Magen växer...

...på tok för fort! Går in i v.15 idag (v.14+0 för den som inte kan), med E så syndes det ingenting vid det här laget. Jag hade lagom börjat känna att det var något som tog emot när jag låg på mage. Nu syns det redan, så att allt kommer fortare med nummer två stämmer iallafall på mej. Själv tycker jag att magen kan sluta växa ett tag, å andra sidan är det ett tecken på att allt som det ska.

Inte helt lätt att ta kort på sej själv...

Ordbajs.


Gårdagens bästa

Igår var en lång dag, mycket lång, så lång att jag när jag satt och bloggade var jag så borta i huvudet att jag missade dagens bästa! Den kommer nu.

Igår hade jag haft körkort i 9 år och 3 dagar. Ni som känner mej vet att jag har krockat mer än ett par gånger under denna tid, oftast mindre incidenter men en lite större. Jag kör även mer än ofta för fort. Men jag har aldrig under minkörkortstid fått böter, eller ens kört genom en fartkontroll eller stopp- och blåskontroll. Jag har aldrig blivit stoppad av polisen. Så hade det inte varit för mina krockar hade jag lika gärna kunnat köra utan körkort.

Men så igår, då inträffade den stora sensationen! Jag körde genom en fartkontroll!! Det var 50 men jag gissar på att jag körde i 60-65 eller nåt till en början. Man kan ju då tycka att jag skulle få stora böteslappen, men NEJ. JAG KLARADE MEJ!!!! Polisen var (ur deras synvinkel) lite klantig och "sköt" åt andra hållet :-) I.o.m att jag aldrig ens åkt förbi när de stått med lasern förut så kopplade det inte först vad det var för reflexsnubbe som stod bredvid vägen. Bilden framför kopplade däremot direkt och sänkte hastigheten vilket gjorde att även jag var tvungen att göra det, men när jag kom ikapp honom och sänkte min hastighet så var vi rätt nära. Med andra ord hade polisen riktat lasern mot mej hade jag blivit ett par slantar fattigare.

Ordbajs.


Tisdag

Så nu har jag avreagerat mej i inlägg innan och ska göra mitt bästa för att ignorera de vikta, men ej inlagda kläderna som ligger i soffan (har en stor häg med ovikta kläder också men det skiter jag i för stunden).

Dagen idag har varit låååång - jättelång! För lång!! Jag tycker verkligen inte om APT som vi har på kvällstid, dagen blir verkligen superlång och känns seg då man vet att man måste vara kvar på eftermiddagen/kvällen. Inte kul någonstans. Extra tråkigt var det också då vi tackade av Siri, tack och lov jobbar hon imorgon också annars hade jag inte klarat mej!! Kommer sakna henne hur mycket som helst.

Nu dags för dusch och den sova, upp tidigt imorgon...

Ordbajs.


Ett problem för mej

I det Erikssonska-Welinska hemmet finns det ett återkommande problem. Eller ett problem för mej, han den där jag bor med verkar inte bry sej alls. Det jag anser är ett problem är han medveten om och kommer inte att komma som en nyhet och slå ner honom.

Problemet heter tvätt, inte vilken tvätt som helst, att det blir en massa tvätt här är jag medveten om och att tvättkorgen och tvättmaskinen behöver underhållas är ingen nyhet för någon av oss. Det är inte problemet. Problemet är när tvätten är färdig.

Jag anser att han den där jag bor med inte är något barn, utan (ska iallafall föreställa) en vuxen man. Han har innehar de fysiska tingen som krävs för att LÄGGA IN SIN JÄVLA TVÄTT SJÄLV!!! Nu är det inte så att jag inte kan göra det åt honom, det kan jag, men bör han inte kunna fixa det själv?

Det har funnits en period då jag la in hans tvätt man kan då tycka att problemet borde vara ur världen, men nej. Då fick jag hela tiden frågor om var är den skjortan, är den tvättat? Var har du lagt den vita t-shirten? (jag tar fram en vit t-shirt), nej inte den! Den andra!! Om du är smartare än ett rövhål fattar du vad jag menar.

Det skulle funka att jag la in hans kläder om det inte vore för att det för mej är kaos i hans lådor/garderob. Jag vet heller inte vilka kläder han vill ha i byrå, resp garderob. Jag har sagt åt honom att jag mer än gärna (kanske inte mer än gärna men att det är okej) lägger in hans kläder OM JAG BARA VISSTE VAR DE SKULLE VARA.  Var kläderna ska vara tycker jag är upp till honom att visa mej, samt städa ordning i sina lådor för nu är det kaos!

Ett tillägg är att de fånger gånger han viker ihop tvätten så lägger han inte in mina kläder med motiveringen att han inte vet var de ska ligga. Jag begär heller inte att han ska göra det, men av någonanledning verkar han tycka att jag ska lägga in hans tvätt då han inte gör det själv.

Inköps stopp på kläder är vad han skulle ha, och var han ett barn i familjen så skulle han ha det. Tyvärr kan jag inte påverka det då han betalar sina kläder själv.

