Tävling

Att tävla är alltid kul så jag gör ett försök med denna med :-)



Tävlingen finns här om du är intreserad.

Tävling



Här är jag med och tävlar, du med?

Dagens outfit

Kör på med en dagens outfit medan jag ändå är igång, motivationen ökar!!



Villervalla fårn topp till då. Pga av lite protestkiss så är det bara tröjan som är kvar...Att stå stilla när det ska tas kort är också något vi måste öva på ;-)

Ordbajs.

Pippitröjan

Här kommer en bild på pippitröjan på plats



Tröjan är stickat av mej och ihopsydd av min farmor med andra ord - det var för svårt mej att sy ihop den! I mobilen pratar Elisias mormor på för fullt :-)

Ordbajs.

Totalt omotiverad

Idag har jag en seg och omotiverande dag. Absolut ingenting känns roligt att göra. Jag har saker att göra, eller göa och göra, det är det vanliga plockandet, städandet och tvättandet som aldrig tar slut. Men jag känner att jag orkar ingenting!! Om det beror på att jag sov för lite inatt eller om det är för att han den där jag bor med har bosatt sej i en soffa och göra absolut ingenting vet jag inte. Det kan även vara en kombination av dessa två alternativ. Tvätten har jag dock tagit tag i men det är ju inte alltför ansträngande. Jag hade iofs tänkt tvätta i tvättstugan men det känns för jobbigt en dag som denna.

Hade jag varit singel utan barn hade jag en dag som denna krypit ner i sängen och krypit långt ner under täcket. Sen hade jag läst en bok eller tittat på tv - beroende på hur tv-utbudet var. Oftast är det ju inte alltför upphetsande en söndag så jag gissar på att jag har läst. Sticka skulle jag nog orka göra idag.

Men nu är jag varken singel eller barnlös så det är som sagt bara att bita i det sura äpplet och leta upp lite energi. Tvätta har jag ju som sagt redan börjat med och morgonen/förmiddagen började med ett besök på ICA Maxi vid Eurostop och det enda jag ångrar med det besöket är att jag inte hade gummistövlar på mej. Hela parkeringen är som en stor svimmingpöl. Glädjande är dock att besöket inte blev alltför dyrt och att vi nu har mat så att det räcker en hel vecka och förhoppningsvis lite till.

Nej nu ska jag gå och hämta kameran och lägga in en bild på LillaPrutt dä hon har pippitröjan på sej. LillaPrutt har för övrigt haft en ritkig protestdag. Hon vill inte äta och inte sitta på potta. Till slut så sa jag: Då får du väl kissa på dej då för jag tänker inte tvinga dej. Som på kommando särar hon på benen och ställer sej å kissar - med kläder på. Inte så smart sagt av mej. Nu äter hon kakor istället för mat...

Ordbajs.

Shoppat idag

Var ju som sagt å shoppade lite kläder till LillaPrut tidigare idag



Två tröjor från Villervalla blev det. Jag hade gärna köpt mer dessvärre är Villervalla tydligen lite slöa med att skicka ut sina kläder till återförsäljarna...:-( Tanken är att det ska bli iaf en tröja till, ett par matchande tights och matchande strumpor. Utan matchande strumpor kan man inte leva ;-)



Och för dessa ska jag handla :-)

Klänningar är provade

Då har lördagen hittills gått i aktivitetens tecken. Den började med att Elisia sov hela natten och det tackar jag för. Sen klockan 8 var det upp ur sängen för mej för att sedan ta mej in till den stora staden där jag och mina systrar skulle prova klänningar.

Jag var först på plats, innan butikerna öppnade så då tänkte jag passa på att titta lite i skyltfönster - det höll på att sluta med döden då ett stort snöblock ramlade ner från himlen två meter bakom mej. Efter det gick jag mitt i vägen. Av någon anledning kändes det säkrare.

Sen kom iallafall systrarna och jag proppsade på att vi först skulle besöka Bubbel där jag köpte lite Villervalla till LillaPrutt och Madde förälskade sej i en star wars t-shirt. Jag vill här poängtera att hon är 28 år gammal.

Väl på brudspecialisten gick allt som smort. Madde fick syn på en klänning som hon tyckte var fin och jag säger då att finns den inte med vinröda blommor? Sofia och Erik ska ha höstfärger som tema. Och den fanns med vinröda blommor i rätt storlek. Den var hur fin som helst men för säkerhetsskull så provade hon två till men ingen kunde mäta sej med den första. Så den blev det.

Tärnklänningar hittade vi också, i den modellen vi hade tänkt oss. Den kommer att vara i samma vinröda färg som Sofia har på brudklänningen. Det jag vill säga med detta är att vi kommer att matcha varandra hur snyggt som helst och att den första klänningen vi alla provade passade! Kunde inte gå mer smärtfritt!

