Irritrande!

Det finns många små saker som irriterar mej, en del mer, en del mindre. En av de mindre sakerna är när folk inte fäller ner ringen efter sej. Det kan jag leva med. Något som däremot irriterar mej mycket är när Elisia går och hämtar personen som inte har fällt ner ringen (trots att hon är jätteblyg för denna person) och visar honom toastolen och tydligt visar vad hon vill trots att hon inte säger något. Denna någon börjar då spela dum å mena på att vad är det som är fel? Men kan inte du fälla ner ringen?? Hur svårt kan det vara att vara juste och fälla ner ringen??? Snacka om att köra över ett litet barn.

Och nu tjatar denna någon om att Robban ska följa med ut, som om han skulle orka efter natten som var + en arbetsdag. Han sitter typ å somnar i soffan...Frågar du denna någon så är det jag som håller honom hemma, som om han inte skulle kunna välja själv.

Ordbajs.


Ny dator :-)

Spontan och impulsaktig som jag är bestämde jag mej igår för att köpa en ny dator. Den gamla har fått någon form av dryck på sej så halva tangentbordet fungerar inte. Tänkt och gjort nu sitter jag här med en splitter ny dator, en liten mini pc från hp och rosa är den :-) jag hoppas nu verkligen att den håller de tre år precis som båda mina tidigare. Räknade ut att för exakt 6 år sedan idag köpte jag min första dator, och för ca 3 år sedan den andra. Skillnaden mellan dem och den jag köpte nu är att de andra två kostade 10 000 vardera. Jag har kommit fram till att så mycket är inte en dator värd, så nu blev det en miniplutt för 3 500, mycket mer passande till min ekonomi.

Arbetsveckan är över - äntligen!! Jag har en underbart jobb men det är (som många andra jobb) slitit! Och när man sen alltför ofta tvingar jobba med en man kort så blir det tufft! Att sen Elisia roade sej med att vara vaken mellan 2:30 och 5:00 inatt gjorde inte saken bättre då jag även skulle gå upp 5:40. Det blev inte mycket sova inatt. Som tur var hade jag vilan på jobbet och tänkte då: vad skönt, jag får ligga och vila länge!! Men barnen på jobbet var fredagströtta och somnade inom loppet av 10 minuter så det blev ingen större vila. Men jag slutade tidigt så det gjorde inget.

Ikväll, valborgsmässoafton, firas det inget särskilt. Jag hade planer på att besöka en eld men energin räckte inte ritkigt till med tanke på natten. Så istället sitter jag har och njuter av mina nya dator!! Ska bli så skönt att kuna använda explorer, på gamla datorn är det över ett år sen det funkade. Nu äntligen ska jag få "bokmärka" alla de bloggar jag gärna läser och slippa hålla adresserna i huvudet.

Ordbajs!


Gårdagens outfit


Tröja, kjol och strumpor från Villervalla och tights från HM.

Ordbajs.

Mariebergsbesök

Dagens dag började med att jag fick öppna på jobbet då kollega M var sjuk, det börjar bli irriterande! Så då var det sagt och jag kan släppa det.

På hemmaplan var dagis stängt pga studiedag och syster Madde var mer än gärna barnvakt, 6:50 kom hon och löste av Robban (jag var ju som sagt redan på jobbet då). Madde var duktig och luftade Elisia genom att ta henne till lekparken för att leka lite, sen hade det pärlats och lekts inne också. När jag kom hem låg hon och sov i soffan :-)

Sen åkte vi till Marieberg för att köpa present till Anton och mamma, vi passade även på att äta mellis på Gyllene Måsen och det är alltid gott. Gjorde även "misstaget" att gå in på Lindex - ut kom jag med detta:

På plats:

Inte bra för ekonomin då jag innan vi åkte beställde en hel drös med kläder från Villervalla. Jag försvarar mej med att Villervalla just nu har 15% rabatt, så passa på. Sen behöver Elisia t-shirts också och tyvärr finns det mest Hello Kitty och annat rysch-äckel-pysch på HM och Lindex och då bli det Villervalla, eller Polarn o. Pyret, Villervalla är dock favoriten :-)

Ordbajs.

Veckans outfits

Tisdagens och onsdagens outfit:

Klänning från Villervalla och strumpbyxor från HM.

Torsdagens:

Klänning, strumpbyxor och tröja från Villervalla, skor från Skopunkten och tomteluva från Ellos.

Fredagens:

Klänning från HM och strumpbyxor från POP.

Lördagens:

Kjol från Villervalla och resten från POP, ballongerna från ICA ;-)

Ordbajs.

Söndag so far

Nu har söndagen hunnit gå lite längre fram i tiden, klockan är halv ett och jag är redo för att sova middag, det är tyvärr inte Elisia och jag är för trött för att gå ut å gå så hon får slockna i soffan sen när hon är redo. Just nu tittar hon på Saltkråkan - Tjorven och Mysak.

Fördelen när man går upp så tidigt som jag har gjort denna helg är att man hinner med en hel del (sen blir man ju skittrött också men jag väljer att bortse från det nu). Vi har hunnit slakta Robbans blomma.

Före:


Efter:

Just nu ser den som sagt rätt så slaktad ut men om det går som planerat så kommer den att växa upp igen. Köpte två nya sådana här blommor till sovrummet och det stod minsann på bruksanvisningen att man skulle hugga av den med jämna mellanrum. De som står i vasarna är "kvistarna" tanken är att det ska växa ut rötter från dem, så poff blir en blomma tre. Om det lyckats återstår att se, blommor och växter är inte min starka sida.

Vi har även planterat lite blåklint som ska växa på balkongen, det står på förpackningen att man kan plantera dem på plats. Själv är jag skeptisk, men jag testar. Testar man inte får man aldrig veta. Planteringsresan såg iallafall ut så här:

Det var även en massa jord på golvet...

