Min underbara dotter

Så då ska jag försöka mej på ett inlägg som är lite roligare än det förra men först en uppdatering av vad som hänt. Jag hade ju tänkt att slänga dillköttsingredienserna men snäll och omtänksam som jag är så lagade jag maten åt honom resultatet vet jag än inte hur det blev. Han den där jag bor med är en otacksam sak som inte ens har smakat på skiten utan den står i en bunke på bordet, men men nu har han satt ribban. If he can do whatever he wants then I can do the same! Det är som sagt han som har lagt ribban inte jag. Nu är det slut på curlandet av honom nu är det dags att han växer upp!!

Nu till det roliga. Jag är ju som sagt mamma och har världens underbaraste dotter och som många andra mammor skriver jag mer än gärna om hennes framsteg och visar bilder på hur söt hon är.Här pärlar hon pärlplatta för första gången :-) Idag har vi pärlat lite till hon har dock inte gjort färdigt någon än. Hittills har hon satt dit 10 pärlor eller nåt innan hon tröttnar. Jag däremot har pärlat massor!! Fast jag har inte strukit någon utan hällt ut dem igen så att pärlorna inte ska ta slut. Det är fan svindyrt med maxi-storleken!! Men den första hon lyckas göra färdig ska strykas och sparas. Har upptäckt att pärlorna är bra till att träna färger på. Idag har hon hållit upp pärlorna innan hon pluppat dit dem och då har jag sagt pärlans färg och hon har upprepat så duktigt så. Inte det bästa uttalet men den bästa ansträngningen och det är det viktigaste :-)Fredagens outfit. Tröja, tights och stumpor från PoP (inhandlades så sent som i torsdags) och kjol från Villervalla (som fortfarande inte har släppt den nya kollektionen!!!). När jag hämtade henne från dagis hade hon dock ett par fleecebyxor på sej då hon hade kissat på sej och sen varit bestämd med att det var just de byxorna hon skulle ha.Till vänster förmiddagens kläder beståndes av tröja från Villervalla, jenas och strumpor från HM. Eftermiddagens kläder till höger, allt från HM. Anledningen till klädbytet är att vi efter lunch gick till ICA och hämtade ut paker, självklart skulle damen då ha de nya kläderna :-)

Blev tillsagd att nu börjar filmen, hmm, vilken film undrar jag men det fick jag inget svar på.

Ordbajs


Han den där jag bor med

Nu hade jag här tänkt att bjuda er på ett inlägg innehållandes bilder på Elisia då hon pärlar och hennes olika outfiter för de senaste dagarna. Men jag är för arg på den där jag bor med då han är är helt sjukt lat!!

Jag har haft uppe till diskussion tidigare, med honom alltså, (dvs han är medveten om att jag kommer att skriva det så det kommer inte som någon överraskning för honom). Av någon anledning så är det alltid jag som ska gå till honom oavsett om det är han eller jag som vill något. Vill han mej något så skriker han rakt ut i det rummet han befinner sej i tills jag kommer, vi hade ju här kunnat fortsätta att sitta i varsitt rum å skrika åt varandra men det känns så dumt då Elisia blir både ledsen och rädd. Det har han dock inte förstått. Idag blev hon även förbannd eftersom att hon inte hörde Saltkråkan då det blev en massa skrik.

Om jag vill något så finns det inte en chans att han kommer utan då är det jag som ska komma. Det är visserligen inte ett problem för mej då jag har vett att fatta att om jag vill säga honom något så är det upp till mej att gå till honom att berätta det. Däremot så kan jag inte förstå varför jag ska gå till honom om det är han som vill något!! Framförallt inte efter ytterligare en söndag då klockan har hunnit blivit halv fem och han fortfarnade inte har tagit sej upp ur sängen - förutom för att hämta chips som senare ätes i sängen, som sen får bäddas av mej om det inte ska vara fullt med chipssmulor i den. Jag är med andra ord skitsur!! Det allra bästa vore om han åkte långt bort och inte kom tillbaka på ett bra tag!!