Ordbajs.


Finnes 3:a, önskas 4:a med uteplats

Då har jag gjort det som de allra flesta gör när lönen kommer - betalat räkningarna. Det är aldrig kul. För stunden känns det väldigt skönt att inte bo o något stort hus. Man blir som sagt inte rik av att vara förskollärare. Men lönen räckte till det den skulle men inte så mycket mera tyvärr.

Hade jag haft ett hus att betala på hade det varit knapert, kanske kanske ska man lägga ner de planerna tills föräldraledigheten är avklarad? Visst har vi råd med  hus med det kräver som sagt en del omprioriteringar i ekonomin som jag, om jag ska vara helt ärlig, nog inte är helt redo för än.

För stunden känns det vettigare att lägga ut denna lägenhet på bytes och hoppas på att någon snäll sak vill bya bort sin 4:a med uteplats mot en 3:a på tredje våningen utan hiss. Om ni känner denna snälla sak, eller om det är du som är den snälla saken, var snäll hör av dej!!

Ordbajs.


Bröllopsbilder

Då var kamerasladden hittade (jag var boven till att den var borta...). Så här kommer en hel drös med bröllopsbilder. I efterhand kan jag känna att jag saknar en bild med enbart mej. Egojag.

Först och främst behövdes lite färg i ansiktet. Make Up Store fick den stora äran att fixa till mej och Madde.

Sen Hårmetropolen i Kumla för att fixa håret. I bakgrunden ser ni brudparet, Sofia och Erik.

Här kommer en drös med bilder som får tala för sej själva.


Vinkar lite fint till E.

Något säger mej att Ida har roligt...

E vid maten, som hon inte hade tid att äta...

Min man :-)

Bröllopsvalsen.

Har fler bilder  men ni får bara se dessa! Passar på att tacka Lisa och Siri för en strålande insats som servitriser! Skulle ni tröttna på nuvarande yrke kommer ni inte ha några problem med att ta er fram inom den branschen ;-)

Bröllopsbajs ;-)


Jävla kurragömma

Hade nu tänkt att blogga om bröllop som ägde rum igår, visa bilder och berätta till. Så som man brukar göra. Men kamerasladden verkar ha följt bankdosans öde och vart dess öde är vet jag inte. Med andra ord har jag ingen aning om var varken bankdosan eller kamerasladden är. Kommer bli himla lätt att betala räkningar imorgon...

Så om någon kommer på ett bra gömställe för en bankdosa och en kamerasladd, säg gärna till. Det här med kurragömma är inte min starka sidan, framför allt inte med elektroniska saker.

Dags att laga mat nu, annars finns det risk för att det blir en svältdiet och jag har hört att det inte är så hälsosamt.
Ordbajs.


Det roligaste idag

Glömde att skriva det roligaste som hände idag. Barn är som de allra flesta vet frispråkiga och har inte lärt sej att viska när man pratar om andra i närheten.

Idag i en affär uppe på stan så ser vi en någon, om denna någon var av manligt eller kvinnligt kön såg jag faktiskt inte (jo jag hade glasögon på mej). Men jag väljer att skriva hon då E sa hon. Personen i fråga hade ett par "trasiga" jeans på sej. Det ser självklart E och säger högt och tydligt:

Titta mamma! Hon har trasiga byxor på sej!
Jag: Va?
E: Hennes byxor är trasiga.
Jag: Jaså, vad tokigt.
E: Ja! Hon får laga dom.

Konversationen var aningens längre men jag minns den inte ordagrannt. Allt detta hörde iallafall denna någon och både någon, någons kompis och jag fick väldigt roligt. E var däremot helt allvarlig under hela tiden. Trasiga jeans ska lagas så är det bara!

Ordbajs.


Snart bröllop

Börjar bli trött efter en lång dag. Dagen började med att jag gick upp 05.30 då jag öppnade på jobbet. Slutade halv två och stampade då gasen i botten. Väl hemma var det bara att byta om och brumma upp på stan. Uppe på stan inhandlade jag och syster Madde smycket till syster Sofias och Eriks bröllop imorgon. Sen hämtade vi ut våra klänningar och köpte slipsar till våra gubbar. Sen hem och lämna E till Robban som var på G hem. När han väl kommit hem var det full fart ut till Sannahed där det var dags att duka m.m. inför morgondagen. Är nu hemma sen ett par timmat tillbaka och sitter nu och väntar på att naglarna ska torka så jag kan borsta tänderna och sova. Trött är bara förnamnet. Jag tror och hoppas på att jag har plockat ihop det sista inför morgondagen. Naglarna ska dock få sej en omgång till, innan 10.15 då Madde hämtar oss. Vi ska då sminka oss, hämta blommor, få håret gjort och sen ska vi till Sannahed för fotografering. Stressigt. Kul är det men det ska bli skönt när det är över!

Ordbajs.


