Sista praktikdagen

Madde: Vill inte ge min dotter sprit ;-) har en rullgardin som är en mördläggningsgardin men det smiter in ljus mellan rullgardinen och fönstret. Gissar på att det är dags för mej att sy gardiner som kan hänga för mellanrummet men jag har lixom aldrig tid. Tycker du ska komma hit och vara lite barnvakt så jag kan sy! Du är faktiskt fadder!

Gjorde min sista praktikdag idag, blandade känslor. Det ska bli hur skönt som helst att ha lite friare tider och att få sova lite längre (om nu Elisia gör det, den här veckan har varit bättre än förra så jag lever på hoppet). Men det är ju under praktiken som jag lär mej mest! Och det är så roligt, har varit med en jättebra handledare och i två jättebra klasser, hur goa elever som helst!

Fick en massa kramar idag av eleverna också, och de ville inte att jag skulle sluta (sa de iallafall). En kille var verkligen hur söt som helst. Jag bjöd på fika när de såg på film och då ge mej en tack för fikat7hejdå kram men jag sa att vi tar det efter filmen, men då hade jag glömt det. Så efter sista lektionen som jag hade med den andra klassen så kom han inspringandes och kramade mej, han och jag har också high fiveat varje dag. Hur cool lärare är jag inte?

Blev lite sur över mina studier på eftermiddagen - jag blev erbjuden att jobba heltid i två veckor!! Vill ju så gärna göra det, men kommer omöjligt att hinna med det samtidigt som jag läser två kurser på heltid...synd.

Det var allt för stunden. Är för trött för att komma på nåt kul att skriva.

//Stina

Saknad mössa

Köpte en mössa från Villervalla, den kom samtidigt som alla de andra kläderna men nu hittar jag den inte!! Fattar verkligen inte var jag lagt den, förslag?Så här ser iallafall mössan ut, och den lilla damen har förhoppningsvis ärvt mitt läsintresse :-)

Var på IKEA och Marieberg idag, alltid lika kul, framförallt utan Robban, han har av nån anledning alltid så bråttom när man är där - om han inte själv ska ha nått. Tyvärr så hittade jag inget till mej själv och inte det jag letade efter heller. Hade tänkt att köpa helt vanliga tights till Elisia, men det finns bara en massa capritights och det vill inte jag ha, inte nu iallafall. Men det blev ett par shorts (som jag tycker påminner om 80-talet), en klänning och två pyjamaser.

På IKEA blev det lite leksaker till Elisia, bla en sån här


Har visserligen redan en sån, men den hade vi med till Henke och Simone när vi grillade hos dem igår och deras hund (som är hur snäll som helst) fick tag på huvudet utan att nån såg det och då passde han på att dela det i två delar. Jag tyckte det var rätt bra för då fick jag en anledning till att åka till IKEA :-). Sen köpte jag lite ramar, och det här är helt otroligt men de är redan på plats!! och i två har jag t.o.m. satt in kort! De tre ramarna i Elisias rum är änslänge tomma men korten som ska sitta i är framkallade så det är jag som måste få lite energi och tid till att fixa det. Sen köpte jag en hatthylla också, som matchar skohyllan och de lösa krokarna vi har. Krokar som inte sitter på plats än, måste ta tag i det i veckan.

Är det nån som har tips på hur man får en ettåring att somna om när de vaknar på tok för tidigt? Idag vaknade Elisia klockan 6, trots att hon somnade vid 10 igår kväll. Hur trött som helst hela morgonen men totalvägrade att sova. Kvart över 9 somnade hon äntligen om (jag med) och sov till 11, sen sov hon en halvtimme till på eftermiddagen. Den som lever märker hur det blir imorgon.

Robban tycker inte om när det bara är skit på tvn på söndagskvällarna, måste säga att mej stör det inte så mycket - har massor av böcker att läsa!!

//Stina

Bilder

Sofia: Om du inte vill veta vad Anton får när han fyller så sluta läs när du kommer till bilderna.

Var ett tag sen jag bloggade, anledning? Dotter som har vaknat tidigt på morgonen så jag har varit för trött helt enkelt. I torsdags vakande hon 6 och det kan jag väl leva med men igår och idag så vaknade hon 5 och det är FÖR TIDIGT iallafall för mej. Idag sov hon och jag middag, i fyra timmar!! Tyvärr så vaknade hon till med jämna mellanrum och då vaknade ju även jag såklart, en gång satte hon sej upp och gallskrek (det har hon även gjort när hon vaknat 5), lyckligtvis så gick det att lugna ner henne och hon kunde somna om även om det tog en stund.

Eftersom att vi då gick upp så tidigt så åkte jag och tränade på det tidiga passet som var klockan 9, då hade jag redan varit vaken i fyra timmar. Body Pump var det iallafall, uthållighetsstyrketräning i grupp, grymt kul och jävligt jobbigt. Idag var jag t.o.m så hurtig att på 4½ låt (en muskelgrupp = en låt) så ökade jag på vikterna. Ändå så var jag en av dem som hade minst vikt på, jag skyller på att jag inte går på BP så ofta. Men då trots att jag hade typ minst vikter på så kommer det verkligen att kännas. När jag reser mej upp ur sängen imorgon så kommer jag att röra mej som en 90-årig tant.

För ett tag sen så klagade jag på att jag inte hade någon batteriladdare till kameran, det har jag nu ändå så har jag knappt lagt in några bilder! Fast jag har tagit väldigt många, på Elisia :-)


Här sitter hon och slappar på balkongen, som är den absolut bästa platsen att vara på när hon är på dåligt humör. Det bästa hon vet är att sitta i någons knä och läsa, sker det på balkongen så är det ännu bättre.


Tro det eller ej men hon tycker hostmedicin är gott!! Hon skriker inte när hon får det, snarare är det så att hon själv plockar ut nappen (om hon nu har den i munnen) och är mer än villig till att gapa. Alvedon är hon däremot inte så förtjust i.

Villervallashopping.

Klänning, tights och två par matchande strumpor till Elisia.


T-shirt, mysbyxor och två par matchande strumpor till Anton i 3-årspresent.


En på tok för stor klänning till Elisia, strumporna är dock lagom. Jag älskar turkost, det är en färg jag blir glad av så därför köptes denna klänning även om den bara fanns i storlek 104, lilla damen får som sagt växa i den!!

Känns som att det räcker med bilder nu, får ta resten imorgon. Nu ska jag tvätta bort ansiktet och borsta tänderna sen ska jag lägga mej och läsa :-)

//Stina

Rubrik saknas

Madde: Då satsar vi på att få tvåan samtidigt då :-)

Annars så har dagen rullat på, fick en riktigt kul dag i skolan idag. En av lärarna var sjuk så jag fick vara själv en del i ena klassen. hur kul som helst, och det gick mycket bättre än vad jag trodde. Hade en mattegenomgång och det verkade som om alla fattade. Det var ingen som såg ut som frågetecken i ansiktet iallafall och det var ingen som ställde korkade frågor. Man kan ju undra lite på vad det beror på; det jag gick igenom var lätt? jag är helt otroligt bra pedagog? eleverna är jätteduktiga? eller en kombination?

Jag fick sluta en timme tidigare också! De skulle inte göra så mycket på konferensen så den behövde jag inte vara med på. Glad blev jag, kunde ju hämta Elisia en timme tidigare!! Det märks på henne att hon börjar tidigare, ikväll la jag henne 7 istället för 8, så trött!! Så lite skönt ska det bli när praktiken är slut. Förhoppningsvis blir det inte lika långa dagar på förskolan för Elisia, och jag blir lite piggare.

