Dagen övergår till tidig kväll

Madde - det tycker jag att du ska göra.

Nu är jag iallafall nästan helt sminkad inför kvällen, är bjuden på överrarskningsfest. Simone, en danska, fyller år. Sminkmässigt är det bara läppglans kvar, känns lite onödigt att ta på den nu för här vankas det middag, Kyckling med klyftpotatis - skalad potatis (de du Madde, mycket godare). Kläderna är framtagna och håret är plattat ska försöka rufsa till det lite sen på nåt roligt sätt. Bild kommer :-)dsdw1a21

Fortsättning av dagen

Elisia sover så nu passar jag på att skriva lite. Hon brukar inte bli så glad när jag skriver på datorn, hon vill också skriva med det får hon inte. Hon försökte leka med kameran förut idag - det fick inte hon heller...

Det här blev då resultatet, skrik, skrik och lite mera skrik. Det är tur att de små liven ändå är lätta att avleda. Oftast så blir de ju glada så fort man börjar göra något annat. Kommer inte ihåg vad vi gjorde, men efter en minut så var hon glad igen. Blöjan hon har på en är en AIO från Imse Vimse. För mej den självklara sovblöjan, men inatt läckte den!! (fast inte så mycket). Har aldrig hänt förut. Kan bero på att jag bara hade lagt i ett extra frottéinlägg, brukar i vanliga fall lägga in två. Så inatt får de bli två inlägg igen.

Robban skulle ju som sagt ta disken idag, det har han inte gjort än. Här är resultatet:



Hade planer på att fixa det själv mot en saftig betalning men jag har kommit fram till att det nog inte är värt det. Och han har som sagt sagt att han ska fixa den. För typ en timme sen åkte han iväg med Mackan som ska köpa bil (bebis på väg) och då passa Robban också på att köra lite. Nyss åkte han förbi i en röd stor volvo. Tydligen var det viktigare än disken...hmm

Nu ska jag måla naglarna. Får se hur det går, Elisia liger och hostar det det finns en risk för att hon vaknar.

Ha det bäst!


Morgon

Blev väckt 7.50 av Elisia, helt okej tid. Och hon sov i sin säng till 3.45!! igår var det till 3.00. Känns väldigt skönt med tanke på att de senaste veckorna har hon vaknat till och velat över till oss lagom när vi lagt oss. Nu har vi iallafall ätit frukost, väckt Robban som fortfarande inte har gått upp. Om ca 10-15 minuter så måste vi åka så snart får ha rappa på. Tror inte att han kommer äta frukost heller tyvärr - det är nyttigt med frukost! Fruskostätare har lägre BMI, och inte för att vara elak men han behöver tänka på det. Klockan 10 ska vi iallafall träna och jag anser (och många med mej tror jag) att det är bra att äta lite innan. Ska bli skönt att träna, har ju som sagt haft en snorvecka men nu känner jag mej mycket bättre, så det blir ett Step K pass.

Frågade Robban igår: Ska jag diska ikväll, eller gör du ser imorgon? Han svarade att han skulle göra det imorgon (idag) får se när det blir gjort. Just nu ser det förjävligt ut. Bild kommer.

Ha det bäst!

Är väl inte alltför smart tyvärr

Madde: Funderade på Morgan, han var ju så go i tippen, men han har inte Magnus muskler...

Hmm har försökt få min blogg lite roligare, kan väl säga att jag har misslyckats helt, så för kvällen tror jag att jag skippar det. Får försöka få hit Robbans kompis Dennis som är kung på allt som har med data att göra, hoppas på att han vill gra nåt åt spektaklet...För som det ser ut nu ser det hemskt ut. Vill att det ska gå i rosa, men kanske inte allt... å så skulle jag vilja ha in bilder i bakgrunden, men det är ju jävla lätt när man inte har en aning om hur man gör. Sitter och läser på Designa Din Blogg men blir tyvärr inte så mycket klokare av det. Kommer jag någongång att bli klok? Tror inte det tyvärr. Är väl inte alltför smart tyvärr.