Det färdiga resultatet. Det borde även ha funnits med en efterbild, hade den funnits hade den bestått av mej dammsugandes upp all jord från golvet...I de tomma krukorna kommer det att planteras tagetes, de är redan förplanterande inomhus och har börjat växa lite smått. Robban gillar inte krukorna, han tyckte de skulle ha varit svarta. Men eftersom att det var jag som handlade så var det också jag som valde :-) och eftersom att resten av lägenheten är helt färglös så tyckter jag det passar bra med lite färg på balkongen.

Efter planteringen gick vi till lekparken. Där har det bakats sandtårtor och lagats soppa, det har åkts rutchbana och det gungats. Efteråt var det pannkakslunch, sen är vi där vi är nu och jag hör att det är dags att hänga tvätt. Ritkigt tråkigt, extra tråkigt då jag plockade in all nytvättat tvätt igår och jag inser nu att soffan kommer fyllas med ren tvätt idag igen. Ett dygn utan tvätt i soffan - nästa rekord ;-)

Madde: Säg det till Sickan - det är han som ska måla inte jag.

Ordbajs.

Fredag och lördag i full fart

Hittills har det hänt mycket denna helg, iallafall för att vara jag.

Helgen började med fredagkväll och presonalkalas då det är tre på jobbet som fyller jämt. Det var trevligt, och en sak som jag tyckte var rätt skönt var att ingen rökte, jag har svårt för rökning och det var skönt att ingen luktade rök. Kvällen avslutades dock tidigt, kl 23 redan, men det är sent för mej så jag vet mer än nöjd då.

Lördagsmorgonen för min del började mycket tidigare än vad jag hade räknat med. Elisia sov hela natten för andra natten irad. "Problemet" när hon gör det är att hon vaknar mycket tidigare och av någon anledning gick inte Robban upp. Men han försökte att söva om henne ett par gånge men det slutade bara med att han somna. Så igår blev jag väckt 6:50 och gick upp 45 minuter senare - jag var inte glad. Jag har däremot fått löfte om att få något i gengäld, om jag fattade det hela rätt.

Men jag hade en del att göra (fast jag hade räknat med hjälp från han den där jag bor med) källarförrådet skulle nämligen städas. Jag gjorde iallafall början. Rensade ut en massa bebissaker som ska lånas ut till bror min då han ska bli pappa i sommar, på min födelsedag närmare bestämt. Blir det på min födelsedag kommer jag garanterat att begära flickebarnet i present då jag är säker på att hon kommer vara helt underbart söt. Källerförrådet blev iallafall fattigare på bajshink, lite bebiskläder, babygym, babysitter och en spjälsäng med tillbehör och spjälsängen har Sickan lovat måla vit. Den är vit från början men kvistarna som finns i trät har börjat lysa igenom - i gult. Släpade även upp en massa bebiskläder, typ allt Elisia har haft hittills, och sorterade upp dem i mindre kartonger, nu väntar kartongerna bara på att få åka ner i källaren igen.

Efter det fick jag tokstäda lägenheten eftersom att Robban har fått det ärofyllda uppdraget att sälja Thomas bil (måste här tillägga att syster M tycker att Thomas verkar vara en kul typ efter att han sett hans blogg). När bilar eller andra motordrivna saker ska säljas finns det ju alltid en risk att papper kommer att skrivas på vid en köksbord inomhus. Lägenheten bostod igår av saker, damm, dammråtter, grus och tvätt överallt. Nu är det mesta på sin rätta plats. Tvätt i lådor och skåp, damm och dammråtter i dammsugarpåsen (det mesta iallafall) och de flesta av sakerna hamnade på sin rätta plats.

Sen var det iväg på kalas då syster Maddes Daniel fyller år. Hur mycket han fyller och vad han fick i present har jag ingen aning om men det var trevligt. Hans mamma och nån mer var imponerad över att Elisia var utan bölja, själv tycker jag att det är självkalrt att hon är det. Tygblöjor säger jag bara! Om fler använde det skulle barnen bli torrare tidigare men mindre jobb, bättre för miljön är det också. Elisia var nog den som hade roligast på kalaset sprang som en dåre, hon blev både jagad och jagade, helt svettig blev hon, så idag blir det både dusch och bad. Väl hemma var det smörgås och sovdags för henne, fort somnade hon.

Och nu är det nu och som vanligt efter att Elisia sovit en hel natt vaknade hon tidigt, 6:47, det är iallafall 43 minuter för tidigt för mej. Frukost har inte blivit inhandlat efter ordning så det är det som står först på tur idag, den ska det planteras lite frön och källaren ska städas färdigt.

Nu är det dags att klä på LillaPrutt sen ska vi köpa frukost, det enda som finns kvar här hemma är macka och smör, ingen mjölk och inget pålägg. Funderar på att lyxa till det hela med rostbröd och jordnötssmör. Det går framåt med att fixa figuren till brölloppet i höst...

Ordbajs.

Inte frisk

Då var arbetsdagen över - äntligen! Jag har haft underbara barn på jobbet men jag själv har inte varit så underbar. Periodvis ont i huvudet, konstant ont i halsen och näsan är full med snor. Detta tvingade mej till en snabbis in på Marieberg på väg hem från jobbet så att jag kunde inhandla halstabletter, kännde mej som en ritkig bonne när jag gick runt där inne i mina mjukisbyxor, och fleecetröja. Tur att jag inte behövde vara där så länge. Gick även in en snabbis på IKEA och köpte blomkrukor att ha på balkongen. Så nu ska bara energin införskaffas så ska blommorna ut. Eller det lilla som har växt upp hittills iallafall.

