Årssummering

Året som gått då, ibland har det varit helt underbar och ibland har det varit för jävligt. Ni som känner mej vet att jag valde att ge Elisia liv, dvs inte göra abort, trots att Robban ville annorlunda. Det är väl det om har spelat störst roll i om livet har varit skit eller underbart. För det mesta är det hur bra som helst men ibland tycker han att jag verkligen har svikit honom, och här vill jag tillägga att han älskar henne över allt annat. Men trots det kan han ibland inte "låta bli" att påminna mej om vilket "svek" jag gjorde mot honom. Att det hade varit ett lika stort "svek" att tvinga mej till abort verkar inte riktigt gå in i huvudet på honom...

Januari: Elisia fyller 1 år, Madde fyller också år men det känns inte lika viktigt ;-) annars så händer det inte så mycket. Elisia börjar förskolan och jag börjar plugga igen...Elisias födelsedag firas med paketöppning, straxt innan så förgyllde vi en dag med ett besök på Lek&Buslandet och då gick vi inte gratis :-) föräldrar går in gratis, likaså barn under 1 år!Kanske börjar bli dags för ett nyt besök där?

Februari: Hmm, vad händer här?? Robban fyller i slutet av månaden men vad mer?? Jo, jag fick min första p-bot på 600.- elak av carpark tycker jag (just detta kan iofs ha hänt i slutet av januari...)Sen i slutet av månaden flyttade vi äntligen tillbaka till Tybble - mycket bättre än att bo på norr, det enda jag saknar är närheten till ICA Maxi. I mitten av månaden fyller Ida år.

Mars: Nyinflyttade i lägenheten i Tybble, det startar med magsjuka för hela lilla familjen. För Elisia ur munnen för oss två andra ur röven...Men vi fick se till att friska på oss fort fort fort för på helgen var det inflyttningsfest/födelsedagsfest för Robban.

April: Tom fyller år och jag har praktik på Almbyskolan där jag senare får jobb!! Jag får jobba med två underbara klasser som är fulla av elever med humor ;-). På valborgsmässoaftin fyller Anton år (så det är inte för kungen de flaggar!!!) Uppdatering: Daniel fyllde år!

Maj: Mamma fyller år, även svärmor fyller år och jag får reda på att skrivuppgiften som hörde ihop med praktiken blev underkänd och jag blev skitförbannad!!! Uppgiften som ska skrivas har absolut inget att göramed paktiken och har inget att göra med hur jag är som lärare. Jag blev som sagt erbjuden jobb så jag har svårt att tro att min handledare skulle ha underkänt mej om det var hon som satte betyget. Jag är med andra ord mycket kritisk till hur betygsättnignen sker inom denna delkurs. Ibörjarn av denna månad har även jag och Robban ett riktigt storbråk och enligt insiderinformation fick han sej en riktig utskällning efter det att jag lämnat festen. Inte en dag försent - efter det hade vi det bättre än på länge!

Juni: Ingen fyller... Jag slavar på Axfood, ett lager, jag kör trucken fram å tebax, fram å tebax, lägger en massa TUNGA varor på buren/pallen jag har på gafflarna - inget kul jobb. Midsommar inträffar och den firas i Sannahed under dagen och med vänner på kvällen, alltid trevligt. Varma soliga dagar tillbringades ofta ute i Ekeby-Almby hos Henke och Simone, Elisia tycker det är hur kul som helst att mata Cosmo (som syns i bakgrunden) då han äter allt!! Barnmat ur burk fick han ett par gånger när Elisia inte åt upp. En gång stod han bredvid Elisia när hon skulle äta. Hon stod på en filt och jag tyckte hon skulle sitta, jag sa SITT, gissa vem som satte sej - inte Elisia...Ibörjan av månaden tar Richard studenten, det firas med en fest. Jag tror aldrig att jag har sett Richard så trött! Han hade behövt sova middag.Juli: Månaden börjar med en tidig uppstigning, går upp vid 2 på natte lr nåt för 6:45 lyfter flyget från arlanda som går till den grekiska ön Samos. Månaden börjar även med att jag fyller år!! Även denna gång står det 23 år på tårtan (lr det skulle ha gjort om jag hade haft någon tårta). Istället blev det middag i kvällsolen på en liten grekisk restaurang, jag gissar på att jag åt pommes och kyckling...Jag var ledig i två underbara veckor därefter börjar återigen slavarbetet på lagret...Första dagen på Samos solade vi på balkongen när Elisia sov middag, detta är en bild på röven som sitter på han den där jag bor med, lite små svettig. Att sola utan öl är även det otänkbart ;-)Så här snygg var jag när jag satt och glassade på balkongen och försökte få lite färg på kroppen.Att gräva, ösa och bygga på stranden är ett måste med små barn.