Igen

Blev inte så bra förut

Testar igen

Får se hur det blir

Testar lite

Försöker se hur hightech jag är

Angående Let's Dance

Let's Dance är inte Robbans favoritprogram. Varje fredagkväll när jag ser Let's Dance så tittar Robban på film men så fort någon dansar, framförallt Hasse  och Magnus, så sitter han och gluttar över dataskärmen och tittar på tvn....Let's Dance kanske är bättre än vad han säger?


Skor och bad

Madde (min syster) skrev: "Exhäxorna är en mycket bra bok och bloggat har jag gjort länge, men har kanske inte marknadsfört bloggen så mycket." (det funkade att kopiera!!!) Bra att jag köpte en bra bok, ska bara få tid till att läsa den någongång :-). Vad ska man med en blogg till om ingen läser?? Inte för att jag tror att jag har massor av besökare eller tror att jag kommer få det, men jag vill ju att nån ska läsa iallafall. Annars så känns det lite tråkigt.

Måste visa ett litet fynd jag gjorde för snart två veckor sen.


Två par skor från skopunkten, betalde 200,- för dem. Visserligen får de alltid sönder inom ett år, men för det priset gör det inget. Extra nöjd är jag med de ljusbruna. Inte riktigt vad jag brukar ha men föll för dem direkt. Kändes kul också att köpa någon som jag inte alltid köper. Brukar alltid köpa svarta basskor och tennisskor. Som ni ser har jag även redan lyckats skita ner dem, är väldigt duktig på det! Och väldigt dålig på att gra rent skor när det behövs, tyvärr!



Dagens outfit, HM från topp till tå, storlek 74 på allt. Det står att det ska vara 6-9 månader, stämmer inte riktigt på min lilla tjej.

Har lite nyheter angående lägenhetsbytet också. Den tjejen som vi vill byta med ringde till Öbo och frågade hur vi skulle gå till väga. Det var tydligen bara att fylla i en blankett och sen ska dom "behandla" den. Till att börja med, sem blir det väl kontraktsskrivning. Hon sa även till Robert att hon kunde flytta den 28/2 och undrade om vi också kunde flytta då, och det är klart vi kan!! Hade iofs tänkt att ha Robban födelsedagsfest då, men den skjuter vi så gärna på. Hoppas nu bara att hon inte ändrar sej.

Vi badade förut också, hela lilla familjen. Så mysigt. Tyvärr så får vi bada med Robbans fotludd också. Jag och Elisia duschar alltid innan så då blir ju vi av med sånt skit, men Robban kommer sen så han har ju luddet kvar...usch!



Hon såg glad ut när jag tog upp kameran, men inte när det klickade...



Här är vi två!! Fördelen med bubblor är att man kan ta kort utan att visa några privata delar, för dom är inte till för allmän beskådning *hehe*.

Sitter och tittar på Let's Dance. Varför sjungar Hasse Aro jämt med i musiken? Det är sånt som discodansare gör - inte standarddansare. Någon måste tala om det för honom. Tycker det är jättetråkigt att Magdalena inte kan vara med längre, vem ska jag nu hålla på??? Magnus och Annika? Blir nog så...han är så sjukt stark! Skulle gissa på att hans överarmar är större än mina lår.

Ha det bäst!

Texten färdig!!

Fan vad skönt jag hann skriva klart!!! Tror aldrig jag har varit ute i så här god tid någongång, riktigt stolt över mej själv! Men nu måste jag klä på mej lite mera kläder och gå och hämta Elisia på förskolan. Jag ska ge henne massor med pussar. Brukar få en stor, stor kram av henne när jag kommer :-)

Jag märker det...