Helt själv ikväll :-)

Bara sådär blev jag helt själv ikväll. Eller nästan, E är hemma men hon sover! Somnade vid 18 redan och hade då varit på gång att somna ett tag enligt Robban. Så det var bara att krama om och stoppa i säng, hoppas bara hon inte vaknar sen. Robban själv åkte och jobbade när jag kom hem. Så jag är helt själv.

Så denna underbara kväll, trött är jag, tänkte jag tillbringa på detta vis:
- Vika och lägga in tvätt.
- Hänga tvätt
- Röja av borden. Vet inte hur vi gör i denna familj men de blir alltid fulla av diverse saker.
- ÄTA GLASS med CHOKLADSÅS och kanske titta på nåt kul på tv.
- Duscha.

Sen ska jag sova! Öppnar på jobbet imorgon sen är det full fart upp på stan, hämta tärnklänningar, fixa smycken, åka till Sannahed och fixa inför Erik och Sofias dag.

Ordbajs.


Husvisning 5

Då har vi varit på husvisning igen, den femte totalt, och denna gång gick det mycket bättre än förra gången! Ett näst intill perfekt hus, den största nackdelen har egentligen inget med huset att göra.

Tomten bredvid ägs av kommunen och där vill man ju helst inte ha ett hus till, den tomtens framtid känns rätt så avgörande. Och sen reagerade Robban på ett golv som knarrade där det tidigae varit en fuktskada. Annars fanns det inga anmärkningar från vår sida. Kanske inte det bästa badrummet, men det funkar lätt ett par år till. Tyvärr verkar inte Robban lika sugen på det som jag :-( och sugna måste vi vara båda två annars blir det inte riktigt rätt.

Övriga upplysningar är att huset låg i Kumla och var till ett mycket bra pris! Tyvärr var det tydligen en familj till som var mycket intreserade så det blir garanterat budgivning. Det gillar jag inte.

Har även semester imorgon så då ska jag och E bara vara, enda uppdraget vi har är att handla lite och det är inte direkt ansträngande ;-)

Kanske jag hinner virka lite nu när jag inte behöver sticka några sjalar.

Ordbajs.

E ska bli storasyster

En stor dag idag. Först jobb (som vanligt), sen ultraljud och sen berätta för E vad som växer i magen på mej!

Jobbet var ju som sagt som vanligt, eller lite extra kul var det då E började jobba idag då S ska sluta. Kompade ut tidigt för att hinna till ultraljudet som var 13.30. Ett tidigt ultraljud som ingår i KUB-testet man blir erbjuden att göra i Örebro. Det hela gick bra förutom att Robban höll på att missa det hela då det typ inte fanns några parkeringar (själv var jag en halvtimme tidig och hittade parkering direkt, framförhållning kallas det). Men han kom inrusande i sista sekund.

Sen fick vi se Barbro! Hon låg först och sov men sen väckte tanten henne så då sprattlade hon ordentligt :-)

Hemma så berättade jag för E att jag har en bebis i magen. Hon tittade stort på mej och sa:

Vad sa du?
Jag: Ja vad sa jag? .... Vad sa jag får någonting?
E: Har du en bebis i magen?
Jag: Ja

Sen blev hon skitförbannad för hon ville att syskonet skulle komma nu och sen blev hon arg för syskonet skulle ju vara i hennes mage!! Men sen tittade vi lite på bilden och då såg hon glad ut. Sen la jag bort den och gick och grejade med annat. Efter en stund ser jag att hon sitter och tittar och klappar på bilden :-) och så tittar hon på mej och säger att det är hennes lillasyskon.

Är nu i v.12 + några dagar, så om en sisådär sex veckor hoppas jag på att få göra rutinultraljud :-) och se om det är en Barbro eller Bertil. Fast jag kan ju bara få tjejer så det är en Barbro ;-)

Ordbajs.


Dagens outfit

2010-09-19

Allt från HM, valsedlarna är blanka och kommer från Jermiasgården.

Det var dock inte helt lätt att få en bild, hon hade på tok för mycket spring i benen...


Av någon anledning blir det något konstigt ljus på bilder, funderar på om det är lampan? Å andra sidan har det aldrig blivit så förut...

Ordbajs.


En lång lista

I brist på roliga saker att skriva har jag helt enkelt låtit bli, trots att jag inte stickar just nu. Å andra sidan har jag ett gäng filtar jag har tänkt att virka. Där har jag däremot typ ingen tidspress. En klar i december och en klar i mars.

Annars var jag på fest igår, nykter (och kommer så att vara ett bra tag till). Det var trevlig och jag trodde att jag skulle kunna vara kvar halva natten då E sovit middag men redan vid 21 började hon tjata om att hon var trött. 22 åkte vi hem och så fort hon kom i säng så somnade hon. Idag har jag varit å röstat, lekt i lekparken, tvättat och sovit middag. E sitter här och målar med flaskfärg och säger att det brinner hon tandläkaren. Underhållande helg.

Hittade en lång lista hos syster Madde och i brist på annat kör jag den jag med.