Nu är det duschdags.

//Stina

Trött och skrytig!!!

Ingen blogg igår, var för trött och jag är INTE piggare idag. Elisia som skitdåligt natten tills idag. För det första så totalvägrade hon att äta på eftermiddagen och kvällen, troligtvis en tand som spökar, sen så vaknade hon först en massa gånger på kvällen, men somnade om. Sen vaknade hon vi 23 och somnade inte om!! Vid 23.30 gick vi upp så hon fick äta lite, eller jag gick och hämtade en fruktpuré som hon åt i sängen, trots det ville hon inte somna om. Gissar på att hon somnade vi 1 eller nåt. Sen har hon vaknat typ en gång i timmen.

Klockan 6 var det dags för mej att gå upp. Jag är glad över att jag la mej sjukt tidigt igår så att jag fick sova lite iallafall, sen har jag en superbra handledare på praktiken. Hon har nämligen en lååångt hål efter lunch där hon planerar och det behövde jag inte vara med på. Räknar man in lunchen så var min "rast" 2 h och 50 min - jag gick hem, åt och sov. Fast jag blev inte piggare för det. Det kändes som om jag hade fått en fet smäll i huvudet (inte för att jag vet hur det känns).

Igår sa min handledare en sak som fick mej att sväva på moln. Det är så att många lärare vidarutbildar sej på lärarlyftet, så trots besparingar så kan det dyka upp nån liten tjänst, på kanske 20-50%. Hon frågade om jag var intreserad utifall det skulle dyka upp nåt i höst. Mitt svar var: Ring så kommer jag!!! Blev hur glad som helst, kan man få bättre beröm?? Hon och en till som har hand om skolår 5 hade pratat om det och de skulle jättegärna vilja jobba med mej. Självklart får jag söka tjänsten som alla andra, men hon skulle ringa till mej och säga att nu är det dags att söka och prata med de som besämmer vem som får tjänsten. Det känns så kul att gå dit när jag vet att de tycker jag gör ett bra jobb!!

Jo angående Snubben så har Robban och en till pratat med honom. Genom att han sagt som han sa till mej var tydligen för att visa vilken bra tjej jag tyckte jag var. Finns väl kanske bättre sätt att säga det på än: "Om Robban inte fanns så skulle jag stöta på dej/vara intreserad av dej". Nu hade han druckit lite alkohol och det är väl inte alla som formulerar sej bättre av det, så visst jag kan förstå att han formulerar sej lite tokigt. Men att han säger det 3-4 gånger tycker jag är lite extremt. Jag var nykter jag förstod vad han sa, jag fattar bara inte hur man kan säga så, det är som bäddat för missuppfattningar.

//Stina

Hur tänker Snubben?

Ibland förstår jag inte hur en del människor tänker. I vår umgängeskrets finns det en hel hög med par. En av snubbarna i ett av paren, vi kan kalla honom Snubben, stöter på allt och alla. Vad vi vet hittills så har han stötit på tre av oss tjejer i kretsen, vi har alla sambo, Snubben själv är också sambo. Hur tänker han? Stöter på sin sambos kompisar och sina kompisars tjejer?

Igår fick iallafall jag reda på en tjej han stötit på, henne har han t.o.m pussat. När jag fick reda på det berättade jag för Robban att han även stötit på mej, trodde lixom inte att Snubben hade stötit på så många, men eftersom att det är fler tyckte jag att jag lika gärna kunde berätta det. Att jag inte sagt det tidigare är för att det är så osanolik att nåt skulle hända och jag var väldigt tydlig mot Snubben att hos mej har du inget att hämta.

Snubben och hans tant jobbar även på samma ställe, och även där har han stötit och även "klivit" på en del. En del av det är jag rätt så säker på att Tanten vet, eller iallafall har kunnat lista ut. Hur tänker hon som stannar?

Är det nån som förstår hur nån av dem tänker?

Som sagt Robban fick reda på inatt att Snubben hade stötit på mej, en av anledningarna till att jag inte har sagt nåt till honom är att han gör sån stor grej av det, nu är det hela kanske lite större än vad jag trodde eftersom han har stötit en lite fler. Nu pratar han iallafall med den tredje tjejens sambo. Så vi får väl se vad som händer.

//Stina

Robban sjuk?

Jag tror att min sambo är lite sjuk. Det är så att förut idag så var jag lite sur, helt utan anledning men sur var jag och det berodde inte på honom. Men då ställer han sej och diskar, för att vara snäll? Jag vet inte, men glad blev jag. Nu har vi nyss ätit mat och det lät som om han diskade igen. Har iofs inte tittat, han kanske bara fyllde vatten. Men OM han nu har diskat så är det nog dags att kolla upp honom. Han brukar som sagt bara diska efter bråk, eller om han vill att jag ska vara en KS *haha*

//Stina

Du är bra!

Jag blev riktigt rädd förut! Jag trodde att tvättmaskinen hade gått sönder. Det hade blivit riktigt jobbigt! Kör ju med tygblöjor och måste då tvätta dem minst var tredje dag. En gång i veckan tvättar jag dem visserligen i stora tvättstugan och har planer på att göra det oftare eftersom att där finns det torktumlade. Men tänk att vara tvingad till att gå dit var tredje dag, nu gör jag ju iallafall frivilligt. Nu var den som tur var inte trasig utan det var visst lite hårnålar i nåt tomrum där vattnet rinner ut. Måste säga att jag tycker det är lite mysko hur tre hårnålar ska kunna göra så att vattnet inte rinner ut, man tycker ju att det kan rinna bredvid.

Annars så jag har haft en kul dag. I skolan har det gått hur bra som helst. Fick ett beröm av, inte min handledare, men en i samma arbetslag och jag har även varit med på en del av hennes lektioner (hon har matte och det gillar jag). Hon sa att jag verkade så trygg och avslappnad i min lärarroll och med eleverna. Kan man få ett bättre beröm? Av min handledare har jag också fått beröm, bra genomgångar, är observant på om eleverna pillar på annat m.m. Jag blir jätteglad av att höra det!

Vi är verkligen dåliga på att ge varandra beröm. I sommras var vi ett gäng på semester och en av oss (vet inte vem) hade med nåt spel. Det var en massa kort och så skulle man göra/berätta det som stod på kortet. På ett av korten stod det att vi skulle säga något bra om varje person som var med. Vi slogs allihopa av hur sällan vi ger varandra komplimanger för vilka vi är. Att säga till nån att han/hon har en snyggt tröja har vi inga problem med, och visst värmer det. Men att säga till nån: Du är bra! Värmer så mycket mer. Iallafall tycker jag det. Kan säga att vi alla där blev väldigt rörda av vad vi sa till varandra.Det här är Elisias nya hobby! Jämt när maten är slut så åker skeden in i munnen och hon biter tag, och det viktigaste av allt; hon tittar på mej eller Robban så att hon ser att vi ser.