Madde - jo jag märker att bloggen strular men jag är som sagt ny i bloggvärlden och då blev det här. Men jag har mejlat till dom och klagat. Om alla som har problem gör det måste det ju bli bättre.

Min syster bloggar!

Och jag hade ingen aning om det. Fan vad elakt att inte säga det, vill hon inte att vi andra ska få läsa eller? Jag trodde att de alla ville ha många läsare till sin blogg. Vi lever ju som sagt i aett narssisitsikt (stavs hur?) där alla vil synas och höras sen är det inte så noga (för en del iallafall) om vem som ser eller hör en.

Fick posten förut, alltid lika kul. Först fick jag ett paket med smink. Jag prenumerarade på tre nummer av Tara och fick därmed lite smink, nån länk jag klickade på någonstans gav mej det erbjudandet. Fast jag sa upp prenumerationen direkt. Idag kom iallafall sminket.



En ögonskugga, väldigt ljus, en concealer, ett läppglans och en liten rosa sminkväska. Läppglanset ser väldigt mörkt ut men när jag testade så var den väldigt nerural i färgen. Bild kommer någongång när jag har sminkat hela ansiktet. Blev lite glad också när sminkväskan var rosa, är inne i en rosa/lila period i mitt liv. Måste bero på att jag knappt hade något rosa när jag var lite, inte vad jag kommer ihåg iallafall. Så jag tar igen det nu. Elisia kommer inte ha de problemet :-).

Fick en annan surprice på posten också, ett brev från CSN som vill att jag ska börja betala tillbaka!! Tyckte det var lite konstigt eftersom att jag fortfarande pluggar. Var tvungen att ringa upp. Fick ingen riktig förklaring till varför jag fått återbetalningsbrev nu, men jag kunde iallafall ignorera det så länge jag pluggade. Kan tänka mej att jag fick det i.o.m att jag var mammaledig förra året och då inte tog några lån men tanten i telefon hade nån annan förklaring. Men men, bara jag inte behöver betala nu så är jag nöjd.

Var på ICA Maxi förut, alltid lika kul att lägga pengar på mat - eller inte. Hittade iallafall böcker på rea!! De kostade redan 29.- vilket är sjukt billigt och nu var det dessutom ta 3 betala för 2, självklart måste jag köpa!



Dessa tre blev det, när jag nu ska hinna läsa dom! Hinner aldrig läsa chic-litt numera *suck* bara blöjbyten och kurslitteratur i mitt liv numera.

Måste visa en till bild på Elisia i tygblöjor, en röd från Coolababy. Kanske skulle ha döpt bloggen till tygblojan? Fast å andra sidan så parkerar jag snett så gott som jämt också.



Tygblöjetjejen :-) och samma tjej fast med kläder som river ut nästan allt som finns i burkskåpet *grrrr* i nästa lägenhet ska det upp dörrspärrar på varje dörr!! Får plocka burkar hela tiden.



Jag har en sån otoligt underbar dotter att jag måste ha med henne på bild hela tiden ;-) Här har hon ätit själv, fast inte hela måltiden och inte med skeden. Jag har matat henne med en sked, hon har lekt med en annan sked + att hon har ätit med händerna. Senare på kvällen gjode vi lasagne till Robert och det åt hon av själv! Så fort högen man la framför henne för slut så skrek hon och ville ha mera. Ett litet matvark ibland, framförallt när det är välkryddat - garanterat Robets gener.

Har kommit fram till att när man har bilder med så är det mycket snyggar att ha centrerat. Men nu måste jag skriva till på texten som jag måste ha fixat till seminariet på måndag, vore så skönt att ha den klar idag. Hälften är ju som sagt redan klart i.o.m min lilla felläsning och därmed felskrivning. Har ca 50 minuter på mej att fixa resten innan det är dags att hämta Elisia från förskolan. Är så duktig att när jag hämtar henne så går vi (måste ju kompensera för bilkörningen på morgonen)

Problem i köket...