Hur gammal är du om fem år? 32år
Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Min dotter och sambo.
Hur lång är du? 168 cm
Vilken är den senaste filmen du sett? Swordfish
Vem ringde du senast? Madde tror jag
Vem ringde dig senast? Mamma
Hur löd det senaste sms:et du fick? Kommer inte ihåg och orkar inte hämta mobilen för att titta heller
Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms helt kalrt!
Är dina föräldrar gifta eller skilda? Snart har de varit gifta i 35år.
När såg du senast din mamma? Igår
Vilken ögonfärg har du? Bruna
När vaknade du i dag? kl 08.12 väckte E mej.
Vilken är din favoritplats? Finns många bra, stranden när solen skiner och det fläktar svalt. Pulkabacken när det är en massa snö och 10 minus.
Vilken plats föredrar du minst? Ute när det regnar, blåser eller åskar.
Vad skrämde dig om natten som barn? Min syster, rädd för sin egen skugga och smittade mer än gärna av sin rädsla på mej.
Vad fick dig verkligen att skratta senast? Skrattar mer eller mindre varje dag, svårt att komma ihåg åt vad. E sa fan nyss och då skrattade jag.
Hur stor är din säng? Vår säng är 140cm
Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
Sover du med eller utan kläder på dig? Olika.
Hur många kuddar har du i sängen? Två var
Hur många landskap har du bott i? Närke
Vilka städer har du bott i? Kumla och Örebro.
Är du social? Nej det kan jag inte påstå.
Vilken är din favorit efterrätt? Kladdkaka.
Tycker du om kaffe? Nej
Vad dricker du till frukost? O'boy eller juice.
Sover du på någon särskild sida? vänster sida eller på magen.
Kan du spela poker? Ja men bara texasvarianten
Tycker du om att mysa/kela? Oftast
Är du en beroendemänniska? Japp, beroende av nässpray.
Känner du någon med samma födelsedag som din? 2 som jag kan komma på. Ett gammalt strul och en fd chef.
Vill du ha barn? Ja har en och en till i magen.
Kan du några andra språk än svenska? Engelska.
Har du någonsin åkt ambulans? Ja
Föredrar du havet eller en bassäng? Det är skönt med havet om det är en fin botten men mer praktiskt med bassäng då man slipper allt salt.
Vad spenderar du helst pengar på? Barnkläder.
Äger du dyrbara smycken? Nej.
Vilket är ditt favoritprogram på tv? Finns mycket bra.
Kan du rulla med tungan? Nej
Sover du med gosedjur? Nej, om inte Robban räknas som ett?
Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja
Vad har du närmast dig just nu som är rött? Sitter på en av E:s röda stolar.
Flirtar du mycket? Nä det kan jag inte påstå.
Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En asignatur på jobbet då jag fyllde i en VAB-lapp.
När var du i kyrkan senast? Tror att det var när E döptes augusti -08 men jag är inte säker. Ska göra ett besök i kyrkan på lördag då syster Sofia gifter sej.
Vem var din favoritlärare på högstadiet? Jonny Engvall.
Hur länge har du campat som längst i ett tält? Gotland -87
Vad lyssnar du på just nu? E tjatter
Vem såg dig naken senast? Robban
Vad är det för färg på din tandborste? Lila och vit
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Robban, ringer honom även när jag är glad! Eller oftast så blir det långa sms.
Har du någon piercing? I öronen
Din största vinst? 50.- på triss tror jag
Civilstånd? Sambo
Vilka hemsidor besöker du dagligen? Några bloggar.
Är du fåfäng? Periodbis, det beror på humör. För tillfället känns det som att det spelar ingen roll vad jag gör det är kört det närmsta halvåret ändå.
Vilket är ditt drömjobb? Lyxhustru
Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Få fler än en bebis till. 
Vad har du haft för husdjur? Katt, hund, häst, kanin, marsvin hamster…
Svär du ofta? Ja tyvärr
Sverige när det är som bäst? vinter om det är snö och sommar!
Kan du åka slalom? Nej
Vad har du ätit i dag? Flingor med O'boy, macka med jordnötssmör.
Vad har du för utbildning? Gymnasium och lärarutbildning.
Vilken är din bästa egenskap? Att jag är jag ;-).
Vilken är din sämsta egenskap? Att jag ofta blir sen, särskilt på morgonen när jag ska till jobbet...
Saknar du något? Ja, ett par miljoner, vore skönt om jag fick det så jag kan bli lyxhustru
Är det viktigt att fira födelsedagar? Ja, iallafall min ;-)
Vad gör dig ledsen? Besvikelser.
Vad gör dig glad? Min familj och vänner!
Vad ska du göra i helgen? Helgen som kommer ska jag vara tärna på storastorasysters bröllop.
Vad är det knasigaste du gjort? Har gjort många men kommer inte på någon för stunden.
Vad har du för laster? Nässpray.
Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Klä av E och stoppa in henne i duschen och röja upp efter hennes målning...

Ordbajs.


Leksak

Robban har vunnit en ny leksak...