Det han skrek att jag skulle göra idag var att googla på dillkött recept vilket jag också gjorde. Sen tyckte han att jag skulle ha koll på exakt vilket recept som skulle användas...jag äter inte ens dillkött. Då tyckte jag att han kunde komma och själv titta men det föll inte herrn i smaken utan jag skulle tydligen skrika alla ingredienser så han hörde för att se om det var rätt. Detta tycker jag för det första är helt idiotiskt framförallt då det skrämmer LillaPrutt för det andra för att han inte är något barn utan han gott gå upp själv. Men nu skiter jag i det nu ska jag gå ut i köket och göra pannkakor till mej och Elisia och slänga köttet som var tänkt till dillköttet för det kommer ändå aldrig att bli gjort. Att mat kostar pengar har han den där jag bor med inte heller förstått...Sen att jag har satt mej vid datorn för att jag vill göra något har han heller inte fattat utan jag ska tydligen vara nån jälva passupp på honom. Sjukt trött på det!!

Ordbajs.


En livs levande kändis

Då var denna händelserika vecka nästan slut. Eller nu ljög jag lite. Så händelserik har den inte varit. Måndag och tisdag hände det typ ingenting men sen small det - lönen kom!! För en dag fick jag känna mej rik :-) Men det varade tyvärr inte så länge då det redan efter jobbet var dags att handla mat och tanka bilen, helt plötsligt så var 2500.- borta (att jag fått hela kylen och frysen full med mat och bilen fulltankad var inget jag tänkte på då). Jag fattar inte varför man ska bli rånad vid varje löning???

Rånet mot mitt konto fortsatte även idag, men idag var det lite roligare grejer som fick följa med hem så det gör inget. Det blev en massa pärlor och pärlplattor till Elisia (bra för att träna upp finmotoriken, ja har med andra ord inget dåligt samvete för att jag handlade det). Köpte även tröja, tights och strumpor till LillaPrutt. På hindersmässan köpte jag tofflor och äcklig korv till Robban och fryspåsar. Nu till det mest skrämmande. Till mej köpte jag - INGENTING!!! Blir riktigt rädd för mej själv. Jag har alltid sagt till mej att jag ska aldrig glömma bort mej själv, och det har jag inte gjort, problemet är att jag hittar inget till mej!!!

Fick även se en livs levande kändis på Hindersmässan (ingen tråkig örebrokändis typ Ernst) utan pappa Per Wtterholm från Familjen Annorlunda, fast jag handlade inget av honom. Skulle nog ha gjort det för jag gillar det programmet och familjerna och med så många barn kan man inte få för mycket pengar...Får försöka hinna med det innan bion imorgon. För tro det eller ej men nu efter fyra år tillsammans ska jag och Robban gå på bio för andra gången :-) Madde ska vara nattbarnvakt till LillaPrutt, får hoppas det går bra för det kommer bli riktigt skönt med lite vuxentid ;-)

Ska bli spännande att se när och om det blir något nerpackat till henne eller om hon får klara sej ändå. Jag tyckte att han den där jag bor med kunde fixa det när jag nattade henne men det tyckte inte han. Han anser att jag stressar så när det ska göras något. Jag anser att jag är ute i god tid så att det inte ska behövas stressas (som vi ändå alltid för göra för han är så himla sen jämt, eller så fixar han bara sej själv och tänker inte på Elisia). Så nu har jag lämnat packandet till honom så att det inte ska bli så stressigt. Men jag gissar på att det blir jag som får springa runt imorgon eftermiddag två minuter innan vi ska åka och packa ihop allt. Men då har vi gjort det hans way och det ska ju tydligen vara bättre...

Hade nu tänkt att bjuda på bilder på när Elisia pärlar för första gången men jag är för trött för att lägga över bilderna i datorn, bild på kläderna kommer också...Nu är det sängen som gäller, hoppas bara på att jag somnar. Somnade nämligen när jag nattade Elisia...

