Vettigt trots allt

Trött, trött, trött och kissnödig. Vill ni läsa något vettigt så släck ner denna sida nu, jag har inget vettigt att säga men jag känner ändå ett behov av att trycka på tangenterna därför skriver jag.

Jag skulle kunna göra något åt min trött och min kissnödighet men då Elisia inte har somnat än (hon jobbar på det)  och hon har dörren på glönt tills hon somnat och planlösningen är så att hon då ser toalettdörren. Snäll mamma som jag är kniper jag då ihop och sväljer min trötthet så hon får somna ordentligt innan jag kan dra igen hennes dörr och sen besöka toaletten. Kvällens plan var annars att hon redan skulle sova nu då hon inte ville sova på dagis men självklart slocknade hon när jag duschade och fick därmed en power-nap på 10 minuter som gör att det tar lite längre tid än beräknat att somna. Fick muta henne med en ny sommarpyjamas för att hon överhuvudtaget skulle gå med på att lägga sej i sängen.


Pyjamasen är från Villervalla, såklart :-) strumporna från HM men dem har hon redan tagit av sej...

Jag har även gått i sängköpstankar till henne. Tankarna har del svävat åt en högsäng, men det har vi kommit fram till att hon är för liten för. Det har också svävats lite åt en växasäng som är mindre än den hon har nu. Nu har hon en stor madrass på golvet, på golvet utifall hon skulle ramla, stor utifall hon vill ha sällskap på natten. Men nu har hon lärt sej att somna själv på kvällen och hon sover även hela natten. Under de två sista veckorna är det två gånger som hon vaknat och någon av oss lagt sej hos henne (förutom mördarnatten förra veckan). Båda gångerna som hon har velat ha sällskap så har hon somnat om direkt och sen inte vaknat igen. En annan gång när hon vaknade så stoppade jag bara om henne och sa sen att jag var tvungen att kissa och sen la jag mej i min säng och hon sov hela natten. Så jag tror att växasäng skulle funka eftersom att hon sover så bra, det kan ju visserligen svänga men jag tycker man ska tänka positivt! Men denna syn imorse fick mej att tänka igen

Den lilla damen rör sej uppenbarligen när hon sover, om hon läggs i en växasäng kanske hon störs av att hon inte kan röra sej på samma sätt? Eller så gör hon inte det...Den som lever får se.

På jobbet var det föräldramöte igår. Det gick hur bra som helst! Igår på dagen fick jag och Siri reda på att vi får vara kvar även i höst och på kvällen fick föräldrarna reda på det. Många föräldrar undrade hur i helvete inte vi blev fast anställda (det har under terminen anställds två nya fast personal). Men det finns LAS regler och skit man "måste" hålla sej till (vill man kringgå regler så går det). Helt underbara föräldrar och helt underbara barn så det känns hur kul som helst att vi får vara kvar i höst. Jag hoppas på att det bli ännu längre, vore så kul att få följa barnen under en lång period. Så den övriga personalen på förskolan kan väl skaffa lite fler barn så de bli föräldralediga (och gärna sjukskrivna) och de boende i Mosås/Mosjö kan väl skaffa lite fler barn så det blir ett större behov att förskollärare.

Tar tillbaka meningen ibörjan, det känns som att det trots allt blev ett rätt vettigt inlägg.

Verkar som om Elisia sover nu så då ska jag göra något åt kissnödigheten, det känns dock lite väl tidigt att gå å lägga sej...

Ordbajs.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0