//Stina

Ny dammsugare

Har ju som sagt en kamera som äntligen lever, så nu måste jag ta igen alla bilder som jag inte har kunnat ta. Börjar med en liten Elisia som för övrigt har varit en kul typ idag. Kvart i fem i morse började hon hosta och sen dess har inte jag sovit något, mindre kul. Men kul var hon när jag skulle hämta henne på förskolan, de flesta barn, även hon, brukar ju komma fram och ge föräldern en kram. Så brukar hon göra, men inte idag. Nej, utan så fort hon fick syn på mej så kom det upp ett full-i-fan-leende och så vände hon om och sprang :-)

Här hemma har hon också hunnit äta massor, bland annat potatismos, det tyckte hon var jättegott! Blöjan är från CoolaBaby, liten, nätt och bra.Att få saker gratis är något jag tycker om. Är ju student så kassan är väl inte alltför välfylld. Denna har jag fått gratis.En sladdlös dammsugare, har velat ha en sån jättelänge och nu har jag den! Och jag betalde inget ett öre, inte ens frakt. Jag har helt enkelt samlat sjukt mycket streckoder från Nestlébarnmat. Nu är det säkert sån som är lite politiskt jävla korrekt och absolut inte köper nestlé. Jag samlar visserligen streckoder fån semper också med premierna därifrån är så mycket tråkigare! Det enda vettiga därifrån är en örontermometer som jag just nu sparar till. Av nestlé kan man som sagt få denna dammsugare (tyvärr är det inte den dyrare varianten men det kan jag leva med) och man kan dessutom få en barnvagn, en sulky modell lite coolare från Acta Graco, så det blir till att spara ihop 500 nya poäng så jag får den också.  Mycket barnmat blir det.

För övrigt så vill jag jättegärna ha en diskmaskin när jag fyller, stod och diskade i över 30 minuter förut. Mina händer är snustorra.

//Stina

Min kamera har vaknat!!

Min kamera har vaknat till liv!!! Här är resultatet av det:


Elisia som leker med den nyaste leksaken. En fågel man kan sätta på handen/armen och klämmer man med handen i näppen så piper den, det har hon dock inte lyckats med än. Det är skönt.En koncentrerad Elisia. Hon är koncentrerad på mina vantar, ibland är de små väldigt lättroade.

Annars så har jag haft en bra dag. Vaknade straxt före sex, gick upp och fixade mej. 6:50 väcke jag Elisia matade och fixade henne, 7:30 åkte vi hemifrån. 7:50 åkte jag i raketfart från dagis. Fort hem och parkera bilen och upp på cykeln och iväg till Almbyskolan där jag har min praktik. Anledningen till att jag åker hem och parkerar bilen är att vid skolan så är det ont om parkeringsplatser, och de som finns är väldigt nära skolgården och där flyger till bollar huller om buller. Vill inte ha en sån på bilen. Sen är det väldigt bekvämt för jag cyklar hem på lunchen och äter, tar max två minuter.

Hade min första lektion idag, i religion, kristendom, för att vara lite mer precis. Eleverna ska den här veckan dramatisera en bibelberättelse. Jag trodde inte att de skulle tycka det var så roligt, men de är grymt duktiga! Jag var iofs väldigt noga med att påpeka att vi ska få in mycket på kort tid eftersom att jag inte är där så länge, och de var verkligen effektiva. Kanske inte alla till 100% men mycket, mycket bättre än vad jag trodde.

Kan tillägga att jag fick massor med beröm av min handläggare, hon tycke jag hade gjort genomgången skitbra! För det kan jag bara tacka min gamla handledare, Patrik på Norrbyskolan i Örebro, riktigt bra handledare. Till alla som läser till lärare i Örebro kan jag verkligen rekommendera honom som handledare.

Madde: Jag tror ungarna vet att google finns. Tyvärr har de inte lärt sej att kritiskt granska källorna än, kanske ska lära dem det istället? haha.

//Stina

Vet du nåt om kristendomen?

Varför detta blogginlägg då det inte har hänt så mycket sen sist? Jag har inget bättre för mej *haha*.

Idag var det en tidig dag, det var ju som sagt ett tag sen, jag har ju haft ett helt underbart påsklov! Och ännu härligare blev det när jag fick reda på att jag fick sluta redan klockan 11, min handledare skulle nämligen till tandläkarn med ett av hennes barn, å andra sidan fick jag med mej en hel hög med prov som ska rättas och jag borde läsa på lite mer om kristendomen. Lektionerna är planerade men det känns som att om eleverna frågar om nåt så borde jag ju ha svaren, riktigt så är det inte nu. Det läskiga är ju att jag vet ju i princip inget!

Vet du nåt om kristendomen?

//Stina

Påskhelgen som gått

Påskafton:

Jag tränade. Vi åkte till mina päron och åt middag. Mamma hade misslyckats med potatisgratängen - min blir mycket godare så nästa gång gör jag den. Åt inte alls mycket godis.

Sen åkte vi till Henke och Simone och där var även Henkes föräldrar. Man märkte väldigt tydligt att de är sugna på barnbarn, så fort Elisia kom i närheten av nån av dem så pratade de alltid med henne och om de fick så lyfte de upp henne. Visst det är det många som gör med småbarn men de gjorde det väldigt mycket, mer än vad mina föräldrar och svärmor gör. Tycker lite synd om Simone, tjejen är 21 och vill inte ha barn än. När jag var 21 vet jag inte om jag skulle tycka det var så kul med svärföräldrar som vill ha barnbarn.

Vi åkte därifrån vid halv 11 och Elisia var fortfarande vaken, trots att hon dansat hur mycket som helst under kvällen, och lek med Alexander, en fyraåring som hade med sej en massa bilar som var roliga att leka med! Alexander och jag lekte och en massa tittut och så kittlade jag honom! Åt inget godis där.

På hemvägen trodde både jag och Robban att Elisia skulle somna, det tar ca 10 min att åka hem, men hon var vaken så när vi kom hem var det bara att läsa saga och natta henne - sen sov hon.

Påskdagen:

Lugn förmiddag, jag och Elisia sov middag, men efter att vi sovit i två timmar så kom det in en STOR humla så snabbt som fan lyfte jag upp Elisia och sprang in i Robbans och mitt sovrum så fortsatte vi att sova där och Robban fick ta hand om humlan.

Sen på eftermiddagen åkte vi till svärmor och hennes gubbe. De är trevliga men jobbiga. De kör skämt som de kör 100 gånger varje gång när man är där och till slut så är det inte kul längre. En sak om de skämtar med/om varandra det skiter jag i men det är inte så kul när de för 1000:onde gången skämtar om mina matvanor.

Sen kan jag bli sjukt irriterad på svärmor. Jag tappade bort en av Elisias nappar och frågade då de andra om nån hade sett den. Det hade ingen. Jag säger då, ok men den kommer fram när den kommer fram. Det känns som att det är ingen större fara att en napp försvinner när man har två till med sej. Men det tyckte inte hon. Hon gick och leta överallt, frågade mej om Elisia hade haft den när hon lekte vid leksakslådan och jag säger, nej där hade hon den inte det är jag helt säker på. Men tydligen så verkar hon inte tro på mej utan vänder upp och ner på lådan och letar igenom den. Hon hittar den såklart inte eftersom att Elisia inte ens hade nappen där, sen säger hon iallafall: jaja, den kommer väl fram förr eller senare det är ju bara en napp. Då jag och Robban redan sagt det ett par gånger var klart och tydligt så att hon hört det, vi har också sagt att hon kan sluta leta för den kommer som sagt fram förr eller senare. Varför kan hon inte lyssna på vad jag säger? Nu kan just det här låta rätt banalt, men likande situationer uppkommer varje gång vi träffar henne. Det är alltid lika skönt att åka därifrån, låter kanske elakt men det är sant.