Tanken var att jag här skulle ha skrivit ett riktigt inlägg och tro mej, när jag inte sitter vid datorn kommer jag på en massa smarta saker att skriva men så sätter jag mej här och allt är som bortblåst...

Har nästan ont i magen också efter tre glassar :-(

Magen har även börjat jäsa, känns lite tidigt.

Ordbajs.

Tiden och jag

Bloggen kommer förbli puppdaterad ett par dagar. Anledning är att jag stickar för fullt för att få sjalarna klara till nästa helg + att det imorgon är föräldramöte på jobbet. Tiden och jag hör inte ihop känner jag.

Ordbajs.

Outfits

2010-09-11

Allt från Villervalla. Tröja och kjol stl 92 och strumpbyxor stl 2-3år.

2010-09-12

Klänning från HM och strumpbyxor från Polarn o pyret.

Jag stickar för fullt!!

Typ bloggstopp igår eftermiddag och idag, anledning till det har dels varit ett besök hos päronen och sen har jag stickat och stickat och stickat och stickat och stickat och ja ni fattar. Första sjalen är fortfarande inte helt klar men det närmar sej! och närmare kommer jag. För att hinna färdigt har jag klurat ut att om jag stickar ca 40 cm par dag så bör jag hinna med marginal.

Hos päronen visade syster Sofia syster Madde hur man knyter sjalen och det är alltid lättare att demonstrera med ett barn.

En trött E som sitter i sjalen hos sin moster Sofia.

Resten av kvällen kommer att bestå av att sticka och natta E.

Ordbajs.

Mitt ha-begär

Fler i-landsproblem...Villervalla har fått in mer kläder och ha-bergäret i mej bara skriker KÖP KÖP KÖP!!! Att jag snart har en till att handla till gör ju inte saker bättre...

Lila och botanic (den randiga varianten) blir nog hösten färger. Kanske man törs köpa en body också? "Stackars" mina barn, bara villervallakläder ;-)

Ordbajs.

Handdukar med i-landsproblem

I-landsproblem här men jag blir så trött!! Jag har testat många olika, både märken och färger men resultatet bli fan alltid samma.

Missfärgad handduk.

Alla mina handdukar/badlakan blir missfärgade!! Vad gör jag för fel?? Jag tvättar dem alltid innan användning hänger oftast så fort maskinen är färdigtvättad så jag kan inte förstå varför? Fast när jag tänker efter så kan den här och en till (de två av fyra som blivit missfärgade) legat i tvättmaskinen ett tag innan de blev upphängda. Kan det vara därför? Känns så tråkigt att det blir missfärgat.

Endast en typ av handduk har hittils inte alls blivit missfärgad. Ett kit jag köpte från Josefssons (numera Ellos) för 10 år sen. De har blivit misshandlade många gånger men hittills inte en enda missfärgning!! Men då jag tycker det är fint med handdukar som är lite mönstrade i strukturen vill jag inte köpa dem igen.

Så kan någon berätta för mej vad jag gör för fel med mina handdukar? Eller ge mej tips på bra handdukar som håller. Fräjen från från IKEA har jag testat i tre olika färger och de är alla missfärgade. Tygblöjor kommer det bli av dem.

Ordbajs.

Nässprayen borta - PANIK!!!

Arbetsveckan slut och jag har inget av värde att säga om dagen. Fick ju som sagt stängaidag då Lo var hemma med sjukt barn och i hela 20 minuter längre än min ordinarie arbetstid fick jag stanna. 16:15 kom sista föräldern och var ute på typ 2 minuter. Det sköna med dagens stängning var att de sista fyra barnen blev hämtade nästan samtidigt. Roligare för barnen då en inte blir ensam kvar. Det var det roligaste idag, för sen gick det åt skogen...

Åkte till Marieberg och köpte överdragsbyxor och lite grejs till mej. Åkte hem och fick på sms order om att hämta ut mat till oss på parken (vet inte det exakta namnet) åker hem varpå Robban ringer och säger att det var på Parken han beställt mat och inte här i Tybble...Bara att sätta sej i bilen och åka igen. Det var dagens tråkiga.

Men för ett par dagar sen gjorde E en rolig och omtänksam sak. Alla som känner mej vet att jag sen många år har en tungt beroende av nässpray. 9 gånger av 10 ställer jag nässprayen på sängbordet så även denna gång men när jag kommer dit och ska pumpa näsan full är det borta! PANIK!!! Jag tittar och tittar men ser den inte. Jag ropar då högt i panik då jag känner hur det börjar tjockna i näsan: Var är min nässpray?? E svarar: Ja la deni lådan så att ingen skulle kunna ta den. Omtänksamt och jag tittar i sängbordslådan. Ingen nässpray! PANIK!! Jag ropar: Var i lådan?? E svarar: Jag ska visa dej.

Visa mej gjorde hon och ja, den låg i en låda men kanske inte den lådan jag tänkte...

Nässpray i låda.