Ordbajs.


LillaPrutt är tvärtemot

Ibland blir jag så sjukt trött på han den där jag bor med. Han frågar snällt varje lördag om det är okej att han tittar på UFC med Dennis, vilket det är, men måste det drickas kopiösa mängder med alkohol och kommas hem efter 4 på morgonen?? Varför kan han aldrig vara nöjd med att "bara"titta på UFC och sen komma hem? Är det något fel på oss är hemma som gör att vi inte duger till att umgås med en lördagskväll? Denna morgon var även  Thomas med, nu sover han på soffan vilket gör att det enda rum jag kan vara obehindrat i är Elisias rum. Att sen smyga in tyst tyst tyst har han den där jag bor med inte lärt sej utan av någon anledning så måste han väcka mej. Det var inte så att jag vaknade av honom utan han väckte mej!! Så inatt blev det på tok för få timmar sömn, vilket gör att jag inte har det bästa tålamodet idag. Tänkte snart dra igång hög musik och dammsugaren bara för att jävlas. Har även planer på att kräva skadestånd pga av förlorad nattsömn, tycker att jag har gjort mej förtjänt av det. Tyvärr är det inte första gången detta händer. Någon som har något bra förslag på vad jag kan kräva i skadestånd? En ny dator kanske? Elisia har "lyckats" hälla mjölk på min. Den fungerar (hittills) men den luktar inte gott...

Men det har hänt roliga saker den här helgen också. Helgen började med att jag stängde i fredags och det är väl kanske inte det roligaste man kan göra en fredag men det var snälla (och få) barn i slutet så det gick bra. Efter straxt efter 4 var det bara två barn kvar, de var å andra sidan kvar länge...Men sen bar det av hemåt till min egna LillaPrutt, som för övrigt har startat både lördagen och söndagen med en stor prutt.

I lördags var LillaPrutt konstnär och målade massor av bilder. Tidigare har hon bara fått måla med kritor och färgpennor här hemma men nu fick hon måla med flytande färg och pensel - det tyckte hon var hur kul som helst! Jag har undvikit det då jag tänkt att det blir så kladdigt och jobbigt. Visst var det kladdigt men inte i närheten av så mycket som jag hade trott.Ibörjan är hon ren, tallriken är inte kladdig...Här är tallriken nerkladdad och hon har målat handen. Förra helgen gjorde jag handavtryck på henne och då målade jag hennes hand. Verkar som om hon kommer ihåg det...En glad tjej som jag handavtryck själv :-)Nu med båda händerna...

Det färdiga resultatet :-)

Idag började dagen med en liten frökten tvärtemot. Ville inte äta frukost, åt bara lite flingor. Ville inte gå ut å åka pulka, väl ute ville hon inte gå in (fast hon var jätteduktig, var utan blöja och kissade inte på sej). Väl inne började vi titta på Saltkråkan på datorn (vardagsrummet är som sagt upptaget....) sen häller hon mjölk på datorn...Sen ville hon inte äta lunch, då hotade jag med att stänga av Saltkråkan. Det skulle jag göra. Sen när jag har stängt av så ska jag sätta på. Men då hade jag redan satt mej här så nu får hon vänta. Nu sitter hon och försöker måla i Saltkråkanfordalet istället. Färgen från färgpennor fastnar dock inte på plast men hon är nöjd ändå.

Kors i taket - Thomas är vaken!! Bara han den där jag bor med kvar...Ska bli kul att se om han har vaknat när mina föräldrar kommer sen. Thomas väckte honom, fan jag som hade sett framemot häg musik och dammsugaren!!! Vet av erfarenhet att det räcker inte med enbart dammsugaren...

Ordbajs.