Kvällen avslutades i lugn och ro hemma, tyvärr utan sex får hoppas på bättre utdelning ikväll.

Annandagen:

Hittills lugnt, jag fick sovmorgon men kunde såklart inte sova. Vaknade vid minsta lilla pip från Elisia trots att Robban hade lagt sej hos henne under natten. Fast jag är ändå mer utvilad än vanligt, det måste ta oerhört mycket på mina krafter att hjälpa Elisia med nappen de 2-3 gånger hon brukar vakna till. Sen var det väldigt skönt att ha sängen för sej själv :-)

På förmiddagen gick jag och Elisia och handlade, självklart hade jag klätt på mej för mycket och svettades då utav bara den. Elisia totalvägrade lunch och nu sover hon middag och jag sitter här. Tanken är att jag ska planera de lektionerna jag ska ha de kommande veckorna...Ska kanske ta tag i det nu? Måste bara läsa lite bloggar först.

//Stina


Jag får äta mer godis än dej!!

Glad påst på er alla!! Jag får idag äta mer godis än de flesta för jag har varit och tränat!!! Har du det? Lämnade in Elisia på barnpassning och för första gången så blev hon inte ledsen när jag lämnade henne. Hon blev lite ledsen när hon märkte att jag skulle lämna henne men då fick hon lite extra kramar sen gick det hur bra som helst! Och hon hade inte vare ledsen eller arg under tiden jag tränade heller! På nåt sätt så blir träningen så mycket roligare då.

Annars då? Efter mellis så bär det av det Sannahed, påskmiddag hos päronen. Vi ska ta med oss en stor möbel också som vi har källaren, får se hur det går...jag tror det kommer att höras en del svordomar, eller jag vet att det kommer att höras. Senare på kvällen ska vi till Henke och Simone för lite påskaftonstrevligt :-)

Madde: Ja mamma och pappa kör inte bra. En av dagarna jag verkligen irriterade mej på hur alla körde så var det en kärring som trängde sej ut före mej när jag åkte ut från parkeringen vid sjukhusapoteket, kärringen kom från stora parkeringen. Reagerade på att det var en naturvit (naturskitig) 740, men tänkte inte mer på det, det visade sej vara mamma...

GLAD PÅSK!
//Stina

Fint väder ...

Fint väder och jag sitter inne! Det är inte roligt!!! Jag hatar att inte ha en uteplats! Hus vill jag inte bo i men jag vill bo i en lgenhet med uteplats. Som nu mitt på dagen ska Elisia sova middag, så då blir jag inne ett par timmar till. Hade jag haft en uteplats hade hon antingen kunnat sova ute i vagnen eller inne och jag haft dörren öppen och då hört henne. Tyvärr finns det ju inte alltför många lägenheter med uteplats och de som redan bor i dem håller hårt i dem och det förstår jag!

Får väl se till att plugga färdigt, sen trolla fram ett jobb och sen gå till banken och köpa ett radhus. Robban verkar iallafall mer och mer rulla in i radhustänket och det är tur det.

Nu har Elisia iallafall sovit och jag har försökt att sova, men det gick inte. detso tråkigare är det nu dags att tvätta...Det enda som är bra med det är att tvättstugan är i en annan byggnad som vi kommer iallafall att få lite luft i oss. Kan tillägga att vi har en egen tvättmaskin också (annars så hade vi aldrig klarat oss) men det är så skönt att tvätta lakan, blöjor och handdukar i tvättstugan för då kan man tumla dem och då blir de ju så mycket mjukare :-)

//Stina

Utskrattad?

Berätta då för min kära sambo att jag har köpt en ny laddare. Blir typ utskrattat! Framförallt när jag sa att den kostade 300.- (han frågade). Det skulle finnas billigare, man skulle inte behöva en laddare utan ma kunde köpa en "omvandlare" på gubbdagis, varpå han går in på deras hemsida och ska leta på en. Men tro det eller ej - han hittade ingen *haha*. Känner mej som en liten snorunge som kan själv!

Hittade visserligen en billigare laddare på en annan hemsida men den sidan såg så opålitlig ut, så därifrån ville jag inte beställa. Har fått leveransbesked med och den skulle komma 9-10 april 2009. Tycker det känns lite konstigt dock. Idag har den inte kommit den är ju helt uppenbart och vad jag vet så kommer inte posten imorgon. Eller kommer den ligga på ICA och vänta tills på tisdag kanske? Hmm, kanske ska leta reda på kollinumret och gå till ICA och kolla?

//Stina

Orkar inte leta längre

Nu orkar jag inte leta efter den där jävla laddaren längre så nu har jag helt enkelt köpt en ny. Synd bara att jag inte gjorde det tidigare i veckan så jag hade haft den nu. Det är ju som sagt lite röda dagar nu så det tar ju ett par extra dagar då *suck*. Men på onsdag borde jag ha den! De brukar tydligen ta 1-2 dagar på sej att leverera, så senast onsdag annars blir jag sur!

//Stina

Hur tänker han?

Ibland blir jag väldigt irriterad på min sambo och fattar inte alls hur han tänker. Jag har idag stadat källarförrådet, det trots att jag inte har ställt ner nånting där! Det är när han har ställt in saker som det har blivit kaos. Jag börjar röja och hittat saker som jag tycker att vi kan slänga, det som är mitt slänger jag direkt men det som är hans måste jag ju fråga så det är okej. Eftersom att han då är på jobbet så skickar jag ett sms så svarar han sen när han har tid, så har jag alltid gjort. Inom en kvart hade jag skickat 3 sms varav det första hade han svarat på. Sen ringer han upp och är skitsur för att jag bombar honom med sms.

Öhhh?? Var min reaktion. Hade ju gjort som jag gjort tidigare och då har det inte vare några problem, så varför bli sur nu? Försökte fråga honom men vad jag än sa så avbröt han hela tiden, varpå jag försökte avsluta samtalet så att han skulle få återgå till jobbet (hade tydligen stört honom i jobber när jag skickade sms), men han fortsätter att ordbajsa. Då börjar jag säga hejdå, hejdå...Till slut så lägger vi på. Äntligen!

Tror jag försökte avsluta samtalet i 2-3 minuter innan vi äntligen la på. Om han nu har tid att ringa och skälla för ingenting så kan han ju knappast ha så bråttom?

Efter det gick det en halvtimme sen började han skicka sms...Hur tänker man då?

För övrigt så har jag fortfarande inte hittat sladden till kameran så nu har jag stora planer på att köpa en ny.

//Stina


BMW...Volvo

Idag har jag kört BMW, Robbans gamla. Vi gjorde ett litet byta med Richard över dagen så fixade han på sommardäck på Volvon. Det var lite läskigt att köra BMW, inte för att det är en BMW utan för att det är manuell växel! På Volvon är det automat och det är så mycket lättare. Men det var lite kul också. Man kan ju gasa på ett helt annat sätt med BMW:n, tyvärr är det alltför många örebroare som inte kan köra bil. De står stilla när det är grönt och stannar vid rondellerna trots att rondellen är tom, de stannar och fickparkerar utan att blinka. Att blinka är något som typ alla örebroare har jävligt svårt för. Tydligen är det svårt att bippa på spaken till vänster om ratten.

Dessa saker gör att det inte blir något flyt i körningen, tyvärr. Men när man väl hade det så var det kul!