Att jag har blivit sjuk skyller jag helt och hållet på Siri. Det är så att några på jobbet fyller jämt så imorgon kväll ska det grillas och vi ska dit. Igår säger Siri: Du får inte gå å bli sjuk nu för du måste med imorgon! och resultatet blev helt enkelt en mindre frisk Stina, men sjuk är jag dock inte.

Madde: Jo jag fattar att man mår bättre efter att man ahr gjort alla tråkiga måsten men jag mår bra av att göra saker jag tycker är roligt. Jag mår t.o.m bättre då. Det är nämligen så att när jag har vikt å fixat all tvätt så vet jag ju att det tyvärr kommer mer...

Ordbajs.

Innehållslöst...

Det känns som om jag har haft en ritkigt slappiseftermiddag men när jag ser tillbaka på den så inser jag att en del vettigt har blivit gjort. Jag har vikt lite tvätt, tömt och fyllt diskmaskinen, tvättat en ny tvätt (tvätten här tar aldrig slut) och jag har dammsugit köket, hallen och delar av vardagsrummet. Jag har däremot inte lagat någon mat, jag åt massor på jobbet, Elisia har ätit rester (potatismos och fiskpinnar, hennes favorit) och Robban ville inte har någon mat sen ikväll när han kommer hem. Måste säga att efter det att Robban upplös mej om att han inte behövde någon mat så blev resten av eftermiddagen mycket ljusare. Virkat har jag gjort också.

Haha Madde, jag mår inte ett dugg bättre av att vika tvätt. Det är roligare att virka och jag lovar dej att det mår jag bättre av!

Nu är det dags att stoppa LillaPrutt i sängen och sen kanske jag vrikar lite till. Hade först tänkt vika lite mer tvätt, men det som är kvar är dels Robbans och han lägger ändå inte in sina kläder så de kan lika gärna lilla kvar i soffan som på golvet i sovrummet. Resten är lakan och handdukar och som det känns just nu kan de lika gärna ligga kvar till helgen då det är dags att byta.

Ordbajs.

Trött trött trött

Det är tisdag kväll nu, eftermiddag om du frågar en del - sen sen kväll om du frågar mej. Jag är helt sjukt trött det känns som om det vore en fredagkväll. För tillfället känns det riktigt tungt att det bara är tisdag och jag har just nu ingen aning om hur jag ska orka vara vaken till DH sen klockan 21.

Angående Desperate Housewifes så är jag helt övertygad om att Sam, som dök upp i förra programmet, är son till Brees döda exman Rex.

Och angående tröttheten så gör detta inte saken bättre...

Nu ska jag fylla diskmaskinen, äta glass och virka, tvätten förtränger jag till en annan dag. Man får det som sagt inte roligare än vad man själv gör det till.

Ordbajs.

Baktanke?

Min älskade lilla tjej har lärt sej att somna själv!! Jag tror jag är i himmelriket! Tror vi började träningen för drygt en månad sen och sen ca 2 veckor tillbaka somnar hon själv helt utan problem, jag brukar få gå in å stoppa om henne efter ca 5-10 minuter för av någon underlig anledning ska hon inte ha täcke från början. Nu hade jag inte något emot att ligga bredvid henne tills hon somnade - så länge det tog 20, max 30 minuter, men när det ibland tog 2 timmar så var det lite tröttsamt...

Här skulle jag kunna ordbajsa på om hur min arbetsdag och eftermiddag har varit men i dagsläget känns det rätt så ointresant. Jag kommer heller inte på någon vettig, rolig eller underhållande formulering till det så då får det vara.

Fast jag skickade ett roligt sms till Robban när jag åkte hem, jag kan periodvid (alltid) vara väldigt dålig på att visa hur mycket jag tycker om honom, så jag skrev helt enkelt: Jag älskar dej! och får svaret: Jag älskar dej oxå! Vad e det nu du har i åtanke? :-) å då är min undran: måste man ha något i baktanke bara för att man säger jag älskar dej? Jag har gjort många snälla saker mot honom när jag haft saker och ting i åtanke men jag har aldrig sagt jag älskar dej å haft något i åtanke. Nu har jag visserligen tänkt exprementera lite med hans blomma men det hade jag gjort ändå. Utan älskar dej eller inte.

Ordbajs.

PS. I love you

Boken är bättre än filmen...

Till att börja med så har det blivit något fel med filmen jag har så jag har bara sett sista halvan, det var även ett par år sen jag läste boken så mitt minne sviktar säkert en hel del.

Men om jag inte minns fel så i boken får hon alla brev i en klump och inte utspridda efter situationer som Gerry på något spökligt sätt vet kommer hända. Alla breven kommer till Hollys mamma som sedan ger alla till Holly samtidigt, de är märkta med månader. Holly får öppna ett varje månad.

Semstern som Gerry skickar dem på i filmen är till Irland, till hans föräldrar, hallå vad fan tänkte han med??? Hur kul är svärföräldar....I boken får de iallafall åka på solsemester och en av kompisarna glider runt i vattnet på en luftmadrass (eller om det var allihopa på en stor madrass?) hur som helst så har en av tjejerna en minimal bikiniunderdel som visar större delen av röven. Resultatet blir en röv så söndersolad att hon inte kan sitta.

Sen måste jag säga att det var skitfula manliga skådisar förutom William. Han var den enda som såg ut som en man ska och inte som en vanskapt spoling. Jag har heller inget minne från boken av att Holly rumlar runt med någon av Gerrys barndomsvänner, men det kan vara mitt minne som sviker. Likaså har jag för mej att Holly får reda på att en av hennes vänninor är gravid och den andra ska gifta sej på en middag och då går hon på toa och gråter, vilket är fullt förståligt - det hade jag också gjort. Vet att i boken berättar Holly att hon och Gerry hade tänkt att skaffa barn men att de skulle vänta tills tiden var rätt, tills de gjort det som de ville göra bara de två m.m. men tyvärr hinner Gerry dö innan tiden blir den rätta.

