nu när jag fick dem upptäckte jag att det var en Disney Klassiker och då går det bara inte att skicka tillbaka. En film trodde jag var en klassiker men var sen inte det så den kanske jag skickar tillbaka, jag får fundera. Sen var det lite Astrid Lindgren som jag beställt.Nu ska jag mysa lite med E som precis vaknade. Hon har varit med päronen i Sannahed och ville inte sova middag där, istället somnade hon i bilen när Robban hämtade henne strax före 5 och var sen omöjlig att väcka, så hon sov tills nu. Så jag önskar mej och Robban lycka till med att få henne somna ikväll. Jag har sagt till henne att hon får se Madicken nu och sen är det dusch och sen äta som gäller och därefter sova. Hon svarade med att bli arg. Nu tittar hon på Madicken.

Nu ska jag duscha.

Ordbajs.


RSS 2.0