Robert står och fiser - det låter som om han skiter på sej...Tur att jag inte är där!

Jag är inte sämst!!

Jag är inte sämst på att köra bil. Sitter och tittat på 4:an nu, vet inte vad programmet heter men det är om folk som kör pissdåligt. En del använder även lite mindre vackra ord. Jag kan tycka att jag har kört som en riktig looser när jag krockade 3 ggr (2 parkeringskrockar) och en dikeskörning på ett år, men det är ju ingenting mot de som är med på tvn.

Märker att jag har blivit lite mer aktiv med kameran de senaste dagarna.



Fick ett kort på dagens outfit, villervalla från topp till tå. Hur fina kläder som helst, går att matcha så fint. Ny kollektion är dessutom på väg in. typiskt när jag inte har några pengar (carpark tog dem).



Dagens leksak, bådar inte gott....hmm. Mixtrade lite med kamera inställningen förut idag, tanken vad att jag skulle göra blixten bättre, vet inte ritkigt om det blev så...



Jag tror inte det blev bättre...


Svar på kommentarer.

Sofia: Nej jag har inte hört någon som fått böter då de stått lite brevid parkeringen. Jag har tidigare sett bilar så där - utan bötelapp. Själv har jag tidigare aldrig behövt ställa mej där. Under större delen av min studietid har jag bott så nära så jag har kunat gå, så jag har inte parkerat där så ofta. Vet att man ska fråga innan man lägger ut bilder. Är det ok att jag har bilder på dina barn i min blogg, både nu och i framtiden? Om jag har bildet på dej och Erik får jag lägga ut även dem?

Madde: Nej jag stod inte på två rutor, det finns nämligen inga rutor och jag stod som sagt lite bredvid parkeringen och det fick man tydligen inte. Är det okej för dej och Daniel att jag har bilder på er i min blogg, både nu och i framtiden?

Nu är det lunchdags.

Jag lyckades logga in!!!

Helt sjukt!! Först gick det inte att logga in här, så då skrev jag ett långt inlägg i ett worddokument och tänkte kopiera in det här. Nu har jag lyckats logga in, men då går det inte att kopiera!! Jag blir tokig!!

Funkar inte ens om man tar stycke för stycke!! Var är det här för skit!! Inte ett skit funkar ju! Försöker med Ctrl+c och den Ctrl+v, ska testa om det går att kopiera texten jag skrivit här.

Funkar inte det heller. Hmm, då får jag väl skriva om då *suck*



Har idag varit på bilprovningen, själv för första gången!! Annars så har jag bara varit där med mamma och pappa när jag var liten. På dom bilarna fick man alltid minst en 2:a. Idag gick det bättre, men det höll på att bli en 2:a. Jag kom dit i god tid som tur var. Gick in och registrerade mej, precis man ska. Såg då en skylt där det stod att man skulle ta fram varningstriangeln och ha alla dörrar upplåsta och nåt mer. Jag går ut och börjar leta efter triangeln, letade ett bra tag. Letade först och främst där vi var reservdäcket, då det för mej är det självklara platsen att ha en triangel på. Men jag hittade inte nån. Skickade iväg ett sms till Robert och sa att jag inte hittade triangeln, varpå han ringer upp. Han säger att den borde vara vid reservdäcket men att han skulle komma, och då även ta med sej en triangel utifall det inte skulle finnas någon i bilen. Bil efter bil åker in, och jag börjar bli lite nervös. Kan ju inte åka in utan triangeln, vad ska jag säga då? Hej hej, triangeln kommer snart, är det okej? *hehe* ville helst slippa det. Men så kom Robert med en triangel. Han letade lite också men hittade inte någon. För övrigt så var bilen frisk, så den behöver inte åka dit förens om ett år igen.