Augusti: Slaveriet på lagret fortsätter. Richard fyller år. I mitten av månaden börjar jag jobba halvtid på Almbyskolan vilket nu när jag tänker tillbaka har varit otroligt lärorikt. I slutet av månaden är till slut slaveriet på lagret över, förhoppningsvis behöver jag inte jobba där igen, jag hoppas iallafall det!!! Studierna på universitetet drar igång ännu än gång, nu för näst sista gången (har en kurs på fem veckor kvar).

September: Pappa och storebror Sickan fyller år. Jag, Elisia, mamma, Sofia, Ida, Madde och Tom åker till Göteborg och går på Liseberg och på bokmässan. En kort tur på Universeum hinns även med, där tyckte Elisia att vattenfallet var roligast.Jag, mamma och Elisia besökte även Villervalla-butiken och det blev dyrt för mej men Elisia fick superfina kläder!!

October: Jag klipper av mej håret! Ingen fyller år vad jag kan komma ihåg nu.November: Erik och Sofia fyller år, sen händer det inte så mycket mer...Jag och Alexandra skriver som dårar på C-uppsatsen för att den ska bli färdig inför provventileringen i början av december.

December: Startar med en provventilering som går ruggigt bra, både att vara respondent och opponet. Det var sjukt kul att opponera!! Till skillnad från den riktiga opponeringen som gick åt skogen...Den ritkiga ventileringen gick däremot bra och uppsatsen blev godkänd - vi gjorde lite ändringar, men den hade blivit godkänd även utan dem. Julen inträffar, Dennis agerar tomte och Elisia får öppna paket :-) Nu på nyår har jag hamnar på en grabbfest därav att jag gör detta just nu!


Sofia: Du har fått en lång lista och det kommer att komma en uppdaterad version (tror jag) och ja det vill jag!!! Om jag törs, nu är jag lite småfull så då törs jag svara ja!!

Till er alla från mej: ETT GOTT NYTT ÅR!!

En del här på festen har dock reagerat på att jag bloggar, varför bloggar jag?

Ordbajs.

Bloggdesignhjälp

Är även sugen på att ändra bloggdesignen men jag har ingen aning om hur man gör så om du känner dej manad får du gärna hjälpa mej med det :-)

Sjukt trött

Nu är jag helt sjukt trött på min dator!! Hade skrivit ett lång inlägg om hur förbannat seg min dator är - då lägger den av helt!! Eller internet iallafall. Jag är helt säker på att datorn måste formateras, så om någon vill ta sej an det uppdraget vore jag himmelskt tacksam!

Ännu mera pulkaåk blev det idag, och det kommer garanterat att bli det imorgon också :-) och tro det eller ej men idag kom han den där jag bor med ut i backen!! Och det är något av en sensation! Tidigare har han varit med till lekparken en gång!! Sen tror jag visserligen att han har varit där iaf en gång själv med Elisia - men jag har varit där mycket, mycket mer! Bilder på oss tog han också, men det gjorde han ju självklart med mobilen och den har han med sej till Dennis så de får ni se någon annan dag.