Efter det var det dags för lite pannkakslunch och sen iväg till Strike för att bowla med resten av familjen. Bowlingen vanns av Erik men jag spöade systrarna så jag är nöjd :-)

Ikväll är det melodifestivalen glöm inte det!

Ordbajs.


Fredag

Dagen började som sagt med att betala räkningar och pengar försvann. På tråkiga saker. Jag kände att det var dags att följa upp den bistra morgonen med något roligare så jag tänkte att jag åker till Marieberg och spenderar pengar på roliga saker! Jag hade tänkt att åka själv, men Elisia hade inga planer på att släppa iväg mej utan henne. Det var förmodligen bra för min ekonomi.

Uppdraget jag hade på Marieberg var att köpa present till han den där jag bor med då han råkar ha sin födelsedag just idag (nästa gång fyller han 30, gamling, haha!! Själv är jag ju bara 23). Och så hade jag tänkt att köpa lite kläder till Elisia, hennes garderob gapar ju tom *ironi*. Att köpa present till Robban gick snabbt och smärtfritt, men att handla till LillaPrutt gick mindre bra.

Jag frågar: Vill du ha den här? (Jag håller upp klänning, sen t-shirt, sen en annan klänning, sen en annan t-shirt osv)
Hon svarar: Nej, gack!

Hmm?? Jag som trodde att hon var släkt med mej, jag är nämligen rätt så säker på att jag för drygt två år sen skrek och tog i som fan när jag tryckte ut henne! Någonstans måste det ha gått snett...Hade jag åkt själv hade det handlats mycket! Nu blev det bara trosor.

Måste även skryta lite för nu ikväll kom hon och sa att hon var bajsnödig, hon skulle vara själv när hon bajsade och när hon ropade att hon var färdig så hade hon t.o.m torkat sej!! Visserligen bara snippan men ändå, det går framåt!

Tittar på Let's Dance och snälla rösta INTE på Willy. Ja han är rolig och underhållande men nu är det en danstävling inte en komikertävling!! Jag vill för övrigt också vara med i Let's Dance så om någon kommer på hur jag kan bli känd snabbt så säg till! Att komma med som dansare ser jag som en omöjlighet :-(

Urfattig

Då har jag börjat dagen med att betala räknigar och jag måste säga att roligare saker har man väl gjort...och varje månad tänker jag att nästa månad är det inte lika mycket för då är inte den å den räkningen med bla bla bla. Men av någon anledning är det ändå en massa räkningar månaden efter också!! Måste ta tag i det där...Känner mej ju urfattig efter varje gång jag betalat räkningarna *suck*. Idag ska jag iallafall unna mej en klippning :-)

Nu är det förhoppningsvis sista dagen jag vabbar, nu har ju LillaPrutt hela helgen på sej att friska på sej. Inatt hostade hon heller inte lika mycket som tidigare - däremot så kom det en hel del hostar på morgonen :-(

Så det blir en kort ordbajs nu, ska försöka få på oss lite kläder. Att klä mej är inget problem men att klä Elisia är lite värre. Av någon anledning har hon börjat bojkotta färgen lila. Varje gång jag kommer med en lila tröja så säger hon: Nä, lila! Nu har det även smittat av sej till att innebära hårsnoddar. Jag kom med en ljuslila imorse och fick då höra: Nä, lila! Det är ju visserligen ingen större katastrof då hon inte har så mycket lila men jag blir fundersam på varför? Förut har hon inte haft något emot lila, men men det hinner säkert ändra sej många gånger.

Ordbajs.

Där blev jag lurad

Där blev jag lurad att tro att LillaPrutt började bli frisk bara för att hon tog tid på sej somna igår...Hon har vaknat många gånger inatt och hostat och hostat...Var iofs pigg när hon vaknade men tempen visade 38,1 så nu vet jag att hon kan vara pigg med feber (fast det visste jag redan) hostandet har fortsatt *suck*. Redan halv 11 kom hon och sa att hon ville äta - åt lite, men mer än ingenting. Vid 11 börjar hon bli hur gnällig som helst så då försker jag få henne att äta lite till men det var tvärstopp. Halv 12 sov hon och hon sover fortfarande och så länge sover hon inte om hon är frisk, oftast så sover hon inte alls på helgerna. Så sjuk det är hon. Hemma imorgon också med andra ord.

Måste erkänna att jag börjar bli lite uttråkad av att vara hemma, vet inte ritkigt vad jag ska göra! Nu har jag t.o.m städat badrummet - innan det blev döskitigt!

Nu har vi iallafall löst barnvakt till på lördag om hon är för sjuk för att följa med och bowla. Min kära familj har nämligen fått för sej att vi ska bowla allihopa och smart som jag är styr jag upp det hela så att det blir när Robban fyller. Då kan nämligen min familj passa på att gratta honom vid bowlingen, vi är ju ett par styckna och vi bor bara i en trea så det blir så jäkla trångt när alla kommer + att det blir mindre att städa före och framförallt efter!

Ordbajs.