Har även hunnit med att skriva klart en text som egentligen skulle ha varit klart till seminariet jag var på i måndags. Men klanten jag var så stressad när jag skulle läsa litterturen inför seminariet (och texten som skulle skrivas) så jag blandade ihop två texter. En skulle läsas tills i måndags och en till på måndag. Jag läste självklart fel. Därmed blev även texten fel. Men jag fick till idag på mej att skriva en ny, och det är nu klart. Så nu är det bara att sätta igång med litteraturen till nästa seminarium, *suck*.

Hade som sagt lite problem med att logga in förut, så jag tog kort på alla tygblöjor!!



Här är mina AIO blöjor, den röda är från P´tit Easy. Den är väl sådär, kanpparna kan åka upp rätt så lätt tycker jag. Annars är den helt ok, extra inlägget man kunde köpa med rekommenderas att användas annars så får man byta snabbt igen. De vita är från Imse Vimse, ett svenskt företag. Riktigt bra blöjor, bra uppsugningsförmåga och med ett extra frottéinlägg blir det en jättebra nattblöja. Den har även en extrakant vid låren som gör det nästan omöjligt för kiss att smita ut. Elisia rör sej väldigt mycket när hon sover, och den har aldirg läckt. Hon kissar MYCKET när hon sover, både dag och natt.



Reservblöjorna - reserv för att jag tycker, pocket och AIO är smidigare. Detta är iallafall formsydda innerblöjor och ytterbyxor från Imse Vimse. Vad gäller yterbyxorna så kan jag inte rekommendera den mönstrade Organic cotton heter den. Fukten smyger sej igenom det vattentäta tyget, som då inte blir så vattentätt. Den vita däremot, Soft, är hur bra som helst.



Favoritblöjan, pocket från Coolababy. En one-size blöja dessutom så den passa hela blöjperioden. En smidig och enekl blöja att använda. Knäppes med bra knappar. Inlägget var i microfiber och suger upp kisset hur bra som helst. Finns tyvärr inte att köpa nya i Sverige (vad jag vet), jag köpte mina på tradera.

Såg nu att på www.imsevimse.se finns det AIO blöjor som är mönstrade, det fanns det inte när jag köpte :-( men å andra sidan så kanske det är som med ytterbyxorna, att de mönstrade inte håller tätt? Men dom är fina. Fast AIO har jag så det räcker, ska jag köpa fler så blir det pockets.

Blev visst ett långt inlägg...du får överleva.


Jag hoppas!!!

Vi var och tittade på en lägenhet nyss, för byte, och den som vi eventuellt ska byta med har varit och tittat på våran. Hon ska ringa till öbo och fixa tid när vi kan fylla i papper å så, så jag hoppas, hoppas, hoppas att hon inte ångrar sej!!! Vill verkligen flytta till något större. Vi bor tre stycken i en 2:a, och det börjar bli trångt nu. Så fort jag och Robert lägger oss på kvällen så vaknar Elisia och vill över till oss. I eget rum så kanske vi slipper det + att vi slipper ha alla hennes leksaker i vardagsrummet. Visst kommer en del hitta dit under dagen men då kan man i alla fall ta undan det på kvällen. Som det är nu så ser vi ju leksakerna hela tiden.



Hittade en bild på Elisia när hon sitter på pottan. Hon tycker det är kul att sitta där, men änsålänge har det bara kommit kiss en gång. På den andra bilden har hon på sej en tygblöja ¨från Coolababy, tror jag märket hette. Finns tydligen inte i Sverige men jag hittade 4 stycken på tradera, riktigt bra blöja. Det är en pocketblöja, och inlägget är i microfiber, suger upp kiss hur bra som helst!! Ska bli så kul att testa blöjorna som jag hämtade ut idag, men just nu hänger de på torkställningen efter första tvätten. Elisia sover dessutom så just nu är det lite svårt att testa dem ändå, får göra det imorgon.

Jag är sjukast av oss....



