Vildsvinet - Renzo Aneröd

Vildsvinet handlar om Zanko, kurd och göteborgare som gjorde mycket dumt i den undre världen. Vildsvinet handlar till största del om vad som händer Zanko när jag lever som gangster och sen när han lever som troende muslim.

Det är vissa saker jag har fastnat för i Vildsvinet, redan ibörjan skrivs det att mordet på Anna Lind var ett serbiskt beställningsjobb som hämnd för att hon stöttade Natos bombningar under 1990-talet. Det står även att Bush och Israel ligger bakom terrorattacken på WTC den 11/9-01. Här blir jag lite fundersam, hur mycket av detta är Aneröds egna funderingar? Eller har han hört det från andra? Eller bara tagit det från luften? Själv tror jag inte att bin Ladin låg bakom den terrorattacken, jag har sett den dokumentär som visade att mannen/företaget som ägde WTC skulle få sjukt mycket ersättning om WTC utsattes för en terrorattack. En försäkring som införskaffades inte alltför långt innan det hände. Anna Linds mord har jag ingen kommentar till för det är jag inte insatt i.

Sen är det en del diskussioner jag har fastnat för. En är när Zanko har börjar bli troende. Han sitter och pratar med Ninos. Ninos vill gifta sej för att få ha sex. Sommaren närmar sej och han bävar för att se lättklädda tjejer och därmed bli upphetsad. Jag har alltid sagt att slöjan är männens påfund för att de inte ska gå runt med bånge i brallan. Det fick jag nu bekräftat. Vi ska väl alla få gå klädda hur vi vill. Blir någon kåt för att jag går i kjol är det knappast mitt problem - det är hans! Kan tillägga att deras drömsamhälle var som Afganistan när talibanerna regerade.

De sitter dessutom och pratar om att Ninos ska gifta sej och han har fått erbjudanden från tre kvinnor. Det pratar som om det vore bilar de skulle köpa. Som om kvinnan är en handelsvara som inte kan tänka själv. Respektlöst anser jag!

Zanko gifter sej även han fast på låtsas (komplicerat läs boken). När han är på middag hos de nya svärföräldrarna får vi följa hans svärfars tankar (icke troende muslim, han hatar islam, islam har förstört för mycket för han själv och hans hustru. Han tycker att utvecklingen som skett i hemlandet (Iran) är sorglig. När han var yngre så blomstrade frihetliga socialistiska rörelser överallt i den muslimska världen. Amerikanarna var rädda för vänstern och pumpade in pengar till islamisterna för att krossa vänstern. Muslimerna blev starkare och starkare och vände till slut ryggen mot USA och vi har idag fått det läge vi är i. Man undrar ju hur det hade blivit om USA handlat på annat dätt? Det har ju som sagt själv satt sej i skiten de själva skitit.

Jag citerar "Att bli martyr är det finaste en muslin kan uppnå" (s. 229). Nu har jag inte läst koranen, men det kan väl knappast stå så? Jag förstår inte hur man kan tolka en text till en mening likande denna.

Boken ger ingen positiv syn av islam, vilket jag från början trodde att den skulle göra, bitvis har jag blivit skitförbannad!! Samtidigt som jag tycker att den ger en negativ syn på islam så känns den inte vinklad. Det är som att Aneröd har argument för det som skrivs. Den är iallafall helt klart läsvärd!

Zankos polare från ganstervärlden Kardo visar precis hur man ska hämnas på våldtäktsmän!!

//Stina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0