Utlovade bilder

Här kommer det lite utlovade bilder på diverse kläder som har inhandlats. Dessvärre hade jag det überfula påslakanet i sänget (som är hur slitet som helst men jag är fär snål för att slänga det, använder det så ofta som möjligt för att det ska gå sönder så jag kan slänga skiten med gott samvete), så kläderna ser inte så snygga ut som de kunde ha gjort.Svart tröja och randig tröja från HM det andra från POP ser nu att jag glömde att lägga dit linnena jag köpte på HM men det var bara vanliga baslinnen så ni dör nog inte.När jag beställde LillaPrutts födelsedagspresent från Villervalla så köpte jag även detta på rean. Tråkigt nog fanns det inte i 92 så det blev i 98 och det är JÄTTESTORT på henne! Hon har provat tröjan och kjolen - kjolen åkte ner hela tiden (det gör även jeanskjolen hon fick när hon fyllde, stl 92 på den) så att sätta bälte i denna tror jag kommer se väldigt illa ut. Kläderna får helt enkelt vänta till hösten, eller ett helt år kanske? Damen har ju inte växt alltför raskt hittills.

Nej nu är det sängen som gäller, ska upp kl 5 imorgon å öppna...Finns väl roligare saker än att gå upp så tidigt, fördelen är att jag slutar kvart över ett så då får jag åka hem å pussa på min LillaPrutt :-)


Halvvettigt inlägg

Idag hade jag tänkt att skriva ett halvvettigt inlägg om vad vet jag inte men jag är på tok för trött för det. De där mornarna man hade på jullovet när Elisia sov till halv 9 - 9 på morgonen känns väldigt avlägset. Istället får man gå upp allt mellan 5 och 7 varje morgon för att hinna iväg till dagis och jobb. Längtar till på fredag då jag har min enda sovmorgon under en treveckorsperiod (har rullande schema som går i treveckorsintervaller) jag börjar så sent som 10!! Just nu låter detta som guld i mina öron :-) Hoppas bara att Elisia vill sova lite längre den morgonen.

Igår var jag riktigt hurtig, jag gick en långpromenad! Numera har det blivit det enda sättet att få LillaPrutt att sova, långpromenad i vagnen eller en tur i bilen, men det är jag för snål för, bensin är så jälva dyrt! Sen är det inte bra för miljön heller + att jag inte tycker om att köra bil (det kan bero på alla mina krockar) så då blir det vagnen. Denna dag gick promenaden mot stan för att spendera Elisias presentkort och pengar hon fick när hon fyllde. Hade tänkt att ta en liten rolig bild på inköpen men där tryter min ork. Kanske jag samlar ihop lite energi till att ta en bild sen men att lägga in den i datorn och ladda upp den här idag känns för stunden väldigt ansträngande.

Det blev iallafall två tröjor och två linnen på HM och en tröja och två par trosor på polarn o pyret. Sen hade jag tänkt att gå till Bubbel också men de hade stängt :-( och det som jag tycker är lite dåligt av dem är att varken på deras hemsida eller på butiksdörren sitter det några öppettider, gissar på att de vill kunna stänga lite när de vill beroende på hur många kunder de har. Får göra ett nytt försök på lördag runt lunch, har de inte öppet då går de snart i konkurs.

LillaPrutt har idag varit utan blöja nästan hela dagen, endast en olycka, en nummer två här hemma :-( men på förskolan hade det tydligen gått jättebra (Robban hämtade och han pratar tydligen inte så mycket med fröknarna). Men av det lilla jag fått höra att hon kissat på pottan många gånger och vi fick med en använd blöja hem som hon hade haft när hon sov (utgår jag ifrån) men den var torr så den får de tebax imorgon.

Känns som att jag har samlat ihop energin till att ta den dära bilden, måste hänga lite tvätt först bara...En stor fördel jag hade när jag jobbade på Almby var att jag åt lunch hemma och då satte jag ofta igång en maskin med tvätt. När arbetsdagen var slut var det bara att hänga den. Nu blir allt så mycket senare. Funderar på att fixa en tvättid i tvättstugan varje helg och tvätta ALLT då.

Ser att Robban har kollat runt på mobiler, till mej kanske? Det skulle iallafall behövas.

Ordbajs.