Hade tänkt att centrera bara bilden, men av någon anledning så blev allt centrerat så det får du leva med idag. Så här ser iallafall jag ut idag. Osminkad, blev, och snorig. Jobbigt men sant. Elisia är bättre så hon är på förskolan nu, men det var lite host i natt och imorse. Men långt ifrån så mycket att hon måste vara hemma och det känns skönt.



Lyckades t.o.m fånga en hostning på bild, inte illa tycker jag. Tanken var iofs att jag skulle ta kort på en tjej som log, men precis när kameran tog bilden så började hon hosta.

Tygblöjor kn jag varmt rekommendera! Hur kul som helst, och mycket snyggare än vanliga engångsblöjor. Dessutom är de bättre för miljön (jag tar lite för ofta bilen till förskolan så jag måste kompensera på nåt sätt). Hämtade ut ett paket idag med två pocketblöjor, dvs man har en "skalblöja" med ett mjuk innerlager och ett vattentätt yttlerlager + ett inlägg, i detta fall i hampa, som man stoppar in i blöjan som det absorberande lagret.



Här är som sagt det nyaste tillskottet av tygblöjor, ska bli kul att testa dem. Ska tvätta alla blöjor så fort jag har skrivit färdigt så får jag hoppas på att det hinner torka tills Elisia kommer hem. Finns ju blöjor som tar hur lång tid som helst på sej att torka, men det är oftast All-in.one (AIO) blöjor.



Tog en bild på snoriga mej och snoriga Elisia igår, fast jag tycker vi lyckas se rätt så pigga ut på bilden. Det händer inte allt för ofta att jag ser pigg ut på bild. På bilden brevid är det min syster Madde och henns sambo Daniel (som är säljare på SIA-glass så hos dem finns det nästan alltid glass). Bad henne skicka över kusinbilder på Elisia med kusiner som hon tagit, självklart skickar hon med en bild på dem också, linslus? - Absolut inte ;-)

Nog för stunden, dags att hänga tvätt och plugga lite.

Höll på att glöma bilden på den där jävla boten jag fick igår, om det finns någon frivillig som vill betala den åt mej så inte mej emot.



USCH!!!!

En bild ...


En bild på lilla pluttan när vi var på Lek&Buslandet tillsammans med kusinerna Ida och Anton.

Anton som äter klubba, en stor klubba :-)

Ida posar på Elisias 1-årskalas.

Elisia öppnar första födelsedagspresenten, hur kom som helst!!

Blev en del bilder på engång, men så är det när bloggen är ny. Om en månad (vec

Carpark varför finns dom?

Första inlägget i denna nya blogg. Min fråga är varför finns carpark? Dom jag mej en bot idag och frågar du mej så stod jag fan inte felparkerad. Jag hade parkerat på gratisparkeringen vid universitetet, en stor grusplan. Så parkeringarna är alltså inte rutatde, som på en asfaltsparkering. Det var fullt delvis för att en hel del parkerar med 1,5-2 meters mellanrum, om alla ställer sej lite bättre så skulle fler få plats. så jag ställde mej brevid själva parkeringen, nej det fanns ingen ruta, men det gör det inte någonstans. Det brukar alltid stå bilar där. JAG FICK BÖTER!!! Jag har inga problem med att erkänna om jag själv gjort fel, men jag stod knappast ivägen för någon, och det finns som sagt inga rutor någonstans så varför skulle jag inte få stå där? Varje gång jag är där så har bilar stått parkerade där. Om det nu är så att man ite får stå där, troligtvis så får man ju inte det iom boten, så borde det skyltas MYCKET BÄTTRE!!!

För övrigt så badar jag i snor. Jag är snorig, Elisia är snorig, inge kul alls. Har iallafall varit och köpt nässpray till mej idag, inatt kunde jag inte sova för jag var så täppt i näsan. Natten innan dess fick jag inte sova för Elisia var vaken pga sitt snor. Hoppas på bättre sömn inatt.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0