Börjar bli frisk

Jag tror att LillaPrutt börjar bli lite friskare, jag baserar det på hur lång tid det tar för henne att somna. Igår var hon helt slut redan vid 7, trots att hon sovit runt ett timme på dagen. Halv åtta sov hon som en lite stock och sov till åtta på morgonen. Då var hon visserligen vaken på natten och fick lite rumppiller mot febern och efter ytterligare ett par timmar lite yogurt då hon vaknade och var hungrig.

Ikväll var hon inte alls lika trött, även om hon var trött, gissar på att hon sov en timme och nån kvart eller så på dagen så den där extra kvarten kan ha påverkat lite. Men kvart över nio hade hon till slut somnat och det är på tok för sent för mej. Jag höll på att somna många gånger innan hon äntligen hade somnat. Nu är det ju ingen katastrof om jag skulle somna hos henne men jag föredrar att somna med den stora Prutten.

Angående hennes diskning tidigare på dagen fick jag helt rätt när det gällde tröjan. Så fort hon upptäckte att den var blöt skulle den bytas...Hon diskade även en till gång senare på dagen och även den tröjan blev blöt och skulle av. Denna gång blev även kjolen och strumpbyxorna blöta men de fick hon ta av själv.

Måste även berömma han den där jag bor med för idag gjorde han helt underbart goda köttbullar!! En riktig miss av Thomas att vara i afrika istället för här...

Dagens outfit

Blev ingen dagens outfit igår så den kommer med idag istället.

Igår:

         

Tröja och strumpor från HM och byxor från Vouffen, tempen från apoteket ;-)

Dagens:

         

Tröja och kjol från Villervalla och strumpbyxor från HM. Risken finns dock att tröjan kommer att bytas väldigt snart då LillaPrutt just nu håller på att diska :-)

Ordbajs.


Sjukt barn

Hemma med sjuk barn idag, måste säga att det är väldigt lugnt :-) Hittills har vi målat, pärlat och tittat på Saltkråkan och nu sover hon, men hon ville inte somna! Fick en ny Kråkebok igår och där säger lillayster Lovisa: Inte sova! De orden lärde sej Elisia direkt, men somnade det gjorde hon, fort.



Toarullar målade vi idag. Finns det någon som har nåt förslag på vad mankan göra med de målade rullarna så säg gärna till...



Sen pärlades det, massor! Dessvärre har hon svårt för att göra färdigt den hon börjar på. Hon börjar med hjärtat, sen ska hon ha hunden och då tömmer hon hjärtat, sen ska hon ha hjärtat å då tömmer hon hunden osv. Så den första pärlplattan har ännu inte blivit färdig, men idag klarar hon av att koncentrera sej på pärlingen mycket längre än första gången :-)

Har även hittat lite nappar efter "koket" igår, jag har inte hittat några nappar i kastrullen men jag har hittat fyra nappar som inte hamnade i kastrullen och därmed överlevde massakern. Tur i oturen var det de nyaste napparna som överlevde - utom den överlevande namnnappen som är gammal som gatan. Den får dock duga tills nya är beställda och levererade.

Sofia: Ja jag vill gärna ha mönstret på den virkade mössan, eller iallafall en kopia, orginalet får du behålla om du vill.

Madde: Nej Elisia somnade inte i docksängen, hon insåg väl att den är lite för obekväm för det...Inte ens dockan får sova där alla gånger utan den ska vara med henne i sängen :-)

Ordbajs.


Igen *suck*

Jahopp då var jag frisk igen och har varit och jobbat, men det var inte så mycket barn då det är sportlov så en del barn är lediga å så var det en del sjuka barn också. Så nu hade ju jag tänkt att jobba på ett tag men nej, nu är Elisia sjuk istället. Hon har hostat massor på förskolan så innan hon nattades fick hon hostmedicin (som hon mer än gärna tar) och så tyckte jag att hon kändes väldigt varm och mycket riktigt 38,8...Så då fick hon alvedon, sen hände det nåt. Jag vet inte om det var alvedonen som sa ifrån heller om hon är magsjuk men upp kom alvedonen och lite till. Så nu blir jag hemma med sjukt barn istället :-( Har ingen lust att bära med eventuella magsjuksbasiller till förskolan där jag jobbar.

         

Hann med en bild imorse. Tröja och strumpor från Pop och byxor från Meandi, snutten har jag virkat :-)

And i did it again...Jag har smällt nappar!! Gjorde det för ca ett halvår sen men då kunde man se att det var nappar, nu var alla i flytade form. Att koka nappar i en timme på högsta värmen är med andra ord inte att rekommendera. Gissar väl på att det var 10 nappar eller nåt som rök. Jag har ju både nappar med namn och nappar utan namn, alla med namn försvann, bara att köpa nya...Kastrullen står nu på på balkongen (ytterligare en fördel med snö - den svalnar) sen kommer den att hamna i soporna, så till IKEA för å köpa en ny kastrull är nu en prioritet. Köpa nappar också.