Kalasbilder

Då tänkte jag bjuda på lite bilder från LillaPrutts kalas och lite till. Spektaklet började ju i fredags då det var då hon fyllde år - stora tjejen :-) som var utan blöja hela dagen igår med endast två olyckor! Rätt bra med tanke på hur mycket folk det blev och att hon då kanske inte är överdrivet fokuserad på att säga till när hon är kissnödig. I slutet av kalaset satt hon och lekte i sitt rum med kusinerna och kom helt plötsligt Ida och sa att Elisia har kissat på sej, men det hade hon inte, hon satt och sa kiss för hon var kissnödig :-)En bild från i fredags då hon roade sej med att gå runt i Robbans jobbarskor, minen hon har i ansiktet fixar hon när man säger åt henne att se lite glad ut :-)

Lördagen började tidigt för mej (även dagens dag började tidigt). Elisia har tydligen blivit van vid att vakna lite tidigare nu när jullovet är slut, dessvärre gör hon det även på helgen...Igår halv sju och idag sju, inte kul för en morgontrött mamma...men men, igår var det väl helt okej med tanke på att hela lägenheten var i behov av städning innan hela tjocka släkten kom. Tårtbak hann vi även med.LillaPrutt äter upp grädden som inte gick åt, med den glada minen!Det färdiga restultatet, måste säga att jag är rätt nöjd. I vanliga fall när jag gör tårtor slänger jag bara på bären hullerombuller, men nu blev det lite stil på det hela. Fast nästa år blir det nog en beställningstårta, det är så tråkigt att göra tårta...Bullar och kakor är mycket roligare att baka.Outfiten för dagen var en födelsedagspresent från mej och Robban från Villervalla, stjärnor (och hjärtan) är populära för tillfället. För mej får de gärna vara det väldigt länge, så länge det inte är Hello Kitty och prinsessor är jag nöjd.Delar av familjen är på plats, Tom, Elisia, morfar, mormor, Daniel, Madde och paket :-)De allra flesta har kommit och det fikas för fullt.

Paketöppning! I paketen fanns det en rosa dockvagn från BRIO (som jag tyckte var jättefin), presentkort på Bubbel, pengar, en Mamma-Mu bok, köksleksaker, en docksulky (med Hello Kitty!!!! *usch*) och ett bärbart målarbord, orkar dock inte visa bilder på allt, gissar på att det kommer för eller senare ändå.Håller på med en liten garderobsrensning, så idag blev det tröja från Katvig (som är lagom), tights från HM (som är lite korta) och strumporna kommer från HM. Leker gör hon med delar av de nya köksleksakerna.

Ordbajs.


Otroligt smarta tankar

Då har livet på det nya jobbet börjat, så nu skyller jag mina oregelbundna inlägg på det! Orken att blogga infinner sej inte ritkigt när man har haft 10-12 små barn runt benen hela dagen + att jag har en egen sen när jag kommer hem. Men hittills har det varit ett helt underbart jobb så jag ska inte klaga, barnen är jättesnälla och gosiga, det blir många sagor i soffan :-) Tjejen som jag skrev uppsats med sa idag att hon var jättetrött när hon kom hem och det känner jag inte igen hos mej. Jag får väl tacka eleverna på gamla jobbet som härdade mej. De visste hur man höjde ljudnivån, så om man jämför med hur det kunde vara där ibland så är det lugnt nu. Det enda som är jobbigare nu är det mycket längre dagarna - fast då jobbade jag ju bara halvtid förut så det kan bero på det...

Duktig har jag iallafall varit, hälsat på alla föräldrar som lämnar och hämtar, en har jag t.o.m hälsat på två gånger! Så de glöms ju bort rätt fort tyvärr....får träna på det!

Potistiv med det nya jobbet är att jag har börjat bearbeta mitt förhållande till mat. Ni som känner mej och har kännt mej länge vet att det är inte min bästa sida. Så igår smakade jag lamm, det var som en stor färsklump som skulle delas och ätas, det enda felet jag hittade med den var de stora lökbitarna som jag plockade bort - lökbitar går bara inte!!! Men själva köttet var det inga större fel på, gjorde dock misstaget att berätta det för Robban så nu får jag väl äta det hemma också...