Madde: Jag läste om att Kalifornien behövde minska fängelsekostnaderna med 40%. Det kommer nog lägligt f¨ör många.

//Stina

Stavfel

Idag för första gången så läste jag Magdalena Graafs blogg, tidigare läste jag Hannah Graafs blogg på mama.se men nu har båda börjat blogga på bloggfamiljen.se. Jag skulle då vara lite snäll och trevlig (läs jävligt nyfiken) och kommentera Magdalenas inlägg, då hon skrev riktigt kul (och det förtjänar alltid feedback) och så är jag som sagt nyfiken på vad hon jobbar med. Jag skriver en kommenterar och klickar iväg den - sen läser jag den igen. Massor med stavfel!! Jag själv kan ibland bli ritkigt irriterad på andra när de stavar helt koko och jag kan tycka att det kan vara lite småjobbigt att läsa. Ett fel eller två är ju inga problem och inget jag hade skämts över, men nu var det jättemånga (ord som man förstärker med jätte är för övrigt ett ord), det tycker jag är pinsamt!! och det hade jag tyckt oavsett vem jag hade skrivit kommentaren till.

Visst kan jag hitta stavfel i min egen blogg, men upptäcker jag det så ändrar jag. Men i en kommentar så går det ju inte...Så idag har jag Stina, blivande lärare, stavat fel. Jag erkänner...

Stavfelen jag gjorde var:

nr =när
putfit = outfit
tyvär = tyvärr
ståri i = står i

Slarvfel som har blivit då jag har slarvat med fingrarna över tangenterna men det är ju fortfarande fel...

Blir lite full i skratt nu när jag själv läser vad jag har skrivit, fast inte p.g.a slarvfel. Utan för att jag läste en text nyss (en av de jag ska läsa!!!) där stod det att lärare ofta pratar ur ett bristperspektiv. Exempelvis att på utvecklingssamtal säga "inte ett enda fel" istället för "alla rätt", "bara ett fel" istället för "nästan alla rätt" o.s.v och nu har jag själv suttit och radat upp mina fel. Usch! Skärpning på mej! :-)

//Stina

Annika Östberg

Har nu suttit och läst en del på DN:s hemsida om Annika Östberg,

Kort info:

Annika Östberg, som i USA kallas Deasy i efternamn, föddes 1954 i Stockholm. På 60-talet flyttade hon med sin mor till Kalifornien. Annika Östberg blev så småningom narkotikaberoende.

Hon dömdes 1981 för att tillsammans med sin dåvarande pojkvän ha varit del­aktig i mordet på restaurangägaren Joe Torre och på polismannen Robert Helbush.

Det var pojkvännen som sköt, men Annika Östberg var med vid båda tillfällena, och hon bedömdes ha varit så delaktig att hon kunde dömas för mord till fängelse i minst 25 år eller upp till livstid. Pojkvännen hängde sig i häktet före rättegången och ställdes aldrig inför rätta. Annika Östberg har sedan dess suttit i fängelse i USA, i sammanlagt ­- 28 år.

Hon har fem gånger ansökt om att få sitt straff tidsbestämt. I höstas fick hon sitt senaste avslag på en sådan vädjan. Då bestämdes att hon först hösten 2010 på nytt skulle få ansöka om ett tidsbestämt straff.

Nu när jag har läst lite på dn.se tycker jag att de använder ett ord felaktigt - fri, frisläppt - har läst tre artiklar och det nämns i två av dem att hon släpptes fri eller är frisläppt medan i den trejde står det att hon fördes direkt till Hinseberg utanför Örebro och att hon nu kommer att sitta där. Varför detta missbruk med ord? Nu var det inte det jag skulle skriva om med det irriterar mej.

Personligen tycker jag att det är bra att hon får avtjäna sitt straff här i Sverige. Tycker att alla fångar borde få avtjäna sina straff i det land man är medborgare i. I det här fallet är Annika Östberg dömd i USA för att brotten begicks där och så långt tycker jag det är rätt, men själva domen anser jag ska avtjänas i hemlandet men att landet som utfärdade domen också är det land som eventuellt benådar/tidsbestämmer domen. Hänger ni med?

För att återgå till ämnet så kan man läsa detta på na.se

"Enligt justitieminister Beatrice Ask (M) finns det inga krav från USA kopplade till överförandet av Östberg."
"- Jag blir inte förvånad om hon är ute om en månad. Regeringen kommer att bevilja henne nåd och släppa henne fri om den inte lovat USA att hon inte ska försättas på fri fot. Men detta har jag svårt att tro. Skulle det ändå vara så innebär det att hon får avtjäna ytterligare några år utöver de många år hon redan avtjänat, säger Silbersky till TT."

Med andra ord kommer hon garanterat att släppas fri snart, måste vara en skön känsla för henne. Jag tycker heller inte att det är mer än rätt. En person som i Sverige döms till livstid sitter oftast mellan 18-25 år (källa: Wikipedia), Östberg har suttit ytterligare ett par år. Så grattis till henne! Jag måste säga att jag kan absolut inte förstå att hon inte har fått ett tidsbestämt straff tidigare.

//Stina


Vettig dag?

Ska det bli nåt vettigt gjort idag? Hade tänkt försöka klämma mej igenom de texterna som finns utlagda på nätet. Då har jag ju iallafall gjort nåt vettigt. Roligt kommer det däremot inte att bli, så känner jag mej själv rätt så kommer jag att göra allt möjligt för att skjuta upp det. Först tänkte jag exempelvis googla på Annika Östberg, tanten som suttit inspärrad i Californien en längre tid. På Rockklassiker sa de att hon skulle bli frisläppt som flyttat till Hinseberg, men det är ju också ett fängelse så jag får inte riktigt ihop det.

//Stina

Ovettig dag

Blev inte så mycket vettigt gjort idag heller, ringde till Axfood men det var väl typ det enda, och så dammsög jag också. Det är så svårt att motivera sej till att göra ett uppgift när man tycker att upplägget är helt fel!

Gick en långpromenad med Elisia på eftermiddagen så att vi (jag) fick lite frisk luft. Kändes som att det behövdes efter en dag inomhus.

Nu ska jag äta vitlöksbröd - det och nässpray är jag beroende av. Sen ska jag se på Desperate housewife!!!

Heidi - Varför är inte fler som honom? Kommer verkligen att sakna det programmet.

//Stina

Lärarprogrammet är så kasst

Usch har inte gjort nåt vettigt idag heller. Eller jag har rikngt till Axfood och kollar hur jag ska jobba i sommar, men det är det enda.

Jag skulle behöva läsa kurslitteratur till den kursen jag läser nu, men jag tycker den är så sjukt dåligt upplagd så jag har verkligen ingen lust! Jag har VFU (verksamhetsförlagdutbildning), dvs praktik. Jag tycker då att det är vad jag gör på praktiken som ska bedömas, men så är det inte. Nej utan istället ska jag sitta och läsa en massa litteratur och skriva en text utifrån vad jag har läst och ta exempel på vfun. Helt kasst upplägg.

Det är så lite vfu under de åren man läser till lärare så då tycker jag att vi studenter verkligen ska få ta tillvara på den tiden och då vara med eleverna i skolan - det är ju där jag lär mej! Kommer ihåg första gången jag förklarade ett matteprblem för en elev och hon förstod inte och jag fick panik eftersom att jag snabbt var tvungen att komma på ett nytt sätt att förklara på. Var ska jag lära mej det om inte under vfun? Varför ska vi ha vfu om vi inte får tid till att koncentrera oss på det?