De låg som sagt i en låda men inte i den lådan jag tänkte på...Hon hade inte bara lagt ner nässprayen i lådan utan även lagt glasögonen i respektive fodral. Tydligen fick de inte ligga framme och skräpa.

 
Glasögonprovning.Ordbajs.


Shoppat

En del nyshoppat en del för ett tag sen...
Tights/långkalsonger från Polarn o pyret (inhandlades lite akut då hon kissat på sej i butiken...).


Hopphäst, inhandlad på loppis ute i Sannahed. Köpte även en cykel till E men den har inte fastnat på bild än.


Överdragsbyxor från Lindex, stl 92.

Köpte lite mer till mej också men tights och linne till mej har ni ju sett förut...
Ordbajs.


Dagens outfit

2010-09-10

Tröja, byxor och strumpor från Villervalla, stl 92 på allt.

Madde innehar förklaringar

En halvkaotisk dag på jobbet idag. Eller vid maten var det rörigt men resten av dagen gick riktigt bra med tanke på omständigheterna. Det sätts äntligen upp ljuddämparplattor i taket där vi brukar äta. Det gör att vi inte kan äta där och det går heller inte att bedriva en normal verksamhet inne på avdelningen heller. Så vi har varit ute hela dagen. Jag är ingen utemänniska, den som säger att man blir pigg av frisk luft ljuger - jag blir trött. Nu är jag trött.

Lunch är däremot lite bökigare att äta ute med småbarn så då fick vi äta i helt andra lokaler och det var rörigt...En del barn blir trötta vid maten och behöver läggas snarast möjligt om inte våra trumhinnor ska spräckas. Så det var bara för en person att springa genom hela byggnaden och sen fick en person hela tiden vara kvar vid vagnarna. Inte praktiskt och inget jag skulle acceptera en längre tid. Men två dagar överlever jag nog framför allt med tanke på att vi äntligen får ljuddämparplattorna i taket!! Trätak där det drivs verksamhet som innefattar barn är inte smart. Snyggt ja, smart nej. Jag föredrar smart.

Stängde idag vilket inte alls är mitt favoritpass och stänga kommer jag att göra imorgon då Lo som egentligen ska stänga har sjukt barn...Ska väl inte klaga då jag var hemma med sjukt barn i måndags å då fick hon öppna för mej. Man kan säga att det jämnar ut sej. Sen jobbar jag gärna in lite komp som jag hoppas kunna ta ut när magen är så otymplig och tung att jag inte ville jobba.

Helt slut är jag och jag funderar på att samla energi till att ladda batteriet till kameran så att jag kan lägga in lite bilder. Har bilder på shoppade saker och lite outfits som inte kan läggas in. Det blir ju som sagt lite roligare att läsa med bilder.

Läste i dagens NA om att försäljningen av alkoholfria drycker har ökat på systembolaget. Jag har svaret på varför. Det är för att kära syster Madde är gravid och har fått dille på alkoholfri öl. Själv ser jag inte poängen alls med att dricka det. För det första är öl inte ens gott så för det andra, varför ska man pina i sej en äcklig dryck som inte ens ger lite yrsel?? Å andra sidan så hade vinförsäljningen också ökat och den borde ha minskat med tanke på att hon numera inte dricker vin med alkohol i av förklarliga skäl. Fast hon kanske köper upp ett "litet" lager hon kan sippa på när hon klämt ut Baltazar och ammat honom färdigt? Det tror jag. Jag kan nämligen inte se någon annan förklaring till att vinförsäljningen ökat. Vin är ju inte gott det heller.

En cider kaktus/lime skulle däremot vara riktigt gott! April nästa år ska jag dricka en sån igen.

Ordbajs.

Onsdag

Då har jag nyss klämt i mej en massa mat. Fiskburgare, potatis och vanlig jävla vit sås. Riktigt gott! Hade tänkt att dela receptet med er idag men då jag inte orkar skriva av det och kameran har batteritorsk så blir det en annan dag.

Jobbat har jag gjort idag och E har gått till förskolan. Jag var relativt pigg efter arbetsdagens slut. E var inte det. Jag tycker att hon kan vara utan nappen när hon är vaken och sa bestämt nej. Direkt efter att jag hämtat henne gick vi till ICA och hon skrek hela handlingsturen men jag stod på mej, NEJ till nappen. Sa att jag inte hade någon med. När vi kom hem höll tyvärr inte det argumentet och nappen åkte in i munnen. Men hon sa förut att hon ska hänga upp napparna i ett träd hos mormor och morfar på lördag. Min gissning är att hon inte gör det. Men jag lever på hoppet.

Lite rolig var hon förut också. Hon satt och skrev en inköpslista och jag rabblade upp en hel radda med saker vi skulle handla. Sen sa jag att hon fick komma på något själv, hon sa: Nässpray! Vad kan det bero på....?

Ordbajs.

Alla har rätt till vård.


Bild från dagens Nerikes Allehanda, 20100907.