Sitter och tittar på The King of Pop och jag kan inte fattar varför han skulle operera sej vit, nu är det ju visserligen svårt att veta hur han skulle ha sett ut utan några operationer men av vad jag kan se så ser inte någon av hans bröder missbildade ut så jag har svårt att tro att Michael Jackson skulle ha gjort det (om han nu hade låtit bli operationerna vill säga - jag är rätt så säker på att han hade sett mycket bättre ut naturel).

Nu är jag inte bara trött på datorn utan jag är verkligen trött!! Så nu blir det sängen och en påhälsning hos John Blund :-)

Ordbajs.

Pulkaåk utan blöja

Ja då var det jul igen men eftersom att vi firade julen här igår så kan vi idag bara ta det lugnt. Det enda vi ska göra idag är att titta på Kalle och därefter åka till Hallsberg och äta mat med svärgubben och hans tant om jag har förstått det hela rätt.

Igår då, julhandla mat, massor med folk trots att jag tyckte vi var tidiga (straxt efter 10 var vi på Maxi) sen hem, jag lagade potatisgratäng och skalade potatis, sen ansåg jag att jag hade gjort mitt i köket. Jag är ju inte den som äter av all mat och därför har jag inte sett det nödvändigt att lära mej laga mat, så Robban fick fixa resten av maten. Det blev en hel del kva som om du är hungrig är det bara att komma hit. Efter min ansträngning i köket gick jag ut och gick med Elisia så hon fick sova. Det var jobbigt!!! Sen gjorde jag iallafall inte så mycket mer, åt mej mätt, sa till tomten när han skulle komma, öppnade lite paket och försökte sen få Elisia i säng - det tog ett tag.

För en gångs skull lyckades jag även föreviga en del av kvällen på bild :-)Mätta pojkar :-)Tomten har kommit!! I brist på kläder fick han låna Robbans morgonrock för att inte frysa...Efter ett par paket fick tomten lite assistans av Elisia som mer än gärna kröp in under granen och hämtade paket och gav till tomten så han fick läsa :-) Glad blev hon när hon äntligen fick sin BobbyCar så nu kanske hon inte brehöver låna andras så fort man kommer till någon som har en.I söndags var vi hemma hos mina päron och då fick vi också lite paket, bl a tre stolar så nu har vi både nya stolar och ett nytt bord. Eftersom att han den där jag bor med inte hade fixat någon julklapp till mej så "tar" jag bordet och en stol som julklapp till mej :-)

Idag då så har jag och Elisia varit ute och åkt pulka - att få på henne en blöja när vi skulle ut var omöjligt, att kissa på potten innan var däremot fullt möjligt så det gjorde hon. Sen fick hon stränga order om att hon inte fick kissa på sej för hon hade ingen blöja på - och det klarade hon!! Bilder från pulkaåket får ni klara er utanför jag lyckades inte få med mej kameran ut.

Nu sitter vi och tittar på Astrids Jul äter godis och pepparkakor och bara slappar!!

Madde: Den som tror att 2-åringar inte har någon talan kan inte vara alltför smart...Försökte få på Elisia blöja innan vi skulle ut å åka pulka idag - det var omöjligt!! Sen är bebisar visst söta!!

GOD JUL!!

Ordbajs.

Dagens to-do-list

Dagens to-do-list:

- Fixa till det sista med c-uppsatsen
- Slå in Elisias sista julklapp
- Tvätta å diska
- Städa
- Göra julgodis

Detta bör var klart innan 15.00 då jag hämtar Elisia, är så jävla trött så jag vet inte hur jag ska orka något!

Kan också berätta att jag träffade en jättesöt bebis i lördags, Filippa!! Jag håller inte med Madde som säger att bebisar är skryngkliga, fula och bara skriker. Filippa och de flesta andra (undantag finns ju alltid) bebisar är hur söta som helst! Jag vill också ha en liten bebis...

Ordbajs.

Jag har lärt mej något nytt!!

Nu har jag fått en beskrivning av superduperkvinnan Ann-Sofie, måste se om det fungerar :-) and it did!! Jag har nu lärt mej hur man på ett snyggt sätt länkar till andra bloggar.