Ibland när man är i skolan så känner jag att jag har inte tid till att vara där, jag borde vara hemma och skriva på en text. En text som betygsätts, istället för att betygsätta vfun. Det finns studenter som läser till lärare som inte alls har nån bra kontakt med barnen men som är skitduktiga på att skriva och verkligen kan formulera sej hur bra som helst, de får ofta bra betyg. Medan det finns andra studenter som är hur bra som helst med barnen, kan förklara en sak på tio olika sätt, få barnen att känna sej bekvämma med sej själva, har jättebra genomgånger med eleverna m.m. men som kanske inte skriver överdrivet bra. De studenterna får ett sämre betyg än den som skriver skitbra, men vem blir den bästa läraren?

Varför inte låta olika handledare från universitetet åka runt till de olika studenterna vfuer och bedömma dem där? Prata med studentens handledare? Visst krävs det ett större jobb från dem, men borde vi inte få bättre blivande lärare då? Det finns många som läser på olika program (inte bara lärarprogrammet) som inte alls lämpar sej för det det läser till.

Hittills är jag riktigt jävla missnöjd med lärarprogrammet. Det är jättemånga kurser som har haft jättedålig kvalité både inom inriktningen (jag läste matte) och inom pedagogiken. De enda kurserna jag är nöjd med är de kurser som jag läst utanför lärarprogrammet, det har varit fristående kurser som endast har varit för att ge mej kunskap.

Hade lärarprogrammet varit en produkt jag köpt hade jag lämnat tillbaka det. Det har inte alls motsvarat mina förväntningar, tyvärr kommer jag att ha en stor jävla lån att betala tillbaka och det lär jag får göra oavsett om jag är nöjd eller missnöjd med min utbildning.

//Stina

Avdrag för städhjälp

Jag tycker det är skitbra att det blir billigare att ha städhjälp, själv har jag tänkt att utnyttja det när jag är färdigpluggad och har ett jobb. Jag hatar att städa och diska. Men borde man inte få göra avdrag även när man köper en diskmaskin? Det är ju också en städhjälp. Köper man en "snål" diskmaskin, dvs, en energi- och vattensnål sak så borde man även få göra ett miljöavdrag. Vad tycker ni?

Jag tycker det känns orättvist att få göra avdrag för en del sorters städhjälp och att man får bonus för en del miljö"vänliga" saker man köper, exempelvis bilar. Borde inte ett i-land som Sverige vara lite mer rättvist?

//Stina

Jörgen i Älvdalen

Jag är kär! Ja, dels i Robban men också i Jörgen, 10-barnspappan i Älvdalen som har varit med i Familjen Annorlunda på tv4. Han har så sjukt härliga kommentarer, och verkar så mysig, så lugn och tar det som det kommer. Frågan är ju om han är så cool för att han har tio barn eller om han har tio barn för att han är så cool. Men tillbaka till kommentarerna, igår målade de om en toalett till rosa. Jörgen gillar inte rosa.

Han säger: Ja, jag får väl ha det släckt när jag ska in dit...
Han sa också: Jag skulle kunna måla hela världen rosa om min fru och mina barn ville det, jag skulle inte göra det med ett leende men jag skulle göra det.

Som sagt, jag är lite kär! Skulle man inte kunna klona honom? Eller klona en del och stoppa in deti Robban? Inte för att det är några större fel på honom men bättra sej kan väl alla? ;-)

Robban har även i kompis i Dalarna, som gärna gör lite roliga saker. Det skulle inte förvåna mej om det var han som moonade i Familjen Annorlunda igår, det var ju en gubbe som moonade när Tina var ute och dansade för den som inte kommer ihåg. Håkan heter han isåfall.

//Stina

Måste göra nåt vettigt.

Kommer jag att göra nåt vettigt idag? Elisia har varit på förskolan sen 9 och det enda vettiga jag har gjort är att söka nya kurser inför hösterminen, som förhoppningsvis blir min sista!!! Sökte PDIC, som heltidskurs + att jag sökte två mindre kurser, en som jag måste läsa för att få ut min examen och ytterligare en för det väl lika bra att läsa så mycket som möjligt? Tycker inte att pedgogikkurserna har gett mej speciellt mycket så det är äl lika bra att läsa lite till så man får lite valuta för lånen man trots allt tar.

Kurserna blev iallafall:

# Pedagogik med didaktisk inriktning C (a&b har jag väl inte varit alltför nöjd med) 30 hp, dvs helfart hela terminen.
# Barns tal och skriftspårkslärande 7,5 hp, dvs helfart under 5 veckor. Denna kurs ingår in den obligatoriska svenskan jag måste läsa.
# Svenska språket, lärande på ett andra språk 7,5 hp, helfart under 5 veckor.

De två mindre kurserna läses dock inte samtidigt.

Att söka dessa är som sagt det enda vettiga jag har gjort. Måste göra nåt mer vettigt, frågan är bara vad? Läsa kurslitteratur som ingår i denna delkurs, eller skriva färdigt min text om Pojkår? En bok från förra delkursen, jag missade seminariet som den boken diskuterades på och får därför skriva en lååååååååååång text om det. Eller så lång är den väl inte men just nu känns det som så.

Tänkte ta mej ner i källarn också och leta efter skor till Elisia. Vet att det ska finnas två par tennisskor och jag vet helt övertygad om vilken kartong de låg i, men det visade sej vara fel så nu är det bara att leta.

Madde: På mej stämmer det inte med att mysbyxorna kommer isamband med barn, för mej kom de med Robban ;-)
//Stina

20090405

Skrev ett inlägg för typ två timmar sen men glömde visst att publicera det....Nu sover iallafall PruttenPluttan :-) Elisias smeknamn för hon fiser som far sin, dvs mycket! hon sover söt nu, eller nästan iallafall. Hon somnade hur snällt osm helst klockan 8 men sen halv 9 så vaknade hon och jag har väl stoppat om henne tio gånger eller nåt, men nu har det varit tyst i över minuten så förhoppningsvis så sover hon.

Kvällen då? Vet inte alls vad jag ska göra. Eller jo jag ska leta på en mejladress men jag kommer inte ihåg till vem men det står i ett annat mejl, och så ska jag ta reda på ett telefonnummer till en studievägledare. Måste nämligen tillgodoräkna mej lite poäng. Det var en kurs om jag aldrig klarade och så tog de bort den så jag och ett gäng till fick läsa en annan kurs och då måste man fylla i nåt papper om tillgodoräkning, man tycker ju att sånt kan ske automatiskt med dagens teknik men sån lyx är det tydligen inte. Sen vet jag inte alls vad jag ska göra, gissar på att det bara är skit på tv...får väl läsa en bok och äta glass, för det har jag i frysen!! (en liten stund till *haha*).

Borde kanske leta efter sladden men jag har ju redan letat överallt! Vet inte var mer jag kan leta? Förslag?