Hmm, jag får se filmen bakvänt, nu kommer början. De skulle vänta med barn tills de hade råd med en egen lägenhet, det tolkar jag som att de skulle vänta tills de har en stabil ekonomi. Dessvärre så fick de inte den tiden.

Måste säga att jag är så oerhört lycklig över att jag behöll Elisia. Sorgliga saker kan alltid hända och om något någongång skulle hända Robban så har jag det bästa jag någonsin kan få från honom. Fast skulle vi få tiden som Holly och Gerry får skulle jag tvinga Robban att runka 100 provrör fulla så jag kunde få fler av det bästa vi gjort.

Nu har jag sett första halvana också - boken är så mycket bättre!!

Ordbajs.

Lördag fortsättning

Då var delar av dagen gjord och hittills är jag nöjd. Det blir tyvärr ingen promenad med Elisia i vagnen som jag hade tänkt anledningen till det är att hon somnade i sin pappas säng innan jag kom så långt. Så då fick jag istället cykla iväg med kläder och sen till Blomsterlandet.

På Blomsterlandet hittade jag precis det jag ville ha! Så nu har jag två nya blommer i sovrummet och de gamla har hamnat i komposten - de var redan halvdöda. Sen köpte jag även lite frön som ska ut på balkongen. Efter det att jag och Elisia hade börjat planterat dem så kom jag på att det hade vi lika gärna kunnat vänta med tills jag köpt de krukorna som ska stå på balkongen. Då hade vi kunnat plantera direkt i dem. Nu blir det istället dubblet jobb - eftersom att jag inte är den som gillar trädgårdsarbete och blombestyr så kan jag inte påstå att jag jublar direkt. Men det var bara en ena sorten som planterades, den andra får vänta tills krukorna är inhandlade.

Haha! Robban pratar i telefon och sa ganska högt: Vad gör du??? Och Elisia svarar: Jag kommer straxt! och springer iväg till köket :-)

Kvällen kommer för mej att bestå av en bunke popcorn och filmen PS. Jag älskar dig! om Elisia somnar ikväll vill säga, hon sov middag i 1½ timme...

Ordbajs.

Lördag so far

Det var inte mycket jag sprang igår men träningsvärk det har jag...Inte så att det gör ont men jag är allmänt stel i kroppen. En promenad behövs för att mjuka upp min gamla slitna leder :-)

Annars har dagen hittills inte bjudit på så mycket. Sovmorgon till 9 då jag vaknade av mej själv och straxt efter vaknade resten av familjen, men eftersom det var min svomorgon låg jag kvar i sängen :-) Sen skulle Robban iväg och Elisia ville inte följa med så vid halv 10 fick jag masa mej upp. Hittills har jag hunnit med att vika en massa tvätt och lagt in min och Elisias tvätt och jag har även städat ur min garderob vilket behövdes! Så nu har jag en full pappaerskasse som ska till myrorna. Får gå förbi en container när det blir promenaddags.

Innan det är promenaddags måste jag dessvärre städa badrummet, det är ritkigt tråkigt!! Det skulle även behövas en liten allmän röjning också men jag funderar på att göra en slappisvariant på det - dvs bara plocka undan det som är mitt så får Robban ta sitt sen. Han ska ju trots allt föreställa vuxen å då anser iallafall jag att man bör plocka undan efter sej.

Promenaden hade jag tänkt skulle gå till Blomsterlandet. Jag tror det blir tredje sommaren jag bor med balkong och nu tänkte jag att den skulle få lite färg i form av blommer. Vad för blommer det blir har jag dock ingen aning om, nya blommer till sovrummet behövs också. Planterade om den blomman som vi har för ett tag sen och passade då på att dela blomman i två och den verkar inte riktigt trivas med att vara delad så jag tänkte blommorna skulle få återförenas i komposten.

Jag har förövrigt en snorig och hostig Elisia här så det blir nerbäddat som gäller sen i vagnen, dock så ska jag äta först och städa det där förbannade badrummet!!

Ordbajs.

Brännboll

Då var mördarveckan över, äntligen!! Nästa vecka börjar det nya schemat som vi trollade ihop i onsdags och veckan börjar med att jag öppnar på måndag och slutar då halv två - underbart!

Är annars nyss hemkommen från lite brännbollsspel i Statsparken. Det var kul. Jag tycker att det är skitkul att spela brännboll även om jag inte är den bästa på det...Jag tror att jag inte gjorde bort mej iallafall. Elisia upförde sej hur bra som helst, till en början sprang hon efter mej och ropade: Mamma, mamma!! men så fort hon fick en egen boll så var den roligare.

Innan vi åkte kissade hon på sej (med flit!) så när vi var där frågade vi hur många gånger som helst om hon var kissnödig. När hon upptäckte att hon skulle få kissa på en buske behövde i inte fråga längre - då skulle hon kissa hela tiden! Tredje gången upplös hon mej om att hon var bajsnödig. Eftersom att toaletterna vid Statsparken var avstängd så var det bara att packa ihop sej och åka hem och där kom det en kabel i pottan :-)

Nu ska jag njuta av helgen!

Ordbajs.

En stor eloge till...?

Då var en öppning av två avklarade och imorgon slutar ja tidigt!! Kvart över ett och just nu i dagsläget känns det helt underbart. Jag har lovar Elisia att vi ska cykla till Statsparken och äta mellis och leka om vädret tillåter, så hoppas hoppas.