Julplaneringen har tagit ett steg i rätt riktigt. Nu har han den där jag bor med (Obs! Idag sagt med kärlek!!) ringt till sina föräldrar (en hittills iallafall) å kollat hur de ska fira julen. Jag betämde ju förra året så då får han bestämma iår.

Ska gå å hämta en chokladbit till Elisia så jag får mina minutrar med vuxentid.

Ordbajs.

Ett utdrag ur mitt underbara liv

Vi tar det från början som vanligt. Helgen har varit helt okej, den började med fin besök av Mr Hammarström, han hade med sej sina föräldrars två små hundar vilket uppskattades av Elisia. Hon både klappade dem och jagade dem, vi har än inte fått någon klarhet i vad som hon tyckte var roligast.

Elisia har under helgen endast använt en blöja under vaken tid, resultatet blev sex olyckor, vilket jag tycker är ett helt okej resultat. Anledningen till att hon hade en blöja var att på lördag förmiddag åkte vi buss upp på stan. Buss är riktigt kul enligt Elisia, hon satt och log hela resan. Väl uppe på stan köpte jag lite smink (så nu är jag finare än vanligt) och en massa trosor till Elisia, problemet är att det finns inte alltför många i hennes storlek, fick stå å gräva i en evighet i en korg på Kappahl.När vi var hemma från den stora staden så vill hon inte ha blöja, men hon ville ha öron och tröjan bakåfram :-)

Min kära syster Madde har lagt ut bilder på sin tomteinvation och sin julgran och då ska inte jag vara sämre.Här hoppas jag att ni bara tittar på julgranen och de få paketen som syns och inte på allt annat skärp. För övrigt så kommer det inte att finnas så många paket under granen. Robban och jag har bestämt att Elisia bara får två julklappar (förra året slog det slint i huvudet på mej och jag köpte 1000 småsaker som inte behövs), jag har köpt till min del av familjen, men efter det att vi började med syskonbyta så blir det inte så mycket. Å Robban köper allt i sista stund. Men nu är det inte julklapparna som gör julen det är kärleken :-)Kökgardiner sydda av mej :-) Även Elisia finns inklämd någonstans.


Imorgon ska jag verkligen uppleva baksidan med att vara lärare - jag ska sitta och rätta å rätta och därefter skriva typ 700 omdömen...(jag vet att eleverna inte är så många men ibland känns det som så)På bilden en glad tjej, bredvid mej en tjej som vill ha uppmärksamhet så nu är det dags att sluta innan hon bankar sönder datorn...Måste göra ostsås till Robban också, av någon anledning har han svårt för det.

Kiss på pottan

Luciamys på förskolan idag, dvs alla barnen fick vara utklädda och vi föräldrar vi komma dit å fika, fast vi fick ta med fika själva, fast det var nog bara bra för jag tog med cookis och chokladmuffis :-)Julklädd måste man vara när det firas lucia ;-)

Elisia gjorde en ny premiär på pottan idag. Kissat har hon gjort många gånger men alltid på uppmaning av mej. Idag frågade jag bara om hon var kissnödig, fick svaret: nej (vad annars) sen gick det bara några minuter sen hördes ett rop från toaletten. Då har hon gått dit själv, dragit ner strumpbyxorna (blöja hade hon ingen) men hon klarade inte av att sätta sej själv för tomteklänningen var ivägen. Själv tolkar jag detta tecken som om att det kan vara dags att börja tänka på att slänga blöjan så nu ska jag köpa en massa trosor till henne :-)

Sen har jag inget mer vettigt att säga, fast det har jag å andra sidan aldrig...Eller jo en sak: Jag lämnade in UPPSATSEN idag!!!

Ordbajs.

Utmaningen

Ann-Sofie (http://pz2-pz2.blogspot.com/)(jag vet inte hur man länkar sådär snyggt så namnet blir färgat å man bara kan klicka på det) har en utmaning i sin blogg.