Idag åt jag stuvade makroner, och det är fortfarande inte gott!! Men om jag tog en makaron och en stor korvbit så funkade det, kanske jag kan ta två makaroner åt gången nästa gång? Den enda nackdelen är att samtidigt som jag ska äta så ska jag också hålla koll på 4-6 barn som alla ska ha mat och eventuell påfyllning, det är även väldigt kallt på avdelningen så maten brukar inte vara så varm och kall mat är inte min grej (inte ens på sommaren). En  del behöver även pushas lite så att de äter mej. Jag kommer dock aldrig att sitta å tvångsmata någon för då ökar risken att de blir som mej och det vill jag inte!! Det är även anledningen till att jag tvingar mej själv att äta, jag vill inte vara den som påverkar barnen till att inte äta! Jag vet bara inte hur jag ska klara det när det blir någon gryta, hhuuuuu!!!!

Dagen har varit lång då jag öppnade imorse, och på eftermiddagen hade jag sista seminariet på universitetet (så nu är det bara en svenska kurs kvar!!) men jag måste bara säga att seminariet gick hur bra som helst!! Får man betyg på hur mycket man pratar så är det VG direkt till mej (jag pratade mest trots att jag verkligen försökte vara tyst!) och det som är ännu roligare är att jag har så mycket vettigt att säga!!! En grej som jag tyckte var otroligt bra som jag sa, såklart! Det var en kille/gubbe som tog upp till diskussion hur man kan göra för att nykläckta lärare inte ska känna sej nervösa/otrygga i sin lärarroll och på så sätt hamna i den traditionella lärarrollen (som det arbetas med att komma ifrån). Mitt förslag var då (som jag som sagt är väldigt nöjd med) att när man som nyutexad lärare kommer till sin första arbetsplats så får man en mentor (som då kanske har gått någon typ av utbildning?) både den nya lärare och mentorn arbetar endast 75% med undervisning/undervisningsplanering de övriga 25% har de tillsammans. Den tiden kan de då använda till att observera varandras lektioner (det tror jag att båda lär av), diskutera observationerna, ge varandra stöttning och prata om hur man kunde ha gjort i olika situationer som eventuellt har varit. SKOLMINISTERN VI VILL HA MER PENGAR!!! Låter det inte bra?

Nu är jag som sagt trött har varit vaken sen 5 imorse och får gå upp 5.15 imorgon (jag var lite tidig idag + att jag har lagt en filt över bilen så den inte fryser). Ska ta och slå in paket till Elisia som fyller 2 imorgon sen blir det nog sängen.

Måste säga att jag håller med systers funderingar.

Ordbajs.

Dagens ordbajs

Jag har bröd som gräddas i ugnen och det luktar hur gott som helst i lägenheten!! och bredvid mej sitter en kramsjuk Elisia och äter pepparkaka. Vet inte hur många gånger hon har kommit idag och sagt gang (kram) och sträckt ut armarna. Och då måste man ju bara kramas :-)Så här fin är damen idag. Lindex och Hm, under velourisarna har hon även ett par tights, men Elisia tyckte att det var lite kallt så hon tog själv på sej ett par velourbyxor. Eftersom att jag bakar så skulle jag gissa på att det är närmare 25 grader eller nåt här inne, så att det är kallt kan jag inte ritkigt hålla med om.Igår såg hon ut så här, bara Villervalla, och att busa i mamma och pappas säng är hur kul som helst. Det skulle hon nog vilja göra nu med men hennes pappa tycker det är vettigare att sova, så vi tittar på Pippi istället :-) För övrigt så är jag lite sur på Villervalla för jag har inte fått mitt paket med Elisias kläder därifrån än!! Hoppas bara att det kommer innan fredag då hon fyller, eller senast på fredag iallafall...