//Stina

Lång middagssovning

Nu har jag sovit middag, och Elisia också såklart, och vad vi har sovit! Elisia somnade vid 11.30, då brukar hon egentligen äta, men eftersom att hon var så trött fick hon äta en timme tidigare (hde jag väntat hade honvarit för trött för att äta), och då piggande hon till lite, men sen pang så somnade hon. Det tog inte ens en minut så sov hon. Jag var dessutom så gosesjuk att jag la oss i stora sängen där Robban fortfarande sov, så vi sov alla tre till klockan två, då gick Robban upp och jag låg och dagdrömmde en timme om en massa pengar som jag nångång ska vinna (fast jag spelar typ aldrig). Elisia sov till tjugo i fyra, så hon var bra trött!! Hoppas hon somnar sen bara men det brukar inte vara några problem.

Sen har den lilla damen fått för sej att hon inte ska äta yogurt, fast yogurten på burk (barnmatsburk alltså) går hur bra som helst, så idag hällde jag över yogurt i en tom fruktpuréburk och hon åt som bara den :-)

Nu är det snart middagsdags, potatis- och kasslergratäng blir det. Tyvärr blir det ingen bild för jag har inte hittat den där jävla kamerasladden än så jag kan inte ladda batteriet.

//Stina

Börjar jag bli gammal??

Tanken slog nämej när jag nyss satt och tänkte på bloggnamn. Om jag inte hade haft parkerarsnett (jag parkerar 99/100 gånger snett), vad skulle jag då ha haft? Mysbyxan, var det enda jag kom på som verkligen hör ihop med mej. Jag har blivit ett ritkigt mysbyxfreak, jämt när jag är hemma går jag i mysbyxor, ska jag till Willy's är det mysbyxor som gäller. Enda gånger jag har jeans är om jag ska ut (fast då har jag numera hellre tights och klänning), till skolan eller upp på stan. Det skrämmande med jeansen jag har är att de är i strech! Inte alla med hälften kanske och de som inte är det är såpass ingådda så de är supersköna ändå.

Tänker tillbaka på gymnasietiden och de första åren därefter, då gick jag jämt i jeans. I skolan,på jobbet och hemma. Tighta som fan var de och de hade heller inte strech, med andra ord så är de jag har idag så mycket mer bekvämare. När jag då nyss tänkte detta så slogs jag av hur likt det är mamma, mysbyxor och strechjeans.

Dagens stora fråga är alltså: Börjar jag bli gammal?

Kan tillägga att om någon frågar hur gammal jag är så svarar jag alltid först 23. Änsålänge har ingen ifrågasatt det (fast jag brukar ärligt berätta att jag är ett par år äldre, men det är kul att se om någon annan reagerar på min 'unga' ålder).

//Stina


Så hjälplös

Usch kände mej så hjälplös imorse. Elisia hade svårt att sova igår kväll så jag fick väl stoppa om henne 30 gånger eller nåt men mellan 1 och kvart i 7 sov hon som en stock. Men så vaknade hon och hosta och hosta och hosta. Hon blundade hal tiden och jag såg hur hon hela tiden försökte somna om men ju mer honhostade desto mer vaknade hon. Det finns ju lixom inget jag kan göra i det läget. Hon fick hostmedicin innan hon la sej igår och det tycker jag räcker. Barn ska inte ha en massa medicin om det inte är nödvändigt. Dessutom så om jag hade gått upp och fixat hostmedicin så hade hon vaknat ännu mer.

Vid halv 8 fick vi iallafall gå upp, kan väl erkänna att jag gärna hade sovit ett par timmar till, släckte inte lampan förrän kvart över 1 inatt och somnade straxt efter 2 skulle jag gissa på och har vaknat ett antal gånger av någon okänd anledning. Så idag ska jag sova middag! Och innan dess så ska vi mysa så mycket som möjligt! Dvs, Elisia leker på golvet och jag slappar på madrassen och så kommer hon och lägger sej hos mej med jämna mellanrum. Helst med böcker om hon får bestämma.

//Stina

Sladden, var är du??

Om det är någon som har förslag på var en sladd kan gömma sej så är du varmt välkommen att berätta för mej. Jag har letat överallt men den finns fan inte!!

Robban säger nu att en del tekniska produkter kan laddas genom datorn via usb-sladden, får testa det.

//Stina

Jennifer Crusie - Fula fiskar

Jag har läst ut en bok till, inte nu ikväll så asocial är jag inte (eller är jag? har nämt asocial många gånger ikväll känns det som), men jag har inte skrivit nåt om den! Den ingår inte i kursen som förövrigt är slut så det blir inget långt skrivet som den.

Den heter iallafall Fula Fiskar och är skriven av Jennifer Crusie. Om du vill läsa vad som står på baksidan så får du leta på det själv. Det jag kan säga om boken som är ca 400 sidor är att de första 200 kändes väldigt sega. Det behöver dock inte bero på att de var det utan på att jag när jag läste första halvan hade en liten bebis att ta hand om och många andra bra böcker som ville läsas. Det blev med andra ord inget flyt i läsningen. De sista 200 sidorna sträckläste jag nästan (hade jag haft tid hade jag sträckläst). Boken var spännande på en chicklittsätt raktigenom även om det hände mer och mer ju längre fram i boken man kom. En bok som jag varmt kan rekommendera! Själv kommer jag någongång att läsa om den, för att få läsa hela boken med samma flyt som jag läste andra halvan.


Kan säga att den handlar om tavelstölder, förfalskningar, kärlek och en massa mer.

Gillar du chicklitt så läs den.

//Stina


Jävla snusare

Det är en sak som jag har stört mej på länge. Det är allt jävla snus som ligger på trottoarerna, det är skitäckligt!! För mej är det lika äckligt som när hundägare inte plockar upp hundbajs efter sina hundar. Hur mysigt är det att gå upp snus? Det fastnar också under skorna och stinker helvete. Bävar för den dagen då Elisia kommer bli nyfiken på vad det är för nåt som ligger på marken. Fimpar är lika jävliga dom.

//Stina

Handelsbolag, ingen VD behövs

Nu kan jag bocka av en massa mer saker, eller kanske inte massa men det känns som att en hel del har blivit gjort. Detta ska göras:

Hitta laddaren till kameran - har jag fortfarande inte gjort, men jag har letat!!!!
√ Tvätta - en maskin, blir mer imorgon, totalt 8 maskiner idag, varav 5 i tvättstugan. Tyvärr är inte tvättkorgen tom...men nu är det så lite kvar så det känns som att det får vara.
√ Gå till Almbyskolan och hämta en religionsbok (det måste hinnas med) - KLART!!!
Sätta in bilder i Elisias fotoalbum (måste göras när Elisia sover) - blev inte gjort för jag sov middag själv :-)
√ Dammsuga - köket och sovrummet, de rummen är även moppade och dammade, resten av lägenheten hoppas jag på att hinna med imorgon. Hela lägenheten är städad!! Datmmsuget, mappat, dammat - badrummet är städat!! Helt underbart :-). Jag älskar att ha det städat men jag hatar att städa. När jag blir stor och har ett riktigt jobb ska jag ha städhjälp, kosta vad det vill.
√ Röja up i köket (det behövs visserligen jämt...) - flera gånger men det ser likadant ut igen...Uppröjt ett par gånger idag, sista gången var det Henke som röjde upp Elisias leksaker innan vi skulle äta. Han får gärna komma hit oftare.

Nu sitter och jag här, borde väl egentligen vara social med tanke på att vi har folk här. Robban (fast han kanske inte räknas? han bor ju här...), Dennis, Simone, Henke och Allansson. Men det verkar inte som om nån störs av att jag sitter här. Nu är det inte så att jag är helt asocial utan jag fick ett uppdrag som innebar att jag var tvungen att sätta på datorn.