Måste erkänna att jag är expert på att smälta saker och ting på spisen, det är som sagt inte första gången jag glömt nappar på spisen och förra, eller förrförra veckan så smälte jag en bunke på jobbet. Det värsta är att det luktar så och att lukten är allt annat än nyttig. Så nu vädras det för fullt (det är öppet i alla rum utom Elisias för hon sover) och det är svinkallt ändå luktar det fan!!

Ordbajs.


Dagens bilder

Vet inte riktigt om det är tvätt i kombination med dålig ventilation eller om taket hållar på att rasa men nu är taket i köket blött - där det varit blött tidigare. Inte bra öbo...

Tog en fin vinterbild på Elisia förut. Man kan väl påstå att det finns en del snö nu...Och glad är jag för det :-)



Alla ytterkläder är från Pop utom mössan som är kusin Antons gamla som min syster Sofia har gjort. Om det är möjligt skulle jag gärna vilja ha en själv - en rosa :-)



Dagens outfit tröja, tights och strumpor från Pop och kjol från Villervalla och samma blir det imorgon för idag har varit en "olycksfri" dag :-) flätan skulle också vara med på bild och det var den enda bilden som hon stod stilla på. När jag skulle ta de andra bilderna sprang hon runt som en liten dåre.

Som vanligt skulle hon inte sova middag idag men bädda ner sej det ville hon...



Att hon inte sovit middag gör att hon nu är hur trött som helst, så trött att hon somnade på Robbans arm förut. Så då var det bara att skaka liv i henne, i med mat och ner i badet där hon nu är med Robban och ropar: Mamma gom! Så jag tror att hon vill komma upp...Hoppas hon vill ner i sängen också.

Ordbajs.

Tvättat och tvättat

Då var det nästan färdigtvättat, har en tvätt i maskinen som jag inte har orkat hänga sen får det räcka för dagen. En maskin sparar jag till Robban med gott samvete :-) Jag har även upptäckt ytterligare en mycket bra sak med snön. Tyvärr har jag inte lyxen att ha tvättstugan i källaren eller ens i samma byggnad. Utan jag måste gå ut!! Och gå en liten bit. Den lilla biten är väldigt jobbig att gå med två överfulla IKEA-påsar (de stora blå) och en liten LillaPrutt framförallt om hon inte vill gå själv och det är tyvärr inte ofta...Men nu till det bra, man sätter Elisia i pulkan och staplar tvätten ovanpå sen är det bara att gå iväg, hur smidigt som helst!

Jag kan ju som sagt tvätta här hemma problemet är bara att Öbo har typ den sämsta ventilationen som finns så kör man en maskin så blir luftfuktigheten som i regnskogen...Fast det kanske å andra sidan är bra då vi har hittat mögel i LillaPrutts rum och Öbo verkade inte så jättesuga att ta tag i det nu. De hade en massa ursäkter till att skjuta upp det. Men om jag tvättar massor och det blir fuktigt så kanske det sprider sej så de måste göra något nu? Kanske det kan sprida sej till alla rum så man får hela lägenheten renoverad?? Det tåls att tänkas på.

Ordbajs.

Ordbajs.

Då var melodifestivalen avklarad för den här gången och ikväll var det ett mycket mycket bättre startfält än förra gången. Halvnöjd är jag med de som gick vidare. Jag hade en favorit innan och fick en till när jag tittade. En gick direkt till Globen och en till andra chansen.

http://www.youtube.com/watch?v=SnDHerezfcY

Den andra har inte kommit ut men det var iallafall Alcazar. Dem kan man lita på i alla väder, de levererar det jag vill ha. De är ungefär som E-type, har hittat sin grej och kör på den.

Sen har vi en gårdagens outfit på LillaPrutt



Villervalla från topp till tå :-)

Måste säga att mina systar är för goa. Sofia och Madde jag vet att ni kan köra bil i dåligt väder, vad jag vet är det jag som stått för mindre mindre bra körprestationerna i familjen?? Och jag håller med om att idag var det inte det ideala körväglaget å måste man inte köra bil bör man låta bli.

Madde: Provat klänningar med dej skulle vi ju göra iallafall. Hur ska vi annars hitta en trasa till dej? ;-)

Börjar känna att detta inlägg är osammanhängade och helt innehållslöst så då tar jag och avslutar nu.

Ordbajs.

Folk bara klagar..

Då var det dags för mer snö och vad en del kan klaga! Eller jag har inte hört överdrivet mycket klagande men visst hör man en del som svär över att det måste skottas mm. Tyst säger jag bara! Själv tycker jag att denna vinter har varit helt underbar, även om snöröjningen inte alltid har varit den bästa...Men till snöröjningens försvar måste jag säga att periodvis har de plogat pakeringen väldigt grundligt!! och det får Öbo eller kommunen (vet inte vilka som sköter parkeringen) många plus för.