Måste även ge en stor eloge till Siri som mer eller mindre räddade min dag idag. När jag körde till jobbet kom jag på att jag inte hade borstat tänderna och det känns inte allt för fräsht att gå runt med morgondoften i munnen hela dagen. Men hon köpte en ny till mej på Staoil och en portion tandkräm bjöd hon på :-) tandborsten ska hon dock få pengar för, fast hon glömde säga var den kostade. Klantigt. Så om nån vet vad en tandborste på Staoil kostar så säg till.

Har inte så mycket mer av vett att säga förutom att jag snart blir hela jävla tokig på datorn. Den är ett jävla rövhål!! Eller den som har spillt på den är det. Tangenterna som sitter på vänstra sidan får man banka stenhårt på för att det ska bli en bokstav. Ont i huvudet har jag också.

Ordbajs.

Outfits...

Lördagens outfit:

Tröja från HM och velourbyxor från Meandi, strumpor ser jag inte...Denna dag valde hon kläder helt själv.

Måndagens outfit:

Villervalla :-)

Tisdagens outfit:

Velourtröja Lindex, t-shirt och tights Villervalla och strumpor från HM.

Ordbajs.

Att ha på fötterna...

...Elisia fick nya saker att ha på fötterna i söndas.


Tennisskor från Skopunkten, 149.- och gummistövlar från Coop 99.- båda i storlek 22. Måste även ge lite negativ kritik till Skopunkten som knappt har några skor alls till mindre fötter - gummistövlar hade de endast fodrade och tofflor/sandalar hade de inga "neutrala" bara ritkigt grabbiga eller äkligt flickiga...

Ordbajs.

Mördarvecka

Mördarvecka denna vecka på jobbet. Måndag & tisdag = stängning. Onsdag & torsdag = öppning. Fredag = stängning. Plus att vi imorgon ska sitta kvar efter jobbet och trolla ihop ett nytt schema...Anledningen till detta är att all gammal personal har slutat och tyvärr fått lov att sluta innan det är klart med nyanställningarna. Så helt plötsligt har jag, som började i januari blivit en av dem som jobbat längst...

Så jag tackar för att det hittills har varit fint väder så att jag och Elisia har kunnat sitta ute på balkongen och ätit middag som Robban har förberett.



Ordbajs.

Då har Elisia målat med flaskfärg. Hon ...

Då har Elisia målat med flaskfärg. Hon målade både det hon skulle, sej själv och en del kläder... Inte så kul att röja upp efter. Sen när allt väl är undanplockat så roar hon sej med att kladda på det målade å då var det bara att börja om igen...


Full fart

Full fart har det varit hela helgen. Det började med att jag var själv hela fredagen och jag uppskattar att jag somnade vid halv tio - tio på kvällen. Riktigt trött var jag.

Lördag förmiddag, i med en tvätt i maskinen, dammsugning och lite allmän undanröjning, sånt skit som tyvärr alltid behövs göras. Sen när de viktigaste måstena var avklarade bar det av till Päronen ute i Sannahed, där skulle vi fira Tom som fyller år på onsdag. Först gick vi dock till Ica och fixade presenten, en burk cola och 250.- själva presenten var pengarna men jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att ge bort ett kuvert med pengar. Nu blev det istället en inslagen kartong där colaburken agerade tungd så att han inte skulle lista ut att han fick pengar.

Hos Päronen var det trevligt, först en massa slapptid, sen muffinsbak, sen fika med faster Kia och hennes man som kom på besök. Efter det kom resten av mina syskon och syskonbarn och då bjöds det på mat. Jag åt potatisgratäng och macka :-). Jag gjorde även mistaget att ställa mej på vågen och den visade på tok för mycket. Jag har numera godisförbud och måste promenera nångång mer i veckan.

Sen på eftermiddagen kom Robban hem och straxt efter det kom jag hem. Inte så långt efter det kom Thomas, tydligen så skulle det ätas räkor.

Idag så vaknade jag 6:44 av en hostattack och kunde sen inte somna om. Elisia vaknade halv 8 å då var det bara att ta sej upp ur sängen. Som tur är finns Saltkråkan så jag kunde slappa en stund.

Dagen idag har återigen bjudit på en tvätt sen åkte vi till skopunkten och Coop, fast innan lyckades jag få ihop ett antal maträtter vi kan äta nästa vecka (annars vet jag inte vad som ska handlas...). Därifrån åkte vi med tennisskor och gummistövlar till Elisia och mat till oss allihopa.

Efter den turen var jag riktigt hurtig och gick en promenad på en timme medans Elisia roade sej med att sova i vagnen. Det tog dock 20 minuter innan hon somnade så hela 40 minuter fick hon vara i drömmarnas värld innan det var dags att vakna. Hon blev inte glad att vakna. Men nu springer hon runt som en dåre och stänger in sej själv på toaletten...

Vad kvällen kommer att bjuda på har jag ingen aning om förutom att det blir köttbullar och potatismos till middag. Passar även på att påminna om att det är val i höst.

Ordbajs.

Veckans outfits

Tisdagens outfit:

Tröja och kjol från Villervalla, strumpbyxor från Kappahl och inneskor från Kavat.

Onsdagens outfit:

Villervalla.

Fredagens outfit:

Robbans val. Tröja och strumpor från Villervalla och byxor från Meandi. Omatchande kläder - KATASTROF!! eller inte ;-)

Fredagens outfit nummer 2, efter det att hon kissat på sej...