Det kom upp en diskussion om olika bolagsformer, då Allansson har starat företag med Mackan (som inte är här), de har startat ett handelsbolag och Henke påstår att man måste ha en VD, Dennis säger att man inte behöver det. Så jag har googlat lite, och hittar ingenstans att ett handelsbolag måste ha nån VD. Var inne på nutek.se och tittar man under handelsbolag så står det ingenstans om att man måste ha en VD, VD nämns överhuvudtaget inte. Går jag däremot in och tittar på Aktiebolag så står det nästan längst upp att man ska ha en VD. Det tolkar vi som att handelsbolag inte behöver ha nån VD.

Sen är jag inte helt asocial när jag sitter här heller för jag är så duktigt och kan skriva utan att titta på tangentbordet, om det inte är nåt konstigt ord.

//Stina

Avbockning

Hade ju en hel drös med saker att göra idag, riktigt allt blev väl inte gjort....inte ens hälften tror jag

Hitta laddaren till kameran - har jag fortfarande inte gjort, men jag har letat!!!!
Tvätta - en maskin, blir mer imorgon
√ Gå till Almbyskolan och hämta en religionsbok (det måste hinnas med) - KLART!!!
Sätta in bilder i Elisias fotoalbum (måste göras när Elisia sover) - blev inte gjort för jag sov middag själv :-)
Dammsuga - köket och sovrummet, de rummen är även moppade och dammade, resten av lägenheten hoppas jag på att hinna med imorgon.
√ Röja up i köket (det behövs visserligen jämt...) - flera gånger men det ser likadant ut igen...

Verkar som om en del saker blev gjorda iallafall - hela två saker är ju avbockade!! Sen har jag gjort lite mer saker också.

De som känner mej vet att jag gillar när saker och ting är gratis. Så därför samlar jag streckkoder från semper och nestlé och nu har jag äntligen kommit i 500 nestlépoäng och får då en dammsugare!!! En sån där sladdlös från Elektrolux, visserligen den billigare varianten, men det finns väl inget som säger att man inte får ha två??? (håller på att spara till den dyrare, ska tydligen vara bättre). Dessutom så sparar jag numera först och främst till en diskmaskin så dammsugaren ligger på andra plats. Och så har jag gått iväg med en massa återvinning också, är stolt över mej själv.

//Stina

Att göra idag

Idag är jag hemma med sjukt barn får se om jag hinner få något gjort...Om jag nu får något gjort så är det detta som behövs göras:

Hitta laddaren till kameran
Tvätta
Gå till Almbyskolan och hämta en religionsbok (det måste hinnas med)
Sätta in bilder i Elisias fotoalbum (måste göras när Elisia sover)
Dammsuga
Röja up i köket (det behövs visserligen jämt...)

Tror att det var allt, iallafall vad jag kan komma på nu.

//Stina

Därför är bloggare unga

Läste någonstans för inte så länge sen att bloggar tillhör den yngre generationen och att många bloggare fortfarande är tonåringar. Nu vet jag varför - de har tid! Jag har tid när jag studerar, men fan inte nu när jag har praktik. Tycker då ändå att jag har rätt lyxiga tider, börjar 8 varje dag och slutar mellan 14.30 och 15.00 tre dagar, 16 en dag och 17 en dag. För mej låter iallafall det som en helt okej arbetsvecka, men jag är så trött när jag kommer hem, och då är klasserna som jag är i lugna (om jag jämför med klasser jag varit i tidigare). Kan ju vara så att jag inte har vant mej än, att det blir bättre. Men nu har jag iallafall förstått varför det ofta är unga människor som har framgångsrika bloggar, de har ork och tid.

Eller kan det vara så att det är för att jag börjar bli gammal som jag inte orkar??? Skrämmande tanke....

Nu kanske det låter på mej som att skolan är så lätt, så lätt, och det är det nog inte för alla. Det finns nog många som tycker det är mycket lättare att arbeta än att gå i skolan. Men för mej är det tvärtom, därför är detta min teori om varför bloggare många gånger är så unga.

Fick ett paket på posten idag, från pocketklubben. Böckerna som kom var:

I en annan del av Bromma - Martina Haag
Åse - Denise Rudberg

Vet bara inte när jag ska hinna läsa dem (har redan en rejäl hög med böcker som ska läsas) vet heller inte hur de ska få plats i bokhyllan. Numera har jag köpstopp. Fast det är en bok Champangeflickan heter den som jag så gärna skulle vilja ha, köpstopp efter den?

//Stina

Kyckling i ugn

Måste säga att jag gjorde sjukt god mat idag!!

Gjorde så här:

Redan igår så tinade jag kyklingfiléer, när de tinat så kryddade jag dem med:

Olivolja
Vitlök/örterkrydda
Pommeskrydda
Vitlökspulver
Salt
Svartpappar

Mängden är lite svår att säga för jag häller lixom bara i. Först ner med kycklingen i en påse, sen på med olivolja, och sen alla kryddor. Men jag har i mest av vitlök/örterkryddan och minst av svartpeppar, så det står i 'storleksordning' men exakt hur mycket vet jag inte, men man kan ha i mycket.

Sen ner med allt i en lergryta och sen in i ugnen, kanske 30-40 min? på 200° de sista 10 minuter körde jag utan lock för jag gillar inte när kycklingen är 'blöt'. Med hjälp av oljan och kryddorna som jag haft i lergrytan gör jag en sås. Det är bara att blanda med lätt kräm fräsh (kan inte stava till det) och låta det koka upp. Vi åt det med ris. Hur gott som helst! Men det kan bli en del gaser. Har tyvärr ingen bild heller.

Nu ska jag sova, har ont i huvudet, *suck*, blir nog en alvedon innan....

//Stina

Jag lever

Madde: Nej jag har inte dött, men jag har varit extremt trött!! och ja, jag uppdaterade en gång bara för din skull, snällt va?

Jag började min VFU (verksamhetsförlagd utbildning) därav min trötthet. Det är en enorm skillnad på att gå upp 6.00 varje dag mot 7.30, lägg där till att det blev sommartid så det är ytterligare en timmes skillnad. Det är en anledning till att jag är trött. Man blir dessutom tröttare av att vara i skolan med en massa elever hela dagen mot att vara i skolan 2 timmar och resten av tiden sitta hemma och plugga. Jag känner mej som ett litet barn som blir trött av många intryck. Jag förstår att de bli trötta!

Men det är iallafall riktigt kul hittills, ofta så tar det ju ett par dagar innan man själv kan slappna av (iallafall jag) och man kommer in i klassen. Jag har iallafall varit nervös både måndag, tisdag och lite idag, men idag kände jag verkligen att jag "kom in" i allt. Eller inte allt, men en del. Jag känner mej inte lika borta *haha*.

Annars så har veckan hittills rullat på bra, förutom att inatt när Elisia vaknade (hon gör det nästan varje natt och då lägger vi oss tillsammans i hennes stora säng och sover vidare tills det är morgon) så hade hon feber, stackarn. Så Robban var hemma, tror han tycker det är skönt. Men imorgon så kommer mamma, då kanske det är lite städat när jag kommer hem? Vore ju skönt men det är inget jag räknar med. Fast hon kommer inte förrän 10 så Robban får sovmorgon, tyvärr inte jag.

Bildlöst inlägg då batteriet i kameran har dött och jag vet inte var laddaren är...

//Stina

RSS 2.0