Utmaningen går till så här: Gå in på mappen “Mina bilder” och välj den 4:e eller 7:e mappen. Välj sedan den 4:e eller 7:e bilden. Skriv lite om den och publicera den på bloggen.Har följt utmaningen och valde den 7:e mappen och 7:e bilden. Det är Elisia som badar i diskhon. En period blev det mycket bad där i förra lägenheten då han den där jag bor med lyckades sätta igång tvättmaskinen en liten stund innan vi skulle bada. Tvättmaskinen låter en del när den centifugerar och det tyckte inte Elisia om. Sen tyckte hon det var kul att bada i diskhon, hon "hjälpte till" med både disken och att torka av diskbänken många gånger och tyckte det var hur kul som helst :-)

Ordbajs.

Kvällens ordbajs

Dagen då, nej så tråkiga ska vi inte vara idag, fast det har hänt en del roliga saker. Hade handledning med handledaren inför c-uppsatsen. Han säger att jag sätter punkt för ofta. Jag gillar korta meningar, men det gör tydligen inte han. Alla är vi olika. Jag och Alexandra skrattade en hel del iallafall och imorgon ska vi skratta lite till då vi ska fixa till allt.

Vi gör som vanligt och kör en massa bilder på min underbara dotter, finns det nåt bättre än barn? Fick en fråga av en elev idag: Stina vad skulle du säga om jag blev pappa som 16-åring? Vad svarar man på det? Mitt svar blev iallafall att det är inget jag rekommenderar men barn är alltid underbara :-) Det var det vettigaste jag kom på för stunden.Elisia i nya pyjamasen med mumintrollen, å så försöker hon vässa en färgpenna (som jag redan hade vässat).Elisia i sina första trosor :-) hon är inte torr och jag kan väl inte påstå att vi pottränar. Men det är mycket blöjlöst hemma och jag försöker få henne att kissa på pottan. Hon är relativt duktig på att säga till men vill då hellre ha blöja när det är kissdags. Fast idag sa hon inte till, efter en kvart eller så, så var det en pöl på golvet. Men hon tycker om dem iallafall, hon vill gärna ha trosor på sej precis som mamma.Sen flummade vi lite innan det var sovdag och det här blev resultatet. Dockorna skulle tydligen vara med på bild också.
Fia: Sorry, men jag har inte sett att du har färgat håret! Du får göra något mer spektakulärt, och sen får du skriva om det :-)

AnnSofie: Tackar, tackar är rätt nöjd med det själv.

Nu ska jag försöka koncentrera mej på Desperate Housewife, Karl fick nyss en rejäl smäll av Orson. Jag har aldrig gillat Orson. Vem var det som var i det lilla huset? Handen såg iallafall kvinnlig ut, Susan? Hon var den enda av huvudkaraktäerna som jag inte såg springa därifrån...

Ordbajs.

Pepparkaksbaksbilder

Min kära syster har lagt upp bilder från pepparkaksbaket, sitter och försöker kopiera i dem men det går sådär. Nu tror jag att jag lyckades. Fick köra den långa vägen och spara bilderna i datorn istället för att bara kopiera dem. Jobbigt!!Här är iallafall en bild på proffset själv och ni ser hur kul jag tycker att det är :-). Måste även säga att Madde var duktig som fick en bild på när jag faktiskt bakade, jag satt som sagt å åt deg större delen av tiden.En liten pepparkaksbagarinna fanns på plats också! Dessvärre så tryckte Madde in deg i munnen på henne så det åt hon en del av också...Men bara små bitar som tur var.

Senare på lördagskvällen så kom Mr Hammarström på besök och när han fick reda på att vi hade varit å bakat pepparkakor så frågade han direkt efter degen! Men det hade vi ingen med oss hem och även om vi hade haft det så hade han inte fått nåt, i vintras så vet jag att han vägde 0,101 ton så han behöver tänka på vad han stoppar i sej!

Nej nu ska jag ta tag i tvätten å sen i den där förb------- uppsatsen så den blir klar någongång. Det värsta är att den blir aldrig klar, hur vi än gör så kommer vi ju att få ändra på något efter den stora ventileringen. Som för övrigt går av stapeln den 18/12, kl 10.15 så då får ni hålla tummarna för att jag och Alexandra överlever!!