Så sant så sant! Alla har lika rätt till vård - oavsett om man är fullskiten i pengar eller är arbetslös eller är en lusfattig student. Det ska inte spela någon roll vad man har för ekonomisk status. Jag och mina barn ska ändå ha rätt till samma vård som den med pengar. Men det är min åsikt, och jag blir glad när jag ser att den delas av politiker!! Att rösta borgerligt är för mej helt otänkbart! Jag kan verkligen inte förstå hur man vill privatisera vården och omsorgen.

Det var en nisse som sa till mej för ett tag sen att det spelar väl ingen roll om vi har privatsjukvård eller inte. Nissen syftade även på skolor/förskolor (jag hade innan beklagat hur låga löner förskollärare har). Nissen menade att inom den privata sektorn så skulle ju jag kunna tjäna mer pengar utan att det påverkade den offentliga ekonomin. Detta är fel. En friskola eller en privat läkarmmottagning får även dem offentliga pengar. Exakt hur det ser ut inom sjukvården vet jag inte men inom skolan får en friskola lika mycket pengar som en kommunal skola. Pengarna som skolan får beror på hur många elever som går där, det påverkas inte av om den är privat eller kommunal. Den största skillnaden är att den privata drivs i vinstdrivande syfte vilket för att man snålar in på många saker. Pengar som skulle ha gått till eleverna/patienterna hamnar i stället i aktieägarnas fickor. Säkert till nytta för dem men inte till så stor nytta för den gemensamma framtiden.

För några veckor sen såg jag "Sicko" av Michael Moore. Den handlar om den amerikanska sjukvården - och den är verkligen helt sjuk! Folk nekas sjukförsäkring för att de inte har rätt BMI. Folk nekas hjälp trots att de har sjukförsäkring som täcker för just den sjukdomen, anledning till det? Försäkringsbolaget vill tjäna pengar. De som arbetar med att godkänna behandlingar får bonus ju fler avslag de ger just för att då tjänar försäkringsbolaget mer pengar. En del människor har fått sina behandlingar godkända men efter behandlingen nekas de ersättning, en ersättning de blivit lovad! En kvinna blev nekas sin ersättning, som hon först blivit lovad, för att hon flera år tidigare haft en svampinfektion! En kvinna som jobbade (eller tidigare jobbat) på ett sjukförsäkringsbolag sa själv att försäkringsbolagen genomför mord. Mord som endast ifrågasätts av den utsatte och dess familj. Hon gav själv exempel på tillfällen då hon nekat vård - där vården hade gjort att patienten överlevt. Jag undrar då var skillnaden är om hon skulle gå ut på gatan och slå ihjäl någon? Personen dör och hon är ansvarig för det. Skillnaden är att när hon nekar vård sker det lagligt, skulle hon slå ihjäl någon på gatan är det olagligt. Men i båda fallen dör någon.

Frivilliga som hjälpte till att röja upp efter 010911 får ingen hjälp, Moore tog med dem till Kuba. En land som USA förkastar helt av många orsaker. Men Kuba har, till skillnad från USA, offentlig sjukvård. Där fick de frivilliga hjälp.

Det var en mamma som åkte akut till sjukhuset med sitt barn som hade slutat andas, hon hade försäkring, men ambulansen hade kört till fel sjukhus. Sjukhuset var inte knutet till just henner försäkringsbolag så hon fick ingen hjälp. Barnet dog innan de hann komma fram till rätt sjukhus. Moore visar upp ett samhälle jag inte vill leva i. Han intervjuade även en annan mamma vars dotter också hade slutat andas en gång. Hon fick hjälp direkt och betalade inte ett öre. Anledning: Hon och barnet var franska medborgare.

Moores föräldrar bor i Kanada och skulle besöka honom ett par timmar i USA. De åkte inte innan de hade fixat försäkring. En bekant till dem hade inte gjort det innan han åkte på semester till USA. När han kom hem var han skuldsatt med miljoner pga av en skada som gjorde att hamnade på sjukhus och fick ligga kvar där ett bra tag innan han kunde flyttas till en kanadensiskt sjukhus.

USA har även den högsta spädbarnsdödligheten i västvärlden, högre än Kuba. Jag skulle inte vara stolt som amerikansk sjukvårdspolitiker. Jag skulle skämmas.

Nu har jag bara nämnt några av fallen Moore tog. Se filmen säger jag bara. Skrämmade. Det kan heller inte vara kul att arbeta som läkare på ett amerikanskt sjukhus. För mej skulle det vara frusterande att inte få hjälpa dem som behöver hjälp.

Sjukvårdsmässigt är USA helt sjuk! Det är ett samhälla jag inte vill ha hit. Ska Sverige ha en privat sjukvård ska den också vara privat. Ett en enda skattekrona ska in i det sjukhuset! Ska jag dit får jag med andra ord betala vartenda öre själv. Min åsikt.

Bebis nummer 2

Tack för gratulationerna angående graviditeten. Det är som sagt fortfarande tidigt och allt ska gå bra först innan det blir bebis. Men om allt går bra så är det tänkt att jag den 30/3 nästa år ska ligga inne på förlossningen och vråla av smärta!! Värkarna är som sagt okej - mot dem finns det bedövning. Men smärtan när huvudet ska ut går inte att beskriva. Bortsett från detta så känns det hur bra som helst!!