Andra fördelar som jag ser med snön är att det är mycket ljusare ute och det ser trevligare ut. Man slipper lera kläder och skor, tänk på att den nederbörden som nu kommer ner som snö hade annars varit regn med den lera som följer därpå...Nu har vi istället rena skor och därmed en renare hall - det gör att jag får mindre att städa :-)

Sen tycker jag det är kul för man kan åka pulka!! Inte för att jag har åkt överdrivet mycket men möjligheten finns iallafall. Hur kul är det att vara ute när det bara är regnigt och lerigt? För så hade det varit om det inte hade varit snö.

Visst blir det kallare men för fan klä på er!! Termobyxor och rejäla skor, hur svårt kan det vara?

Vill även passa på att påpeka att oavsett vilket väder det än är så finns det alltid några som klagar. Nu klagar folk på snön, hade det inte varit snö hade man klagat på bristen på snö. På sommaren klagar folk när det regnar och när väl solen kommer fram så är det för varmt. På hösten då är det bara regnigt och lerigt och på våren längtar man bara efter sommaren så då tycker man att det är för kallt. Eller så kommer inte våren fort nog. Så när mina damer och herrar är vädret bra??

Själv tycker jag det är underbart när man kan titta ut och se vilken årstid det är!

Så då var det sagt.

Fick sovmorgon idag! Elisia sov till 8:45, jag hade tänkt att ställa klockan idag för tanken var att jag och Sofia skulle upp på stan och prova klänningar (men hon vågade inte köra för värdet...). Men jag ställde inte klockan för jag tänkte att Elisia vaknar vid 8 ändå men det gjorde hon inte så idag är jag utvilad :-) men jag har fortfarnade ont i halsen. Om någon vet någon mirakelkur mot halsont så säg gärna till. Jag kör redan med honung i o'boyen med hittills har det inte hjälpt...Och halstabletterna jag åt hade laxerande effekt...

Nu skulle jag kunna bjuda på lite bilder men jag har inte lagt över dem från kameran och just nu käns det jobbigt att resa på sej så det får bli en annan gång.

Ikväll är det melodifestivalen :-)

Ordbajs.

Fortfarande sjuk...

Så då var det dags för ytterligare en sjukdag, jag ser inte fram emot lönen som kommer i mars då alla sjukavdrag är med. Jag tycker om pengar och gillar inte att jag "sjukar" bort dem. Men nu är jag dessvärre sjuk och jag har ingen lust att göra mej osams med föräldrarna genom att smitta ner deras barn - även fast det är deras barn som har smittat ner mej. Så då får jag helt enklet vara hemma och förlora pengar. Ska försöka få lite vettigt gjort idag. Planen är att plantera om lite blommor, dammsuga, moppa och baka bröd. Hur mycket som sen faktiskt blir gjort är en annan sak...

Lite bilder har jag hunnit med att ta dessa sjuka dagar. Igår blev det en del och idag kom jag ihåg att ta en dagen outfit innan LillaPrutt fick gå till förskolan.

      

Klänning från Villervalla, strumpbyxor från KappAhl och raggsockorna har min farmor stickat (jag har inte lärt mej att sticka raggisar än men jag ska, nångång...).

      

Delar av gårdagens outfits...Till vänster har hon tröja och linne från HM, strumpbyxorna vet jag inte var de är köpta för dem har hon fått av sin mormor. Dessa kläder blötte hon ner när hon "diskade" så då fick det bli bara trosor och det kommer från Pop. När dagen började hade hon en blommig kjol och vita strumpbyxor men LillaPrutt roade sej med att kissa på sej så fort hon kom hem så då åkte det av.

   

Sen tyckte Robban att det var dags för lite tricepsträning och Elisia fick då agera tyngd. Det tyckte hon var hur kul som helst, skrattade hela tiden och så fort han tog en paus hördes det "meeja meeja!!"

   

Tisdagens outfit där man ser alla kläderna, från topp till tå, allt från Villervalla.

Sen har någon, vem någon är det vet jag inte. Jag har frågat Robban men det var inte han. Men denna någon har antingen velat sprida lite romantik i vår trista lägenhet, eller så har någon gett en fin pik om att det behöver dammas...

   

Denna någon har gjort ett hjärta i dammet på kökslampan.

Har för mej att jag för ett tag sen skrev att Elisias pippitröja äntligen är färdig. Den är stickad av mej och ihopstdd av min underbara farmor. Jag vill här tillägga att jag försökte sy ihop den själv men det var skitsvårt!!

   

Jag har tyvärr ingen bild när tröjan är på plats men jag kan lova att den är hur fin som helst! Ska försöka ta en bild när hon har den på sej. Men minnet är inte alltid fungerande...

Madde: Det är bra att du också funderar på om du är frisk - att du funderar börjar få mej att tro att du faktiskt är det. Men man vet aldrig.

Nu är det dags för nässpray...