I fredags gjorde jag och Elisia IKEA och köpte en massa onödiga saker och två nödvändiga saker. Det mest nödvändiga var en sänglampa till Elisias rum, så nu kan vi läsa kvällssaga med mysbelysning :-) Sen köpte jag gardiner till stora sovrummet. Jag har tänkt länge att snart kommer spets att komma tillbaka som gardiner och nu har det uppenbarligen gjort det.Det känns dock lite tråkigt och inte ritkigt klart. Att det känns lite tråkigt tror jag dels kan bero på att jag har en stor sné blomma mitt i som jag inte vet var jag ska göra av. Har stora planer på att gömma den bakom en gardin i vardagsrummet, jag har bara inte kommit så långt än...Sen skulle jag vilja ha en färg i gardinen. Så innan helgen ska det åkas till IKEA igen och köpa något enfärgat tyg som ska sättas i spetsgardinen (den är nu dubbelvikt) så får jag helt hoppas på att det ser lite roligare ut. Färg på väggarna skulle heller inte skada men det tar jag till sommaren. Sen inhandlades det även lite onödiga tallrikar, handdukar och lite till som jag inte kommer ihåg.

Tycker att limporna kan vara klara snart för jag vill smaka!! så jag vet om de blir bra eller inte...

Ordbajs.

Ett utdrag från min liv

Jag märker att det blir lite mellanrum mellan inläggen, syster yster är mycket hurtigare på sin blogg, men hon har inga barn - jag skylle på det!

Dagens dag har gått åt till att städa och tvätta, städa och tvätta. Tycker inte att jag gör så mycket annat nu för tiden, städa, tvätta och därimellan klämma in lite matlagning, lek med Elisia och torka kiss. Att jag har tid att sitta här nu beror på att Elisia har tagit min bankdosa och använder den som telefon, hon pratar och pratar och pratar.

I tosdags hade jag det lite roligare, då var jag och jobbade den första dagen på nya jobbet! Det var visserligen studiedag så jag fick inte träffa några små barn, men jag fick schema och se lite hur de arbetar och träffa mina nya medarbetare. Madde och mamma fick agera barnvakter, Madde var ritkigt duktig och var här redan 07.20, det kallar jag att ställa upp!! (ska jag vara helt ärlig vet jag inte om jag hade gjort det...). Så då fick Elisia leka av sej, jag utgår iallafall från det med tanke hur det såg ut i hennes rum sen. Så då kom jag in i min vardag igen med att städa...

Igår så smällde det. Let's dance har börjart!! Så numera nattar Robban Elisia varje fredag (så för er som vill umgås med honom kan ni drömma om att se honom en fredagkväll, det får isåfall bli efter Let's dance). Som vanligt är en del kändisar bättre än andra på att dansa. Som det proffs jag är tycker jag att det är tråkigt att de tar med riktiga amatörer, de som inte ens har en chans till att dansa i takt och se glada ut samtidigt. Jag har heller hittills aldrig i någon säsong haft en favorit från början utan favoriten har växt fram under programmets gång och det verkar som att det blir så den här gången också. Men jag kan garantera att favoriten inte kommer att bli Willy. Ut med gubben säger jag bara!!!

Tittar på Victoria Secret showen och inser att jag kanske borde utnyttja träningskortet jag har, men jag vet inte ritkigt när jag ska få tid! Men jag har planerat lite träning framöver, N'joymedlemsskapet ska sägas upp istället ska jag börja på Hoppis & Skuttis med Elisia och nästa år har Dermont Clemenger danskurs för Elisia och mej. Båda dessa träningar är för barn och en förälder, dvs mej :-) Sen tänker jag ju alltid att idag ska jag gå ut och gå, men det händer aldrig, framförallt inte i -20...Har även tänkt att åka och simma många gånger men det har inte heller hänt än...

Ordbajs.


Vad göra idag?