Allt från Villervalla, denna gången lite bättre matchat :-) Strumporna har likadana ränder som tröjan och hon klädde på sej allt själv :-)

Robban borta

Då känns huvudet urblåst efter att ha öppnat två dagar på raken. Jag blir helt slut, att jag sen är själv med Elisia tills imoron någongång gör väl inte saken bättre....Eller så gör det det. Av någon anledning har jag lättare att koppla av när Robban inte är hemma. När han inte är hemma är jag expert på att slappa i soffan och göra ingenting, å andra sidan så brukar jag då få något ryck efter att Elisia har somnat och städa som en dåre och svära över att jag inte börjat tidigare så att jag kan dammsuga också.

En stor nackdel med att var själv är att oavsett vad jag gör måste jag ta med Elisia. Om en stund måste jag ta tag i mej själv och gå å handla lite, mjölk och annat och då måste jag ju ta med LillaPrutt. Hon tycker det är skitkul att följa med och följer ändå med 9 av 10 gånger när jag handlar, men när Robban är hemma har jag ju ändå ett val, samma sak gäller när det är dags att slänga sopor.

En annan stor fördel när Robban är borta är att jag behöver inte laga mat! Jag tycker det är skittråkigt att laga mat och gör allt för att undvika det, jag tar mycket hellre disken och all annan undanröjning efteråt, bara jag slipper laga mat. Förut åt vi värmda pannkakor till mellis och till middag blir det frysmat eller burkmat till Elisia och jag själv tar nog en macka sen ikväll. Åt så mycket pannkaka så jag är nog inte hungrig till middagen.

Elisia tittar på Saltkråkan och efter det är det dags att gå till Ica och jag har ingen ork till det! Varför har de inte hemleverans??

Ordbajs.

Kärlek

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6434247.ab

Visst är det så. Bebisarna är den nya skrytfaktorn och jag skryter mer än gärna om mitt lilla barn. Mitt lilla hjärta som jag är så oerhört stolt och glad över. En liten tjej som många gånger gör mej helt tokig då hon inte lyssnar men som gör mej så lycklig så det finns inte. Ingen kan göra mej så glad och lycklig som hon och det vill jag alla ska veta. Jag tycker att hon är den sötaste som finns och det vill jag att alla andra ska se också.

Det var jobbiga beslut att fatta när jag upptäckte graviditeten och som jag sagt tidigare har det inte alltid varit lätt med det har alltid varit värt det! Hon är mitt allt. Därför finns hon med i min blogg.

Ordbajs.

Veckans matsedel

v. 14

Måndag: Krovstroganoff och ris

Tisdag: Kyckling och ris (blev en liten miss med ris två dagar i rad men vi överlevde)

Onsdag: Ärtsoppa och pannkaka

Torsdag: Panerad schnitzel och potatis

Fredag: Tacos

Lördag: Hamburgare och klyftpotatis

Söndag: Köttbullar och potatis

Ordbajs.

Paket från Villervalla!

Idag kom äntligen paketet från Villervalla - det underbara märket man kan matcha från topp till tå :-)


Tröja med matchande strumpor. Strumpor som matchar redan inhandlade tröjor, mössan matchar jackan Elisia redan har och shortsen kommer att komma till användning så fort vädret tillåter. Jag försöker intala mej själv att Elisia är i behov av ett par grå shorts...

Fick även reda på idag att kollegan Siri ska till Göteborg ihelgen, kanske jag skickar med en beställning. När jag beställde hade de inte fått in allt jag ville ha så det tåls att tänkas på.

Madde: Nej jackan är grå, precis samma nyans som tunikan jag hade på påskafton.

Ordbajs.

Jävla väder!

Tack för alla fina kommentarer om golvet! Är riktigt nöjd själv, mindre nöjd är jag med vädret idag...Oljan vill tydligen ha 48 timmar på sej att torka å så kommer den här jävla snön och förstör! Robban kom precis på att han glömt att olja kanterna där vi sågade också - självklart ligger de kanterna utåt också. Som tur är har vi tak över men det kommer ju in en del blött ändå...Hade ju tänkt olja möblerna idag ju :-( Men självklart ska detta väderspöke jävlas med oss, det hade jag iofs kunnat lista ut med röven men man lever ju på hoppet.

Madde: Jag har inte köpt något grönt! Är du färgblind eller?? T-shirten är ljusturkos och det andra är grått.

Ordbajs.

Dagens outfit

Fram till 2 eller nåt bestod klädseln av pyjamas men sen blev det:

T-shirt från Lindex, kjol från Villervalla och strumpbyxor från Kappahl. Trött är hon också trots en timmes sömn på eftermiddagen, syns kanske i ögonen :-)

Ordbajs.

Nytrallad balkong

Då har trallen kommit på plats, nyoljad och klar!


Thomas var tvungen att kolla så jag skötte mej ordentligt, jag blev godkänd :-)


Det färdiga resultatet! Tyvärr ska skiten torka i 48 timmar så vi kommer inte att kunna vara där ute nåt under denna helg. Kan slå vad om att vädret framöver kommer att bestå av regn varje kväll och helg enbart för att jävlas med oss.

Ordbajs.

Nystädad balkong :-)

Som rubriken lyder:



Hade även städhjälp av en liten pyjamastjej - som tyckte det var kul att hälla ut vatten, så nu hoppas jag på att det inte kommer klagomål från grannen under...Att balkongen är helt tom beror på att Robban och Thomas är och köper nya balkongmöbler! De vi hittills har haft i plast har varit här provisoriskt i två år...Thomas är dock lite dyr i drift, helt plötsligt skulle vi ha trall på golvet också.


Thomas hade även med sej två slappishundar så Elisia är i himlen och har gått runt och tjatat om att hon vill ha en egen hund. Mitt svar är: Gå å fråga pappa/Gå å tjata på pappa.

Ordbajs.