Ordbajs.


Gratis fotobok

Det finns som sagt några bloggar jag brukar läsa. Detta inlägg har jag snott från denna blogg, utan att be om lov. Anledningen är att jag tycker det är ett bra erbjudande som så många som möjligt ska ta del av.

http://www.fujidirekt.se/asp/_campaign/icakuriren/index.asp?utm_source=Icakuriren_20090720&utm_medium=Print&utm_campaign=Gratis-Fotobok



Så här går det till:

1. Ladda ner Fujidirekts speciella program för att skapa fotoböcker. Kolla länken.

2. Gör din fotobok i programmet. Lägg ner lite själ i det för man kan ändra bakgrunder, ramar, flytta bilder, förstora, förminska och redigera bilderna hur man vill. Lägga till texter som man kan ändra typsnitt, storlek, färg på osv.

3. När du tycker att din fotobok är klar så skickar du den till Fujidirekt genom att klicka på beställningsknappen i programmet.

4. Det kommer finnas en ruta där man ska lägga eventuella kampanjkoder och i detta fallet är det: 598679

OBS! Detta fungerar enbart på fotoböcker på max 24 sidor! 24 låter lite men man har ju flera bilder på varje sida.


Syster yster börjar nytt liv

Då har min ena kära syster yster börjat ett nytt liv. Galningen har börjat springa!! Måste nog ta lite tester på henne för det är inte friskt...Fast jag önskar att jag kunde säga att jag är bättre själv.

Jag hade tänkt att börja nytt liv för ett par veckor sen. Det började bra med att jag köpte ett budgetkort på Gustavsvik, dvs jag betalar nu bara 20,- varje gång jag vill simma och hör och häpna jag har hittills varit där en gång!! Och då blev det inte mycket simmat för jag hade glömt ta med axelbandet till överdelen och det var inte så lätt att simma med en arm ty den andra behövdes till att hålla i överdelen eftersom att jag inte ville flasha upp mej. Men än bättre är är att jag har underbart bra ursäkter till att inte ha varit där.

Jag har tänkt att simma varje måndag efter jobbet, jag slutar ändå sent så det är Robban som hämtar LillaPrutt då tycker jag att det är en utmärkt tid för mej att fylla bassängen, Robban håller med. Men förra måndagen åkte Robban till Göteborg för att jobba, så då kunde jag inte simma. I måndags så börjde jag känna av att jag var på gång att bli sjuk och då kändes det lite dumt att åka å simma. Det tycker jag var ett klokt beslut då jag trots skippad träning likt förbannat blev sjuk. Så nu sitter jag är med en rinnande näsa, en ond hals, ett ont huvud men jag tror att jag är feberfri! Jag har iallafall inte lika mycket feber som igår.

Anledningen då till att jag och min ena syster yster bröjar nya liv är för att vi ska vara brudtärnor när vår äldsta syster yster gifter sej i höst, så vi har ju ett tag på oss som tur är. Men men, blir det inte tid till att åka å simma får jag väl sätta på någon av mina aerobicdvds med Carmen Elektra så kan jag och LillaPrutt träna tillsammans.

Nu hade jag också tänkt på att bjuda på en dagens outfit på LillaPrutt men snurrig som jag är så blev det inget kort taget imorse, kanske det blir det i eftermiddag. Själv har jag en lila mysvelourdress från HM på mej. Ni kommer dessvärre inte att bjudas på någon bild.

Ordbajs.


Någon som vill byta?

Då finns det här en rinnande näsa, en ond hals, ett bultande huvud och en febrig kropp, är det någon som vill byta? Jag har även blåsor på tungan så det gör skitont när jag måste äta...Inte kul alls. Jag har iallafall prickat in rätt period att vara sjuk då större delen av alla barn på avdelningen också är sjuka.

Jag har iallafall fått lite vettigt gjort. Hör å häpna jag har äntligen skrivit omdömen på mina gamla elever, det är bara snart två månader sen jag slutade. Tog mej även energi och gick iväg och lämnade dem å fick då träffa några underbara elever som ville ha mej tillbaka. Fast ska jag vara helt ärlig så trivs jag nog lite bättre med förskolebarnen. Det jobbet känns mer gemensamt eller vad man ska säga, jag har ju mina kollegor lite närmare.

Jag har även sorterat kort!! Och det var verkligen på tiden. Det var bilder från när vi bodde på norr och i månadskiftet som kommer är det ett år sen vi flyttade därifrån. Jag har dock inte satt in dem i pärmen, ska försöka få lite energi till det med. Om jag lyckas eller inte återstår att se. Att sortera bilderna i datorn och framkalla en del skulle också behövas. Men men, jag är hemma imorgon också så orkar jag inte nu måste jag göra det då. Hade tänkt att ta upp fisken ur frysen också men det känns väldigt avlägset just nu. Måste även säga att det är lite irriterande att min stickning är kvar på jobbet, det hade varit perfekt att jobba med den nu.