Att jag går ut och berättar om detta såpass tidigt här i bloggen beror på att nästan alla nära och kära redan vet om det och även en del vänner och bekanta. Så då kan lika gärna alla andra också få veta :-)

En skillnad jag märker redan nu om jag jämför med förra graviditeten är att magen har svullnat mycket mer!! Förra gången var jag i v.13 nånting när jag kände att det var något i magen om jag låg på magen. Nu kände jag det redan i v. 9-10. Så jag gissar på att det kommer se ut som om jag svalt en badboll mycket tidigare denna gång.


2010-08-29


2010-07-26

Orbajs.

Möhippa

På begäran kommer här ett inlägg om möhippan som gick av stapeln i lördags. Själv var jag inte överdrivet peppad innan då jag var riktigt riktigt förkyld, men det blev en lugn tillställning (till skillnad från svensexan som var med den blivande brudgummen) och så hade jag hela söndagen på mej att kurera mej. Och idag är jag ju som sagt hemma med sjukt barn så jag passar på att kurera mej ännu mer.

Möhippan börjde först på Lidlparkeringen i Kumla där vi mötte upp sevnsexegänget för lite förberedelser. Sen bar det iväg till Sveas där brudparet var och provsmakade tårtor (bottenlagret blir i choklad och det är endast till mej). Sen tog vi dom, gubbarna tog Erik och jag och syster Madde tog syster Sofia. Alla barnens morfar var där och han tog dem. Det största barnet blir skitförbannad men blev mutat med en ny leksak och då gick det tydligen bättre.

Först åkte vi iväg så att Sofia kunde få prova sin brudklänning.
En pos var obligatorsikt.

Sen fick vi gå en massa, Madde tyckte vi kunde röra på oss. Sofia fick även andra kläder på sej. Bild kommer. Att vi gick berodde på att vi skulle till Myrorna för att införskaffa en klänning som Sofia kunde ha på kvällen då vi skulle ut och äta. En lilarandigsak blev det.

Efter långpromenaden behövdes mat. Picknick i statsparken stod på listan.

Matpaus.

Då Sofias brudklänning vid tidigare provningar suttit tajt tyckte vi att lite träning passade bra. Särskilt efter maten.

Till låten "Sofia dansar gogo" fick hon springa runt och skutta lite. Här ser ni även hennes fina outfit. Tanken var att det skulle ha varit en stringbody men jag hittade ingen.

Sen är det ju tyvärr så att en del folk (framförallt rökar eoch snusare) tycker det är helt okej att slänga skräp i naturen. Fimpar och portionssnusar finns det väldigt gott om i parker och på gator. Då staten har sänkt skatten så mycket att kommunerna inte längre har råd att städa som förr satte vi Sofia i jobb.

Det fanns gott om skräp och då framförallt fimpar innan Sofia hade gått sin runda i parken.

Sen åkte vi och bowlade. Resultatet är så smickrande för min del så jag avslöjade det direkt. Jag vann stort!! Madde förlorade stort och där i mitten hamnde Sofia.

The bride to be in action.

Efter det hem till mej för en behövlig dusch och Sofia fick på sej finklänningen.

Kvällens outfit: Hårband och tights från Gina, långärmad t-shirt från min garderob, klänning från myrorna, strumpor från min låda (dock nyöppnade).

Sen brummade vi iväg upp på stan för att äta middag på Grekiska Kolgrillen. Bra mat men jag ville ha potatisgratäng och det hade de tyvärr inte :-(

Tärna och brud.

Tärna.

Då båda tärnorna är gravida och bruden däckar efter tre cider så lös alkoholen och krogrundan med sin frånvaro. Jag och Madde försökte däremot få i Sofia lite cider men det gick trögt.

Sen var det sovdags.

Outfit

Bara stickningen och att lägga in tvätt kvar så jag klämmer en outfit som inte har blivit bloggad än.

2010-09-02

Allt från Villervalla, stl 92.

Ordbajs.

To do before

Saker att göra innan det är dags att uppdatera bloggen:

- Äta frukost
- Fixa in en disk i maskinen
- Hänga och vika tvätt
- Sticka tills jag blir trött i armarna

Att det inte har uppdaterats under helgen beror på att jag har haft fullt upp och under den lilla stunden jag inte har haft fullt upp har jag gjort allt för att kurera min förkylning. Helt kurerad är den inte och inte E:s heller så vi är hemma och myser idag.

Ett besök till barnmorskan ska vi hinna med i eftermiddag också, anledning till det? Bebis nummer två ligger i magen :-) Men det är fortfarande så tidigt så E vet inget än. Hon får veta efter ultraljudet.

Snorkråka.

Ordbajs.

Har inget vettigt att skriva så jag avslutar här.

Ordbajs.

RSS 2.0