Shoppat

Var på HM i torsdag och fick med mej lite kläder hem, allt till det underbara priset 42,50. Bättre kan det inte bli :-)


T-shirt och tunika och en jacka.


Ordbajs.

Veckans outfits

Måndagens outfit:

Tröja och byxor i velour från Pop, strumpor tror jag är från HM. Tröjan och byxorna skulle jag vilja fanns i min storlek, de är hur mjuka och sköna som helst.

Tisdagens outfit:

Tröja från Lindex, kjol från Meandi och strumpbyxor från Pop - Elisias favoriter då de heter Pippistrumpbyxor.

Fredagens outfit:

Samma som tisdagen fast med en t-shirt från HM.

Påskaftonens outfit:

Allt från Villervalla.


Lite påsksmink också. Sa till Elisia att se lite glad ut på bilden men fick till svar: Jag kan inte! Vilket tur att hon är söt ändå :-)

Ordbajs.

Påskafton!

Ja allt går ju som sagt inte som planerat. Det hela började med att Elisia kräktes i torsdag och igår. Igår var det på förmiddagen och efter att hon sovit bort en sisådär tre timmar så var hon pigg och glad och imorse när hon vaknade åt hon som en häst och sprang runt och spelade apa. Så jag chansade på att ta med henne på påsklunch hos päronen. Där var hon hur glad som helst och somnade som vanligt i bilen på vägen hem (kusinerna kör slut på henne). Det enda som då tydde på att magen inte var helt återställd var att det som kom ut bakvägen såg ut som senap. Hon har dock varit jätteduktig och fixat allt på pottan, inte en droppe/kotte i trosan :-) men sen nu på kvällen så kom det en spya igen :-( men hon överlever nog.

Det tråkiga idag, och som jag absolut inte blir klok på ibland är han den där jag bor med. Hur svårt ska det vara att ge ett klart och tydligt besked om man följer med eller inte??? Jag vet att han inte tycker det är kul att åka till mina föräldrar (jag tycker inte det är kul att åka till hans heller så där ligger vi lika). Jag frågar därför alltid om han VILL följa med. Inte NU SKA du med. Att han sen väljer att inte följa med skiter jag i (det kan snarare vara skönt får då behöver jag inte ha bråttom hem, följer han med känner jag att vi måste skynda oss igenom det hela just för att jag vet att han inte tycker det är kul) det är sätter han framför det på. Frågar jag vill du med, får man till svar: hmmm, eller tystnad. Hur ska jag tolka det??

Idag blev det så att när jag höll på och gjorde iordning mej och Elisia så åkte han och tvättade bilen, innan hade jag frågat om han ville med men inte fått något svar. Iväg åkte han och klara blev vi. Eftersom att han sagt att han inte vill med så tänkte jag att då följer han väl inte med, så då kan vi gå ut och vänta (observera här att inte vill med och ska inte med är två olika saker). Sen när han kom tillbaka så tittade han på oss och sa: Jaha (eller likande) och menade på att är ni redan ute? jag då? Så då sa jag ville du med eller inte? jag fick inget svar förut. Han svarar: Ja, jag hade tänkt det men jag behöver duscha. Så då säger jag: Ja men gå upp å gör det så väntar vi. Men det tyckte inte han. Då sa jag att då får du kasta ut nyckeln så vi kommer in sen utifall du inte är hemma (han hade inte tagit med sej någon när han åkte och tvättade bilen). Sen hörde inte jag mer.

Jag och Elisia gick till balkongdörren och väntade och väntade. Eftersom att det inte kom någon nyckel så utgick jag från att han skulle med och hade gått in i duschen så som jag föreslagit. Han brukar vara ruskigt snabb när han behöver så efter 20 minuters väntan började jag fundera. Då jag frågar jag hur det går för honom och får till svar: Går fint. Hur går det själv? Då sa jag att vi väntar och får svaret: På vad? Då har vi väntat i 20 minuter på någon som inte kommer och Elisia blev jätteledsen för hon trodde ju att han skulle med. Sen körde jag fort för jag var arg!! Inte på att han inte följde med utan för att han aldrig kan ge ett rakt besked!! Hur svårt är det att säga: Nej, idag följer jag inte med! Enligt honom så sa han det när han gick från bilen men eftersom att vi inte var de enda på parkeringen och jag inte hade ansiktet vänt mot honom så hörde jag inte det.

Idag var det faktiskt bra att han inte följde med för då kunde han fixa tvätten! Jag var helt övertygad om att vi hade tvättid idag klockan 4 så jag skickar ner honom till tvättstugan och han upptäcker att det har vi inte alls. Men som tur var så fanns det en så tvättat blev det ändå.

Men som sagt, hur svårt kan det vara att svara ja eller nej? Det om nåt kan jag göra. Och det kommer att bli fler nej från min sida när vi ska åka till hans släkt framöver. Kan inte han följa med för att han tycker det är tråkigt ser jag inte någon anledning till att jag ska följa med för jag tycker också att det är tråkigt.

Glad Påsk!

Ordbajs.

Promenadtrask

Idag har jag varit ritkigt hurtig - jag har varit ute och traskat runt med Elisia i vagnen. Anledningen till denna hurtighet är att jag behöver röra på mej, fukten i graderoben börjar tyvärr ta över. Krymper kläderna så måste ju jag också krympa! Sen är Elisia inte helt frisk och då är det alltid bra med frisk luft, det är det när man är frisk också men då brukar hon inte behöva sova på dagen. Somnar på dagen gör hon nämligen bäst i vagnen. Sen har hon sovit i ytterligare en halvtimme i soffan efter promenaden, så sjuk är hon. Blir nog ingen påsklunch för henne i Sannahed imorgon.