Imorse hade jag tänkt att fixa en dagens outfit på Elisia. Så blev det inte. Hon skulle klä på sej själv (fast jag valde kläderna) och då tar det hela lite längre tid. Som tur är så har jag en gammal bild på henne när hon har just de kläderna. Så då bjuder jag på den istället.



En bild från Universeum i september om jag inte minns fel. LillaPrutts kläder kommer från Villervalla. Hon är även strumpor från Villervalla på sej och de har likadana ränder som tröjan.

Dags att ta tag i nästa grej. Man kan ju inte sitta å slöa det blir man inte frisk av ;-)

Ordbajs.


Lite bilder

Hade idag tänkt att bjuda på lite bilder från Idas kalas igår - inte bilder på henne utan på mej. För en gångs skull så fastnade jag på bild och det är inte ofta. Men självklart är det något som ska krångla då. Igår så dog batteriet till kameran så jag fick nöja mej med mobilkameran, dessvärre går det inte att flytta över bilderna till datorn. Eller går gör det säkert men jag kan inte. Han den där jag bor med får kolla på saken när han behagar vakna.

Som tur är har jag lite bilder från i fredags jag kan bjuda på - för den som är intreserad, är du inte det kan du sluta läsa nu.



Fredagens outfit, tröja och strumpor (stumporna var väldigt viktiga) från HM och kalasbyxor från lindex. Detta hde hon när jag åkte hemifrån men sen roade hon sej med att kissa på sej hela tiden så när jag kom hem var allt bytt.



Mammas lilla fotomodell :-)



På kvällen blev det pizza (skitäckligt!!) här bjuds det på en bild på de underbara bagarna.



Elisia åt som en liten häst :-)



Dagens outfit t-shirt från meandi (ser att pizzafläckarna inte gick bort i tvätten...), byxor från Vouffen och strumpor från HM.

Ser i min lilla bildmapp att jag har lyckats flytta över en bild från mobilen till datorn, dessvärre var det fel bild och nu orkar jag inte försöka mer. Istället ska jag försöka få på mej lite kläder och sen få i mej och LillaPrutt lite mat och sen hör och häpna tänkte jag försöka gå ut å gå. Observera här att det är änsålänge bara på försöksstadiet om jag kommer ut eller inte återstår att se. Jag tror dock att det behövs för LillaPrutt gäspar högt och att somna inne i sängen tillhör inte vanligheten längre tyvärr...

Ordbajs.

Trött så trött

Jahopp då ska vi se om jag kan åstadkomma något läsvärt ikväll, jag tvivlar på det då jag är sjukt trött - är inställt på att somna med Elisia ikväll. Inatt så vaknade jag nämligen 2:30 och kunde inte somna om. Tur i oturen var iallafall att jag öppnade så jag vaknade "bara" 2,5 h för tidigt...Imorgon har jag iallafall en så lång sovmorgonså jag får sova till 8 så då ska jag inte vakna för tidigt. Det har jag bestämt mej för.

Att jag vaknade vid så tidigt timme gjorde att jag kom en hel kvart för tidigt till jobbet och ambitiös som jag är satte jag genast igång med jobbet. Det är nämligen så att i onsdags så var vi på studiebesök på en annan förskola och de har en så mycket mer genomtänkt pedagogik än oss så nu har vi ett mål med vårat arbete. En bra grej de hade var att de hade tagit kort på alla leksaker och klistrat fast den där leksaken "bor" så att barnen kan ställa tillbaka dem på rätt plats. Det var bara en av alla bra saker de hade och detta kände vi direkt att vi ville göra. Så jag började ta en massa bilder och var så inne i mitt jobb att jag inte hörde när första barnet kom...

Sen till nästa del i arbetet - att få in bilderna i datorn. Det visade sej vara omöjligt, jag lyckades inte. Nehepp...men då kan jag ju skriva ut bilder på barnen som vi hade tänkt göra länge men inte hunnit. Det tog mej två timmar att få ut de första bilderna, jag hade satt en sladd fel. Sen fick den svarta färgen för sej att den var slut så då gav jag upp. Annars så har jag haft en bra dag på jobbet men många underbara små söta barn :-)

Pga min trötthet så bjuder jag inte på några bilder. Dels har jag inte orkat tagit några och även om jag hade gjort det hade jag inte orkat trolla in dem i datorn. Nu är det dags att borsta mina och LillaPrutts tänder och ta på henne blöja och pyjamas. LillaPrutt är för övrigt helt olycksfri idag :-) Klarade t o m av en veckohandling på Maxi!!

Ordbajs.