Fick även ett snällt sms efter förra inlägget, kära svärmor som bad om ursäkt för att hon inte sagt att jag var fin i håret, tummen upp för det. Tummen ner för alla andra as som inte sagt något! Nu ska ni visserligen inte ta allför seriöst på detta då jag försöker av ett par deciliter självironi i det jag skriver ;-)

Ordbajs.

Trötter

Så då tar jag vid där jag slutade sist. Jag fick inte Elisia att kissa på pottan, däremot sa hon till om att hon ville ha blöja. Det fick hon, och hon fick ha den länge! Den var helt dyngsur när jag tog av henne...Hon har för övrigt sovit själv två hela nätter i rad utan att vaknar nåt. Det tokiga är bara att idag (lördag) vaknade hon 6.30 och igår väckte jag henne 7.40, varför är det så? Så idag är jag jättetrött och hade verkligen behövt sova middag.

Annars så har helgen hittills börjat bra, slappiskväll igår med chips och dipp och idag har jag och Elisia varit hos Sofia och bakat pepparkakor. Jag har mest ätit deg, och Elisia hann med lite bus med kusinerna. Just nu sitter hon som ett plåster på mej och tittar på Lotta, hon somnade när vi åkte hem men självklart vaknade hon när jag lyfte ur henne ur bilen så nu är hon trött. Man kan ju hoppas på att det blir en tidig kväll då, som sagt hoppas!

Hann ju inte skriva allt det jag hade tänkt sist, så det gör jag nu. (sådana här fina "bryggor" vill min handledare ha i uppsatsen).

Förra lördagen var jag och Elisia på 60-årsfest. Det var min fasters man som fyllde år. Av mej och mina syskon fick han ett kartong med vitlöksdippar från McDonalds. Han blev jätteglad! Det var den enda presenten som han jublade över, även om han blev glad för det andra också.Eftersom att det var fest hade Elisia nya kläder (eller är det för att jag tycker det är kul med nya kläder?) Tröja och kjol från meandi, superfina tycker jag. Tomten har även handlat åt henne där.

Sen har jag börjat köpa Kråkeböcker till Elisia.Behöver jag säga att hon tycker om dem?

Nu ska jag sticka på min tunika så den blir klar!

Ordbajs.

Min nya hårfärg!

Vad har hänt sen sist i mitt underbara liv? En del iallafall, en ny hårfärg exempelvisSå så här ser jag ut nu. Jag har fått en del komplimanger av de jag jobbar med och elever, en del elever tyckte även att jag såg yngre ut. 21 och 22 var de åldrarna jag fick höra. Av de andra personerna i min närhet jag har, hör och häpna, inte hört någonting!!! Hur ska jag tolka det??

Jag har ju som sagt en helt underbar dotter, som visserligen inte ville somna igår (så ikväll börjar träningen med att hon ska somna själv så jag gissar på att det kommer ta många timmar innan hon somnar ikväll, tur att det bara är skit på tv). Men hon är ändå helt underbar och jag älskar henne så mycket att hon måste få vara med på bild här, som vanligt :-)Det här börjar bli en allt vanligare syn, och hon går oftare och oftare utan blöja. Olycksstatistiken är dock varierande, och det har visat sej att om hon har byxor på sej så kissar hon inte på sej lika ofta. Så nu går hon runt utan blöja med byxor och har gjort det i 1½ timme utan olycka!! Frågan är om jag törs gå ner til ICA med henne utan blöja? Problemet när hon går utan blöja är att hon är så liten runt magen så hon tappar byxorna, byxor med knyt går ju att dra åt men idag hade hon inte det. Lösnignen heter idag gummiband :-)

Hade tänkt att berätta lite mer om det underbara livet i 3:an utan uteplats med Prutt har bråttom till Ica så det är väl bara att avsluta här, och försöka få henne att kissa på pottan innan...

Ordbajs!

RSS 2.0