Madde: Att jag inte har visat bilder från ditt kalas kan bero på att jag inte har kameran med mej. Men för er som vill se en syskonbild på mej å alla mina syskon å syskonbarn så finns det att beskåda här.

Annars så vet jag inte riktigt vad jag ska göra idag. Jag har saker att göra det är inte det som är problemet, problemet är att jag har ingen motivation till att göra det...Det ska göras färdigt en uppgift till universitetet och det ska skrivas omdömmen...Det är dessutom inte så lätt att göra något av det när en litenprutt helst av allt vill sitta i knä på mej...*suck*

Ordbajs.

En massa bilder

Så då ska jag se om jag klarar av att åtsadkomma något vettigt här idag, det var ett tag sen det visades lite nya bilder så det tänkte jag göra idag (jag har med andra ord inget vettigt att säga). Det kommer även att visas bilder från nyår, där jag tyvärr inte lyckads fånga hela mej på bild så det få bli en annan gång.En liten tjej som åker pulka utan att hålla i sej, hon tittar på hur de störra barnen gör sen gör hon likadant. Numera slänger hon sej i snön efter nästan varje åk och säger Ojojojojojoj!!!! det har jag tyvärr ingen bild på...

Outfiten under ytterkläderna bestod av kläder från Villervalla :-) Hade tänkt köpa födelsedagspresent till lilla prutt därifrån men jag hade helt missat deras rea så nästan allt jag ville köpa var slut. Fick ihop lite slut. En tröja och en jeanskjol till present, tröja, strumpbyxor och manchesterkjol att växa i - den storleken jag helst ville ha var slut så då fick det bli lite större.

Bilder från nyår:Vi körde någon lek som gick ut på att man la en kortlek på en tom flaska och så skulle man blåsa ner ett kort. Blåste man ner mer än ett kort fick man dricka tre klunkar, blåste man ner alla kort fick man dricka hela glaset. Här är det Kim som blåser och om jag inte minns fel så fick han dricka hela glaset en gång.Thomas har lite speciell stil när han blåser...kommer inte ihåg om han fick dricka hela glaset eller inte. Det beror inte på att jag var full utan på att jag har ett kasst minne.Dennis blåser - han fick dricka hela glaset tre gånger, fast första gången fuskade han. Han slog ner korten med handen, påstod att han var törstig...Robban blåser, tror att han drack hela glaset en gång men jag är inte säker.Niclas blåser - han fick dricka hela glaset en gång, tror jag, hmm mitt minne är verkligen inte som det ska...Eftersom att det bara var jag som tog kort så finns det ingen bild på mej när jag blåser :-)Detta kan vara en bild som togs straxt efter det att Robban druckit hela glaset. Hade även tänkt att bjuda på lite bilder från fyrverkerierna (för er som inte vet hur det ser ut) men Robban filmade hela spektaklet istället och det har jag ingen aning om hur man lägger in.Efter tolvslaget var det dags att gratulera Dennis på födelsedagen. Nästa år fyller han 30 så då räknar jag med en betydligt större nyårs/födelsedagsfest. Lite glas rikare blev han.Då var bilderna från nyår slut och min lilla prutt har kommit hem igen!! Här har jag sytt en bärsjal till hennes docka :-) kläder är från Villervalla - stjärnor och hjärtan är populära just nu.Dagens poutfit, tröja med fickor med hjärtan på och randiga strumpbyxor, allt i rosa :-)

Har man ingen napp får man ta hela handen :-)

Ordbajs.


Veckans matsedel

Jag hatar att laga mat och jag tycker det är skitsvårt att komma på vad vi ska äta. Därför har vi den underbara matlistan - den följs inte slaviskt men den finns.

Måndag: Korvstroganoff och ris

Tisdag: Potatismos, fiskpinnar & spenat

Onsdag: Ärtsoppa & pannkaka

Torsdag: Stekt kyckling och klyftpotatis

Fredag: Fläskpannkaka

Lördag: Tacos

Söndag: Panerad schnitzel med potatis och rödvinssås

Ordbajs.

RSS 2.0