Veckans matsedel

Kommande veckans mat:

Måndag: Pannkaka

Tisdag: Korvstroganoff och ris

Onsdag: Panerad schnitzel, potatis och sås

Torsdag: Lax, potatis och citronsås

Fredag: Hamburgare och klyftpotatis

Lördag: Kryddiga köttfärsbiffar, potatis och sås

Söndag: Kycklingfilé och potatiskroketter

Elisia är kiss & bajs

Det finns några bloggar jag brukar läsa, en del nästan varje dag och en del inte lika ofta. En som jag brukar läsa kan verkligen skriva flera inlägg om dagen ibland - hur orkar hon? Hon är visserligen mammaledig men det är ju inte så att man är ledig för det...Själv ser jag att jag har blivit en helgbloggare, det kan visserligen bero på att jag inte har så mycket vettigt att säga...

Idag har iallafall varit en bra dag. Den började med sovmorgon!! Elisia sov till 8:45 och hela natten i sin säng!! Hon vaknade till nångång inatt men bara så att vi vaknade till hon blev sen blev hon tyst på 2 sekunder så ingen behövde gå över till henne. Sen när hon vaknade för dagen gick Robban å hämtade henne så låg vi alla tre i sängen och bara mös en stund, me like :-)

Sen åkte vi iväg och köpte en ny mobil till mej. Den gamla vill inte laddas å då blir det ju lite svårt att använda den. Dessvärre var den jag köpte slut i rosa, så det fick bli en silver. Nu kan man ju tänka att vad ska denna 23-åring med en rosa mobil till?? Att jag gillar rosa skyller jag på min mamma som inte lät mej ha rosa när jag var liten bara för att hon inte gillade rosa. Så nu blir så mycket som möjligt rosa. Någongång när jag får engeri samtidigt som pengar kommer Elisias rum att bli rosa. Skulle gärna göra Robbans och mitt sovrum rosa men då tror jag inte att han kommer att sova där...

Elisia är en spännande person som gör precis som hon vill...Hon är inte helt torr men nästan. En del dagar hamnar allt i pottan eller toaletten, den del dagar nästan ingenting. Idag har jag tappat räkningen på hur många gånger hon har kissat på sej, trosorna tog iallafall slut...Men nu är alla tvättade, utom två som har hunnit torka och som hon har kissat ner igen. Sista gången hon "kissade på  sej" var inne på toaletten. Hon gick in och ställde sej på badrumsmattan och kissade, tog av sej trosorna och la dem i tvättmaskinen. Så nu springer hon runt utan trosor vilket jag har försökt att undvika. Hon har med andra od varit en kiss & bajs idag ;-)

Madde: Jag erbjöd dej att vara barnvakt denna vecka men du kunde ju inte!!

Ordbajs.

Denna vecka

Då var det dags för ännu ett utdrag från mitt underbara liv. Det mest underbara är att jag inte ha orkat blogga på hela veckan, jävla skit att jobba heltid...Feministerna på 60-talet har förstört mitt liv!! Tänk vad skönt det hade varit att vara hemmafru, få städa, laga mat, vara en slav åt mannen men framförallt, få mysa med det underbara barnet!! Detta valde de bort - inte bara för dem själva utan även för kommande generationer!! (sen finns det väl fördelar att jobba också men de väljer jag att bortse från just nu). Jag har iallafall ett bra jobb så jag ska inte klaga.

Idag när jag gjorde i ordning frukt till barnen på jobbet så hade jag ett barn på varsin stol på varsin sida om mej och helt plötsligt säger det ena barnet till mej: Jag älskar dej! Vilket frökenhjärta smälter inte av det?? Sen har jag upptäckt att det faktiskt går att pyssla med små barn, jag kan erkänna att jag tidigare trott att det var omöjligt. Så nu pysslar jag både med barnen på jobbet och med mitt lilla barn hemma. Idag har det målats träknappar både på jobbet och sen hemma. Dessvärre får ni inga bilder på det för jag målade lika mycket jag och han den där jag bor med har en inte så stark sida i fotografering. Att prata i telefon är nog hans starkaste sida ;-)

Men jag har lite bilder från veckan som gått...



Igår slutade jag tidigt så då tog jag och Elisia bussen upp på stan. Tanken var att vi skulle spendera massor av pengar på Bubbel genom att köpa Villervallakläder. Dessvärre att de bara fått in jackor, regnbyxor och regnhattar, så det blev en röd jacka om ni kan se den...Sen gick vi till PoP och köpte en blå- och vitrandig tröja som jag redan hade tittat ut. För er med minne som läst här tidigare vet att jag redan köpt tröja och tights i rosa. Och tro det eller ej men jag hittade en tröja till mej själv också! En blå- och vitrandig :-) Gjorde även en chansning på att åka iväg utan blöja, det slutade med en olycka inne på PoP, tur att man känner chefen så att man slipper skämmas. Det hade jag iofs inte gjort ändå.



Till vänster ser ni jackan från Villervalla på plats och till höger ser ni tisdagens outfit, tröja och byxa från Meandi och strumpor från HM.

Det var kvällens ordbajs, imorgon ska jag gå iväg med återvinning och åka pulka med Elisia.

RSS 2.0