Hittade iallafall en lekpark som såg roligare ut än den vi har här. Den vi har här är rolig för de minsta och för de största men för de mittemellan är den lite seg. Rutchbanorna är antingen små eller JÄTTESTORA, men i den här lekparken jag hittade så fanns det en som var lite mittemellan. En sån som finns i stora lekparken i Sannahed. Så ett besök till den lekparken blir det när LillaPrutt friskat på sej (inte till den i Sannahed uten den som jag hittade).

Att jag hittade lekparken beror på att jag idag var lite modig när jag gick. I vanliga fall går jag samma gamla väg om och om igen men nu vågade jag mej på något nytt. Det berodde på att jag inte hade någonl ust att gå längs stora vägen med alla dessa bilar som promt måste åka framåtebax och spruta ut avgaser på mej och LillaPrutt, idag ville jag har lite friskare luft. Så det blev till att traska igenom bostadsområden. Såg en massa små hus som låg packade på varandra och konstaterade att så vill jag inte bo. Ska jag bo i ett litet hus som plutträdgård som ligger som en inpackad sill så ska det vara radhus. Det känns mer natruligt. Varför ha ett fristående hus om grannens husvägg ligger 5 meter från min?

Sen vid där där lekparken jag hittade såg husen på ena sidan helt okej ut och hade en, vad jag tycker, normalstor trädgård. På andra sidan låg det dock skokartonger i tegel bredvid varandra. Som såg hur tråkiga ut som helst! De är säkert jättefina men så tråkiga. Nej, fristående-hus-människa är jag nog inte. Blir det hur någongång blir det nog radhus. Fast helst lägenhet med uteplats.

AnnSofie: Håller med om att det borde vara sommartid året runt. Ljust på kvällarna och inga omställningar - mycket bättre! Ja det är den härliga Siri som du känner! Hur kul som helt att jobba med.

Ordbajs.

Jävla omställningar!

Godkväll på er alla kära läsare! Ikväll hade jag inte tänkt att blogga alls, jag har inte haft någon som helst inspiration och känner mej inte alltför vitsig när jag skriver. Det blir mest ordbajs med andra ord. Att jag känner mej helt oinspirerad idag beror på huvudvärk, en grym sådan!!

Brukar ivanliga fall inte vara så aktiv på bloggen under veckorna men denna vecka har jag inte haft någon ork alls och har inte nu heller. Anledningen heter sommartid! Min kropp och hjärna klarar inte av att ställa om sej en timme hit eller dit. Jag känner mej helt slut hela tiden! och då har vi ändå haft det lugnt på jobbet. Idag hade vi fem barn på två personal, så jag kan ju knappast skylla på hög arbetsbelastning, även om två av barnen självklart passade på att skita när Siri var på rast. Då har jag ändå sagt åt barnen att skita hemma, men det lyssnar de inte på!!

Till saken: Varför ska man hålla på och ändra mellan sommartid och vintertid?? Min kropp klarar inte det, varken att ställa om från vintertid till sommartid eller från sommartid till vintertid. Jag mår inte bra av det! Jag blir trött och slö och får ont i huvudet. Inbillar mej även att jag blir snurrigare än vanligt, men snurrig är jag jämt...

Har en känsla av att de tävlingar jag deltar i kan väcka lite funderingar. Är Stina gravid? Planderar de bebis?? m.m och svaret är nej och nej. Jag är inte gravid och det planeras ingen bebis. Men många bebissaker går även att använda på lite större barn, typ 2-åringar. Skulle det vara något som inte går att använda på Elisia så kan man ju ge bort till en kusin.

Idag hade jag och Elisia kul, hon hade garanterat mer kul än mej. Vi åkte buss!! Upp på stan. Elisia roades av bussturen och när vi klev av på Våghustorget så fick man där ballonger, hennes lycka var total! Hon började direkt prata om den nya ballongen, att den var bra för den gamla var sönder...(den gamla fick vi på McDonalds för länge sen och avslutade väl sitt liv här för ett par veckor sedan. Kan tillägga att det kom tårar från Elisia när den kastades i soptunnan och jag vet att det finns ballonger att köpa, det har jag gjort jag har bara inte blåst upp dem). Hon har helt överlycklig!

Efter att hon fått den underbara ballongen så gick vi till Idé & hobby och köpte pärlor. Så nu har Elisia gjort sej ett armband och jag har gjort mej ett halsband. Efter pysselbutiken så gick vi till HM och hör och häpna, jag handlade - till mej! enbart till mej! Gick först igenom och hittade inte ett skit, men när jag gick tillbaka så snubblade jag över en helt underbart duktigt försäljare vid namn Sara. Gissar på att det tog fem minuter (MAX) så hade hon hittat mej en jacka, en t-shirt och en tunika. Allt till det underbara priset 42,50. Behöver jag säga att jag är nöjd?? Måste tacka min sambo Robban för bonuscheckarna han bidrar med (han beställer gärna från katalogen i mitt namn, dvs, han betalar och jag får bonusen).

Blev lite längre än vad jag hade tänkt, kanske alvedonen hjälpte?

Nu mina damer och herrar är det långhelg!! Vill även här passa på att visa mitt stöd för min underbara kollega Siri, man kan säga att hennes helg blir lite kortare då hon tvingas tillbringa eftermiddagen (och kvällen?) på travet...Jag tänker på dej!

Bibbi: Jag har inte bråttom, fixa när du har tid! Vet att det tar tid att fixa funtionärer...Folk vill gärna tävla men att hjälpa till är fan så mycket svårare...

Ordbajs.

Jag tävlar!



"Jag tävlar inne hos BeckaHBitcH.se om babyprodukter från Apoteket. Var med du också"

Jag tävlar!



Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om en valfri skötväska från Willvin.
Tävla HÄR du också!

RSS 2.0